Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ο ορισμός του Έκανα πατάτα

Η ενασχόληση με τη φύση, στο βαθμό που μας επιτρέπει η ζωή στην πόλη είναι κάτι που ήθελα από παλιά να εμφυσήσω στα παιδιά. Η καραντίνα επιτάχυνε τις διαδικασίες καθώς έπρεπε να γεμίσει εποικοδομητικά ο χρόνος. Βοήθησε, επίσης, ένα βιβλίο που είχα από μικρός για την καλλιέργεια πατάτας, το οποίο διαβάζαμε συχνά καθώς εντυπωσίαζε και τα 2 παιδιά.
 
Παρόλο που στο σπίτι δεν έχουμε κήπο, από την αρχή που έμενα μόνος είχα γλάστρες με φυτά. Σε ορισμένες από αυτές έκανα πειράματα με καρπούς. Παλιότερα είχα καυτερές πιπεριές, ντοματακια, καρότα μικρά αλλά και πατάτες.
 
Πλέον, είπαμε να καθιερώσουμε με τα παιδιά ασκήσεις κηπουρικής. Η παλιά πατάτα που πέταξε φύτρες, φυτεύτηκε και μας έδωσε αυτές τις πατατουλες. Τα φασόλια που κάναμε ως πείραμα στο βαμβάκι μεταφυτεύτηκαν σε γλάστρα και μας έδωσαν ένα νέο φασόλι. Το κρεμμύδι που εσωτερικά πέταξε φύλλα και κόβονται - τρώγονται φρέσκα ομοίως είναι μια καλή προσθήκη.
 
Οι στιγμές που περιποιούμαστε μαζί τις γλάστρες μας είναι το κάτι άλλο, πόσο μάλλον η χαρά της δημιουργίας που μετουσιώνεται και σε κάτι απτό τόσο για το #kitsopaido όσο και το #kitsopaidyo. Όπως αυτές οι μικρές πατάτες που θα φαγωθούν σε επόμενο γεύμα. Μέχρι την επόμενη σπορά και μέχρι να αποκτήσουμε δικό μας κήπο.
 
Παλιότερες σχετικές αναρτήσεις:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου