Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Χορεύοντας στα 00s (περιέχει λίστα τραγουδιών)

 Για τους ανθρώπους της γενιάς μου η δεκαετία του '90 έχει μείνει ως ανάμνηση μετάβασης. Ορισμένοι από εμάς ξεκινήσαμε τα ακούσματά μας ως μαθητές δημοτικού, περάσαμε στο γυμνάσιο και το λύκειο με τους πρώτους έρωτες και τα πρώτα πάρτι, ενώ προλάβαμε μέρος της δεκαετίας και ως ενήλικοι - φοιτητές ή/ και εργαζόμενοι. Μας έχει μείνει λοιπόν ως κάτι περισσότερο αγνό αλλά και ονειροπόλο.

Η επόμενη δεκαετία ξεκίνησε κάπως περίεργα. Το άγχος του millenium bug, η αλλαγή αιώνα και χιλιετηρίδας μαζί σηματοδότησαν μια πιο ώριμη εποχή. Μετά των 20 και 30 χώρεσαν αρκετά. Τα ώριμα φοιτητικά χρόνια, τα πρώτα ταξίδια στο εξωτερικό (είτε μέσω Erasmus είτε άλλων προγραμμάτων), η ελπίδα αλλά και η αναζήτηση του μέλλοντος σημάδεψαν τη δεκαετία αυτή και μουσικά. Καθώς ακόμη χορεύαμε στα clubs, τα πρώτα κινητά είχαν κάνει απλώς την εμφάνισή τους με βασικές λειτουργίες (λέγε με τηλέφωνο - sms - άντε και φιδάκι) και το διαδίκτυο επεκτεινόταν με λίγο πιο γρήγορες ταχύτητες, η πρόσβαση στη μουσική ήταν πιο εύκολη. 

Την δεκαετία αυτή όσον αφορά στα μεγάλα clubs κυριάρχησαν house ακούσματα και άλλα γνωστά χορευτικά κομμάτια που ακόμη και σήμερα συγκινούν. Τα μεγάλα clubs ακόμη μάζευαν κόσμο που είχε διάθεση για χορό, κάτι που πλέον έχει κάπως εκλείψει. Αρκετά από τα κομμάτια αυτά τα ζήσαμε κάποιο ξημέρωμα σε υπαίθριο club ή ακόμη καλύτερα αγναντεύοντας τον ήλιο να ξεπροβάλει μέσα από τη θάλασσα σε παραθαλάσσιο θέρετρο ή νησί του Αιγαίου. Άλλωστε τι καλύτερο από το να βάζεις ξαφνικά τα γυαλιά ηλίου για να προσαρμόσεις τα μάτια σου στο ξαφνικό φως;

Ακολουθεί λίστα με κομμάτια της δεκαετίας 2000-2009 από το spotify. Αν δείτε κάποιο που λείπει, επικοινωνήστε να το προσθέσω!


ΥΓ Το μόνο που δε θα μου λείψει από εκείνη την εποχή είναι η βαριά τσιγαρίλα που πότιζε ρουθούνια και ρούχα στα κλειστά καταγώγια της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου