Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Σκόρπιες σκέψεις για τα Χριστούγεννα του 2020

 Η φετινή χρονιά ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα. Κάτι πρωτόγνωρο, που όλος ο πλανήτης το βιώνει με πολλά κοινά στοιχεία. Κάτι που μας επηρεάζει σε πολλά επίπεδα. Κυριαρχεί το θέμα της υγείας, ακολουθεί η οικονομία, η ψυχική υγεία και αρκετά ακόμα. Μετά το Πάσχα που το ζήσαμε διαφορετικά και τα Χριστούγεννα του 2020 ξεχωρίζουν, όχι με τον καλύτερο τρόπο.

Πολλά πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα, όπως ένα ταξίδι, μια βόλτα, οι αγκαλιές με τους αγαπημένους μας φέτος δεν είναι εφικτά. Ζούμε με τις αναμνήσεις και τη νέα πραγματικότητα. Ευτυχώς η τεχνολογία βοηθάει και μας φέρνει πιο κοντά, είτε πρόκειται για τις εφαρμογές επικοινωνίας με εικόνα και ήχο, είτε με απευθείας μεταδόσεις έργων, παραστάσεων, συναυλιών, εικονικής πραγματικότητας. Έως ότου επιστρέψουμε σε κάτι παρεμφερές με αυτό που είχαμε συνηθίσει, ας προσαρμοστούμε σ' αυτή τη νέα κανονικότητα που μας επιτρέπει η τεχνολογία.

Ας απολαύσουμε αυτές τις γιορτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δεδομένων των συνθηκών. Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, με υγεία πάνω απ'όλα!

ΥΓ Η φωτογραφία είναι δανεισμένη από το Μύλο των Ξωτικών, άλλη μία αγαπημένη συνήθεια αρκετών η οποία φέτος αναβλήθηκε.

ΥΓ1 Ψάχνοντας στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει πολλές παραστάσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες είτε δωρεάν είτε με μικρό αντίτιμο.   Δοκιμάστε το.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου