Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Δημόσιο online με μερικά clicks

Επειδή οι θετικές ειδήσεις είναι που μας λείπουν και τα καλά πρέπει να λέγονται: σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα έχω αναγκαστεί να χρησιμοποιήσω υπηρεσίες του δημοσίου που αφορούν κυρίως θέματα υγείας, ασφάλισης και συναφή. 

 Σε όλες τις περιπτώσεις οι διαδικασίες έγιναν ηλεκτρονικά, η κατάθεση των εγγράφων, η επικύρωση, η αποστολή και ό,τι άλλο χρειάστηκε. Αφιέρωσα λίγο χρόνο από τη ζωή μου να συνδεθώ, χωρίς να αναγκαστώ να τρέχω από υπηρεσία σε υπηρεσία, από γραφείο σε γραφείο, από αρμόδιο σε (αν)αρμόδιο και ούτως καθεξής. 

 Πρόκειται για υπηρεσίες που παλιότερα ήξερα ότι ήθελαν τουλάχιστον μία ημέρα από τη ζωή του καθενός από εμάς και άπειρη υπομονή. Η αναγκαστική επιτάχυνση που έγινε λόγω Covid τελικά φαίνεται να απέδωσε καρπούς. Αναμένουμε τα νεότερα, τώρα που μπήκαμε σε τροχιά. 

 Τα εύσημα, λοιπόν, σε όσες και όσους έχουν τρέξει τις απαραίτητες διαδικασίες διαχρονικά και σε όσους φροντίζουν για να εξυπηρετείται ο πολίτης απρόσκοπτα. 

 ΥΓ Η ανάρτηση δεν έχει κομματική χροιά. Αυτά θα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που η τεχνολογία ήταν διαθέσιμη. Καλοδεχούμενα έστω και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου