Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Αποσπάσματα θυμοσοφίας...

... ή αλλιώς μετανάλυση του ασυνείδητου. Διαβάζοντας τα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης ομολογώ ότι συγκεντρώθηκαν αρκετά πράγματα τα οποία δεν είχα καν φανταστεί ή δεν είχα συνειδητοποιήσει! Όσα ακολουθούν είναι συρραφή σχολίων και απόψεων διαφορετικών ατόμων. Είθε το αποτέλεσμα να είναι εξίσου καλό...

Καταρχάς υπήρξε η ερώτηση του τι μπορούμε να κάνουμε για αυτές τις περιπτώσεις. Ξεκινώντας από το παράδειγμα με τα "χαμένα" κλειδιά, αντί του κλασικού Έχασα τα κλειδιά μου σκεφτούμε Έλα μωρέ τώρα, θα τα βρω, ας θυμηθώ πού τα άφησα τότε σχεδόν άμεσα θα θυμηθούμε. Η πληροφορία είναι κάπου εκεί μέσα και περιμένει να βγει. Τώρα για τις σχέσεις, υπάρχουν ένα-δυο πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Να βγούμε λίγο από το πρόβλημα και να το σκεφτούμε σφαιρικά. Να προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση του άλλου - πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Πεζό μεν, αλλά μπορούμε να κάνουμε μια λίστα με τα θετικά και τα αρνητικά - βοηθάει στο να τα δούμε αποκρυσταλλωμένα.Αυτά είναι μερικά από τα πιο απλά που μπορεί να κάνει κανείς. Κάθε προσθήκη θεμιτή.

Υπάρχει και ο φόβος του αποχωρισμού που μας οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις και οφείλεται σε βιώματα που δεν μπορούμε να ανασύρουμε απή την μνήμη καθώς συνέβησαν σε ηλικίες προ των 3 ετών. Θέλει σίγουρα πολλή δύναμη για να φτάσεις στα άδυτα του εαυτού σου. Οι περισσότεροι από εμάς τρομάζουμε. Και είναι πράγματα που είτε έχουμε επιλέξει να τα θάψουμε (μεσαίος εγκέφαλος) γιατί πονάνε, είτε πράγματα που δε θυμόμαστε γιατί γραφτήκανε στην αρχή (κατώτερος και μεσαίος).

Τέθηκε βεβαίως και το θέμα της επιλογής ως μαγική λέξη. Για να είμαστε νοήμοντα όντα πρέπει να σκεφτόμαστε και να επιλέγουμε, κάτι που με βρίσκει σύμφωνο απόλυτα. Άρα πρώτα σκέψη κριτική και μετά επιλογή. Σίγουρα κάποιος που τα βλέπει πιο καθαρά μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά - εδώ φαίνονται οι καλοί φίλοι αλλά και οι επαγγελματίες που μπορούν να συμβουλέψουν από το πιο απλό μέχρι το πιο περίπλοκο. Φυσικά, η αυτογνωσία και η αποδοχή του εαυτού μας μας βοηθά να κατανοήσουμε τους άλλους ακόμη καλύτερα... Γιατί αν δεν αλλάξουμε εμείς, πώς περιμένουμε να αλλάξουν οι άλλοι;

Σίγουρα η κατηγοριοποίηση δεν αποτελεί πανάκεια. Αλίμονο άλλωστε αν μπορούσε να ερμηνευτεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος με τρία επίπεδα. Η συγκεκριμένη θεωρία πάντως είναι πολύ καλή βάση για συζήτηση, όπως αποδείχτηκε και από τα σχόλια!

Υπήρξε βέβαια και η άποψη ότι ό,τι και να κάνουμε, στο επίπεδο των ανθρώπινων σχέσεων είμαστε πάντα χαμένοι... Και μια άλλη που έλεγε ότι σε μια σχέση δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Υπάρχουν μοναχά άνθρωποι που μέσα από κάθε απώλεια μπορεί να μάθουν και να ανέβουν σε υψηλότερο επίπεδο και άνθρωποι που όλα τα δεινά της ζωής τους θα τα αιτιολογήσουν μέσα από αυτήν την απώλεια και θα μένουν στο ίδιο πάντα επίπεδο κλαψουρίζοντας. Και αυτός είναι ο πόλεμος που γίνεται κάθε φορά με τον εαυτό μας.

Ας μην ξεχνάμε, τέλος, ότι ο γυναικείος εγκέφαλος είναι βαρύτερος από τον αντρικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Η λύση βέβαια δόθηκε από τον φίλτατο που είπε ότι αν βάλουμε ένα firewall πριν τον νεοφλοιό, θα λύσουμε όλα μας τα προβλήματα...


ΥΓ Τέθηκε ασφαλώς και το θέμα των φίλων, αλλά σ'αυτό θα επανέλθω αργότερα γιατί είναι εξίσου πολύ μεγάλο.

ΥΓ1 Οι πρωταγωνιστές στην συγκεκριμένη ανάρτηση είστε οι φάβα, ~~a~~, ηφαιστίωνας, φύρδην-μίγδην, σκουλήκι, sailormoon, φλούφλης, artanis, laplace78, ασκαρδαμυκτί, ioannis, kaveiros, jamanfou, thanos, fpboy, μαρία λεμονάτη, λαχανάκι, roadartist, tzonakos, penny, leila, ν.α.λάμπης, lifewhispers, αναστασία, kat, kanataki, ηλιογράφος, unclescrooge, ευτυχία, σπίθας, ζουζούνα, doctor, leviathan, ilias, akon, prophet81, lockheart, natassa, panikos kai fovera, eri, mad2luv, dyosmaraki, koptoraptou, elsa maxwell, patsiouri, gremiii, radio marconi και lily. Ουφ! Τα έγραψα όλα! Ευχαριστώ πραγματικά!

47 σχόλια:

  1. Νομίζω είπες το πιο σωστό! Να βλέπουμε τα πράγματα σφαιρικά, απ' όλες τις πλευρές! Και επίσης είναι απόλυτα σωστό να συμβουλεύει κάποιος που τα βλέπει εντελώς αντικειμενικά, φίλοι δηλαδή, αν και πάλι από άμεση σχέση με τον ενδιαφερόμενο υπάρχει ένα είδος υποκειμενικότητας..
    Καλή η συρραφή, και καλή ιδέα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλεια ιδέα!
    μόνο που πολλές φορές βλέπουμε τα πράγματα όπως θέλουμε και όχι όπως είναι!
    τέλος πάντων.. όλα θα γίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι πολυ καλο να μπαινουμε στη θεση του αλλου, αν και πολυ δυσκολο. Το δυσκολοτερο ομως ολων, ειναι να βγουμε απο τη διαδικασια της απαιτησης, της ανταποδωσης. Δηλαδη, αν εμεις μπουμε στη θεση του αλλου, να μην εχουμε την απαιτηση να κανει το ιδιο. Αν δωσουμε αγαπη, καλοσυνη κτλ, να το κανουμε χωρις να περιμενουμε ανταλλαγμα.
    Και το σημαντικοτερο, καθε εμπειρια να μας διδασκει κατι και να μας πηγαινει ενα βημα μπροστα οχι πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και οπως παντα, ξεχασα να πω καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου Κιτσομήτσο!
    Είναι η περίοδος του μη προβληματισμού για μένα!
    Οπότε η λύση είναι διάβασμα Αστερίξ!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..ας περάσουμε στις πράξεις..
    Να αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας, για να σταθούμε και δίπλα στον άλλο..
    Ομορφο το ποστ..γεμάτο ουσιαστικές σκέψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όντως ας περάσουμε ο καθένας μας στην πράξη γιατί πολλά λόγια λόγια...ας έρθει η σιωπή και η πράξη είναι τα επόμενα βήματα για να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε....
    μου αρέσει ο τρόπος που τα καταγράφεις όλα αυτά τα δύσκολα κι απλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλά θέματα και αρκετά βαριά έβαλες φίλε kitso.Συμφωνώ στα περισσότερα.Εκεί που έχω μια ένσταση είναι στο θέμα των σχέσεων.Το να μπούμε στην θέση του άλλου γίνεται ως ένα σημείο και αυτό γιατί δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό και στον τρόπο σκέψης του άλλου.Αν ο άλλος έχει αυξημένες δόσεις τρέλλας και παραλογισμού όσο και να προσπαθήσεις να εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται δεν θα τα καταφέρεις!Και δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι πλέον δεν ειναι μειοψηφία.
    Καλησπέρα kitse.
    Υ.Γ.:Αυτό τον Δώνη αναρωτιέμαι γιατι τον βρίζετε αντι να τον ευχαριστείτε που σας απάλλαξε απο την παρουσία του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι όταν καταφέρω πραγματικά, και όχι να πιστεύω ότι τα κατάφερα να μπω στην θέση του άλλου, θα ανέβω στο επόμενο επίπεδο.Αλλά εκεί είναι που πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με τον εαυτό μας.Γενικά πρέπει να είμαστε.Γιατί αν κρυβόμαστε και από αυτόν έχουμε πρόβλημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οπτική γωνία, μεγάλη *ουτάνα... Φιλιά Κίτσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πρόβλημα είναι πως είναι δύσκολο να βάλουμε firewall(τείχος προστασίας-φιλτράρισμα πακέτων).
    Στον άνθρωπο υπάρχουν οι αντανακλαστικές αντιδράσεις και το ασυνείδητο.
    Δεν μπορούμε πάντα να ξέρουμε πως θα αντιδράσουμε ή ποια θα είναι η αντίδραση μας και δεν είναι σίγουρο πως πάντα το firewall θα είναι ενεργοποιημένο για να φιλτράρουμε τα πάντα.
    Μπορεί καν να μην αντιληφθούμε συνειδητά ένα ερέθισμα ή μια κατάσταση.
    Πέρα από αυτά υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι που ξεχνάμε. Τις βιοχημικές διεργασίες που γίνονται μέσα μας.
    Αλλιώς θα αντιδράσω μια μέρα με διάθεση Χ και αλλιώς με διάθεση Ψ.
    Αλλιώς αντιδρά μια γυναίκα όταν είναι αδιάθετη και διαφορετικά κάποια άλλη στιγμή.
    Υπάρχουν και οι ατυχείς συμπτώσεις.
    "Έχω νεύρα και έχω καταναλώσει και αλκοόλ."
    Γενικότερα θα πρέπει να είμαστε πολύ εκπαιδευμένοι για να διαχειριστούμε σωστά διαφορετικές καταστάσεις υπό διαφορετικές συνθήκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έτσι γράφονται οι θεωρίες και οι ιστορίες!
    Μία παρέα "φίλων", ένα θέμα στο τραπέζι, αρκετό κρασί και διάθεση για αμπελοφιλοσοφίες...άντε στην υγειά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα,

    επέστρεψα στα σχόλια τα προηγούμενα, ωραίο δέσιμο.

    όσο για την επιλογή, πρώτα σκέψη κριτική και μετά επιλογή, αλλά πριν από την κριτική σκέψη, νηφάλιο και ήρεμο μυαλό και σώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το τυχαι σαν οος χρησιμοποιειαι για να εκφραει καοιες αιτις που παραμένουν σκοτεινες..

    αν μπορεσουμε καποτε να ξετυλιξουμε αυτό το κουβαριτιων και αποτελεσμαων θα φτασουμε την αρχικη αιτια ολων των πραγματων

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Bρε παλιόπαιδο....γιατί τον τυράννησες τόσο τον εγκέφαλό σου; Χαρά στο κουράγιο σου να γράφεις και να μας link-άρεις όλους έναν-έναν.

    Καλή Κυριακή

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι όντως ο γυναικείος εγκέφαλος βαρύτερος από τον αντρικό;Ειλικρινά δεν το ήξερα, καταπληκτικό...Έτσι εξηγήται λοιπόν...
    (Ιωνα που είσαι, θα φας το δούλεμα της ζωής σου...)
    Καλή βδομάδα αύριο, φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φαντάσου να μπορούσαμε να θυμηθούμε γεγονότα πριν την ηλικία των 3! Την γέννησή μας πχ.
    Πωπω εφιάλτης...

    Καλό βράδυ και καλή βδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προσωπικά, με κάλυψες!Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλημερα......

    εβαλε κρυοοοοοοο ή μηπως το υποσυνειδητο ζεσταθηκε και το ασυνειδητου νιωθει κρυο ή μηπως το συνειδητο κρυωνει και το υποσυνειδητο επιβεβαιωνει το κρυο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ξέρεις γιατρέ μου, θα μπορούσα να γράψω αρκετά για το ενδιαφέρον αυτό θέμα:)
    Αλλά έχασα το ματς!

    Χάσαμε...kitsomitso!!!
    Κλειδιά και τόπι:)

    Θα επανέλθω, όταν συνέλθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Kitsomitso

    Αυτό δεν τόδες τόχα στην τριλογία:)
    (ετικέτες "αδιάβατος δρόμος")

    Πάρε νάχεις....
    γιατί περάσαμε αδιάβατους δρόμους!


    Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον.

    Τα παρελθόντα συναισθήματα που παραμένουν ζωντανά μέσα μας καθορίζουν το παρόν μας, καταλυτικά.
    Τα συναίσθηματα του παρελθόντος, όταν τα νιώθουμε παύουν να αποτελούν παρελθόν.

    Αυτά που θυμόμαστε χωρίς να αισθανόμαστε, αυτά είναι παρελθόν. Ναί.

    Το παρόν μας, λοιπόν, αποτελείται από:

    "Επιλεκτικά συναισθήματα του παρελθόντος και από επιθυμίες ή στόχους που έχουμε." (σπίθας)

    Το παρελθόν (βιώματα ζωντανά) και μέλλον ( επιθυμίες μας)..
    Αυτά μαζί ορίζουν το "παρόν" και την συμπεριφορά μας.
    Συνεχώς επαναπροσδιορίζονται , ποιοτικότερα.

    Για να υπάρχει στη ζωή και στις στιγμές μας .."Το Έρμα."

    ΠΑΡΟΝ = επιλεκτικό παρελθόν και μελλοντικές επιθυμίες!

    ............................................................................................................


    ΠΑΡΟΝ ΜΕ ΕΡΜΑ

    Μαζί με τα υπόλοιπα
    μας ξέμειναν
    από το παρελθόν,
    μισά και αναλοκλήρωτα
    μισά και ξεχασμένα.

    Το μέλλον...

    τώρα φτάνει εδώ
    δεν πάει παραπέρα.
    Και γίνεται
    ΠΑΡΟΝ.


    Τα ρέστα τώρα σου ζητά
    τα θέλει και με τόκο.
    Νομίζεις πώς τα ξέχασες
    χωρίς κανένα κόπο;

    Αυτά ξαναγυρίζουν
    και δεν τα πολεμάς
    να κρύβεσαι δεν σ΄ωφελεί
    μήτε να βλαστημάς.


    Όλα τα αναγκαία σου
    που τάκρυβες, τα φτιασίδωνες
    και τάλεγες "μοιραίον",

    την πόρτα σου χτυπούν

    σε πρωινό ωραίον.


    Ποτέ δεν είναι αργά

    από την αρχή , προχώρα
    το Μέλλον
    μάθε πώς άλλαξε
    και γράφεται

    Παρόν
    με παρελθόντα δώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πω πωωω...έχω μπερδευτεί ασύληπτα.. μάλλον ο εγκέφαλος μου ανήκει στην κατηγορία ..ούτε καν κατώτερου...μάλλον σ' αυτή του φυτού...ή κι απ' την άλλη να είναι που ξύπνησα απότομα σήμερα κι ήρθα καθηστερημένη στη δουλειά.. Έκτοτε δεν καταλαβαίνω τίποτα!
    Πάω να πάρω έναν καφέ και να αφήσω κανένα πιο νορμάλ σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το παράδειγμά μου, παρακάτω και φέρτε τον Μαρκόνι να μου κάνει μια εγκατάσταση!!!!

    http://zouzouna-agoodlife.blogspot.com/2008/10/blog-post_08.html

    Διότι εγώ ότι θυμάμαι χαίρομαι! ή αλλιώς, έχω επιλεκτική μνήμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πραγματικά ενδιαφέρουσα η ανάρτηση σου.
    Απόψεις τόσων ατόμων που αν τις συγκεντρώσεις το απόσταγμα θα είναι πραγματικά πολύτιμο.
    Ο καθένας σκέφτεται με τον δικό του μοναδικό τρόπο που ως σύνολο μετουσιώνεται σε μια πραγματική στάση ζωής.
    Ευχαριστώ για αυτό που μας έδωσες
    καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπορεί 3 επίπεδα να είναι λίγα για να χαρακτηρίσουν κατι σαν τον εγκέφαλο, αλλα η συγκεκριμένη θεωρία ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Υπάρχουν μοναχά άνθρωποι που μέσα από κάθε απώλεια μπορεί να μάθουν και να ανέβουν σε υψηλότερο επίπεδο και άνθρωποι που όλα τα δεινά της ζωής τους θα τα αιτιολογήσουν μέσα από αυτήν την απώλεια και θα μένουν στο ίδιο πάντα επίπεδο κλαψουρίζοντας."
    λοιπον , αυτη τη φραση , οποιος την είπε (αν και γυριζοντας στα προηγουμενα σχολια, τη βρισκω σε πολλους) ειναι συμπυκνωμενη μια θεωρια πολλων ανθρωπων. μην την προσπεράσεις, καθε της σκελος εχει μια τρομερη αληθεια. Γαμωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. σωστόοοοοοοοος.........

    καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. το διάβασα 3 φορές και τις τρεις φορές κατέληξα σε διαφορετικές σκέψεις! Μόνο αυτό θα πω!
    Πάω για την τέταρτη μπας και βγάλω άκρη μέσα μου!
    Μια χαμογελαστή καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προβληματισμένος, φιλοσοφημένος, διαβασμένος, αλλά κατά βάση αισιόδοξος για την ανθρώπινη φύση.
    Ή έτσι νομίζω τελοσπάντων, αν κατάλαβα καλά!
    Αυτά τα ποστ σου πάντως είναι σε ένα άλλο επίπεδο γραφής και καλά κάνεις και τ'αφήνεις αρκετές μέρες πάνω γιατί επιδέχονται πάνω από μία αναγνώσεις για να κάνεις ένα αξιοπρεπές σχόλιο!
    Συνέχισε, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ηφαιστίωνας Όπως πάντα πρώτος :-)
    Είναι πολύ δύσκολο πράγμα η σφαιρικότητα, όντως. Και ακόμη πιο δύσκολη η αντικειμενικότητα. Για τους φίλους θα γράψω και πιο κάτω. Ευχαριστώ πάντως!
    Καλησπέρα

    @kat Ευχαριστώ! Αυτό το όπως θέλουμε καμιά φορά μπορεί να είναι και καλό γιατί σημαίνει ότι μπορεί να το παλέψουμε να γίνει!

    @νίκος κ. Ακριβώς φίλτατε! Καλή βδομάδα και σε σένα.

    @butterfly Πολύ σωστή σε βρίσκω. Αρκετά αλτρουϊστικό αυτό που λες, αλλά τι να κάνουμε...
    Μ'αρέσει πάντως ο τρόπος που σκέφτεσαι!

    @kikop80 Καλές και αυτοί οι περίοδοι. Γιατί έτσι βοηθάς τον εαυτό σου να ξελαμπικάρει.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @roadartist Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι! Να αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας. Γιατί πολλά προβλήματα ξεκινάνε από κει.

    @ελευθερία αραβανή Ήταν απόψεις από τα σχόλια, ίσως γι αυτό και φαίνονται απλά.
    Πράξεις λοιπόν ε; Αναμένουμε...

    @νίκος Ως το σημείο που δεν μας επηρεάζει εμάς ως προσωπικότητα πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουνε. Τώρα για την τρέλα του άλλου, ας αφήσουμε τον ίδιο να την κουβαλά!
    ΥΓ Μωρέ σε μας καλός ήτανε. Τώρα φαίνεται να μην την παλεύει πολύ.

    @~~a~~ Ξεκάθαροι με τον εαυτό μας. Και αυτό μ'αρέσει σαν προσέγγιση!

    @ιφιγένεια Ακριβώς αγαπητή μου! Ακριβώς!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @λάκων Κάποια πράγματα από αυτά μπορούμε να τα επηρεάσουμε σε κάποιο βαθμό. Αρκεί να το θέλουμε.
    ΥΓ Κάτι σου χρωστάω εσένα. Δεν ξεχνώ, απλώς έχω μπλέξει.

    @prophet81 Μεγάλη υπόθεση η αμπελοφιλοσοφία...
    Καλησπέρα.

    @φάβα Δικά σας ήτανε όλα. Και ομολογώ ότι η συμβολή σου σημαντικότατη!
    φιλιά

    @matrix Συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης σου.
    Όσο για τα σχόλια, ήταν όντως τόσο καλά γι αυτό και βγήκε η έμπνευση της συρραφής.

    @σκουλήκι Δεν είναι όλα τυχαία, αλλά πολλά μπορούν να κριθούν υπό αυτό το πρίσμα.
    Πιστεύω ότι μπορούμε. Το θέμα είναι θέλουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @leviathan Τα σχόλια συνήθως είναι κρυμμένα. Αλλά δεν τους αξίζει.
    Ευχαριστώ πάντως!

    @φύρδην-μίγδην Και όμως όλο αυτό βγήκε από την τυράγνια των δικών σας εγκεφάλων! Γι αυτό και έχει αξία!

    @artanis Είναι όντως. Τώρα για τη χρήση και την αξία αυτού θα σε γελάσω!
    Καλησπέρα.

    @city addict Όλα όμως είναι εντυπωμένα στους χαρακτήρες μας. Και μας επηρεάζουν ασυνείδητα.
    Φιλιά

    @kaveiros Χαίρομαι αγαπητέ! Χαίρομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ioannis_the_great Αλήθεια, τι λέει γι αυτά ο φίλος ψυχολόγος;
    Καλησπέρα.

    @σκουλήκι Όλα αυτά μαζί στο μπλέντερ με ένα κρόκο αυγού!
    Φιλί

    @σπίθας Και μεις χάσαμε, οπότε άστα να πάνε! Το διάβασα και αυτό και να ξέρεις ότι μου άρεσε αρκετά.
    Περιμένω το παιχνίδι να τα πούμε από κοντά.
    Καλησπέρα.

    @manetarius Εύχομαι να ξεμπλέξατε, αγαπητή!

    @ζουζούνα Κάτι θυμάμαι σχετικά ;-)
    Καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @anastasia Γι αυτό ήταν δύσκολο αλλά και συνάμα όμορφο.
    Και γω ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    @akon Όντως. Είναι μια σαφής βάση συζήτησης.

    @lifewhispers Είναι αυτό που λέμε ότι μπορεί να έχουμε τα ίδια ερεθίσματα αλλά το πώς αντιδρούμε είναι θέμα θέλησης του καθενός.
    Καλησπέρα όμορφη.

    @ζαχαρούλα Ευχαριστώ!
    καλησπέρα.

    @axis mundi Πολύ καλό μου ακούγεται αυτό! Φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα πεδία ακόμη!
    Καλησπέρα.

    @ενεσούλα Τα είπες όλα, φίλτατη. Τα είπες όλα!
    Ευχαριστώ ειλικρινά για τα καλά λόγια.
    Φιλιά επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Νομίζω οτι το να συγκεντρώνεις τις σκέψεις και να τις μεταχειρίζεσαι δίκαια την κάθε μια σε σχέση με τις άλλες σε βγάζει σε ενα συμπέρασμα ασφαλές σε μεγάλο βαθμό.
    Μου ειχαν πεί να μη σκέφτομαι πολύ.
    Μόλις πρόσφατα κατάλαβα τι εννοούσαν.
    Ωραία δουλειά φίλτατε και προσυπογράφω κι εγω τα σχόλια της Ενεσούλας και της roadartist.

    υγ Να πεις του Μαρκόνι να ψάξει να βρει αυτο το firewall....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. καλημερααα

    ναι μωρε θελουμε και οτι γινει ...

    τολμη και γοητεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Tελικά ο καθένας μας λέει το μακρύ του και το κοντό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτό με τα χαμένα κλειδιά ΄πολύ με προβλημάτισε, να το ξέρεις...
    Βδομάδα παρά βδομάδα καλούμε κλειδαρά. Λες να το΄ψάξω, ε;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλέεεε ΚιτςΜητς τι πρωτότυπη σύνθεση δημιούργησες εδώ?

    Ωστε ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πιο βαρύς ε? Θα φταίει το γεγονός πως δεν καταναλώνει φαιά ουσία για firewall...λολ

    Καλόοοο βράδυ εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @τζονάκος Είναι αποδεδειγμένο ότι πολλά μυαλά σκέφτονται σίγουρα καλύτερα από ένα. Κάποιες φορές χρειάζεται να σκεφτόμαστε και κάποιες άλλες όχι. Η ισορροπία είναι το θέμα.
    Θα του το πω, μην ανησυχείς!

    @σκουλήκι Αφού εσείς θέτε, τι να πούμε και μεις διαφορετικό;
    Φιλί

    @κοπτοραπτού Να το ψάξεις, αφού υπάρχει και επιστημονική εξήγηση πλέον!

    @dyosmaraki Ήταν τόσες και καλές οι ιδέες οπότε δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά.
    Είναι πιο βαρύς γιατί μάλλον σκέφτεται περισσότερο.
    Καλό βράδυ και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ..δεν μπορεί ο ενας χωρίς τον άλλο εγκέφαλο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @ilias Μάλλον αλήθεια είναι αυτό. Ή να το παραφράσω λέγοντας ότι χωρίς αυτούς δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή