Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Γεωμετρία: τρίγωνα και κύκλοι

Γεωμετρία είναι ο κλάδος των μαθηματικών που ασχολείται με τις χωρικές σχέσεις, βάση εμπειρίας αλλά και διαίσθησης. Χρησιμοποιεί τα αξιώματα και τις αποδείξεις - έννοιες κάπως αντίθετες. Ήταν ιστορικά στους πρώτους κλάδους των μαθηματικών, λόγω του γεγονότος ότι είχε πρακτική εφαρμογή σχεδόν παντού. Ακόμη και στις ανθρώπινες σχέσεις...

Τρίγωνα ανθρώπων... Αν εξαιρέσουμε τα ερωτικά, όλοι έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις φιλικές, οικογενειακές, επαγγελματικές όπου έχουμε νιώσει ότι είμαστε στη μέση ή έχουμε βάλει κάποιον άλλο στη μέση. Όπως και στη γεωμετρία, όπου το ισόπλευρο τρίγωνο είναι μία μόνο ειδική κατηγορία, έτσι και στις ανθρώπινες σχέσεις συνήθως η σύνδεση μεταξύ των δύο από των τριών ατόμων του τριγώνου είναι πιο ισχυρή. Δε σημαίνει βέβαια ότι δε μετατοπίζεται προς τη μία ή την άλλη βάση, αλλά συνήθως γέρνει προς τη μια ή την άλλη μεριά. Και έτσι λειτουργεί το θέμα. Ναι μεν σχηματίζεται το τρίγωνο, εν τούτοις όμως δύο από τις γωνίες τείνουν να αποσχιστούν. Ο ένας λέει κάτι του άλλου που πρέπει να ζυγίσει αν πρέπει να το πει στον τρίτο ώστε να διατηρηθούν αυτοί οι δεσμοί και τούμπαλιν... Το ζητούμενο είναι τι θα φιλτράρει αυτός που είναι στη μέση, τι θα πει και τι θα κρατήσει. Αν η ροή πληροφοριών είναι ελεγχόμενη, τότε σημασία έχουν τα φίλτρα του καθενός. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι έτσι κρατιέται και η ισορροπία. Αν η ροή πληροφοριών είναι συνεχής, τότε περνάμε στο επόμενο γεωμετρικό σχήμα που είναι ο κύκλος...

Κύκλοι ανθρώπων... Εφαρμογή στα ερωτικά δύσκολα μπορεί να έχει (αν εξαιρέσει κανείς το λεγόμενο «τρενάκι»), οπότε αφορά ξεκάθαρα ανθρώπινες σχέσεις. Μπορεί να απαντηθεί και ως «σπασμένο τηλέφωνο» ή αλυσίδα. Είναι οι καταστάσεις στις οποίες ο ένας λέει ένα «μυστικό» σε κάποιον, αυτός το μεταφέρει εμπιστευτικά σε κάποιον άλλο, ο τρίτος πάλι σε κάποιον άλλο και τελικά μέσω...Κολοπετεινίτσας καταλήγει πάλι στην αρχική πηγή. Δύσκολη κατάσταση η συγκεκριμένη. Καταρχάς, εμπεριέχει πολλαπλά στοιχεία αισθήματος προδοσίας. Ο ένας μπορεί να κατηγορήσει τον άλλο ότι αυτός είναι αιτία της διαρροής και ούτω καθεξής. Και ένα μυστικό – απλό ή περισσότερο σύνθετο – γίνεται κοινωνός περισσότερων ανθρώπων, λιγότερο ή περισσότερο άσχετων με το θέμα. Άβολες καταστάσεις για το σύνολο των κομιστών. Από πού να το πιάσεις και πού να καταλήξεις βέβαια... Σαν τον κύκλο ένα πράγμα! Χωρίς αρχή και τέλος... Σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του...

Κλείνοντας, θυμάμαι χαρακτηριστικά την φράση που έλεγε ο παλιός μου προϊστάμενος όταν λέγαμε πράγματα λίγο πιο ευαίσθητα...Εγώ εμπιστεύομαι εσάς, δεν εμπιστεύομαι όμως αυτούς με τους οποίους εσείς μπορεί να μιλήσετε.



ΥΓ Επειδή πρώτα ζούμε και έπειτα γράφουμε, το παρόν είναι εμπνευσμένο από ιστορία που μου συνέβη δύο μήνες περίπου πριν... Μεταξύ φίλων. Και λειτούργησε και ως σπασμένο τηλέφωνο, αφού τα πράγματα που ειπώθηκαν δεν ανταποκρίνονταν πλήρως στην πραγματικότητα. Ευτυχώς υπάρχει καλή θέληση...

ΥΓ1 Σ’αυτές τις περιπτώσεις, το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς, κατά τη γνώμη μου, είναι να σπάσει την αλυσίδα... Ακόμη και αν χρειαστεί να πάρει την ευθύνη πάνω του.

72 σχόλια:

  1. Ποιός θα πάρει την ευθύνη; Είναι καλό θέμα και συχνό επίσης.. Είναι να απορείς με τις σχέσεις των ατόμων.. δεν ξέρεις που αρχίζουν και που καταλήγουν..
    Τους φίλους να φοβάσαι.. τους άλλους να τους έχεις χεσμένους.. (σόρυ κιόλας)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια χαρά βρε παιδί και καλώς σε ξαναβρίσκω!
    Για το ποστ σου απαντω με κάτι που λεει συνήθως η μανα μου για παροιμία:
    "Σούπα Μούπες".
    Ο λόγος περί του "Σούπα Μούπες", λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκαληνά τρίγωνα λοιπόν και κύκλοι που δεν τετραγωνίζονται ε?...

    Ευφυάστατος, άλλη μια φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ευρηματικός ο συνδιασμός γεωμετρίας με τις ανθρώπινες σχέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενδιαφέρουσα η άποψη και ο συνδιασμός μαθηματικών μέσα στν κοινωνία παρουσιάζοντας μια κοινωνική κατάσταση ευγε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με έχεις αφήσει άφωνη!!! Ο συνδυασμός τριγωνομετρίας-διαπροσωπικών σχέσεων είναι πολύ επιτυχημένος. όπως το είπες... το ισόπλευρο τρίγωνο είναι μια ειδική περίπτωση του ισοσκελούς και πάει λέγοντας. Το θέμα είναι, αν έχεις πιστέψει πως ζεις (σε έχουν κάνει να πιστεύεις για την ακρίβεια) σε ένα ισόπλευρο, το χαστούκι του σπασμένου τηλεφώνου είναι μεγάλο και δύσκολα αντιλαμβάνεσαι πως τελικά το τρίγωνό σου είναι ισοσκελές ή ακόμα και σκαλινό. Νομίζω πως όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί σε ένα τέτοιο τρίγωνο τελικά... (μπορεί να είναι και πολύγωνο μερικές φορές χιχιχιχιχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία το έθεσες. Ξεκίνησες απο μαθηματικά και τέλειωσες με τις ανθρώπινες σχέσεις.
    Με θέληση όπως λες και εσύ ίσως και αυτές να είναι απλά μαθηματικά με εύκολες λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παλι το παιζεις σοβαρος στον κοσμο για να τους ξεγελασεις?...ρε σε εχουμε παρει χαμπαρι καταλαβε το...εδω ανηκεις και επισημα στο Βλακεια...δεν μπορεις να κρυφτεις πουθενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ εξυπνη τοποθέτηση, ειδικα στο θέμα τη σχεσης μεταξυ πλευρών. Τιθεται θέμα εμπιστοσυνης, τιθεται θέμα εχεμύθειας.Τοτε ένα τριγωνο μπορει να ειναι αρμονικό, διαφορετικά υφισταται το "σπασμένο τηλέφωνο" και πάει λέγοντας.Προσοχη χρειάζεται, καλή διάθεση και σωστούς ανθρώπους!
    σοβαρο-ξεσοβαρο, για το ποστ αυτο σου αφηνω τα ευσημα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποσο εξυπνος εισαι βρε γκομενε μου απορω...

    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξεκίνησες να γράφεις για Γεωμετρία και σκέφτηκα :
    "Πάει σοβάρεψε κι ο Κιτσος"
    Αν σε ενέπνευσαν γι αυτό οι διαπροσωπικές σ-χέσεις τότε περιμένω ανάρτηση για τους ωκεανούς οταν σε μπουγελώσουν κάπου κάποιοι χωρίς λόγο :)
    Κοίτα, οι άνθρωποι δημιουργούν "γεωμετρίες" αλλα τις κακοποιούν κιόλας, οπότε λέω άλλο Γεωμετρία, άλλο ...ανθρωπομετρία ; πώς να το πώ.

    Γκαλημέρζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετικό ποστ! Η γεωμετρία στη ζωή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. είδες;;; ενώ με τα τρίγωνα πανοράματος ΜΟΝΟ γλύκα σου μένει στο τέλος!!! ;)

    Υγ.1 Θεός ο πρώην προϊστάμενος!!! Πες του (αν τον δεις) πως θα το χρησιμοποιήσω κι εγώ στο μέλλον σαν φράση...!!! :)
    Υγ.2 μεγάλη κουβέντα άνοιξες...και έχω να πω....ΑΑΑΑΧΧΧΧΧ πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εμπλεξες άσχημα λεω, διαβάζοντας το κείμενο σου!
    Τρίγωνα, τετράγωνα κακά ξεμπερδέματα έχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόλις τετραγώνισες τον κύκλο.
    Α, και να σου πω κύριε σταθμάρχη,
    πότε φεύγει το τρένο για Λάρ'σα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχμμμμμμμμ... Εγώ από γεωμετρίες και αριθμούς ποτέ δεν σκάμπαζα. Άλλος ήταν ανέκαθεν ο τομέας μου. Να φανταστείς, φάτσα, από το Δημοτικό μέχρι΄τώρα με τα δάχτυλα μετράω!!! Για οτιδήποτε λοιπόν είναι πάνω από... 10, χρειάζομαι κομπιουτεράκι. Αν ναι, ξέρω και την προπαίδεια, αλλά μερικές φορές θυμάμαι μόνο το... σκοπό και ξεχνάω τα λόγια! Τόσο χάλια... Πάντως με τα χρόνια έμαθα τουλάχιστον το εξής: πως μέχρι και 4 είναι πια δεσμός! Οπότε, dont bother darling. Χαχ! Εντάξει, εντάξει, ξέρω παλιοχαρακτήρας. Παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω πριν με διώξεις με τις κλωτσιές. Ε, εντάξει, πάρε πρώτα και μερικά φιλιά για καλησπέρα τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ροή των πληροφοριών αναπόφευκτα υφίσταται απώλειες και αλλοιώσεις..
    αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρη (μαθηματικός γαρ:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ έξυπνο το post σου.Και έχει και όλα τα δίκια του κόσμου.Όταν γράψεις τη συνέχεια για τα εξάγωνα++ ζήτα τη συμβολή μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όπως πάντα πρέπει να γίνεται στα μαθηματικά, έτσι και στις σχέσεις, η επαλήθευση σου λύνει τα χέρια. Τσεκάρεις δηλαδή πια σχήματα είναι ''στερεά'' και αυτά εμπιστεύεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σπάζοντας την αλυσίδα, αποδεσμεύεσαι απο μια φιλία, μπορεί να στενοχωρηθείς αλλά θα διώξεις ότι σε έκανε να πονέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. επιστροφή στο γνώριμο ύφος :)
    δεν μ αρέσει καθόλου να βρίσκομαι στο μέσο, ή καλύτερα, προτιμώ να παίρνω θέση και μ αρέσει να κάνουν και οι αλλοι το ιδιο.
    καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. o προϊστάμενος πέταξε ατάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ πάντως χρησιμοποιώ όσο περισσότερο γίνεται ευθείες ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. η γεωμετρία ήταν από τ'αγαπημένα μου μαθήματα σχολείο.
    Τα μαθηματικά αν και η πλεον ορθολογιστική επιστήμη είναι γεγονός οτι διεπουν ,ρυθμιζουν,απεικονίζουν πολυ λεπτές εννοιες αρρηκτα συνδεδεμένες με το συναίσθημα οπως η μουσική και οι ανθρώπινες σχεσεις.
    Πολυ επιτυχημένος συνειρμος Κιτσο!Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "το χαλασμένο τηλέφωνο " ποτέ δεν το χώνεψα!!!!!!!!!

    καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι σχέσεις είναι όπως τις ...μηχανές. Θέλουν κι αυτές τα σερβις τους, το γρασάρισμα και τον έλεγχο ΚΤΕΟ.
    Ασχετο, εξαιτίας του ηλιέλαιου με γεύση ...ορυκτέλαιου, έχω κολλήσει με τα ΚΤΕΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. υπάρχει κ η ευθεία ..
    αλλα΄η ζωή είναι συνδοιασμός όλων αυτών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μα πραγματικά καταχάρηκα αυτή την ανάρτησή σου, είναι σούπερ...

    πολύ σωστά δοσμένα τα γεγονότα...
    με τρόπο καθημερινό και αληθινό
    υπό την περι και αποκάλυψη των μαθηματικών θεωρημάτων...
    και με θέση, όχι παρα και αντι παραθέσεων...

    αλλά αναμφισβήτητα τεκμηριωμένα :}!!!!

    Εξαιρετικό θέμα!!

    Την καλησπέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αναπόφευκτες οι ανθρώπινες αλυσίδες…
    Το πρόβλημα είναι πάντα ο επόμενος κρίκος.
    Αν ως ΜΗΤΣΟς επιλέξεις ΚΙΤΣΟ, η αλυσίδα μπορεί και να παραμείνει ενωμένη. Αν επιλέξεις όμως ΤΑΚΗ, την έβαψες. Γκαντεμιά μεγάλη. Τι αλυσίδες σπάνε, τι ‘τηλέφωνα’ χαλάνε. Εδώ… κυβερνήσεις πέφτουνε!

    [ο επίτιμος έκανε πάλι το θαύμα του]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι. Και το καλύτερο είναι να βουτάς τον άλλο από τα μούτρα, να του λες ό,τι θέλεις, όπως θέλεις και να μην κινδυνευεις.
    Το πολύ πολύ να σε πει τρελό Κίτσεμήτσε μου. Αλλά μεταξύ μας, μας νοιάζει; Α, μπα! Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τα ημίτονα. Προτιμούσα τα απαρέμφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Α μπα! Η γεωμετρια ηταν παντα το χειροτερο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. τρίγωνα, τετράγωνα και το μυαλό μου πενταβρώμικο, σκέφτεται άλλα πράγματα. πρόσφατα έμαθα μια γαλλική φράση: menage a trois! εκεί πάει το μυαλό μου όταν σε διαβάζω!!!χιχιχιχιχι
    thanks για την πρόσκληση επί τη ευκαιρία. φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. στόκος ήμουν στη γεωμετρία. Αν η ζωή είναι γεωμετρία... ωχ! σταματώ εδώ χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Με το ρόμβο τί γίνεται ψυχή μου, σε ποιές σχέσεις εντάσσεται και δεν ήμουν καλή στα μαθηματικά...

    Πάντως, θα διαφωνήσω με το σούπα-μούπες, διότι έτσι... μένει μεταξύ μας.

    Εδώ τον κύκλο πάει ως εξής... Μουπες...τούπα...
    έτσι για ανακύκλωση βρε παιδί μου...

    Καλή σου Κυριακή!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τελικά η καλύτερη θέση είναι ένα τυχαίο σημείο στο χώρο. Εξω από κύκλους, τρίγωνα, τετράγωνα, παραλληλεπίπεδα και τραπέζια. Κι αν τύχει και η προέκταση της πλευράς, της ακτίνας ή της περιφέριας ενός σχήματος σε πλησιάσει δεν ασπάζεσαι τους κανόνες και τα αξιώματα που διέπουν το "σχήμα". Παραμένεις απλά "τυχαίο σημείο στο χώρο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ..όλα είναι σχετικά :)

    Καλο σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν εχω πρόθεση να σε κολακεύω
    φίλε μου άλλα μίλησες σοφά
    Καταστάσεις που συμβαίνουν σε
    όλους μας αυτες που περιγράφεις
    άλλα έδωσες εικόνες αλλα και
    λύση σε γεωμετρικές σχέσεις ανθρώπων
    Για να κάνω λίγη πλάκα θα σου πω
    οτι ήμουν σίγουρος οτι στο τέλος θα
    τετραγώνιζες τον κύκλο χαχαχα
    καλο Σαββατοκύριακο φιλε μου καλέ

    κοτσυφοφιλώ σε

    τσίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. η πιο πιθανη καταληξη ενος μηνυματος ειναι να παρερμηνευθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ακόμη και αν χρειαστεί να πάρει την ευθύνη πάνω του.

    Έτσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. στα λόγια είμαστε πρώτοι, δεν ξέρεις?

    Ασε που εσύ ξέρεις πολλά για μένα και εγώ δεν ανησυχώ! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μαζί με την αλυσίδα , δεν σπάμε και το τηλέφωνο. Για να τελειώνουμε μιά κι έξω.

    Άσχετο!
    Τώρα ο κάμπος..παράγει, προπονητές ;
    Καλημέρααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δεν ξέρω αν είσαι καλύτερος στη γεωμετρία ή στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά έτσι είναι... για να το λες εσύ!:Ρ
    Τη θυμάσαι τη λαική σοφία που λέει ότι πρέπει να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουμε;
    Ε, εκεί είναι το πρόβλημα!Δεν το κάνουμε!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα.

    Ξεκίνησα να σε διαβάσω αλλά χρησιμοποίησες τα μαθηματικά...με τα οποία πάντοτε είχα τις χείριστες των σχέσεων.

    Ευτυχώς συνέχισα.

    Επειδή το Υ.Γ.2 είναι πραγματικά όλα τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τιποτα δε καταλαβαινω απο αυτα(:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χαρηκα για τη γνωριμία..:):)
    τώρα εγώ πρώτα σχολίασα και μετά θα διαβάσω.. αλλά δε προλάβαινα..:):)
    την καληνύχτα μου:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Συμφωνώ ότι είναι το καλύτερο, αλλά συνήθως είναι ανέφικτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δηλαδη η γεωμετρια οταν εφαρμοζεται στη ζωη κανει πολυ κακο ε? Εκτος βεβαια απο το Πυθαγορειο θεωρημα που θυμαμαι απο το σχολειο. Αυτο κανει καλο στη ζωη γιατι σε βοηθαει να κοβεις δρομο και να φτανεις πιο γρηγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη της ... τελείας. Ας μείνει ανοιχτό το σχηματάκι, δεν πειράζει. Μπορεί να είναι ευθύγραμμο σχήμα, τεθλασμένη, κυκλικό τόξο, οτιδήποτε...Καλή μας εβδομάδα και πολλά φιλιά!
    Υ.Γ θέλω καινούργια αναρτησούλα, είναι εύκολο? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ηφαιστίωνας Καυτή πατάτα η ευθύνη. Αν την πιάσεις θα καείς, αλλά θα είσαι ο πρώτος που θα φας. Δες το και έτσι.
    Ακριβώς, τους φίλους...

    @sandy cheeks Άντε και μας έλειψες!
    Άσε που περνάει ο καιρός για σούπες, καλοκαίρι γαρ!

    @equilibrium Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ευφυέστατος δεν ξέρω, απλώς μου συμβαίνουν και τα μεταφέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @akon Απλώς πιστεύω πλέον ότι είναι αλληλένδετα. Ή καλύτερα, αν καθήσεις και τα παρατηρήσεις όλα, θα δεις ότι σχετίζονται.

    @lockheart Ευχαριστώ και σένα. Έτσι μου βγήκε γιατί απλώς έτσι το συσχέτισα!
    Την καλησπέρα μου.

    @λαχανάκι Αυτό ακριβώς, μικρό μου. Το θέμα είναι μέχρι να ανακαλύψεις το τι γίνεται. Εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα...
    Σπασμένο τηλέφωνο, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @λάκων Όλα έχουν την ερμνηνεία τους και όλα κάπου εφαρμόζονται και αποτυπώνονται. Έτσι απλά.

    @βλαμμένος Δίπλα όμως κρατάω το επίπεδο, δεν έχεις παράπονο!
    Δάπεδο και κάτω λέμε!!!

    @lifewhispers Εμπιστοσύνη και εχεμύθεια... Απλώς το έλυσε ο προϊστάμενος με την ατάκα του!
    Ευχαριστώ, κοκκινίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @σκουλήκι Και γω μερικές φορές... Ατιμούτσικο!
    Φιλί

    @τζονάκος Άστα Τζων, σοβάρεψα... Ωραία το έθεσες με το μπουγέλωμα. Να σου πω την αλήθεια, συσχετίζονται!
    Καλησπέρα

    @revqueer Ευχαριστώ. Μα τελικά έχει μεγάλη εφαρμογή. Πού να πιάσουμε και τις άλλες επιστήμες! Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @manos s. Ενώ τα ερωτικά τα απολαμβάνεις προς στιγμής, αλλά έπειτα μπορεί να φύγει η γλύκα.
    Θα του το πω και θα περιμένει τα ποσοστά του!
    Για πες...

    @μαρίνα Μια χαρά τα ξεμπερδέψαμε, απλώς μαθαίνουμε για το μέλλον!

    @gremiii Το τρένο για Λαρσα φεύγει όποτε εσείς θέλετε... Απλώς επιβιβαστείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @ny anna Ενώ με τις ανθρώπινες σχέσεις είναι όλα πιο εύκολα. Τι να σου πω βρε μούτρο. Μέχρι 4 ε; Προχώρησε τόσο η επιστήμη; Έχω μείνει πίσω.
    Κρατάω τα φιλιά και σένα μαζί...

    @diva Εξαρτάται το μέσο και τις προθέσεις του. Ένα άψυχο μηχάνημα δεν παρεμβαίνει εκτός αν χτυπηθεί από ιό... Μπορεί να είναι και ιός της ζήλειας, της κακίας, κάτι σχετικό τελοσπάντων...

    @evi Εξάγωνα; Αμάν! Για τρίγωνα ήξερα, η Άννα μου είπα για τετράγωνα και τώρα εξάγωνα!
    Χαμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @απαράδεκτος Δύσκολο πράγμα η επαλήθευση. Και αυτό γιατί αλλιώς τα λέει ο καθένας κατά πώς τον συμφέρει...

    @ασκαρδαμυκτί Όντως, όσο απολαυστική και αν ακούγεται στην αρχή.

    @patrick vers2. Ακριβώς, όπως τα είπες. Έτσι είναι, έχει κόπο και απώλεια το σπάσιμο, αλλά αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @νατάσσα Καταρχάς ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να συνεχίσεις να παίρνεις θέση, είναι ό,τι καλύτερο.
    Καλησπέρα!

    @νίκος κ. Όντως! Γι αυτό και καταγράφηκε και έμεινε!

    @σοφία Ευθεία μεταξύ τριών όμως δε γίνεται πάντα...
    Όσο μπορείς πάντως περισσότερο, αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @ευτυχία Και για μένα αγαπημένο μάθημα, γιατί είχε αρκετή φαντασία.
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Καλησπέρα

    @ζαχαρούλα Ομοίως, γι αυτό και το καταγράφω!

    @φλούφλης Ωραία το έθεσες σε άλλη βάση. Πλέον των μαθηματικών και η μηχανική στο παιχνίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @irene Συνδυασμός, ακριβώς! Για να το παλέψουμε το θέμα!

    @surrealist Ευχαριστώ. Η τεκμηρίωση είναι σχετική, απλώς ζούμε και καταγράφουμε!
    Καλησπέρα.

    @jf Αναπόφευκτες ακριβώς.
    Βρε τον επίτιμο με τα κόλπα του. Είναι και επίκαιρος, τρομάρα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @σκουλήκι Μέτρα εσύ τις ώρες να μετράω τις μπόρες...

    @κοπτοραπτού Να τα λες κατάμουτρα. Πόσο σύμφωνο με βρίσκεις. Και ας είναι ό,τι να'ναι!
    Όσο για τους τρελούς, όλοι οι καλοί είναι έξω!

    @κούκος Απαρέμφατα στο επίπεδο της ποίησης, να υποθέσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @butterfly Η ανθρώπινη γεωμετρία;

    @ele Αυτά είναι τα καλά. Μπορώ να είμαι ο τρίτος στο οργιάκι αυτό;
    Αφού με σκέφτεσαι και έτσι, να το συζητήσουμε βρε συ!
    Φιλιά!

    @σπίθας Να το πούμε, γιατί όχι!
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @mmexer Απ'ό,τι φαίνεται, όλοι μας! Για τη ζωή μιλάω πάντα...
    Καλησπέρα ωρέ!

    @φύρδην-μίγδην Στις 4πλες σχέσεις ανήκει και ο ρόμβος. Απλώς δεν ισαπέχουν και τα 4 μέλη...
    Να μείνει μεταξύ μας, μερικές φορές είναι καλύτερο.
    Τα φιλιά μου

    @ολοκληρωμένη συνάρτηση Η πιο σχετική σ'αυτό το θέμα!Τυχαίο σημείο; Και οι αλληλεπιδράσεις;
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @ηλίας Όντως είναι, απλώς τις σχέσεις μπορούμε να τις επηρεάσουμε και εμείς...

    @καραφλοκότσιφας Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Τον τετραγώνισα τελικά λες, ε;
    Καλά να είσαι και συ.

    @suspect Όντως, γιατί ο καθένας το παρουσιάζει όπως νομίζει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @ιφιγένεια Αφού έτσι είναι τα πράγματα. Εκεί είναι η μαγκιά...

    @mad Ακριβώς, όπως τα λες. Πρώτοι στα λόγια, τελευταίοι στις πράξεις!

    @σπίθας Να τελειώνουμε ρε φίλε, να τελειώνουμε.
    Παράγει τα πάντα. Ό,τι θέλεις θα το'χεις!
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @ενεσούλα Πουθενά από τα δύο. Απλώς ψάχνομαι...
    Ακριβώς! Δεν τη βουτάμε!
    φιλιά

    @pan Είδες τελικά; Αξίζει η προσπάθεια.
    Όντως όλα τα λεφτά ο προϊστάμενος!

    @kaveiros Καλωσήλθες.
    Απλώς να ζεις και να το χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @koulpa Ομοίως! Αναμένω και το σχόλιο!
    Καλησπέρα

    @χουανίτα Είναι, αλλά αξίζει να το προσπαθήσουμε.

    @μπουρμπουλήθρα Δεν κάνει απαραίτητα κακό! Η χρήση είναι που μετράει. Και το να κόβεις δρόμο δεν είναι κακή ιδέα!

    @lily Ακριβώς. Τελεία και παύλα.
    Καλή βδομάδα.
    ΥΓ Ανέβασα, ανέβασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. @kitsosmitsos Ο τροπος που τοπο8ετησες τη γεωμετρια μέσα στις αν8ρωπινες σχέσεις , 8αυμασιος!
    Το ιδιο και η ατακα του προισταμενου σου! ηξερε τι ελεγε ο αν8ρωπος!
    Ειδες τι ομορφα που αμπεφιλοσοφεί κανεις έχοντας πιει>? Τι πίνεις? χαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. @χειμωνιάτικη λιακάδα Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Σωστά, συμφωνώ για την αμπελοφιλοσοφία, όπως περιγράφω και σε επόμενη ανάρτηση.
    Βοηθάει πολύ!
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή