Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Σαν όνειρο θερινής νυκτός

Ο Αύγουστος καλά κρατεί. Όπως και ο Σεπτέμβρης, πολύ συχνά και ο Οκτώβρης. Το θέμα είναι ότι όταν τελειώνουν οι συνεχόμενες διακοπές και μένουν τα σαββατοκύριακα ως μικρές οάσεις ξεγνοιασιάς, το καλοκαίρι βαίνει προς τη λήξη του. Αυτό το καλοκαίρι, από τα πιο περίεργα των τελευταίων χρόνων σε παγκόσμιο επίπεδο, είχε αρκετό από Μένουμε Ελλάδα.


Περιμένοντας να αρχίσει η Μήδεια
Προσκυνήσαμε στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου μια ιστορία ζοφερή και συνάμα διαχρονική, καθώς τα διλήμματα υπάρχουν ακόμη.


IMAG0429
DSCN7572
Επισκεφτήκαμε την πρώτη προσωρινή και την πρώτη μόνιμη πρωτεύουσα της νεοσύστατης Ελλάδας - ο Έλληνας πάντα κάπου θέλει να είναι πρώτος.

DSC06555
Παραλία Χαλικιάδα στο Αγκίστρι
Ανεβήκαμε σε βουνά, ανηφόρες και κατηφοριές είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατα όπου η θέα αποζημίωνε για την κούραση. Απαραίτητο συμπλήρωμα η δροσιστική βουτιά μετά.

SAM_0891
SAM_0874
Ερωτευτήκαμε στο Απέραντο Γαλάζιο, βουτήξαμε στα κρυστάλλινα παγωμένα νερά του.


DSCN8113
SAM_0942
Ολόλευκα σπίτια, στενάκια και εκκλησάκια ξεπρόβαλαν παντού, αναδεικνύοντας τον ήλιο του Αιγαίου που είναι διαφορετικός από τους άλλους. Ιδιαίτερο χρώμα δίνουν οι γνώριμες μπουκαμβίλιες των αιγαιοπελαγίτικων νησιών.

DSCN7836
DSCN8093
Χαζέψαμε φεγγάρια να ξεπροβάλλουν πίσω από βουνά και ηλιοβασιλέματα σε στιγμές απόλυτης χαλάρωσης.

IMAG0647
Φάγαμε και ήπιαμε αρκετά - το καλοκαίρι όλα επιτρέπονται, ακόμη και ρακή ψημένη για πρωινό.

Τελευταίο ηλιοβασίλεμα στις Κυκλάδες για φέτος... Μέχρι το επόμενο...
Όλα αυτά να τα ζούμε ξανά μέσα από τις εικόνες και τις αναμνήσεις. Ως το τελευταίο ηλιοβασίλεμα, μέχρι το επόμενο. Σαν όνειρο θερινής νυκτός...