Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Αμοργός η μεθυστική

Η Αμοργός ως προορισμός προέκυψε για φέτος τελευταία στιγμή. Γι αλλού είχαμε ξεκινήσει, εκεί βρεθήκαμε. Είχα ακούσει αρκετά πράγματα για το νησί, εντούτοις δεν είχε τύχει να το επισκεφτώ ως τώρα. Λάθος μου, το ομολογώ εκ των υστέρων. Φορτώσαμε το αυτοκίνητο στο Blue Star Paros (140 ευρώ μετ'επιστροφής), φορτωθήκαμε και εμείς και 7:30 περίπου ώρες μετά την αναχώρηση από τον Πειραιά, φτάσαμε στο λιμάνι της Αιγιάλης, αφού περάσαμε από Νάξο και Δονούσα.

Προβολή Amorgos σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Φτάσαμε βράδυ. Η πρώτη επαφή με το νησί ήταν το απόκρημνο τοπίο και η σχεδόν κάθετη διάταξη των όγκων γύρω από το λιμάνι της Αιγιάλης. Σίγουρα επιβλητικό τοπίο.

DSCN7857
Στο λιμάνι της Αιγιάλης ήταν μαζεμένος αρκετός κόσμος σ'ένα μαγαζί με ιδιαίτερη αίσθηση, τον Αμοργιαλό, το καλύτερο για μένα μαγαζί στο νησί. Η διαμονή μας ήταν σε ένα συμπαθητικό χωριό 3 χλμ από την Αγιάλη, την Λαγκάδα που είναι γνωστή για τις ταβέρνες της.


Οδηγός μας η γαλλική ταινία του 1988 Le grand bleu (Απέραντο Γαλάζιο) που έχει σχέση με την Αμοργό, καθώς μέρος των γυρισμάτων έγιναν στο νησί. Πρώτη στάση λοιπόν η παραλία της Αγίας Άννας.


IMAG0600
Το εκκλησάκι που βρίσκεται πάνω από την παραλία. Για όσους θυμούνται από την ταινία, στο εκκλησάκι αυτό έμενε ο πρωταγωνιστής με τον βουτηχτή πατέρα του.


SAM_0890
SAM_0891
Κατεβαίνοντας στην παραλία της Αγίας Άννας. Τα χρώματα είναι πολύ καλύτερα απ'ό,τι φαίνονται στις φωτογραφίες.


IMAG0602
Το βαθύ μπλε φαίνεται στο βάθος, πολύ κοντά στις ακτές.

SAM_0868
SAM_0874
Η παραλία είναι πολύ μικρή και βραχώδης. Ευνοεί την ηλιοθεραπεία στα βράχια και φυσικά τις βουτιές. Τα νερά είναι κρύα, βαθιά και με απίστευτα χρώματα.


SAM_0949
SAM_0947
SAM_0942
Περίπου πάνω από την παραλία, στο σημείο της προηγούμενης φωτογραφίας με τα βράχια, βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας. Αξίζει την επίσκεψη κυρίως για τη θέα προς το πραγματικά απέραντο γαλάζιο. Το φως του ήλιου, τα χρώματα της θάλασσας και το άσπρο του μοναστηριού δημιουργούν μια εικόνα εκτυφλωτική, σχεδόν απόκοσμη αλλά σίγουρα μαγευτική.


SAM_0960
Δεύτερη στη σειρά παραλία που επισκεφτήκαμε ήταν αυτή του Μούρου. Έχει επίσης κατάβαση με τα πόδια για όποιον επιθυμεί να την επισκεφτεί. Και εδώ το τοπίο είναι ιδιαίτερα με τα βράχια να συνθέτουν το σκηνικό της ηρεμίας.

IMAG0628
DSCN7859
DSCN7884
Επόμενη στάση η Χώρα της Αμοργού. Για μένα είναι από τις ομορφότερες Χώρες στις Κυκλάδες που έχω δει. Στενάκια, εκκλησίες με λουλούδια και πολλές ομορφιές. Αξίζει κανείς να χαθεί σ'αυτά. Στάση οπωσδήποτε στο ζαχαροπλαστείο Καλλιστώ για γλυκά, ενώ στο Botilia και στο Γιασεμί μπορεί κανείς να απολαύσει ποτά και κοκτέιλ.


DSCN7862
P8090648
P8090652
Καλύτερη θέα πάντως προς τη χώρα έχει κανείς ανεβαίνοντας είτε στο Κάστρο είτε στους Ανεμόμυλους. Βρίσκονται αντικριστά ώστε να δίνουν ολοκληρωμένη εικόνα της Χώρας.


DSCN7865
Από τους Ανεμόμυλους αγναντεύει κανείς και το πέλαγο.


DSCN7731
DSCN7742
Άλλο χωριό που αξίζει κανείς να επισκεφτεί είναι τα Θολάρια, όπου βρίσκεται και η αρχαία ακρόπολη του νησιού. Το μέρος φημολογείται ότι έχει ενδιαφέρον ενεργειακό πεδίο. Πέρα από την τρομερή θέα προς τον κόλπο της Αιγιάλης, φάγαμε τρομερή ομελέτα με φρεσκότατα υλικά. Επίσης, αναζητήστε την αιωνόβια γιαγιά που τηγανίζει πατάτες και κεφτεδάκια, εγγυημένη απόλαυση.


DSCN7747
DSCN7825
Απέναντι από τα Θολάρια βρίσκεται το χωριό Λαγκάδα, το οποίο όμως δεν έχει θέα προς τη θάλασσα καθώς την κρύβει ένας μεγάλος βράχος. Είναι γνωστό για τις ταβέρνες του. Αυτές που δοκιμάσαμε είναι δύο, τις οποίες προτείνω ανεπιφύλακτα. Η πρώτη είναι η πιο γνωστή ίσως ταβέρνα της Αμοργού, η Ταβέρνα του Νίκου (δοκιμάστε κατσικάκι στη λαδόκολα) , ενώ η δεύτερη είναι ο Μαχός στην πλατεία όπου ο κατάλογος είναι γραμμένος στο χέρι κάθε μέρα (κεφτεδάκια και πανσέτες).


DSCN7836
Από το χωριό είδαμε και την παρολίγο πανσέληνο να βγαίνει πίσω από το βουνό.

Σε κοντινή απόσταση από την Αιγιάλη βρίσκεται η παραλία του Αγίου Παύλου. Σαν παραλία δε λέει πολλά, μέχρι και πίσσα βρήκαμε στις πέτρες. Από εκεί όμως παίρνει κανείς το καραβάκι (4 ευρώ το άτομο για λιγότερο από 10' διαδρομή) για την Νικουριά, το ακατοίκητο νησάκι που βρίσκεται απέναντι.

DSCN7751
Ο Άγιος Παύλος και απέναντι η Νικουριά.


DSCN7762
DSCN7760
Η κύρια παραλία της Νικουριάς με το beach bar που σερβίρει μέχρι και ψημένες ρακές, οπότε δε χρειάζεται να κουβαλήσετε προμήθειες. Το μέρος δεν το πιάνει ο άνεμος, ακόμη και όταν λυσσομανάει απέναντι. Τα νερά είναι και εδώ πολύ ωραία.


DSCN7775
DSCN7772
DSCN7771
Στην άκρη της παραλίας βρίσκεται ένα εκκλησάκι που προσφέρει θέα προς τις δύο παραλίες του νησιού.


Τα Κατάπολα είναι το έτερο λιμάνι της Αμοργού. Λιγότερο γραφικό απ'ό,τι η Χώρα, έχει κι αυτό τις ομορφιές του. Μπορεί κανείς να πάρει καραβάκι για την παραλία Πλάκες (κυριολεκτικά) ή/ και το Μαλτέζι.


DSCN7890
DSCN7897
Δέκα λεπτά περίπου περπάτημα από τα Κατάπολα βρίσκεται η παραλία Μαλτέζι, η οποία είναι αμμουδερή και με ξαπλώστρες. Για να πάει κανείς περνά από όμορφα τοπία.


DSCN7905
Κάθε βράδυ στις 8:30 η καφετέρια-μπαρ Le grand blue παίζει την ομώνυμη ταινία. Επειδή θέλαμε να είμαστε μέσα στο κλίμα του νησιού, την παρακολουθήσαμε. Πολύ έξυπνη κίνηση και μπράβο τους, πάντως. Παρεμπιπτόντως, είναι η long version που κρατά λίγο λιγότερο από 3 ώρες.


Στο νότιο άκρο του νησιού βρίσκονται κι άλλες όμορφες παραλίες. Πέρα από το νησάκι Γραμβούσα που επισκέπτεται κανείς με καραβάκι, βρίσκεται επίσης η Καλοταρίτισσα. Στο δρόμο για την παραλία, μας περίμενε μια έκπληξη.

DSCN7906
DSCN7911
Σε έναν μικρό όρμο λίγο πριν την παραλία βρίσκεται ένα ναυάγιο, που μάλιστα εμφανίζεται στην ταινία - είναι εκεί που ο Ζαν Ρενό σώζει έναν εγκλωβισμένο δύτη. Έπειτα από ένα τέταρτο κατάβασης, φτάνει κανείς εκεί. Τη μέρα που πήγαμε είχε πολύ αέρα που είχε βγάλει σκουπίδια στην παραλία οπότε δεν επιχειρήσαμε κάποια βουτιά.


DSCN7929
Η Καλοταρίτισσα και στο βάθος το νησάκι Γραμβούσα της Αμοργού.


DSCN7933
DSCN7934
Άλλη παραλία που αξίζει η διαδρομή είναι το Αμμούδι. Χρειάζεται κατάβαση για περίπου μισή ώρα ακολουθώντας το μονοπάτι.

Αφιέρωμα στην Αμοργό δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς αναφορά στην ψημένη ρακή. Λέγοντας ψημένη ρακή, είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του ρακόμελου με λιγότερους βαθμούς αλκοόλ, που πίνεται καλύτερα παγωμένη. Φεύγοντας πάρτε αποθέματα για να έχετε. Το χρώμα της ποικίλει ανάλογα με τα μυρωδικά και το μέλι που βάζουν μέσα.
IMAG0647
Υπήρξαν μέρες που εντρυφούσαμε στη γεύση της από τις 12:30 το μεσημέρι, συνοδεία μεζέδων πάντα - εύλογα προέκυψε και ο τίτλος της ανάρτησης.


Φέτος το καλοκαίρι περιείχε πολύ από Μένουμε Ελλάδα. Οι συγκυρίες και όχι μόνο το επέτρεψαν. Κοιτώντας έναν χάρτη των ελληνικών νησιών και κυρίως των Κυκλάδων, οι μελλοντικοί στόχοι έχουν ήδη τεθεί...

P8090656
Ηλιοβασίλεμα από το κάστρο της Χώρας της Αμοργού.


ΥΓ Οι τιμές στο νησί αρκετά οικονομικές. Πάνω από 10-12 ευρώ το άτομο δεν πληρώσαμε πουθενά, όση ψημένη ρακή κι αν ήπιαμε μαζί με το φαγητό.
ΥΓ1 Άσχετο αλλά σχετικό. Φέτος στις διακοπές ανακάλυψα δύο μεγάλες χρησιμότητες της εφαρμογής foursquare. Η πρώτη ήταν σαν οδηγός για τα μέρη που θέλαμε να επισκεφτούμε, καθώς σου βγάζει στο κινητό ποια μέρη είναι κοντά και πού ακριβώς είναι. Η δεύτερη είναι σαν ημερολόγιο για να θυμάμαι σε ποια μαγαζιά πήγα - η μνήμη εύκολα απατά.
ΥΓ2 Το νησί γενικά είναι ήρεμο, χωρίς υπερβολικά πολύ κόσμο, παρόλο που ήμασταν παραμονές Δεκαπενταύγουστου. Ταιριάζει σε όσους απολαμβάνουν τις βουτιές και το κολύμπι, την πεζοπορία, το καλό φαγητό και την σχετική ηρεμία. Οι δρόμοι είναι σε καλύτερη κατάσταση από αρκετά κυκλαδονήσια. Το νησί έχει ένα βενζινάδικο στο δρόμο προς τα Κατάπολα. Ο επισκέπτης ας είναι προετοιμασμένος.
ΥΓ3 Μέσα στο καράβι βρήκα χάρτες από διάφορα νησιά. Πέρα από αυτόν της Αμοργού πήρα και χάρτη της Αστυπάλαιας. Γυρνώντας από τις διακοπές πολύ καλή φίλη μου μίλησε εγκωμιαστικά για το νησί. Ίδωμεν...
ΥΓ4 Αναλυτική ανάρτηση για την Αμοργό στο blogtravels.gr

31 σχόλια:

  1. Γεια σου φίλε μου. Να περνάς πάντα καλά και να μας ταξιδεύεις με τις όμορφες εικόνες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ τέλεια είναι.. απίστευτες φωτογραφίες..
    και απορούσα πως θυμάσαι τόσες λεπτομέρειες.. αλλά έλυσα την απορία στο Υγ..
    Άντε και του χρόνου!!! Δεν πιστεύω να ξαναπάτε τώρα πάλι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και άλλο ταξίδι ρε φίλε? Θα μας τρελάνεις?
    Εδώ κάνουμε 1 χρόνο να προγραμματίσουμε πού θα πάμε το καλοκαίρι.

    Ας όψεται η ζήλεια μου.
    Από Αμοργό είδα μόνο το λιμάνι Κατάκωλο που έδεσε το πλοίο στην επιστροφή από Ρόδο.

    Πρέπει να είναι πολύ όμορφο νησί.
    Τουλάχιστον να μου στέλνεις καμιά καρτ ποστάλ για τη συλλογή μου. (όντως κάνω συλλογή, από μικρός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ηfaistiona

    να το πιστέψεις ότι θα ξαναπάει κάπου πάλι.

    Αλλιώς να το κλείσει το ρημαδοblog του.

    Σωστά KitsoMitso?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειμαι η μιση απο εκει.. γραφεις πολυ καλα λογια και χαιρομαι που σου αρεσε, ειναι πραγματι πολυ ηρεμο νησι, οτι πρεπει να να ηρεμησεις λιγο. Δεν ξερω αν θα σε συνεφερε να νοικιασεις ενα αυτοκινητο για να ερθει πιο φτηνο το εισιτηριο. Παντως πιστευω πως οποιος δε δει την παραλια της Αγιας Αννας χανει, ειναι πεαγματικα πανεμορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..ακομα το καλοκαιρι ειναι εδω...κρατα γερα!! :)

    Καλημέρα..καλη βδομάδα συνεχεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ενδιαφέρουσα η ξενάγηση που μας έκανες στο νησί και πολύ καλές οι φωτογραφίες σου! Μου άρεσε ιδιαίτερα αυτή με τις κίτρινες πολυθρόνες!
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όμορφο και τούτο το ταξίδι KitsoMitso! Να είσαι καλά και να ξαναβρεθείς στην σαγηνευτική απέραντη γαλάζια όμορφιά της Αμοργού.
    Με το καλό στο φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Αμοργό γνώρισα τη μετέπειτα
    γυναίκα μου το 1991-92 δεν με πτόησε το ΞυλοΚΕΡΑΤΙΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αχ.. με ευκαιρία τον αγόνα πέρσι.. κυκλαδες 2010.. έμηνα 2 μέρες.. και δεν ήθελα να φύγω.. αν έβρισκα μια πρόχειρη δουλειά.. μπορεί και να εγκατέλειπα τον αγώνα.. και να μετακόμιζα μόνημα.. το έχω πάθη και στη σίφνο αυτό.. δεν είναι μόνο το μέρος.. είναι και οι άνθρωποι διαφορετικοί.. :):)
    έχουμε πάρα πολλά όμορφα νησάκια.. αλλά είναι ευκολότερο.. και οικονοικότερο να τα προσεγκύσεις ιστιοπλοικά.. αλλα δυστυχώς το "ναυτικός λαός" έχει καταρεύσει πια.. :) :)
    την καλησπέρα μου :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σε δέκα μέρες ξεκινά η άδειά μου. ενδιαφέρουσα πρόταση η αμοργός και σίγουρα δε σε πληρώσαν να τα γράψεις αυτά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραίες φωτογραφίες. Έχω ακούσει στο παρελθόν οτι είναι όμορφο και ήσυχο νησί και η ανάρτησή σου, όχι μόνο επιβεβαιώνει τη φήμη του αλλά με κάνει να θέλω να πάω τώρα αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όμορφες φωτο και ενδιαφέροντα στοιχεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρέπει επιτέλους να μην μπαίνω στο μπλόγκι σου, όταν πεινάω. Η φωτογραφία με το κρασί (τι υπέροχο χρώμα που έχει) και τους μεζέδες, μου προκάλεσε γουργουρητά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα (απο τη Χωρα της Αμοργου)!! Κοιτα να δεις που τελικα κατεβαινουν και blogger στο νησι. Λοιπον παιζει και να σε ειδα στο δρομο και να μη το ξερω. Εγω καθε χρονο κατεβαινω. Μαλιστα και τωρα που σου γραφω σχολιο εδω ειμαι. Επιστρεφω τη Παρασκευη Αθηνα. Ειναι η μητερα μου απο εδω, οποτε το μεγαλυτερο μερος των καλοκαιρινων μου διακοπων περνιεται στην Αμοργο. Μενω στη Χωρα, πολυ ωραιο το ποστ, με χρησιμα tips και ξεναγηση. Ως προς τη φετινη σεζον, να πω οτι τα πραγματα φετος στην Αμοργο δεν ηταν οπως αλλες χρονιες, με λιγοτερο κοσμο να καθετε στα μαγαζια, στα ενοικιαζομενα δωματια, ενω τα camping να ειναι στη κυριολεξια πηχτρα απο κοσμο. Μονο 7,5 ευρα τη μερα.!!
    Λογικα θα τη πατησες απο οτι διαβασα με το βενζιναδικο, και οχι σιγουρα δεν εισαι ο μοναδικος..Καθε χρονο τα ιδια και τα ιδια. Παντως δεν σε ενημερωσανε για το βενζιναδικο της Αιγιάλης (στο δρομο προς Θολαρια) σιγουρα εκει τα πραγματα ειναι καλυτερα!!
    Ελπιζω να περασες τελεια!!
    (Ευχαριστω για το χωρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥΣ-ΦΙΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!!
    ΦΟΒΕΡΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!!!ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή η Αμοργός αλλά για όσους εχουν κέφι να μπαίνουν σε καραβάκια κάθε μέρα . Μουρος και η Αγια Αννα γαμάτες παραλίες αλλά επειδή είναι οι μόνες ωραίες και προσβάσιμες, τον Αυγουστο η λέξη ηρεμία δεν υπάρχει εδώ - μασχάλη με μασχάλη u know...

    Στα υπόλοιπα συμφωνώ αλλα εμένα αν με χαλάσει το θεμα μπάνιο ξενερώνω - και είναι η πρωτη φορα που το παθαίνω σε ελληνικο νησι...

    Πηγαινε Αστυπαλαια του χρόνου και θα με θυμηθεις για το θεμα παραλίες και διαδρομες... οι Αστυπαλίτες έχουν ανοιξει ενα σωρο δρομους και πας παντου.

    Σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω (ρε συ ειχε και στην Αιγιαλη βενζιναδικο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ομορφιές!

    Είμαι στο παρα πέντε να βουτήξω στην οθόνη! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μόνο σε 2 νησιά έχω πάει στη ζωή μου...έως τώρα...

    Χιος το νησί της.....θητείας μου και...

    Πάρος....ήταν ταξίδι λαχνός που κέρδισα σε λαχειοφόρο αγορά,για μια εβδομάδα ήταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ ωραία ανάρτηση!! Οι φωτογραφίες με τους μύλους μου θυμίζουν Μύκονο. Σίγουρα όμως όλες οι υπόλοιπες φωτογραφίες δείχνουν ότι το νησί είναι πιο αγνό. Βάζω άλλο ένα pin στον χάρτη για μελλοντικό προορισμό χεχε! Ευχαριστούμε που μας ξεναγείς στις ομορφιές της χώρας μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μεθυστική, ε!!!! Τα αίσχη! Του χρόνου δε θα γλυτώσεις! Κάπου θα πάμε... Δεν θα μας πτοήσουν οι κακουχίες!
    Καλό φθινόπωρο και καλά ταξίδια και τα ξύδια!
    Φιλάκια!
    Ο αρρεν του ζεύγους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΗΣΙΙΙΙΙΙ... Την λατρεύω λέμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ομορφιές του τόπου μας, τι άλλο να προσθέσει κανείς; Ειλικρινά μ'αρέσει να τα μοιράζομαι όλα αυτά, εξού και οι σχετικές αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαγευτική Αμοργός !!
    Ιδανικός προορισμός όχι μόνο για τις διακοπές σας αλλά και για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής σας.
    Η εμπειρία από την φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση γάμου στην Αμοργό θα μου μείνει αξέχαστη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μαγευτικό νησί με μ@λ@κες κατοίκους. συμφεροντολόγοι ρατσιστές κουτσομπόλιδες αδίστακτοι στο να λεηλατήσουν και να καταστρέψουν ότι δεν αποφέρει χρήμα ή κάτι οφέλημο σε αυτούς.κόσμος του να ψωφήσει ο γάιδαρος του γείτωνα και του γιατί αυτός και όχι εγώ με την κακή ένοια.Λαός που δεν έχει καταλάβει ότι με τον χαρακτήρα του σκοτώνει τα παιδιά του , τα οποία όπου φύγει- φύγει πάνε στην αθήνα για μια καλύτερη ζωή.Το αποτέλεσμα θα είναι το νησί να ερημώσει όπως ήδη εχει αρχίσει να γίνετε.αίσχος και ντροπή στην επιβεβαίωση του Ελλάδα είναι μόνο Αθήνα και όχι δεν είναι παράδοση αυτό που έχουν , είναι κακός νεοπλουτισμός του κερατά,και επιτηδευμένη αδιαφορία για καλή πρόοδο που θα ωφελήσει την Ελλάδα και τους ίδιους. και για όσους βιαστούν να με κατηγορίσουν " αμοργιανοί της καλοκαιρινής περιόδου και μόνον" ελάτε πίσω και μείνετε μόνιμα , γιατί δεν έρχεστε ; το νησί είναι υπέροχο, ελάτε αν τολμάτε και αν αντέχετε!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε ο καθένας δικαιούται να έχει μία άποψη. Προσωπικά κατέγραψα αυτά που είδα και αισθάνθηκα.

      Διαγραφή