Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Αναδρομή κι εξέλιξη

Την πρώτη ταξιδιωτική ανάρτηση την έγραψα πριν 4,5 χρόνια περίπου, στις 28 Οκτωβρίου 2007 και αφορούσε στην Μαδρίτη. Τότε είχα ανεβάσει 8 φωτογραφίες μικρού μεγέθους. Επόμενος σταθμός ήταν το Λονδίνο δύο μήνες μετά και στο καπάκι το Παρίσι.  Οι αναρτήσεις εμπλουτίστηκαν με άλλους προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας, βόλτες στην Αθήνα, διασκέδαση, προτάσεις, οικολογία, πολιτική, οικονομία, δράσεις και άλλα. Όταν με είχε ρωτήσει κάποιος φίλος 3 χρόνια πριν για το ύφος του ιστολογίου αυτού είχα πει ποικίλης ύλης. Όταν το ξανασκέφτηκα διαπίστωσα ότι τα ταξιδιωτικά είναι το μεγαλύτερο κομμάτι. Ελπίζω να έχω βοηθήσει αρκετό κόσμο που θέλει να ταξιδέψει. Travel blogger, λοιπόν, αν θέλει κανείς να κατατάξει σε μια κατηγορία. Αυτά ως προς την αναδρομή.

Δύο μήνες περίπου πριν μου ήρθε μήνυμα από την Αλίσια (στο twitter την βρίσκει κανείς ως amorphis_) εκ μέρους του online ταξιδιωτικού πρακτορείου travelplanet24.com ώστε να φιλοξενούνται αναρτήσεις μου στο blog τους που έχει ξεκινήσει πρόσφατα. Στην ουσία δε μου ζήτησαν τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από το να γράφω όπως γράφω και εδώ. Το θεωρώ τιμή γι αυτό απάντησα θετικά και έτσι σχετικές αναρτήσεις μου θα βρίσκονται πλέον και στο blog.travelplanet24.com στην ενότητα Ταξιδεύοντας. Όποιος θέλει, μπορεί να με βρίσκει πλέον και εκεί, ως kitsosmitsos εννοείται.. Φυσικά, θα συνεχίσω να ανεβάζω αναρτήσεις εδώ. Το συγκεκριμένο ιστολόγιο έχει γίνει συνήθεια και αγάπη μου εδώ και 5 περίπου χρόνια. Μπορεί άλλα social media να έχουν αμεσότητα, εξακολουθώ να θεωρώ ότι το πραγματικό πρωτογενές περιεχόμενο προέρχεται από το blogging.

Από την άλλη, μαζί με κάποιους φίλους που επίσης αγαπάνε τα ταξίδια, σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε κάτι διαφορετικό. Οι σκέψεις ταξινομούνται και ελπίζω σύντομα να έχουμε νεότερα. Αυτά ως προς τις εξελίξεις. Έπειτα από 5 χρόνια θεωρώ λογικό να ψάχνω μια μετεξέλιξη, χωρίς να αποχωρίζομαι τον βασικό κορμό αυτού του ιστολογίου. Η επικοινωνία εξακολουθεί να μου αρέσει, όσο κι αν κουράζει με τον καιρό και τις λοιπές ενασχολήσεις. Θεωρώ τις αναρτήσεις όλων μας γνήσιο και άμεσο τρόπο επικοινωνίας, ενώ βρίσκω όμορφο το να αλληλοδιαβαζόμαστε. Το μέλλον θα δείξει.

ΥΓ Η αρχή έγινε με ανάρτηση για τον χειμώνα στα στενά της Θεσσαλονίκης.