Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Λίγο πριν (τρις)... βιβλιοπροτάσεις

Όπως και πρόπερσι, όπως και πέρσι, είναι ώρα για προτάσεις για ένα από τα αγαπημένα ατομικά αθλήματα των διακοπών, το διάβασμα. Καλή συνοδεία για την παραλία, για την πτήση ή την διαδρομή με το καράβι. Οι φετινές προτάσεις είναι δύο συν μία.

A Confederacy of Dunces του John Kennedy Toole
Ένας πραγματικός συνασπισμός ηλιθίων όπου σειρά από τυχαία γεγονότα κάνουν την ζωή να μοιάζει λιγότερο συνηθισμένη. Για λόγους οικονομίας αλλά και εξάσκησης το συγκεκριμένο βιβλίο το προτίμησα στα αγγλικά. Οι χαρακτήρες είναι όλοι ένας προς έναν. Η ηλιθιότητα πάντως είναι σίγουρα ανίκητη. Παρεμπιπτόντως, το βιβλίο εκδόθηκε 11 χρόνια μετά την αυτοκτονία του συγγραφέα.

Trapped (Παγιδευμένοι) του φίλτατου blogger Αντώνη Τουμανίδη από τις εκδόσεις Post-Script
Ο Αντώνης Τουμανίδης εδώ και καιρό μας δίνει ιστορίες τρόμου από το blog του The toymaker's diary. Τώρα ήρθε η ώρα να μας τα πει και γραπτώς μέσα από το πρώτο του βιβλίο. Το γεγονός ότι προλογίζεται από τον σκηνοθέτη του "SAW" D.L Bousman κάτι λέει. Γιατί να μην το προτιμήσει ο λάτρης των βιβλίων τρόμου;

Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς του διδύμου Ακοκαλίδη-Αποστολίδη
Χωρίς να απέχουν πολύ από τα μηνύματα της αρχαιότητας συγκεντρώνουν το πνεύμα του αρχαίου κωμικού μαζί με σύγχρονες πινελιές. Για παιδιά και όχι μόνο. Βολεύουν ιδιαίτερα για ελαφριά ανάγνωση.

Κάθε προσθήκη στην λίστα ευπρόσδεκτη! Καλά διαβάσματα και καλές διακοπές ό,τι κι αν κάνουμε! Κλισέ, αλλά όλοι αναμένουμε τον Σεπτέμβρη με αγωνία. Έως τότε όμως έχουμε αρκετά που μπορούμε να απολαύσουμε...