Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Πράσινο στην πόλη: κήπος του Πάρκου Ελευθερίας

Η ζέστη συνεχίζεται παρά τα διαλείμματα βροχής και για όσους συνεχίζουν να παραμένουν στο κλεινόν άστυ η αναζήτηση λίγης δροσιάς είναι σίγουρα κάτι το ευπρόσδεκτο. Μετά τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, σειρά έχει ένας σχετικά κρυμμένος χώρος πρασίνου. Πρόκειται για τον χώρο του Πάρκου Ελευθερίας στην Βασ. Σοφίας, μπροστά από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εκεί βρίσκεται και το Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά και το Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων.  Και σ'αυτό το πάρκο η είσοδος είναι δωρεάν. Πλησιέστερη έξοδος μετρό είναι αυτή του Μεγάρου Μουσικής.

Παρόλο που το πάρκο είναι σχετικά μικρό, το πράσινο είναι αρκετό.
012
009
021
011
Παλιότερα κτίσματα και στο βάθος το ΝΝΑ.
016
020
Το Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου
014
Και το Κέντρο Τεχνών του δήμου
013
Η ταμπέλα προς το ΝΝΑ
015
Ο δρόμος προς το νοσοκομείο
019
018
Προτομή που βρίσκεται στον χώρο
(προσθήκη από τον φίλτατο αθεόφοβοτο άγαλμα στην φωτογραφία είναι του αξιωματικού Σπύρου Μουστακλή που τον βασάνιζαν εκεί επί χούντας όταν ήταν το ΕΑΤ-ΕΣΑ για 47 μέρες μέχρι που τον άφησαν παράλυτο. )
017
Στον χώρο βρίσκεται κρυμμένη άλλη μια όμορφη γωνιά της πόλης: το cafe-bar-restaurant Πάρκο Ελευθερίας. Το πράσινο που το "πνίγει" δεν θυμίζει σε τίποτε ότι βρίσκεται κανείς στο κέντρο της πόλης. Αξίζει για καφέ το πρωί μέχρι και για ποτό το βράδυ.
010
022
023
Χαριτολογώντας, περιμένει κανείς να δει μέχρι και νοσηλευόμενους του ΝΝΑ με τον ορό να διασκεδάζουν στον χώρο. Καλές βόλτες στο κέντρο!

ΥΓ Οι φωτογραφίες είναι από το κινητό. Όπως μου είπε και γνωστός philos, μάλλον θα πρέπει συχνότερα να έχω μαζί μου την φωτογραφική. Το αποτέλεσμα μάλλον δεν συγκρίνεται.