Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Λονδίνο: Wembley τελικός Champions League 2011

Πέντε μήνες περίπου πριν συζητούσαμε με Λονδρέζο εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο σχετικά με τον επικείμενο τελικό του Champions League που θα γινόταν στο Wembley το Σάββατο 28 Μαϊου 2011. Μεταξύ σοβαρού και αστείου είπαμε ότι θα πάμε στο γήπεδο. Έκλεισα τα αεροπορικά και περιμέναμε να ανοίξει η UEFA τις κληρωτίδες. Κάναμε και οι δύο αίτηση για διπλά εισιτήρια. Ενάμιση μήνα περίπου πριν ήρθε το χαρμόσυνο μήνυμα: είχα κληρωθεί για 2 εισιτήρια των 150 λιρών το ένα. Η χαρά προφανής.

Το Σάββατο, ο κόσμος που περπατούσε στο κέντρο του Λονδίνου ήταν περισσότερο χρωματιστός απ'ό,τι συνήθως. Οι Καταλανοί αρκετοί περισσότεροι στους δρόμους, καθώς οι περισσότεροι οπαδοί της Manchester United ως γνήσιοι Βρετανοί είχαν εκδράμεις στις pubs. Καταστήματα είχανε στολιστεί και προετοιμαστεί ανάλογα, ενώ οι φίλαθλοι των δύο ομάδων πίνανε μπύρες δίπλα-δίπλα.
DSCN6870
DSCN6886

Ισπανική παέγια στην Covent Garden δίπλα σε πανό που δε θα άφηνε τους Ισπανούς να περάσουν.
DSCN6879

Αποφασίσαμε να πάμε νωρίς στο γήπεδο, καθώς όπως ορθώς προβλέψαμε ο κόσμος ήταν αρκετός. Στον σταθμό Wembley Park κατέβαιναν ορδές φιλάθλων. Η αστυνομία παρούσα παντού.
DSCN6889
DSCN6892

Οι πρώτες εικόνες περπατώντας από τον σταθμό προς το γήπεδο.
DSCN6893
DSCN6898
DSCN6901
DSCN6904

Από λάθος νομίζαμε ότι τα εισιτήρια ήταν στο πέταλο. Τελικά ήταν κεντρικά και πάνω-πάνω! Αριστερά οι οπαδοί της Μάντσεστερ, δεξιά της Μπαρτσελόνα και στο κέντρο οι ας πούμε ουδέτεροι.
DSCN6907
DSCN6908
DSCN6909

Το σεντόνι του τελικού και το σόου πριν την έναρξη.
DSCN6924
DSCN6928

Τα σήματα των δύο ομάδων.
DSCN6937
DSCN6936
DSCN6949

Τα σύμβολα και στις εξέδρες, κατά την είσοδο των παιχτών.
DSCN6948
DSCN6947
DSCN6945

Τον Jimmy Jump περιμέναμε, Άγγλος μας προέκυψε.
DSCN6953

Το ματς κύλησε όπως το είδε ο κόσμος από την τηλεόραση. Το πρώτο δεκάλεπτο πίεσε η Μάντσεστερ, μετά η Μπαρτσελόνα που έκανε το ένα μηδέν, ήρθε η ισοφάριση και τέλειωσε το ημίχρονο. Στο δεύτερο υπήρχε μόνο η ομάδα της Καταλωνίας. Οι Ισπανοί φίλαθλοι πάντως θυμίζουν Έλληνες: σε κάθε φάουλ ζητούσαν κίτρινη κάρτα, φάουλ με το παραμικρό, μέχρι και πέναλτι ανακάλυψαν. Κάποιοι μάλιστα άνοιξαν κουβέντα με Έλληνα οπαδό του ΠΑΟΚ που καθόταν δίπλα μας. Δίκαιοι πάντως οι πανηγυρισμοί τους στο τέλος. Είχανε περισσότερο παλμό, ενώ έκαναν και πλάκα στους υπεύθυνους του γηπέδου που κυνηγούσαν το μεγάλο πανό στο μισό γήπεδο!
DSCN6926

Τα πανηγύρια των δίκαιων νικητών.
DSCN6958
DSCN6962
DSCN6967

Η εμπειρία πραγματικά μοναδική, άξιζε και η κούραση αλλά και το ποσό που διαθέσαμε. Στο κάτω-κάτω δεν τα ζει κανείς πολλές φορές όλα αυτά! Το ύφος του Bobby Moore τα λέει όλα γιατί το ποδόσφαιρο θεωρείται ο βασιλιάς των σπορ.
DSCN6969

Στα επόμενα με ελληνική ομάδα, είναι σίγουρα διαφορετικό το συναίσθημα! Βρε λες;

ΥΓ Σκηνικά από ελληνικό γήπεδο θύμισε η είσοδος. Βάζοντας το εισιτήριο για να μπω στο γήπεδο στο ηλεκτρονικό σύστημα και ενώ ακριβώς πίσω βρισκόταν ο NdΝ που πηγαίναμε μαζί, χώθηκε μικρόσωμος Ισπανός που μπήκε μέσα τζάμπα! Μεγάλο θράσος που μάλλον του βγήκε. Επιπλέον, μέσα στο γήπεδο εντοπίσαμε κι άλλους τζαμπατζήδες που δεν είχαν που να καθίσουν και γυρνούσαν από δω και κει. Δε συμβαίνει τελικά μόνο εδώ.
ΥΓ1 Το αλκοόλ απαγορευόταν γύρω από τις εγκαταστάσεις, ούτε καν στους χώρους γύρω. Η πλάκα είναι ότι βασικός χορηγός του Champions League είναι γνωστή μπύρα.
ΥΓ2 Στο γήπεδο ήταν κρεμασμένες αρκετές ελληνικές σημαίες, ενώ δίπλα μας καθόντουσαν άλλοι δυο τύποι από Ελλάδα. Ο ένας μάλιστα που είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, μάθαινε στους Ισπανούς για την ομάδα του! ΠΑΟΚ είστε και δεν το ξέρετε, φώναζε.
ΥΓ3 Τα περισσότερα συνθήματα των Καταλανών ήταν για την Ρεάλ και τον Μουρίνιο. Κυρίαρχο το ¿Por qué? κατά του Mourinho, το Boti boti boti, madridista qui no boti (σε ελεύθερη μετάφραση λέει ότι οι μαδριλένοι δεν πηδάνε), το El Barca marca marca (είτε προελαύνει είτε πετυχαίνει γκολ, διττή σημασία) και το Madrid cabrón saluda al campeón που είχε φωνάξει και ο Ετό μερικά χρόνια πριν (ψάξτε τη μετάφραση, να μην σας τα δίνω όλα στο πιάτο). Οι οπαδοί της Manchester United έμειναν με τη χαρά της καζούρας που κάνανε μέσα στο γήπεδο της Λίβερπουλ για τα 19 πρωταθλήματα έναντι των 18. Πάντως φασαρίες μεταξύ των οπαδών των δύο φιναλίστ δεν είδα να γίνονται πουθενά.

22 σχόλια:

  1. Τι ωραίο άρθρο! Ζηλεύω :-) Τι πιθανότητες υπήρχαν να κληρωθείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται ότι το φχαριστηθηκες! Πολύ τυχερός ήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι βασιλιάς. Χαίρομαι που πέρασες καλά. Σε ζηλεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και δεν μου αρέσει καθόλου το ποδόσφαιρο, φαντάζομαι ότι το να δεις έναν τέτοιο αγώνα και σε μια τέτοια διοργάνωση πρέπει να είναι μοναδική εμπειρία!

    Χαίρομαι πολύ όταν διαβάζω ότι οι φίλαθλοι κάθονται δίπλα δίπλα σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου και δεν γίνονται σχεδόν πουθενά αυτά τα αίσχη που γίνονται στην Ελλάδα!

    Όσο για τις φωτογραφίες, απλά εκπληκτικές! Τυχεροί ήσασταν που καθόσασταν στη μέση τελικά και όχι στο πέταλο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -"Λονδρέζος εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος"!!!Χαθηκε απ'τα μπλογκια,ρε,ο Λονδρέζος,μας λείπει,δεν πειράζει να ειναι καλά...
    -"οπαδός του ΠΑΟΚ, μάθαινε στους Ισπανούς για την ομάδα του!"Για κείνο το παλικάρι,τον Γκαρσία,τους είπε;:))
    -Ξέρεις γιατι τα γράφω όλα αυτά,ε;Μπας και τσιμπήσει ο Λονδρέζος και σκάσει μύτη:))Αλλά ξέχασα,εχει προβλημα το παλικάρι,ξερει οτι θα χασει στα πλέι-οφ του μπάσκετ και φοβάται την...καζουρα που θα του κάνω:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εμπειρια ζωης..θα τη θυμασαι για παντα.!! :)

    μπραβο! Παντα τετοια!! :)

    καλημερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πωπω πολύ τυχερός να δεις τέτοιο καλό παιχνίδι από κοντά :)
    Πολύ ψηλά όμως βρε παιδί μου καθόσασταν! Λες και βλέπατε το παιχνίδι από ελικόπτερο :))))))
    Δώσε τα χαιρετισματα μας στον NdN που παράτησε το μπλογκ του!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατόπιν επισταμένης αναλύσεως των φωτογραφιών,κάπου είδα κάποιον με ασπρομαυρο κασκολ,αυτος ειναι ο Λονδρέζος φίλος;:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aτιμεεεε!! εκεί ήσουν εεεε?
    Θαυμάσια εμπειρία ζωής, θα έλεγα κι εγώ.

    Παρακολουθησα την αρχή και το τέλος, μιας και δεν χάνω με τίποτα κούπες και γιορτές!
    Ποδόσφαιρο δεν βλέπω οπότε δεν τόχω !

    Καταπληκτικές και οι φωτογραφίες σου!

    * καλά, μην φας, να δεις ελληνική ομάδα στον τελικό!!!
    Μια η Πανάθα κι άλλη δεν πιστεύω!!!!
    Ναι ναι, το θυμάμαι, είμαι τόσο μεγάλη που το θυμάμαι.... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλε μου φιλε αυτή την εμπειρία
    θελω να την ζήσω κάποια στιγμή
    Πολύ καλές οι φωτο
    Αλλη διάσταση του τελικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ωραιες οπως παντα οι φωτογραφιες, ζωντανες αλλα πληττω με το ποδοσφαιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Koufalitsa!! Giauto eixes xathei gia liges meres! :)

    Ayogo reportaz, kai tou xronou sou euxomai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Apisteuto! Eidika opos egine Kitsos! :) Na sou pw, to "madridista qui no boti" / "madridista poios den xoropidaei" to elegan otan o Real nikise thn Copa del Rey, kai thn Copa pidikse apo to bus... http://www.youtube.com/watch?v=0eFADEX7pMQ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μετά από 4 προσπάθειες να συνδεθώ στο λογαριασμό του blog τα καταφερα! Νόμιζα ότι ξέχασα τον κωδικό...

    Δυστυχώς αγαπητοί φίλοι και φίλες αναγνώστες, λόγω υποχρεώσεων δεν κατάφερα να μεταφέρω την αλήθεια και έτσι μείνατε με την υπόθεση που σας παρουσίασε ο φίλτατος kitsomitsos.

    Στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Τα εισητήρια τα αγόρασα εγώ πέρυσι τον Ιούνιο μετά την λήξη των ελληνικών play-offs σίγουρος για την παρουσία του ΠΑΟΚ στον τελικό του Champions League. Ωστόσο δάκτυλος του Κόκκαλη σε αγαστη συνεργασια με τον Βαρδινογιάννη (εσχάτως και του Νοτιά), και με την βοήθεια του Αθηνοκεντρικού κράτους (που θα έλεγε και ο Νομάρχης της Καρδιάς μας) έκανε την μοναδική ομάδα που μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτή την Barca να μείνει εκτός θεσμού από νωρίς.

    Τα εισητήρια ωστόσο μου έμεινα και προκειμένου να μοιραστώ τη μοναδική αυτή εμπειρία με όλους εσάς είπα να πάρω μαζί μου τον παγκοσμίου φήμης blogger Kitsomitso προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες αναρτήσεις!

    Αυτά τα λίγα προς αποκατάσταση της αλήθειας.

    Πάντα τέτοια φίλτατε και με το καλό θα κληρωθούμε και του χρόνου στην Allianz Arena in Munich για να πιούμε ακόμα περισσότερες μπύρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. NdN,καλώς το παλικάρι,δε θα πω τα τετριμμένα(μας ελειψες και τα τοιαυτα),το εχουμε ξαναπει,πρωτα η ζωή και μετά τα μπλόγκια,όπως βολευεσαι λοιπόν....όσο για την αδικία εναντιον της ομάδας σου,ναι,εχεις δίκιο,όντως αποτελει συνωμοσία,για να προστατευθεί ο Μέσι,να μην τον...κλαδεψει ο Γκαρσία:))Πάντως χάσαμε την ευκαιρία να δουμε στο ίδιο γήπεδο έναν Μέσι κι έναν...Μεσιανικούλη των 2,5 εκατ.να ζεσταινει μόνιμα τον πάγκο...:))
    -Α,για την ταμπακιέρα(ήγουν πλέι-οφ)δεν είπες τίποτα...,αντε καλα,τα υπόλοιπα μετά το βραδινό ματς,αρκει να καταφερει ο Κιτσομήτσος να σε επαναφέρει απ΄την αποστρατεία:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αυτά είναι! εμείς απ' τον καναπέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @timetoleave Βγήκανε λίγα εισιτήρια για κλήρωση. Περίπου μία στα χίλια, ίσως και μικρότερη.
    Ήμασταν τυχεροί, είναι η αλήθεια.

    @gaitanaki Επεράσαμε όμορφα!
    Την επόμενη φορά ;-)

    @kantharos Να'σαι καλά, παιχταρά μου!
    Του χρόνου κάνε την αίτησή σου.

    @Δανάη Είναι διαφορετικό παιχνίδι, ξεχωρίζει.
    Ήταν ωραία η ατμόσφαιρα, γενικότερα.
    Και οι θέσεις πολύ καλές, όντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @vad Πώς αλλιώς μπορούσα να περιγράψω το συγκεκριμένο μοντέλο ανθρώπου; Χαχαχα!
    Λες να τα κάνει όλα αυτά για το μπάσκετ; Χμμμ. Θα το ψάξω και θα σου πω!

    @ilias Όπως το λες, εμπειρία ζωής!
    Να'σαι καλά!
    Καλησπέρα.

    @daisy crazy Ήταν όντως καλό το παιχνίδι.
    Το ψηλά είναι σχετικό, η ευθεία απόσταση από το ύψος των γραμμών είναι μικρότερη απ'ό,τι φαίνεται!
    Του τα δίνω, εννοείται.

    @vad2 Χαχαχα! Στο τσακ το ξέχασε να το φορέσει.
    Η αλήθεια είναι ότι έκανε τις σχετικές αναλύσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ζουζούνα Θαυμάσια, όπως το λες.
    Είσαι για γιορτές και κούπες, ε; Όμορφα!
    Μωρέ όσο ζούμε, ελπίζουμε. Ποτέ δεν ξέρεις!

    @καραφλοκότσιφας Να την ζήσεις σου εύχομαι. Έχει κάτι το διαφορετικό.
    Την καλησπέρα μου.

    @άσωτος γιος Δεν είναι απαραίτητο να αρέσει σε όλους, καθένα μας τα γούστα του!
    Να'σαι καλά.

    @dokimos Σιγά μωρέ, ένα ΣΚ πεταχτήκαμε. Απλά πράγματα!
    Και του χρόνου και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @sokolovich Έχει προϊστορία το σύνθημα, λοιπόν!
    Τη θυμάμαι την περίπτωση με το κύπελλο που έπεσε.
    Καλησπέρα, φίλε!

    @ndn Πήρες την απάντησή σου στο επόμενο.
    Νόμιζες ότι θα ξέφευγες ε;

    @vad Πες του τα και συ! Χαχαχα!
    Μεσιανικούλης, το'χα ξεχάσει αυτό.

    @PiciFriki Την επόμενη φορά και εσείς!
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτά είναι τα ωραία! Μπράβο! Άντε και του χρόνου! Ή του παραχρονου που θα γίνει πάλι στο Wembley!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @γκρινιάρης Άμα είσαι καλό παιδί, θα σε πάρουμε μαζί μας! Χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή