Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Λονδίνο: Hyde Park, παρελάσεις και βόλτες

Κύριος σκοπός του ταξιδιού στο Λονδίνο ήταν φυσικά ο τελικός του Champions League 2011. Πέρα από αυτό όμως στάθηκε αφορμή για μερικές ακόμη βόλτες στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρώτη πρωινή στάση Σαββάτου στο Notting Hill για δυναμωτικό full english breakfast στο μαγαζί που φαίνεται στην φωτογραφία.
DSCN6795
DSCN6794

Αφού πήραμε δυνάμεις, καθώς είχαμε ολόκληρο αγώνα μπροστά μας, είπαμε να κάνουμε ένα πέρασμα από το Hyde Park για να καταναλώσουμε την ενέργεια που πήραμε με το πρωινό.
DSCN6804
DSCN6805
DSCN6806

Σ'αυτά τα νερά οι Λονδρέζοι το καλοκαίρι κάνουν μπάνιο. Ούτε κατά διάνοια δε θα έμπαινα μέσα. Άμα λείπει η θάλασσα τελικά, οι άνθρωποι βολεύονται όπως όπως.
DSCN6808
DSCN6809

Αγάλματα και γέφυρες βρίσκει κανείς σε όλο το πάρκο. Στο τελευταίο άγαλμα μπορεί κανείς με μια δωρεά να δει το όνομά του χαραγμένο στο πάτωμα.
DSCN6811
DSCN6813
DSCN6814

Περάσαμε και από το μνημείο που είναι αφιερωμένο στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μου άρεσε το γεγονός ότι δεν ήταν μια απλή προτομή αλλά ένα κυκλικό συντριβάνι.
DSCN6817
DSCN6815

Το πάρκο προσφέρεται για περπάτημα, αθλητικές δραστηριότητες και άλλα. Έχει και καφέ με θέα τη λίμνη.
DSCN6823
DSCN6828

Πέρα από τους ωραίους κήπους, βρίσκει κανείς και δέντρα όπως αυτό της φωτογραφίας. Μοιάζει σαν καλύβα.
DSCN6829

Βγαίνοντας από το πάρκο, λίγο πριν το παλάτι του Μπάκιγχαμ, μας περίμενε μια έκπληξη. Παρέλαση από τα άλογα της βασιλικής φρουράς, όχι όμως η συνηθισμένη, αρκετά μεγαλύτερη.
DSCN6833
DSCN6834
DSCN6839

Και μια φωτογραφία με τα καπούλια των αλόγων...
DSCN6845

Πιο κάτω ζήλεψαν την παρέλαση τα κόκκινα διώροφα λεωφορεία και ήταν και αυτά στη σειρά.
DSCN6846
DSCN6859

Ενώ δίπλα στον Τάμεση πετύχαμε και μια παρέλαση από βέσπες.
DSCN6872
DSCN6874

Καταλήξαμε στην Covent Garden για μια μπύρα πριν το γήπεδο, σε ένα από τα αγαπημένα μπαλκόνια με θέα προς την πλατεία αλλά και προς τα μέσα.
DSCN6882
DSCN6884

Οι σακούλες με τις μπύρες μας προϊδέαζαν τι θα δούμε αργότερα καθ' οδόν για το Wembley.
DSCN6888

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά από την προηγούμενη ανάρτηση του τελικού.

ΥΓ Για να είναι πλήρες το ρεπορτάζ, ιδού το σχετικό σχόλιο του φίλτατου NdN που προσφέρει μια διαφορετική (ΠΑΟΚτζίδικη) οπτική γωνία:

Μετά από 4 προσπάθειες να συνδεθώ στο λογαριασμό του blog τα κατάφερα! Νόμιζα ότι ξέχασα τον κωδικό...
Δυστυχώς αγαπητοί φίλοι και φίλες αναγνώστες, λόγω υποχρεώσεων δεν κατάφερα να μεταφέρω την αλήθεια και έτσι μείνατε με την υπόθεση που σας παρουσίασε ο φίλτατος kitsomitsos.
Στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Τα εισιτήρια τα αγόρασα εγώ πέρυσι τον Ιούνιο μετά την λήξη των ελληνικών play-offs σίγουρος για την παρουσία του ΠΑΟΚ στον τελικό του Champions League. Ωστόσο δάκτυλος του Κόκκαλη σε αγαστη συνεργασια με τον Βαρδινογιάννη (εσχάτως και του Νοτιά), και με την βοήθεια του Αθηνοκεντρικού κράτους (που θα έλεγε και ο Νομάρχης της Καρδιάς μας) έκανε την μοναδική ομάδα που μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτή την Barca να μείνει εκτός θεσμού από νωρίς.
Τα εισιτήρια ωστόσο μου έμειναν και προκειμένου να μοιραστώ τη μοναδική αυτή εμπειρία με όλους εσάς είπα να πάρω μαζί μου τον παγκοσμίου φήμης blogger Kitsomitso προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες αναρτήσεις!
Αυτά τα λίγα προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Πάντα τέτοια φίλτατε και με το καλό θα κληρωθούμε και του χρόνου στην Allianz Arena in Munich για να πιούμε ακόμα περισσότερες μπύρες!

Τα συμπεράσματα δικά σας!
ΥΓ1 Η επόμενη ανάρτηση θα είναι από Stonehenge και Windsor.