Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Επεκτάσεις, προτάσεις και αποδράσεις

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έρχεται και αρκετός κόσμος θα εγκαταλείψει τις πόλεις για νησιά και επαρχίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πληρότητα των πλοίων για τις Κυκλάδες είναι στο 100%! Με εξαίρεση τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις (καλή επιτυχία, παρεμπιπτόντως και μη μασάτε) οι υπόλοιποι λογικά μια μικρότερη ή μεγαλύτερη απόδραση θα την κάνουμε. Πριν από αυτό όμως, ας δούμε κάποια άλλα πράγματα.

Ένα χρόνο περίπου πριν είχα γράψει για τον φίλο Βασίλη, παιδικό φίλο από Λάρισα, που είχε ανοίξει τότε το πρώτο του μαγαζί με φυτικά καλλυντικά και ξύλινα οικολογικά παιχνίδια, το By Nature. Παρόλη την οικονομική κρίση, τα μαγαζιά έχουν αρχίσει να επεκτείνονται σε Αίγιο, Βόλο και Βέροια. Πρόσφατα, άνοιξε το πρώτο του μαγαζί και στον νομό Αττικής και συγκεκριμένα στον Άγιο Στέφανο! Οπότε όσοι πιστοί, προσέλθετε να δοκιμάσετε τα προϊόντα By Nature και εντός Αττικής. Φυσικά, λειτουργεί παράλληλα και το ηλεκτρονικό κατάστημα στο www.bynature.gr. Αυτά ως προς τις επεκτάσεις.

Ας περάσουμε στις προτάσεις τώρα. Προτάσεις για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που διαβιούν και βίο ηλεκτρονικό. Ο φίλτατος Philos, η γυναίκα του, η AspaOnline και ο Vassilis Online καθότι γονείς κατ'επάγγελμα, κάνουνε μια φιλότιμη προσπάθεια να συγκεντρώσουν αναρτήσεις από τα ελληνικά ιστολόγια που γράφουν για - τι άλλο; - περιπέτειες των παιδιών και των γονιών τους. Εκεί μπορεί κανείς να βρει ιστορίες, σκέψεις και συμβουλές. Όσοι γονείς και όχι μόνο λοιπόν προσέλθετε και δεν θα χάσετε. Το όνομα του πονήματος; Φυσικά, Μαμά...δες Μπαμπά...δες!

Κατά τα άλλα, καλά να περάσουμε όλοι ό,τι και αν κάνουμε αυτό το τριήμερο - ή έστω Σαββατοκύριακο.  Και η ξεκούραση, μια χαρά είναι. Έχει και τελικό Champions League για όσους ενδιαφέρονται...