Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Εκδηλώσεις των ημερών στην Αθήνα

Καθώς καλοκαιριάζει και οι θερμοκρασίες υπερβαίνουν ήδη τους 30 βαθμούς Κελσίου, αρκετός κόσμος έχει ήδη αρχίσει τα πρώτα μπάνια. Άλλοι πάλι συνεχίζουν τις βόλτες στην πόλη προς κάθε κατεύθυνση. Για τους πρώτους να ευχηθούμε καλές βουτιές. Για τους δεύτερους υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές, ειδικά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πρώτη εκδήλωση που ακούγεται ενδιαφέρουσα είναι η συμμετοχή της Αθήνας στην Ημέρα και Νύχτα Μουσείων. Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από την Γαλλία με φετινό θέμα "Τα Μουσεία για την κοινωνική αρμονία". Φέτος αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 3000 μουσεία σε όλη την Ευρώπη. Αναλυτικά τα μουσεία που συμμετέχουν και το πρόγραμμα εδώ. Δύο μου έχουν κινήσει περισσότερο το ενδιαφέρον: το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης που θα είναι ανοιχτό το Σάββατο μέχρι τις 12 το βράδυ με διάφορες εκδηλώσεις (Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι) και το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ομοίως ανοιχτό μέχρι τις 12 το βράδυ του Σαββάτου (3ης Σεπτεμβρίου 146). Η είσοδος είναι δωρεάν.

Επόμενη πρόταση είναι η Art Athina. Διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης από το 1993. Φέτος συμμετέχουν 58 γκαλερί από 11 χώρες. Ο χώρος της εκδήλωσης είναι το κλειστό γήπεδο TaeKwonDo των Ολυμπιακών Ακινήτων στο Φαληρικό Δέλτα. Περισσότερα μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα της Art Athina.

Με τις εκδηλώσεις αυτές συν τα μπάνια για όσους τα προτιμήσουν, γεμίζει το Σαββατοκύριακο. Και μετά επιστροφή στην καθημερινότητα; Επιλογές συνεχίζουν να υπάρχουν. Όπως μας ενημερώνει έγκαιρα η φίλτατη roadartist, από 17 Μαϊου έως και 30 Μαϊου πραγματοποιείται η φετινή ανοιξιάτικη Γιορτή Βιβλίου στο Ζάππειο, για πρώτη φορά έπειτα από 3 δεκαετίες.. Όσοι πιστοί βιβλιοφάγοι και μη, σπεύσατε. Ο καιρός άλλωστε ευνοεί τις βόλτες...

ΥΓ Όσοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, αν μπορούν ας μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί με τους υπόλοιπους. Για να μαθαίνουμε τα όμορφα και μη που γίνονται στην πόλη. Καλό Σαββατοκύριακο!