Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

By Nature και Favarte

Όπως θα έχετε παρατηρήσει στο συγκεκριμένο ιστολόγιο στη στήλη αριστερά εμφανίζονται δύο banners. Το ένα λίγο παλιότερο, το άλλο πιο φρέσκο. Και τα δύο οδηγούν σε επιχειρηματικές προσπάθειες φίλων. Δυο προσπάθειες διαφορετικές που αξίζουν την προσοχή όσων ενδιαφέρονται. Γι αυτό και αφιερώνω αυτή την ανάρτηση στο να πω δυο λόγια για καθεμία από αυτές τις προσπάθειες.
Αρχίζω με το By Nature. Ανήκει στον Βασίλη, παιδικό φίλο από τη γειτονιά στην Λάρισα. Κατάστημα με προϊόντα που αφορούν σε δύο κατηγορίες: φυτικά καλλυντικά χωρίς προσθήκη χημικών και οικολογικά παιχνίδια χωρίς τοξικές ουσίες. Όπως αναφέρεται και στην κεντρική σελίδα, Ένα παραμυθένιο μαγαζί, παράδεισος για τις γυναίκες και τα παιδιά. Τα καλλυντικά είναι απολύτως φυτικά και περιλαμβάνουν κατηγορίες από αντικυτταριδικά, προϊόντα μπύρας, κρέμες σώματος, σαμπουάν και αφρόλουτρα και άλλα. Ελεγμένα και δοκιμασμένα σύμφωνα με όλες τις επιταγές της ΕΕ. Όσο για τα παιχνίδια αποτελούν μια ενδιαφέρουσα πρόταση για παιδιά μικρότερα και μεγαλύτερα. Είναι ξύλινα, εκπαιδευτικά και φιλικά για το περιβάλλον. Φυσικά μπορείτε να τα δει κανείς και να τα παραγγείλει και μέσω Ίντερνετ αφού πρόσφατα ενεργοποιήθηκε και το e-shop. Περισσότερα στο http://www.bynature.gr/ ή κάντε click στο banner. Διαθέτει και group στο facebook.
Τώρα στην πιο πρόσφατη προσθήκη. Η Fava μας, η δική μας Φάβα έχει ανοίξει το δικό της ιντερνετικό μαγαζί! Ο τίτλος του είναι Favarte. Εκεί μπορεί κανείς να δει και να αγοράσει χειροποίητα αντικείμενα από τα χέρια της. Και είναι όλα μοναδικά και σίγουρα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα. Μπείτε, δείτε και ποτέ δεν ξέρετε... Όλο και κάτι μπορεί να σας αρέσει! Ένα μπορώ να πω με σιγουριά: το'χει τρελά το Φαβόνι μας! Και εκεί μπορεί να τα παραγγείλετε on-line φυσικά στο http://www.favarte.etsy.com/ ή κάντε click στο banner επίσης. Επίσης διαθέτει group στο facebook.
Νεανική επιχειρηματικότητα λοιπόν. Προσωπικά, έχω αποφασίσει τα δώρα προς τους υπόλοιπους φίλους να είναι οικολογικά και χειροποίητα...