Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Περί Μέσων Μαζικής Μεταφοράς το ανάγνωσμα

Την Παρασκευή που μας πέρασε αναγκαστικά κυκλοφόρησα κέντρο για δουλειές. Μέρα γενικής απεργίας και η κίνηση ήταν τρομερή ή μάλλον η ακινησία. Νεύρα, κορναρίσματα και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων μέσα στο πρόγραμμα. Για στάθμευση ούτε λόγος, οπότε κινήθηκα προς τα πάρκινγκ της ευρύτερης περιοχής του Χίλτον. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι ήταν όλα γεμάτα. Χρειάστηκε να κάνω 6 απόπειρες για να ευδοκιμήσει η προσπάθειά μου σε ένα πάρκινγκ απλώς γιατί εκείνη την στιγμή έβγαινε κάποιος. Περιχαρής, συνέχισα με τα πόδια τις δουλειές μου. Ανάμεσα στα διάφορα που σκέφτηκα ήταν ότι πρώτη φορά είδα όλα αυτά τα πάρκινγκ γεμάτα. Αυτό γιατί απεργούσαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ο κόσμος αναγκάστηκε να πάρει αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον γενικότερο χαμό. Και κάπου εκεί διαπίστωσα ότι τελικά πάρα πολύς κόσμος επιλέγει τα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του. Θετικό στοιχείο αυτό, αν μη τι άλλο...

Από τα θετικά ας πάμε στα κουλά. Τις προάλλες στον ηλεκτρικό μπήκε κλασικά κάποιος να ζητιανέψει. Νεαρός, γύρω στα 23, αρτιμελής, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Απλώς ζητιάνευε, με τρόπο μάλιστα επιτακτικό. Γύρισε όλο το βαγόνι, προφανώς όμως δεν του έδωσε κανένας ελεημοσύνη. Οπότε ανοίγοντας η πόρτα μονολογεί φωναχτά, κουνώντας το κεφάλι: "ΠΑΣΟΚ μου θέλατε". Οι περισσότεροι αντιδράσαμε με χαμόγελο, άλλο αν η σιωπή που ακολούθησε είχε να πει πολλά...

ΥΓ Ο Μάρτης τελικά επιβεβαιώνει τα προγνωστικά που τον θέλουν γδάρτη και κακό παλουκοκάφτη. Υπομονή, το Πάσχα είναι (τριάντα τοις εκατό) πιο κοντά.

29 σχόλια:

  1. χεχεχε είναι γνώστης της κατάστασης τουλάχιστον..
    Μην φτάσουμε εκεί όλοι μόνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμ δεν φταίει το πασοκ αλλά τέλος πάντων!!! Αυτά είναι "μπαμπουινιές" και δεν θα επεκταθώ :p

    Όσο για τον Μάρτη να το πω κόσμια, μας έχει κάνει έρωτα! Μια έτσι μια γιουβέτσι και την πάτησα ο δόλιος μουσικός! Υπομονή μας εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ κατέβηκα με τα πόδια στο γραφείο και βρήκα κίνηση ακόμα και στα πεζοδρόμια lol Πολύς κόσμος το έκοψε με τα πόδια, μιας και η μέρα προσφερόταν. Δεν παλευόταν η κατάσταση. Όταν π.χ. η Σκουφά στις 8:30 το πρωί είναι τίγκα λες και είναι Σάββατο, ενώ κανονικά τέτοιες ώρες δεν κυκλοφορεί ψυχή, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελευταία παρατηρώ κι εγώ να αυξάνονται τα κρούσματα αυθάδειας από κάποιους που ζητιανεύουν.

    Τις προάλλες ένας νεαρός και αρτιμελής που ζητιάνευε πίεζε ενοχλητικά μια γιαγιά να του δώσει χρήματα. Οταν εκείνη του είπε πως "εδώ δεν έχω εγώ να φάω, θα δώσω σε εσένα???" της έριξε μια σπρωξιά βρίζοντάς την κι έφυγε προτού προλάβουμε όσοι είμασταν στη στάση να αντιδράσουμε.
    Δεν ξέρω που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση μα με φοβίζει.

    Οσον αφορά το κέντρο αυτή την εβδομάδα διαρκώς έβριζα αφού ήταν διαρκώς κλειστό και δεν είχα λεωφορείο για να γυρίσω στο σπίτι. 6 συγκεντρώσεις την ημέρα επί σχεδόν καθημερινής βάσης πάει πολύ πια....

    Πάντως το ΙΧ προσπαθώ να το χρησιμοποιώ ολοένα και λιγότερο....Μέσα σε μια εβδομάδα 0,20 Ευρώ/λίτρο ακριβότερα πουλάνε τη βενζίνη!!!!

    Λέω να πάω να ζήσω σε καμιά βουνοκορφούλα, να φυτέψω και κάνα ζαρζαβατικό...και να πάρω κανένα γαϊδουράκι για τις μετακινήσεις μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευτυχώς έχω τη μηχανή μου

    αλλά για σκέψου τι υπέροχα ήταν δυο μέρες πριν που δεν κυκλοφορούσαν τα ταξί;
    κάτι σαν ανοιξιάτικο δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχα!! Θρασύτατος ο νεαρός! Ναι. είναι αλήθεια ότι πλέον σε βρίζουν όταν δεν τους δώσεις λεφτά, σε βρίζουν όταν δεν αγοράζεις τα dvd τους και τους αναπτήρες τους, αλλά - πίστεψέ με- τα έχω πλέον καλά με τον εαυτό μου όταν δεν τούς δίνω χρήματα.

    Εγκατέλειψα την οδήγηση και το ΙΧ μετά από εννέα χρόνια καθημερινής χρήσης, και δεν το έχω μετάνιώσει καθόλου! Καιμ λιγότερο τσακώνομαι στους δρόμους, και βρίσκω χρόνο να διαβάζω τα βιβλία μου μέσα στο λεωφορείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oute nea,oute mesilix, me ta mesa mazikis metaforas.
    kapote perpataga, nea sta 20, meta iha mixanaki. Autokinito apo ta 18. kai stin doulia kathe mera m' afto, siga min strimohto, stis siginonies me to popolo !!!
    an xriasti kapote, kai eho kefia ora asxeti, os to sintagma kai piso me taxi. An bi, kai zitianos i mousikos, alimono tou ourliazo os na katevi. theama!!!
    mia xara, sto auto, me tin mousiki kai tin isixia mou kai tin anikti akroasi gia ta tilefonimata.
    Den exo bi sto metro kai toho kamari.!!!!

    sorry den theli na grapsi ellinika afto to rimadi simera.
    mouch
    y.g. to podilato sou giati den to pires sto Hilton?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άμα είσαι κοντά στη δουλειά σου, πας με τα πόδια, αν όμως είσαι μακριά, τότε αναγκαστικά πας με το αυτοκίνητο. πάντως η κίνηση ήταν φοβερή. ακόμα και όσοι απεργούσαν, βρήκαν ευκαιρία να πάρουν τα αυτοκίνητά τους για βόλτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρησιμοποιούμε τα ποδαρακια μας και το ποδηλατο μας! Απλά πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχα ...(γελώ για τον νεαρό επαίτη ....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το θετικό: οι μέρες χωρίς ταξί ήταν τέλειες για τους υπόλοιπους οδηγούς!

    Το κουλό: δύσκολοι καιροί και για πρίγκηπες ζητιάνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aaaa σε αυτό είχε δίκιο ο ζήτουλας χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΑΧΑ!!!
    Αν έχει δίκιο λέει!!!
    Πάντως έχουν βγεί πολλοί επαγγελματίες του είδους, σε σημείο που να αναρρωτιέμαι, αν κάποιος που πραγματικά βρίσκεται σε ανάγκη, θα επιλέξει να ζητιανέψει!
    Μάλλον όχι!
    Καλησπέρα βρε Κιτσομήτσο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πως δεν είπε και "Γκαλό Γκουράγιο" αλά Όλι Ρεν!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι αλήθεια ότι τα ΜΜΜ εξυπηρετούν πάρα πολύ κόσμο... Και με την βενζίνη να ανεβαίνει, ο κόσμος που θα τα χρησιμοποιεί θα γίνεται όλο και περισσότερος.. ΠΑΣΟΚ δεν θέλαμε?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το παρατήρησα κι εγώ: όσο τα ΜΜΜ γινόταν αξιόπιστα και πολλαπλασιάζονταν τα δρομολόγια, τόσο περισσότεροι πολίτες τα προτιμούσαν. Κι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, που οι περισσότεροι κάτοικοι της Αθήνας, από μια ηλικία και κάτω τουλάχιστον, θεωρούν αυτονόητο να χρησιμοποιούν αυτά κι όχι το ΙΧ.

    Καλή συνήθεια. Μακάρι να αποκτήσουμε κι άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εγω πλεον βλεπω παντου ατομα να ζητουν καποια βοηθεια ή λεφτα
    στα φαναρια στους δρομους στα μαγαζια παντου ...
    ειτε το εχουν αναγκη ειτε οχι

    οσο για τα ΜΜΕ δεν χρησιμοποιω
    μου την σπαει αφανταστα οι παρανοικες τιμες των παρκινγκ

    καλημερα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν κατάλαβα, μέμφεται το ΠαΣοΚ που έγινε ζητιάνος;
    Όσον αφορά στα ΜΜΜ, κάποτε πρέπει να τα συνηθίσουμε. Για το καλό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δηλαδή αν ο κόσμος του είχε δώσει χρήματα θα μονολογούσε: "Νά 'ναι καλά το ΠΑΣΟΚ να μου κόβει χρόνια να σου δίνει μισθά!";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kαι μη χειρότερα! Στην Ιταλία που βρέθηκα πρόσφατα, μια γύφτισα ζητιάνα παρολίγον να μου επιτεθεί γιατί δεν της έδωσα ενα ευρώ που ζηταγε! Και να σκεφτεις οτι στη συγκεκριμένη πολη ο δήμος τους παρέχει στέγη και δωρεάν ρευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γειάσου Κιτσουλίνι...τι κάνεις?καιρό έχω να περάσω,από δώ ε?..ε, ναί με φάγαν τα προβλήματα βλέπεις...ε,όσο τώρα για τα ΜΜΜ ε,τι να σου πώ..εγώ μόνο με ταξί κινούμαι..(καθότι είμαι αμέα)κ δε μπορώ με άλλο μέσο,μεταφοράς..είναι πολύ δύσκολο για μένα με το μετρό,ή με λεωφορείο κλπ,κλπ...αλλά ντάξει κ εκεί τα ίδια,είναι μη νομίζεις έχω τύχει σε πολύ περίεργες,φάτσες (ταξιτζίδων εννοώ)..έχει τύχει να πάρω ταξί κ νύχτα,να πάω σπίτι μου κ στο δρόμο μέχρι,να φτάσω σπίτι μου μου χε ανέβει,η πίεση 20 από το φόβο μη καταλήξω σε κανένα χωράφι στο Μενίδι,ή δε ξέρω που αλλού...αντί να πάω σπίτι μου...άστα...καλά από θέμα πάρκιν άστο καλύτερα μη το σχολιάσω,επειδή εγώ έχω τεράστιο πρόβλημα σ αυτό..εγώ όμως βρίσκω το μπελά μου..με όσους έχουν μηχανάκια επειδή τα βάζουν στα πεζοδρόμια κ δε μπορώ να περάσω... κλπ,κλπ...ε,από ζητιάνους υπάρχουν παντού...πιστέυω όμως ότι δε φταίνε αυτοί,οι ίδιοι ή όχι μό-νο οι ίδιοι που κατάντησαν ζητιάνοι.. είναι πολύ μεγάλη,συζήτηση το γιατί έχουν καταλήξει έτσι οι άνθρωποι αυτοί...είναι να μη βρεθεί κανείς σε αυτή τη φάση λέω εγώ...φιλάκια Κιτσάκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ηφαιστίωνας Κάτι έπρεπε να πει κι αυτός. Ανεξαρτήτως κατάστασης επιδιδόμαστε με ευκολία στο εθνικό μας σπορ, την γκρίνια.

    @μουσικούλης Μ'άρεσε η σύνδεση με τις μπαμπουινιές! Χαχα!
    Περαστικά ρε συ!

    @en voz baja Τουλάχιστον ανακαλύπτουμε πτυχές της πόλης που συνήθως μας ξεφεύγουν!
    Κάτι είναι και αυτό :P

    @dyosmaraki Η κατάσταση ξεφεύγει γιατί την ανατροφοδοτούμε διαρκώς οι ίδιοι. Κλείστε τις τηλεοράσεις, προσωπικά πιστεύω ότι από εκεί ξεκινάει όλη αυτή η αρνητική διάθεση. Και ας ασχοληθούμε με τα προβλήματα στον βαθμό που μας αγγίζουν και να μην τα γενικεύουμε.
    Η κατάσταση με τις συγκεντρώσεις έχει ξεφύγει. Διαδήλωσε, ναι, αλλά μην ταλαιπωρείς τους πάντες.
    Όσο για τα ΜΜΜ, καιρός μας δεν είναι;
    Καλημέρα!
    ΥΓ Αν τελικά φύγεις, θα μας στέλνεις κανένα ζαρζαβατικό;

    @λόγια Αυτό με τα ταξί ξέχασα να το προσθέσω. Πολύ σωστή παρατήρηση, όντως!
    Όσο για τη μηχανή, μια χαρά σε βρίσκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @penny Έχω κόψει εδώ και πολλά χρόνια να δίνω χρήματα σε ζητιάνους. Μόνο σε λατέρνες καταθέτω τον οβολό μου και αυτό για λόγους παράδοσης ;-)
    Μια χαρά σε βρίσκω πάντως! Πολύ καλή κίνηση!

    @ζουζούνα Τι δουλειά βρε έχει το ποδηλατάκι μου στο Χίλτον;
    Όσο για τις μετακινήσεις, όπως βολεύεται ο καθένας.
    Καλημέρα!

    @ria Λες να πηγαίνανε όλοι βόλτα τελικά; Δεν το είχα σκεφτεί αυτό να σου πω...
    Καλημέρα

    @kantharos Για αρκετούς φαίνεται ότι δεν είναι τόσο απλά. Όπως βολεύεται πάντως ο καθένας, αυτό είναι αλήθεια.

    @νατάσσα Τι να πεις και τι να προσθέσεις :P

    @jamanfou Ξου-ξου τα ταξί, ε;
    Ακόμη και η ζητιανιά θέλει τον τρόπο της. Και αυτός σίγουρα δεν ήταν σωστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @mahler76 Ο ζήτουλας; Χαχαχα! Έχω λιώσει!
    Καλημέρα

    @kikop80 Έλα μου ντε. Πραγματικά, έχει γεμίσει ο κόσμος. Πού στο καλό ήταν όλοι αυτοί κρυμμένοι;

    @μαργαρίτα πάσχου Καλή σου μέρα και σένα!

    @βασίλης Έλα μου ντε! Ή έστω ένα Ευκαριστούμε Ελλάντα, ευκαριστούμε Ατήνα σαν τον Ζακ Ρογκ.

    @γιώργος Τ. Είμαι σίγουρος ότι εξυπηρετούν ακόμη περισσότερο κόσμο, απλώς δεν το επιλέγουμε όλοι ;-)
    Έλα μου ντε! Εμείς το θέλαμε :P

    @fvasileiou Φαίνεται ότι αποκτούμε καλές συνήθειες. Μακάρι να διατηρηθούν.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @σκουλήκι Ολόκληρη φάμπρικα είναι από πίσω με πολύ μεγάλους τζίρους. Και όσο την τροφοδοτούμε, τόσο μεγαλώνει.
    Καλημέρα!

    @jk o skroytzakos Καλώστον!
    Καλημέρα και σε σένα.

    @φλούφλης Άραγε τι να ψήφισε ο συγκεκριμένος; Αυτό δεν μας το διευκρίνισε.
    Ας τα συνηθίσουμε, σε λίγο δε θα έχουμε και επιλογή ;-)

    @darthiir the abban Είπαμε, άβυσσος η ψυχή του ζητιάνου!
    Να το ακούγαμε και αυτό πάντως και τι στον κόσμο! Χαχα!

    @λιακάδα Νομίζω έτσι μεγαλώνει και η αχαριστία. Συμφωνώ ότι πρέπει να κατανοήσουμε τους ανθρώπους που κινούνται στις παρυφές της κοινωνίας, αλλά από την άλλη γιατί να το κάνουμε έντονα;

    @αθανασία Καλώστην και πάλι.
    Θίγεις πολύ μεγάλο θέμα για τα πεζοδρόμια. Και έχεις μεγάλο δίκιο!
    Φιλιά και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς έπρεπε να κάνει το ΠΑΣΟΚ (ή η ΝΔ) για να ζητιανεύει πιο καλά ο συγκεκριμένος νεαρός. Στην τελική εφόσον πρέπει όλοι να σφίξουν το ζωνάρι (και εμείς του εξωτερικού το σφίγγουμε εδώ και αρκετό καιρό) ας το σφίξουν και οι ζητιάνοι. Ουφ!

    Πολύ ενθαρρυντική η διαπίστωση για τα ΜΜΜ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @σοφία Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας ότι φταίνε πάντα οι άλλοι, εκείνοι οι απρόσωποι, μακριά από εμάς κτλ κτλ. Καλά τα μέτρα αλλά να μην πληρώσω εγώ και ούτω καθεξής...
    Μαζί σου λοιπόν!
    Όσο για τα ΜΜΜ όντως ενθαρρυντική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή