Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008

Κομμάτια της πόλης με εικόνες

Περπατώντας κανείς στην πόλη ανακαλύπτει πολλά πράγματα. Μικρές στιγμές όμορφες, ρομαντικές γωνίες, μεγάλες ασχήμιες, ουδετερότητα και προσωπικότητα μαζί. Είναι το μέγεθος της πόλης που χωράει τα πάντα. Ένα χωνευτήρι εικόνων.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση έχει γίνει λίγο δραματική. Υψηλές θερμοκρασίες (πράγμα κατά τα άλλα ευχάριστο μες στον Μάρτη) σε συνδυασμό όμως με την απεργία στους δήμους με αποτέλεσμα την συσσώρευση σκουπιδιών σε κάθε γειτονία. Μια εικόνα σαν και αυτή είναι δίπλα σε όλους μας. Από τη μία η φύση που δίνει το καλύτερό της και από την άλλη η παραφύση που οι ίδιοι έχουμε επιλέξει να δημιουργούμε. Γιατί, πέραν της απεργίας, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι σ’ αυτό. Απλώς έχουμε συνηθίσει τις βρωμιές μας να τις καθαρίζουν άλλοι.

Κομμάτια της πόλης, λοιπόν... Το ζητούμενο είναι να απομονώσουμε αυτά που αξίζουν, αυτά που ομορφαίνουν. Υπάρχουν και τα δύο και τα καλά και τα άσχημα. Το τι θα δει και θα κρατήσει ο καθένας μας, όμως, είναι στο χέρι του ή μάλλον στο μάτι και στο μυαλό του. Η φύση παραμονεύει. Και μπορεί μέσα σ’αυτή την ασχήμια να μας δώσει μια νότα αισιόδοξη. Τι παραπάνω χρειάζεται κανείς άραγε σε μια καθημερινή βόλτα στο κέντρο της πόλης...

ΥΓ Μια εικόνα, πολλές αναγνώσεις τελικά...