Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

Άρες, μάρες...

...παγωμάρες που δε μας ήρθαν και τόσο πολύ τελικά αυτό το τριήμερο. Οι μόνες παγωμάρες ήταν στα πρόσωπα των μετερεολόγων που προέβλεψαν θεομηνίες. Για να δούμε τι θα γίνει με τον μίνι καύσωνα.

...κουκουνάρες για τα ξύλα που κάψαμε όσοι είχαμε τζάκι για να αντιμετωπίσουμε τις παραπάνω παγωμάρες.

...κουλαμάρες για τα διάφορα κουλά που συμβαίνουν τριγύρω μας. Από τις απεργίες πάσης φύσεως (ρεύμα, σκουπίδια και λοιπά), την πτώση του δολαρίου και την άνοδο του πετρελαίου (που οδηγεί στο να καίμε κουκουνάρες), μέχρι τις νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό που τελικά με μια πρώτη ματιά επηρεάζουν κυρίως τις εργαζόμενες μητέρες σε μια χώρα με δημογραφικό πρόβλημα.

...σηκωμάρες των αετών και λοιπών περίφημων πτηνών – έρχεται και η άνοιξη και ανθίζουν τα λουλούδια. Βέβαια, πολλές σηκωμάρες διαρκούν όσο το πέταγμα του αετού και μόνο όταν φυσάει ούριος άνεμος, αλλά δεν είναι της παρούσης.

...μαρινάρες όπως τα περίφημα σαρακοστιανά νηστήσιμα θαλασσινά που όλοι καταναλώνουμε αυτές τις ημέρες. ‘Οταν τελειώνει η νηστεία καταλήγουμε να έχουμε πάρει 2-3 κιλάκια παραπάνω λόγω των τεραστίων ποσοτήτων θαλασσινών, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα.

...χαζομάρες που ακούμε καθημερινά από τα δελτία ειδήσεων και αναπαράγονται τριγύρω μας με ρυθμούς γεωμετρικούς. Επιπλέον, οι πολιτικοί μας. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.

...βαρεμάρες που αντιμετωπίζουμε όλοι για διάφορους λόγους, τον εξής ένα: ποιος-δουλεύει-τώρα-μετά-από-τριήμερο-όταν-οι-επόμενες-διακοπές-είναι-σε-ενάμιση-μήνα-περίπου-άσε-που-μπήκε-και-η-άνοιξη-και-κελαηδούν-τα-πουλιά-και-βγάζει-η-γης-χορτάρι.

Αυτά τα ολίγα. Έχει ο καιρός γυρίσματα...