Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Πρώτη φορά εκδρομή

Όπως μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει, ως άτομο είμαι αρκετά των εκδρομών και των ταξιδιών. Ένα από πράγματα που μας δένουν με την μεγάλη αγάπη είναι και αυτό. Μαζί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάναμε αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Συνήθως δεν αφήναμε ευκαιρία να πάει χαμένη. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι γίναμε ζευγάρι σε ταξίδι στην Αμοργό, η πρόταση γάμου έγινε στο Παρίσι (κλισέ, ξέρω), ο μήνας του μέλιτος στη Σρι Λάνκα και ούτω καθεξής. 

Τυχαίο αν και σημαδιακό είναι ότι το μικρό #kitsopaido γεννήθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Επειδή, λοιπόν, οι βόλτες και τα ταξίδια μας αρέσουν αρκετά, το παιδί βγήκε την πρώτη του βόλτα περίπου μία εβδομάδα μετά που γυρίσαμε σπίτι από το μαιευτήριο. Έκτοτε, βγαίνει σχεδόν καθημερινά, είτε με την μητέρα του, είτε και με τον πατέρα όταν σχολάει νωρίς, με την γιαγιά, με φίλες της μαμάς και ούτω καθεξής. Έχουμε βγει για φαγητό, για καφέ, για ψώνια, βόλτα στη θάλασσα. Οπότε, πριν κλείσει τους 3 μήνες ζωής, είπαμε να πάμε την πρώτη μας ημερήσια εκδρομή. Η αλήθεια είναι ότι το αργήσαμε λίγο, αλλά ο μπαμπάς μας είχε πήξει λίγο στην δουλειά.

Επιλέξαμε ένα μέρος που δεν είχε πάει κανείς μας, την Στενή Ευβοίας - αν και αρκετός κόσμος θα επέλεγε κάτι πιο οικείο. Ο σχεδιασμός ξεκίνησε από την προηγούμενη ημέρα. Τι πράγματα θα πάρουμε, τι ρούχα, τι εφόδια και πολεμοφόδια. Η διερεύνηση μας είχε βρει μία καφετέρια άκαπνη, ενώ για φαγώσιμα πήραμε μαζί μας φρούτα, χορτόπιτα της μαμάς, νερά, κρουασάν και μπάρες δημητριακών. Όσο για το φαγητό του παιδιού, το στήθος της μαμάς να είναι καλά. Ρουχαλάκια 2 αλλαξιές, καθότι είμαστε παραγωγικοί, πάνες, μαντηλάκια καθαρισμού, σελτεδάκι, πανάκι, σαλάκι και τα συναφή. Καθώς το μέρος είναι ορεινό, το καρότσι δε χρειάστηκε να το πάρουμε, μόνο κάθισμα αυτοκινήτου και μάρσιπο. 

Η εκδρομή πήγε καλά για πρώτη φορά. Στάσεις για το παιδί περίπου κάθε μιάμιση ώρα για να φάει και να ξεπιαστεί. Δοκιμάσαμε και πετύχαμε το άλλαγμα πάνας σε δημόσιο χώρο, ενώ η καφετέρια ήταν σχετικά άκαπνη καθώς δεν είχε αρκετό κόσμο. Πήραμε τον καθαρό αέρα μας, φάγαμε τα πολεμοφόδιά μας και επιστρέψαμε σίγουροι ότι "το έχουμε" - μέχρι αποδείξεως του εναντίου.  Από τα πράγματα που πήραμε, χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν όλα, οπότε πήγε καλά και ο σχεδιασμός. Επόμενη πίστα, το μακρινό ταξίδι σε συνδυασμό με ολιγοήμερη διαμονή εκτός έδρας και ενδιάμεσες μετακινήσεις. Κοινώς, περιοδεία στην Θεσσαλία για να δούμε γονείς, συγγενείς, φίλους. Επόμενος μεγάλος στόχος: ταξίδι στο εξωτερικό το 2016 οι 3 μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου