Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

500+1 αναρτήσεις

Ξεκίνησα το ιστολόγιο αυτό το μακρινό - πλέον - 2007. Είχα λίγο καιρό που διάβαζα ορισμένα ιστολόγιο, είχα συγκλονιστεί από την ιστορία της Αμαλίας - Το φακελάκι και πήρα την απόφαση να δοκιμάσω και γω την τύχη μου στην - ας πούμε - συγγραφή. Στην αρχή η θεματολογία ήταν ολίγον από οικολογία, πολιτική, αναμετάδοση ειδήσεων. Κατόπιν μπήκαν προσωπικές σκέψεις σαν έκθεση ιδεών. Ενδιάμεσα, ανέβασα και τις πρώτες ταξιδιωτικές αναρτήσεις. Τον καιρό εκείνο το blogging γνώριζε άνθιση. Τα λοιπά social media ήταν σε πρώιμο στάδιο, τα σχόλια στα ιστολόγια έδιναν και έπαιρναν. Αρκετός κόσμος ξεκινούσε να γράφει, άλλοι τα παρατούσαν και άλλοι επέμεναν, ίσως επειδή ένιωθαν ότι κάτι είχαν να πούνε.

Μέσα από όλη αυτή την πορεία γνώρισα κόσμο. Με ορισμένους μείναμε φίλοι και βρισκόμαστε όποτε το επιτρέπει το πρόγραμμά μας. Σίγουρα βρισκόμαστε διαδικτυακά, καθώς αποτέλεσαν τις πρώτες επαφές και στα νέα δίκτυα. Το blog συνέχισε να εξελίσσεται, αναπτύσσοντας κυρίως το ταξιδιωτικό κομμάτι - συνέπεσε με περίοδο της ζωής μου που ταξίδευα στο εξωτερικό αρκετές φορές το χρόνο, για δουλειά και διασκέδαση. Ένα παρακλάδι πετάχτηκε με μία άλλη αγάπη, το φαγητό και τη μαγειρική, οπότε δημιουργήθηκε ο laxanokitsos

Οι ταξιδιωτικές αναρτήσεις έγιναν πολλές, ήρθε η συνεργασία με το travelplanet24 η οποία συνεχίζεται τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά. Τρία και κάτι χρόνια μετά ήρθε το αμιγώς ταξιδιωτικό BlogTravels με παρέα φίλων που ξεπήδησε από το διαδίκτυο. Οι αναρτήσεις εδώ άρχισαν να μειώνονται λόγω έλλειψης χρόνου και έμπνευσης. Επήλθε η κούραση, είναι το μόνο βέβαιο. Εκτός αυτού, τα άλλα μέσα καταναλώνουν αρκετό χρόνο οπότε δε μένει πολύς καιρός για εκτενείς αναφορές και σκέψεις.

Μετά ήρθε το #kitsopaido. Η ζωή άλλαξε έντονα - όμορφα έντονα. Και μαζί με αυτή την αλλαγή ήρθε ανανέωση της θεματολογίας του ιστολογίου. Ούτως ή άλλως, αυτή είναι η χρησιμότητα των ιστολογίων - προσωπικών ημερολογίων, καθώς μας επιτρέπουν να εκφράζουμε φωναχτά τις σκέψεις μας. Οι τελευταίες αναρτήσεις είναι σχεδόν αποκλειστικά γι αυτή τη νέα σελίδα στην ζωή μου. Από τους παλιούς συνοδοιπόρους και σχολιαστές έχουν μείνει ελάχιστοι, κάποιοι νέοι έχουν ξεπηδήσει. Και η ζωή συνεχίζεται, όπως σωστά λένε και σωστά γίνεται. 

ΥΓ Αφιερωμένο στις 500+1 αναρτήσεις, στις γνωριμίες και φιλίες που ξεπήδησαν μέσα από αυτό το ιστολόγιο και φυσικά στις δύο μεγάλες αγάπες, την νέα και την διαχρονική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου