Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Tips για ταξίδι στη Βαρκελώνη

Η πρωτεύουσα της Καταλανίας, η Βαρκελώνη, είναι μία από τις ευρωπαϊκές πόλεις που καλύπτουν όλα τα γούστα των επισκεπτών. Μπορεί κανείς να επισκεφτεί την πόλη για αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό, για βόλτες στα πάρκα και την παραλία, για γαστριμαργικές απολαύσεις, επισκέψεις σε μουσεία μοντέρνας και μη τέχνης, για νυχτερινή διασκέδαση και όχι μόνο. Η πόλη είναι ζωντανή όλες τις ημέρες και ώρες, ενώ οι τουρίστες την επισκέπτονται καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς. Τι χρειάζεται, λοιπόν, να ξέρει κανείς που επισκέπτεται την πόλη;
  134787325
Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ξέρει κανείς είναι ο Αντόνι Γκαουντί και τα έργα του. Ο αναμορφωτής της πόλης έχει αφήσει έντονη την σφραγίδα του σε εντυπωσιακά κτήρια, σημεία και τοπωνύμια της Βαρκελώνης. Κανείς μπορεί να αφιερώσει την επίσκεψή του στην πόλη αναζητώντας τις επιρροές του διάσημου Καταλανού αρχιτέκτονα και εκφραστή της λεγόμενης Αρτ Νουβό. Ακολουθώντας, λοιπόν, τις διαδρομές Γκαουντί μπορεί κανείς να περιηγηθεί στην Κάζα Μιλά, την Κάζα Vicens, το Palau (παλάτι ή αρχοντικό) Guell, την πολυκατοικία La Pedrera, το πάργκο Γκιουέλ, τον ημιτελή καθεδρικό ναό της Sagrada Familia και άλλα. Τα περισσότερα από αυτά είναι επισκέψιμα, είτε πρόκειται για πολυκατοικίες, είτε απλά σπίτια, πάρκα ή εντυπωσιακές εκκλησίες.
509081165
455203199
Τα σύγχρονα μνημεία της Βαρκελώνης σχετίζονται με τον αθλητισμό. Η πόλη της Βαρκελώνης και πρωτεύουσα της Καταλανίας είναι διάσημη και γι αρκετούς ταυτόσημη με την Μπαρτσελόνα, την ομάδα που τους εκφράζει. Ειδικά το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο με τα επιτεύγματά του, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Όπως λέει και το σύνθημα της ομάδας "Mes que un club" που σημαίνει ότι εκφράζει περισσότερα από τον αθλητισμό και συμβολίζει την ιδέα και όχι μόνο. Στην επίσκεψή σας μπορείτε να περιηγηθείτε στο γήπεδο Καμπ Νόου (Camp Nou), να προσεγγίσετε το χορτάρι του γηπέδου, να θαυμάσετε τα τρόπαια και να μάθετε για την ιστορία της ομάδας και όχι μόνο. Στην πόλη θα δει κανείς και τις εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας του 1992 που διοργάνωσε η πόλη - κυρίως στο λόφο του Μονχουίκ και στην παραλία (Μπαρτσελονέτα και Port Olympic).
506839761
Στην επίσκεψή του στη Βαρκελώνη δεν πρέπει κανείς να παραβλέψει τον πιο γνωστό, ίσως, δρόμο της πόλης, την Las Ramblas. Ξεκινάει από την πλατεία της Καταλονίας και καταλήγει στη θάλασσα. Πέριξ του δρόμου βρίσκει κανείς αξιοθέατα, όπως το κτήριο της Λαϊκής Αγοράς. Κατεβαίνοντας στο αριστερό χέρι εκτείνεται και η συνοικία (γοτθική συνοικία), ένα παλιό αλλά πολύ ζωντανό κομμάτι της Βαρκελώνης, με κτήρια με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, καθώς και πολλά μπαράκια και εστιατόρια.
134441376
Σημαντικό κομμάτι της επίσκεψης στη Βαρκελώνη είναι φυσικά το φαγητό. Η ισπανική κουζίνα περιέχει αρκετά γνώριμα στοιχεία, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Τα εστιατόρια της πόλης βγάζουν κάθε μεσημέρι (αρκετά και το βράδυ) menu del dia, τα οποία περιέχουν ορεκτικό, κυρίως πιάτο και ίσως ποτό (νερό ή  κρασί). Τα πιάτα αυτά είναι αρκετά οικονομικά ενώ δεν υστερούν σε ποιότητα. Είναι ένας καλός τρόπος να γλυτώσει κανείς χρήματα και να χορτάσει. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε λουκάνικα σε πολλές γεύσεις και εκδοχές, jamon iberico, patatas bravas, ανάμεικτη παέγια αλλά και ψαρικά - μην ξεχνάμε ότι η πόλη είναι δίπλα στη θάλασσα. Από γλυκά, δοκιμάστε ανεπιφύλακτα crema catalana (θυμίζει την κρεμ μπρουλέ) και churros con chocolate (κάτι σαν άγλυκος λουκουμάς που το βουτάει κανείς σε σοκολάτα).

ΥΓ Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog της travelplanet24
ΥΓ1 Περισσότερες αναρτήσεις από Ισπανία στο blogtravels.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου