Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

4 τελετές σε 30 ημέρες

Καιρό είχα να γράψω προσωπικά πράγματα εδώ. Ίσως φταίει που το τελευταίο διάστημα ο φόρτος εργασίας και όχι μόνο είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Το γεγονός είναι ότι το ιστολόγιο αποτελεί, ανάμεσα στα άλλα, ένα επιπλέον εξομολογητήριο για σκέψεις και συναισθήματα.

Τις τελευταίες 20 ημέρες συμμετείχα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε 4 τελετές - μυστήρια. Κατά σειρά ήταν μία βάφτιση, ένας γάμος, μία κηδεία και μια νέα βάφτιση. Οι τέσσερις τελετές ακολούθησαν κατά ένα περίεργο τρόπο τον κύκλο της ζωής. Πρώτα γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε και συνδεόμαστε με άλλους ανθρώπους και στο τέλος πεθαίνουμε, αφήνοντας πίσω μας την παρακαταθήκη μας. Καθεμία από τις τελετές αυτές έχει την αξία της, τη μυσταγωγία της - πέρα από θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Η βάφτιση συμβολίζει - πέρα από το θρησκευτικό κομμάτι και την πίστη του καθενός - τον ερχομό μιας νέας ζωής. Ο γάμος το ξεκίνημα κοινής πορείας σε μία νέα οικογένεια. Η κηδεία τον αποχωρισμό. Καθεμία τελετή έχει, όπως είπαμε, τον συμβολισμό της, κάθε συναίσθημα το χαρακτηριστικό του. Η εναλλαγή τους δείχνει απλά ότι η ζωή συνεχίζεται.

Σε αυτούς που έρχονται, σε αυτούς που μένουν και σε αυτούς που φεύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου