Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Πράγματα που αξίζει να κάνει κανείς στη Μύκονο

Η Μύκονος, όπως έχουμε γράψει σε παλιότερο άρθρο, είναι ένα ιδιαίτερο νησί των Κυκλάδων. Συνώνυμο με την διασκέδαση, παλιότερα με το διεθνές και εγχώριο καλλιτεχνικό και μη στερέωμα, προορισμός για τις φοιτητικές εκδρομές, το νησί σίγουρα περικλείεται από μύθους. Από την άλλη, η Μύκονος έχει ιδιαίτερες ομορφιές, ενώ προσφέρεται για κάθε τύπου διακοπές που μπορεί ο καθένας μας να επιλέξει. Επιπλέον, έχει το πλεονέκτημα ότι όποια εποχή και να την επισκεφτεί κανείς, θα βρει κόσμο και θα περάσει καλά.
Greece, closeup on little Venice Mykonos capitol
Η Χώρα της Μυκόνου είναι πραγματικά όμορφη. Είτε για τουριστικούς σκοπούς είτε απλώς από μεράκι, τα στενά δρομάκια είναι διαρκώς χρωματιστά και φρεσκοδιατηρημένα, ενώ το λευκό κυριαρχεί. Για να την απολαύσει κανείς, καλό είναι έστω μία μέρα να ξυπνήσει από νωρίς, πριν ξυπνήσουν οι ορδές των επισκεπτών από τις κραιπάλες και να περπατήσει στα στενά από άκρη σε άκρη. Το παλιό λιμάνι, η Μικρή Βενετία, τα μικρά χωμένα εκκλησάκια, οι παραδοσιακοί φούρνοι, η αίσθηση της πόλης, είναι όλα διαφορετικά χωρίς πολύ κόσμο. Για να απολαύσετε αυτές τις αισθήσεις, βάλτε μία μέρα το ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα το πρωί και περιδιαβείτε.
Ioanna T_sunset_wallpaper_new
Ο ήλιος είναι κυρίαρχη μορφή στις Κυκλάδες, επηρεάζει και δίνει αυτή την ιδιαίτερη αίσθηση στα νησιά και στα νερά που τα περιβάλλουν. Οι στιγμές που αξίζει κανείς να δει τον ήλιο είναι κατά την ανατολή και κατά τη δύση. Για εμένα, το καλύτερο ίσως μέρος για να απολαύσει κανείς την ανατολή στη Μύκονο είναι από το Cavo Paradiso. Για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι πιθανότατα το πιο γνωστό club στη Μύκονο, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του αργά το βράδυ, ενώ όταν έχει πάρτι, αυτό διαρκεί μέχρι το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Η αίσθηση του να βρίσκεται κανείς στο club τη νύχτα και ξαφνικά τα πάντα να φωτίζουν όταν βγαίνει ο ήλιος είναι μοναδική. Εκεί αξίζει και το τοπίο, καθώς βρίσκεται δίπλα σε γκρεμό, υπερυψωμένο, γεγονός που ενισχύει τη θέα. Να είστε προνοητικοί και να έχετε μαζί σας γυαλιά ηλίου, σε περίπτωση που καθίσετε ως το ξημέρωμα. Όσο για τη δύση, καλύτερο σημείο είναι από τη Μικρή Βενετία και τους Ανεμόμυλους. Ο ήλιος πέφτει στη θάλασσα και εσείς μπορείτε να απολαύσετε το θέαμα με ένα κοκτέιλ ή απλά καθισμένοι σε κάποιο πεζούλι.
19334006
Η τελευταία πρόταση δεν έχει τόσο να κάνει με το νησί της Μυκόνου, όσο με ένα γειτονικό νησάκι. Πρόκειται για το ιερό νησί της Δήλου, το θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας. Η Δήλος συνδέεται με τη Μύκονο με μικρά καραβάκια που κάνουν εκδρομές οι οποίες διαρκούν περίπου μισή ώρα. Ο επισκέπτης που θα πάει στη Δήλο θα δει από κοντά σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία όπως τους θησαυρούς, τις χαρακτηριστικές μορφές των λεόντων στον ομώνυμο δρόμο, το γυμνάσιο, την αγορά, το θέατρο και άλλα. Σίγουρα αξίζει κανείς να διαθέσει μισή ημέρα για να δει από κοντά αυτές τις ομορφιές και να περιηγηθεί ανάμεσα στ' αρχαία, στον τόπο όπου σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκε ο Απόλλωνας και η Άρτεμις.
Αν θέλετε να απολαύσετε τη Μύκονο και τις ομορφιές της, καλύτερες περίοδοι είναι στις αρχές ή στα τέλη του καλοκαιριού, τότε που ο κόσμος είναι λιγότερος. Από την άλλη, όποια εποχή και να πάει κανείς σ' αυτό το ιδιαίτερο νησί των Κυκλάδων, πάντα έχει να απολαύσει κάτι μοναδικό.

ΥΓ Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog της travelplanet24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου