Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση JobPairs και το πρώτο success story

 Όπως είχα γράψει σε παλιότερη ανάρτηση όπου παρουσίαζα την προσπάθεια, το job-pairs είναι σημείο συνάντησης. Πριν μία βδομάδα περίπου, λοιπόν, το Job-Pairs.gr είχε την πρώτη του συνάντηση, όπου ήταν μια καλή ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά συμμετέχοντες στην προσπάθεια, mentors και mentees, εθελοντές και η ιδρυτική ομάδα της προσπάθειας, καθώς  και η συμβουλευτική ομάδα αλλά και οι υποστηρικτές. Όπως αναγράφεται και στη σελίδα, η προσπάθεια είναι εθελοντική, ενώ δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση πρόσληψης ή προσφοράς εργασίας από κάποια από τις πλευρές. Σ'αυτή την προσπάθεια συμμετέχω ως μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής.

Ένα από τα πράγματα που μου άρεσε στην βραδιά ήταν ότι αρκετοί mentors έψαχναν ανάμεσα στον κόσμο να βρουν τον mentee τους και τούμπαλιν. Όσο κι αν επιβαρύνει το πρόγραμμα κάποιου, φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον να μεταδώσει κάποια πράγματα που μπορεί. Ούτως ή άλλως αυτό που ενώνει την προσπάθεια είναι αυτή η προσπάθεια μετάδοσης και απορρόφησης γνώσης και εμπειρίας. Ιδιαίτερο χρώμα στη συνάντηση έδωσαν φυσικά οι εθελοντές της προσπάθειας που έχουν στήσει το εγχείρημα. Μάλιστα, είχαν ετοιμάσει και κάποια συνοδευτικά φαγώσιμα, δείχνοντας ότι με λίγα μέσα μπορεί κανείς να προσπαθήσει το διαφορετικό.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν η στιγμή που παρουσιάστηκε το πρώτο success story μίας mentee του JobPairs - παρεξηγημένος όρος λόγω πολιτικής επικαιρότητας. Η επιτυχημένη προσπάθεια αναζήτησης εργασίας, οι σκέψεις και οι συζητήσεις που έγιναν με την μέντορά της, η χαρά που μοιράστηκαν και οι δύο όταν της ανακοίνωσαν ότι βρήκε δουλειά, καθώς και η εμφανής χαρά της mentor για το αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν σίγουρα η καλύτερη στιγμή της συνάντησης. Η εμπειρία παρουσιάστηκε και από τις δύο πλευρές, τόσο της mentor όσο και της mentee, επιτρέποντας το να ανακαλύψει κανείς πώς μπορεί μία τέτοια προσπάθεια να ωφελήσει και τις δύο πλευρές. 

Περισσότερα για την προσπάθεια του Job Pairs μπορεί κανείς να δει στο site www.job-pairs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου