Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Σκιάθος: η πιο προσιτή από τις Β.Σποράδες

pictorial harbors of small greek islands - Skopelos
Οι Βόρειες Σποράδες αποτελούν ένα νησιωτικό σύμπλεγμα σα φυσική συνέχεια του Πηλίου. Ως αποτέλεσμα αυτής της φυσικής συνέχειας είναι τα νησιά να είναι καταπράσινα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αρκετών επίδοξων εμπρηστών. Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό, κατά σειρά, νησί από τη στεριά και εκείνο στο οποίο σταματούν οι περισσότεροι τουρίστες. Για τους νεαρότερους κατοίκους της Θεσσαλίας αποτελεί συχνά την πρώτη εξόρμηση διακοπών "μόνοι τους". Τα τελευταία χρόνια το νησί έχει "ανέβει" αρκετά τουριστικά με καλές και κακές προεκτάσεις.
Το λιμάνι και το Μπούρτζι είναι το πρώτο πράγμα που αντικρύζει κανείς στο νησί φτάνοντας. Κάντε ένα πέρασμα από τη μικρή χερσόνησο, δείτε τα λιγοστά ερείπια του παλιού φρουρίου και απολαύστε έναν καφέ με θέα τη θάλασσα. Το Μπούρτζι και το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι τα δύο πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης της Σκιάθου. Η πόλη κατά τα άλλα είναι αρκετά συμπαθητική, μικρή και προσβάσιμη. Αρκετά μαγαζιά ανοίγουν και κλείνουν κατά καιρούς, ενώ άλλα παραμένουν όπως το αειθαλές club BBC που εξ' όσων γνωρίζω, υπάρχει ακόμη. Κάντε το πέρασμά σας αργά τη νύχτα ή νωρίς το πρωί για να ακούσετε από σύγχρονα τραγούδια μέχρι '80s και '90s, ενώ ο κόσμος χορεύει.
skiathos2
Η πιο γνωστή παραλία του νησιού είναι οι Κουκουναριές με το προστατευόμενος δάσος να την περιβάλει. Είναι αρκετά οργανωμένη με beach bars και ξενοδοχεία. Το κακό είναι ότι δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να είναι τόσο γεμάτη που να μη βρίσκει κανείς να καθήσει. Σίγουρα πάντως αξίζει να την επισκεφτεί κανείς. Άλλες γνωστές παραλίες είναι ο Βρωμόλιμνος, η Μπανάνα, η Ασέληνος και το Μανδράκι. Το αστικό ΚΤΕΛ της Σκιάθου εξυπηρετεί αρκετούς προορισμούς ενώ για τη βόρεια, κυρίως, πλευρά του νησιού χρειάζεται άλλο μεταφορικό ή και σκάφος.
Το νησί είναι όμορφο και κερδίζει τον επισκέπτη. Αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία, επισκεφτείτε το καλύτερα αρχές καλοκαιριού ή μετά τις 20 Αυγούστου. Αν πάλι σας αρέσει ο πολύς κόσμος, ειδικά μικρότερης ηλικίας, τότε δε χάνετε τίποτε να επισκεφτείτε την Σκιάθο! Στο κάτω-κάτω όλοι, πιστεύω, έχουμε κάνει ένα πέρασμα από το νησί, έστω κι από περιέργεια.

ΥΓ Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog του travelplanet24

2 σχόλια:

  1. Καλό αντάμωμα!
    Το φετινό καλοκαίρι ήταν λίγο.. ιδιότροπο.
    Εχασα και την ευκαιρία να επισκεφθώ την Σκιάθο όπου πήγε αγαπημένη παρέα και πέρασε απίστευτα!
    Χαζεύω τις εικόνες σου που είναι τόσο καθαρές λες και είσαι μέσα!!

    Καλό Φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρίσκω!
    Στη Σκιάθο κάνω επί 41 χρόνια διακοπές!
    Και το blog μου από τη Σκιάθο ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα!

    Καλό μήνα και καλό μας Φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή