Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Άνδρος η υδρούσα

Mykonos, Greece
Η Άνδρος είναι ένα από τα πιο κοντινά στην ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά των Κυκλάδων. Μετά τη Νάξο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί, ενώ αν παρατηρήσει κανείς το χάρτη, είναι στην ουσία συνέχεια της Εύβοιας. Είναι προσβάσιμη τόσο από Πειραιά όσο και από Ραφήνα με συχνά δρομολόγια, ενώ η διαδρομή από Ραφήνα διαρκεί περίπου 2 ώρες. Η εύκολη προσβασιμότητα και οι ομορφιές του νησιού έχουν ωθήσει αρκετά την τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
Η πρώτη εικόνα που αντικρύζει κανείς πλησιάζοντας στο κύριο λιμάνι του νησιού, το Γαύριο, είναι ο όγκος των βουνών. Το δεύτερο είναι η βλάστηση. Η Άνδρος έχει αρκετό πράσινο, εξαιτίας των πολλών πηγών, ρεμμάτων και μικρών ποταμών, που της έδωσαν και το προσωνύμιο Υδρούσα. Ίσως η εγγύτητα στην ηπειρωτική Ελλάδα να παίζει το ρόλο του στις βροχοπτώσεις.
Andros island, Greece
Το  νησί αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκδρομές του Σαββατοκύριακου, χωρίς να αποκλείεται και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο περισσότερος κόσμος και τα καταστήματα βρίκονται στη χώρα της Άνδρου και στο Μπατσί. Η χώρα της Άνδρου είναι αρκετά όμορφη, βρίσκεται σε ύψωμα όπως οι περισσότερες κυκλαδίτικες Χώρες. Αποπνέει έντονη αρχοντιά λόγω της ναυτικής παράδοσης των κατοίκων, ενώ μπορεί κανείς να βρει πολλές πολιτιστικές δράσεις, μουσεία, εκδηλώσεις.
Το Μπατσί είναι περισσότερο τουριστικό. Βρίσκει κανείς αρκετές ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια. Το καλό του νησιού είναι ότι λόγω μεγέθους, μπορεί κανείς και να διασκεδάσει αλλά και να ηρεμήσει παράλληλα. Γι αυτό και θα δείτε τόσο οικογένειες όσο και νεανικές παρέες. Από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι Μπατσί, το Νημπορειό, η Χρυσή Άμμος, η Άχλα και η διάσημη λόγω ονόματος παραλίας Της Γριάς το Πήδημα.
Πέρα από τις πολιτιστικές δραστηριότητες, το νησί προσφέρεται και για πεζοπορία. Υπάρχουν αρκετά χαραγμένα μονοπάτια, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο απαιτητικά. Αν θέλει κανείς να συνδυάσει τις διακοπές του με κάποια παράλληλη δραστηριότητα, η πεζοπορία είναι σίγουρα προτεινόμενη.
Κάτι τελευταίο για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων: αν επιλέξετε να πάτε μέσω Ραφήνας, προσοχή που θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Υπάρχει δημοτικό πάρκινγκ και ορισμένα ιδιωτικά. Μην παρκάρετε σε μέρος που απαγορεύεται, γιατί θα βρείτε σίγουρα κλήση.

ΥΓ Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog του travelplanet24

2 σχόλια:

  1. Να πω γιατί οι χώρες ήταν χτισμένες ψηλά, γενικότερα, ή ξέρεις?
    Επίσης αν δεν πας στην Παλαιοπολη, δεν έχεις παει πουθενά στην Ανδρο. Η οποία Άνδρος, "εγινε" νησί τα τελευταία χρόνια. Μια καταγωγή μου και μισή απο εκει, ξέρει πολλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή