Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Από το Μιλάνο στη λίμνη Κόμο

Αφού εξερευνήσαμε τα αξιοθέατα του Μιλάνοπαρακολουθήσαμε κάποιο αθλητικό δρώμενο και ψωνίσαμε και πήγαμε μια κοντινή βόλτα στο Μπέργκαμο, ήρθε η ώρα να πάμε κάπου να χαλαρώσουμε. Ιδανικό σκηνικό για χαλάρωση προσφέρεται στη λίμνη Κόμο, την τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Η διάσημη λίμνη Κόμο απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Μιλάνο, ενώ η διαδρομή που διαρκεί περίπου μία ώρα είναι απολαυστική.
Blue water of Lake Como
Η λίμνη Κόμο (Lake Como ή Lago di Como στα ιταλικά) είναι αξιοθέατο από μόνη της. Δεν είναι τυχαίο ότι γύρω από τη λίμνη έχουν κατοικίες διάφοροι διάσημοι, ανάμεσα στους οποίους η Μαντόνα, ο Τζωρτζ Κλούνεϊ και ο Μίκαελ Σουμάχερ. Γνωστές ταινίες έχουν γυριστεί εδώ, με πιο πρόσφατη το Καζίνο Ρουαγιάλ της σειράς Τζέιμς Μποντ.
Γύρω γύρω από τη λίμνη, η οποία έχει σχήμα ανάποδου Υ, βρίσκονται διάσπαρτα χωριά, οικισμοί και αρκετές βίλες.  Μεγαλύτερη πόλη είναι το Κόμο, απ'όπου πήρε και το όνομά της η λίμνη. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε βόλτες στην προκυμαία και στην διάσημη Piazza Cavour με τα πολλά εστιατόρια και καφέ. Όπως κάθε ιταλική πόλη που σέβεται την ιστορία της, σημαντικό αξιοθέατο της πόλης του Κόμο είναι φυσικά ο καθεδρικός ναός της (Duomo).
Άλλες πόλεις που αξίζουν είναι η γραφική Menaggio, το χωριό Brunate στον ομώνυμο λόφο που προσφέρει άπλετη θέα στη λίμνη, το Μπελάτζιο και η Βαρένα. Το καλύτερο αξιοθέατο βέβαια είναι η φύση που περιβάλλει τη λίμνη. Νοικιάστε αυτοκίνητο και απολαύστε τη διαδρομή. Εναλλακτικά, νοικιάστε κάποιο σκάφος για να κάνετε περιήγηση εντός της λίμνης, προσεγγίζοντας αρκετές διάσημες βίλες στην παρόχθια περιοχή.
Στη γύρω περιοχή υπάρχουν ξενοδοχεία για όλα τα γούστα και γεμάτα πορτοφόλια. Επειδή την επισκέφτηκα στα πλαίσια επαγγελματικού ταξιδιού, είχα την τύχη να μείνω στη γεμάτη κήπους Villa D'Este που θεωρείται - και είναι όπως διαπίστωσα - ένα από τα δέκα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο. Οποιοδήποτε ξενοδοχείο, πάντως, να διαλέξετε η μαγεία είναι εκεί και σας περιμένει. Αν βρεθείτε στο Μιλάνο, κάντε την εξόρμηση αυτή. Θα αποζημιωθείτε πλήρως ...

ΥΓ Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog του travelplanet24.com
ΥΓ1 Αναλυτικές αναρτήσεις για το Μιλάνο στο blogtravels.gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτές τις μέρες τελείωσα αυτό http://www.protoporia.gr/i-diathiki-p-275036.html
    με ιστορία που εξελίσσεται στη Ιταλία και γύρω από τη λίμνη αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή