Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ

Karlovy-Vary-historical-town-Czech-Republic
Αν βρεθείτε για πάνω από τρεις ημέρες στην Πράγα και ολοκληρώσετε τις βόλτες σας, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Τσεχίας βρίσκεται η μαγευτική λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ. Προσφέρεται για μίνι εκδρομή και χαλάρωση. Η πόλη δεν ενώνεται με απευθείας σιδηροδρομική γραμμή με την Πράγα οπότε θα αρκεστείτε στο λεωφορείο. Υπολογίστε περίπου δύο ώρες και τριάντα λεπτά, ανάλογα την κίνηση, ενώ το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό. Εναλλακτικά, πάρτε κάποιο τουριστικό λεωφορείο που κάνει τη συγκεκριμένη διαδρομή, προσφέροντας ταυτόχρονα και ξενάγηση.
Η πόλη είναι αρκετά μικρή και μπορεί κανείς να τη γυρίσει σε λιγότερο από μισή μέρα. Γι αυτό και προσφέρεται για ημερήσιες εκδρομές από την Πράγα. Το χρονικό διάστημα αρκεί για να δει κανείς τα κύρια αξιοθέατα, τα οποία είναι και εύκολο να βρεθούν. Απλώς ακολουθήστε τον ποταμό Τέπλα και θα τα ανακαλύψετε όλα! Αξιοθέατα που ξεχωρίζουν είναι το Αυτοκρατορικό Θεραπευτήριο, την θερμή πηγή που ονομάζεται Vridlo και εκτοξεύει το ζεστό νερό έως και 12 μέτρα από την επιφάνεια, το Grandhotel Pupp στο οποίο έχουν γυριστεί και αρκετές ταινίες και άλλα.
Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, επισκεφτείτε κάποιο από τα λουτρά για μια εμπειρία πραγματικά χαλαρωτική. Δεν είναι τυχαίο ότι από την λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ εξάγονται άλατα, προϊόντα για spa και λοιπά φυσικά παράγωγα ομορφιάς προς όλο τον κόσμο! Πολλοί άνθρωποι έρχονται στην πόλη μόνο και μόνο για τις θεραπευτικές ιδιότητες των θερμών πηγών της - μάλιστα η πόλη είναι γνωστή γι αυτό το λόγο από τον Μεσαίωνα.
Αν θέλετε απλώς να κάνετε τις βόλτες σας, θα βρείτε αρκετά καταστήματα με σουβενίρ, αλλά και καφέ και εστιατόρια. Από το Κάρλοβυ Βάρυ μπορεί κανείς να προμηθευτεί ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της Τσεχίας, το ποτό Becherovka. Πρόκειται για χωνευτικό αλκοολούχο ποτό, με ελαφρώς πικρή γεύση. Καθώς η πόλη βρίσκεται στην δυτική περιοχή της Βοημίας, κοντά στα σύνορα με Γερμανία, μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε ως σουβενίρ ορισμένα κομμάτια από τα περίφημα κρύσταλλα Βοημίας.

ΥΓ Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog του travelplanet24.com

1 σχόλιο:

  1. Στο Pupp έχει γυριστεί και το Casino Royale (James Bond).

    Αν περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού θα δείτε στα λογής λογής εστιατόρια φωτογραφίες μεγάλων ονομάτων του Holliwood που έχουν γευματίσει στα συγκεκριμένα μαγαζιά, όπως ο Gérard Depardieu, ο Morgan Freeman και πολλοί πολλοί ακόμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή