Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Παρουσιάσεις και εθελοντισμός

Μερικές μέρες πριν τις γιορτές μπαίνουμε ηθελημένα ή αθέλητα στο αντίστοιχο γιορτινό κλίμα. Φέτος γι αλλαγή το κλίμα φαίνεται να μην είναι μόνο καταναλωτικό, ένεκα των συνθηκών. Μικρά και μεγαλύτερα κύματα αλληλεγγύης φαίνεται ότι ξεπηδούν, ελέω κρίσης. Έπρεπε να έχουμε κρύο και κρίση για να καταφέρουμε, για παράδειγμα, στην πολυκατοικία που ζω να συνεννοούμαστε 5-6 από τα 18 διαμερίσματα για το πότε να ανάβουμε όλοι μαζί κάθε βράδυ το καλοριφέρ. Έχουμε αυτόνομη θέρμανση, όταν το ανάβουμε ταυτόχρονα επιτυγχάνουμε μεγαλύτερο αποτέλεσμα με μικρή κατανάλωση ανά διαμέρισμα. Μέσα σ'αυτά τα πλαίσια ξεκίνησα αυτό το μήνα να βοηθάω εθελοντικά με τα μέσα που μπορώ σε ένα σωματείο υποστήριξης ασθενών. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αναφέρω μετά τις γιορτές.



Πέρα από αυτό, η τελευταία βδομάδα είναι γεμάτη παρουσιάσεις. Την Δευτέρα 17/12 ήμουν καλεσμένος στο MBA Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς για να παρουσιάσω το blogtravels.gr αλλά και την συσχέτιση των social media με τον τουρισμό. Άκρως ενδιαφέρον εγχείρημα για μένα, από τις ερωτήσεις των παιδιών συμπεραίνω ότι ήταν και γι αυτούς. 




Αύριο, Σάββατο 22/12 είμαι καλεσμένος από τη CVExperts.gr να κάνω μια παρουσίαση στα πλαίσια του Money Show που γίνεται στο Χίλτον. Η είσοδος είναι δωρεάν, έχει γίνει προεγγραφή για αρκετές θέσεις. Το θέμα της ομιλίας μου είναι "Ενεργός Άνεργος". Θα παρουσιάσω τι έχω κάνει ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα που αναζητώ εργασία, πώς οργανώθηκα, τι με κινητοποιεί, ποια είναι τα θετικά που έχω αποκομίσει. Θα προσπαθήσω να δω το θέμα λίγο αισιόδοξα, καθώς τα αρνητικά τα ξέρουμε, τα γνωρίζουμε, τα ζούμε καθημερινά. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα το βρείτε εδώ.

ΥΓ Ευχαριστώ τη Γεωργία και τη Μαρία, αντίστοιχα, για τις προσκλήσεις στις ομιλίες.

10 σχόλια:

  1. Εύχομαι να πάει καλά αύριο η συνάντηση!
    Ευτυχώς έχω αυτόνομη και ανάβω όποτε θέλω.. φέτος ανάβω πολύ και την υγραερίου.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιθανα να σε ενδιαφέρει το παρακάτω αρθράκι που γράψαμε για το θέμα της εξοικονόμισης ενέργειας σε πολυκατοικίες με "φαινομενικά αυτόνομη" θέρμανση.
    http://www.ergonomics.gr/Documents/central_heating.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για όλα! Μακάρι να ήταν όλοι τόσο ενεργοί όσο εσύ, είτε εργαζόμενοι, είτε άνεργοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ήμασταν όλοι εργαζόμενοι και ενεργοί, ας ξεκινήσουμε από εκεί.
      Τα υπόλοιπα είναι στην όρεξη και διάθεση του καθενός.

      Διαγραφή
  4. Φίλε μου ...
    Από καρδιάς σου εύχομαι
    ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ κι ο
    νέος χρόνος 2013 να φέρει
    υγεία, ευτυχία, ειρήνη, ηρεμία,
    αγάπη, δύναμη και δημιουργία
    σ' όλους τους ανθρώπους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή