Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Ταξιδιωτικών αναρτήσεων συνέχεια (blogtravels.gr)

Πριν πεντέμισι και κάτι χρόνια ξεκίνησα να γράφω σ'αυτό το ιστολόγιο. Στην αρχή δειλά-δειλά αναγράφοντας ειδησεογραφία, μετά κάποιες σκέψεις δικές μου. Οι ταξιδιωτικές αναρτήσεις άρχισαν λίγο αργότερα, τον Σεπτέμβρη του 2007 έπειτα από πρόσκληση των τρελοτουριστών και της Νατάσας. Ήταν η πρώτη επαφή με το λεγόμενο Travel Blogging. Λίγο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2007 ανέβασα και την πρώτη ολοκληρωμένη ταξιδιωτική ανάρτηση με φωτογραφίες. Ήταν η επισκόπηση Μαδρίτης. Ακολούθησαν αρκετές έως και πάρα πολλές ταξιδιωτικές αναρτήσεις.

Από πέρσι ξεκίνησαν οι σκέψεις για την εξέλιξη αυτής της ιστορίας με τα ταξίδια. Στην αρχή το σκεφτόμουν μόνος, έπειτα σε μια συζήτηση με τον φίλτατο NdN αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι από κοινού. Στην παρέα προστέθηκαν μία από τις παλιότερες επισκέπτριες του blog (αμοιβαία τα αισθήματα) η Δανάη, ο Γιάννης που ανέλαβε και το στήσιμο της σελίδας και τα τρελοτουριστάκια. Αφού η ομάδα αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε, στήσαμε το blogtravels.gr. Η σκέψη ήταν και παραμένει απλή: να ξαναζήσουμε γράφοντας τα ταξίδια μας, να προσθέσουμε χρηστικές λεπτομέρειες και να τα συγκεντρώσουμε σε μία σελίδα. Κάποια περισσότερα στοιχεία έχουμε ανεβάσει στις σελίδες Ποιοι είμαστε και στις Συχνές ερωτήσεις.

Γιατί τα ταξίδια που γράφονται, μένουν...

Κάθε ανάρτηση - προορισμός έχει το προσωπικό στοιχείο του καθενός και χρηστικά στοιχεία όπως η μετάβαση, η μετακίνηση, η διαμονή, αξιοθέατα και φαγητό - διασκέδαση. Ό,τι ζητάει δηλαδή ο κάθε ταξιδιώτης. Σε αρκετές αναρτήσεις υπάρχουν σχετικοί χάρτες, φυσικά φωτογραφίες ενώ σε κάθε ανάρτηση υπάρχει και σχετικό slideshow φωτογραφιών ώστε να τις βλέπει κανείς μαζεμένες. Χρήσιμο εργαλείο είναι ο Χάρτης ταξιδίων όπου κάθε πινέζα είναι ένα διαφορετικό ταξίδι. 

Φυσικά θα συνεχίζω να ανεβάζω αναρτήσεις και από εδώ. Το παρόν ιστολόγιο το αγαπάω, είναι το πρώτο μου "παιδί". Από εδώ βρέθηκε η αφορμή και γνωριστήκαμε με τα υπόλοιπα παιδιά, με αρκετούς άλλους με τους οποίους συνομιλούμε και αλληλοδιαβαζόμαστε χρόνια τώρα. Οι αγαπημένες συνήθειες θέλω να πιστεύω πως δε θα εκλείψουν. 

ΥΓ Περισσότερα στοιχεία για το blogtravels.gr θα δώσω σε επόμενη ανάρτηση. Πάντως μου άρεσε που κάποιοι εδώ και λίγο καιρό, όπως πχ η LenaZip, με ρωτούσατε για τις ταξιδιωτικές αναρτήσεις ότι φαίνονται λίγο μικρότερες, διαφορετικές. Είναι επειδή έχουμε ρίξει το βάρος στο νέο μας παιδί.
ΥΓ1 Όσοι έχετε facebook κάντε like και στη σελίδα του group BlogtravelsGr. Εκεί, πέρα από τις αναρτήσεις, ανεβάζουμε και άλλες χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες, φωτογραφίες κτλ.