Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ξεφεύγοντας από το Μιλάνο προς Μόντσα, ψώνια και Μπέργκαμο


Αφού χορτάσουμε βόλτες στα αξιοθέατα του Μιλάνο - ανάμεσα σ'αυτά το Duomo, η Σκάλα του Μιλάνο αλλά και ο Μυστικός Δείπνος του Ντα Βίντσι -  και αφού απολαύσουμε τα ψώνια, τον καφέ, το φαγητό και έναν αγώνα στο γήπεδο Τζιουζέπε Μεάτσα (Ίντερ ή Μίλαν, ανάλογα τις οπαδικές προτιμήσεις), έρχεται η ώρα να κάνουμε κάποια εκδρομή εκτός της πόλης. Οι επιλογές αρκετές, αυτή τη φορά επιλέγουμε Μόντσα και Μπέργκαμο με μία στάση για ψώνια.
Δεκαπέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Μιλάνο βρίσκεται η μικρή πόλη της Μόντσα. Είναι παγκοσμίως γνωστή για το Autodromo Nazionale Monza, την πίστα αγώνων δηλαδή στην οποία διοργανώνεται σχεδόν κάθε χρόνο το Italian Grand Prix της Formula One. Όπως και να το δει κανείς, η Φόρμουλα Ένα είναι παγκόσμιο γεγονός. Ακόμη και όταν δε γίνεται επίσημος αγώνας της Formula One, μπορεί να δει κανείς κάποιον αγώνα με οχήματα μικρότερης κατηγορίες ή μηχανές.
Για τους λάτρεις των αγορών σε απόσταση περίπου μίας ώρας βρίσκεται μεγάλο εκπτωτικό χωριό, το Serravalle Designer Outlet. Ανήκει στον όμιλο McArthur Glen που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Εκεί βρίσκει κανείς ό,τι ζητήσει από τον κόσμο της μόδας σε καλύτερες τιμές από τα υπόλοιπα καταστήματα. Λεωφορεία μεταφέρουν τους επίδοξους καταναλωτές - επισκέπτες από το κέντρο του Μιλάνο διαρκώς.
Στους πρόποδες των Άλπεων, 40 χιλιόμετρα από το Μιλάνο και λιγότερο από ώρα με το τρένο, βρίσκεται η πόλη του Μπέργκαμο. Ενώ στον πολύ κόσμο δεν είναι αρκετά γνωστή,  εντούτοις αξίζει να την επισκεφτεί κανείς εφόσον έχει μερικές μέρες παραπάνω στη διάθεσή του. Μία ημέρα ίσως είναι αρκετή γι αυτή την πόλη, που χωρίζεται σε Άνω και Κάτω Πόλη (Citta alta και Citta bassa). Για να μετακινηθεί κανείς μεταξύ των δύο κομματιών της πόλης, πέρα από τα πόδια, υπάρχει και η δυνατότητα να πάρει με χαμηλό κόστος το funicular (τελεφερίκ). Η διαδρομή αξίζει κυρίως για τη θέα. Η Piazza Vecchia (στα ιταλικά σημαίνει Παλιά Πλατεία) είναι το σημείο συνάντησης, ενώ τα υπόλοιπα αξιοθέατα όπως εκκλησίες και παλιές επαύλεις βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις με τα πόδια.

ΥΓ Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog του travelplanet24.com

2 σχόλια:

  1. Μερικά ταξίδια,όταν συνδυαστούν σωστά,μπορεί να είναι υπέροχα! :-)καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο άρθρο. Μας κάνατε να θέλουμε να κλείσουμε άμεσα εισιτήρια για Ιταλία και να επισκεφθούμε όλα τα μέρη που προτείνετε παραπάνω ένα προς ένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή