Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Συμμετοχές πάσης φύσεως

Ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου βαίνουν αισίως προς τη λήξη τους, οι συμμετοχές των αθλητών ολοκληρώνονται, ενώ οι περισσότεροι συμμετέχουμε στη φυγή από τις μεγάλες πόλεις. Ενώ η συμμετοχική δημοκρατία αποτελεί διακαή πόθο αρκετών, η συμμετοχή σε διάφορα δρώμενα της πόλης και του διαδικτύου δίνουν και παίρνουν. Μέσα σ'αυτά τα συμμετοχικά πλαίσια, αυτή τη βδομάδα συμμετείχα σε δύο διαφορετικές εμπειρίες.

Το startup dopios.com ίσως ορισμένοι το γνωρίζετε. Είναι μια πολύ καλή ιδέα τουριστική που προσδίδει προστιθέμενη αξία στον τουρίστα. Η βασική ιδέα είναι να φέρει κοντά επισκέπτες μιας πόλης και τους ντόπιους ώστε οι πρώτοι να γνωρίζουν καλύτερα την πόλη και οι δεύτεροι να έχουν κάποιο πρόσοδο δείχνοντας την πόλη που αγαπούν. Η ιδέα, ενώ ξεκίνησε αρχικά για Αθήνα, πλέον επεκτείνεται και σε πόλεις του εξωτερικού όπως η Κωνσταντινούπολη και το Σικάγο. Την Δευτέρα πυο μας πέρασε είχαμε συνάντηση με τα παιδιά και κάναμε κάποια γυρίσματα για την παρουσίαση της ιδέας, ενώ ακολούθησε σχετικό πάρτι. Συμμετείχα στα γυρίσματα του promo video και η εμπειρία ήταν διασκεδαστική! Μια ιδέα παίρνει κανείς από το σχετικό link

Ο ΕΟΤ έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό ενδιαφέρουσες καμπάνιες για την προσέλκυση τουρισμού. Μία από αυτές παίζει και στην τηλεόραση, πρόκειται για το VisitGreece. Εκεί αναρτώνται πληροφορίες, χρήσιμα links και εμπειρίες από ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Μέσα σ'αυτά τα πλαίσια, έχοντας εμπειρία από travel blogging, έστειλα κάποιες ταξιδιωτικές αναρτήσεις αφιλοκερδώς, στα πλαίσια του guest blogging που προωθείται. Η πρώτη δημοσιεύτηκε χθες το απόγευμα και αφορά στο νησί της Κιμώλου με τίτλο Find the true hospitality in Kimolos. Θεώρησα καλή ευκαιρία για να προσφέρω και γω το κατιτίς μου όπως μπορώ.

Αυτά προς το παρόν τα νεότερα. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζουμε κάποια όμορφα πράγματα στο BlogTravels.gr, πάντα με αναφορά στον τουρισμό. Σύντομα θα ενημερώσω σχετικά. Καλά να περάσουμε την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου που έρχεται δυναμικά!