Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Στο Μιλάνο για ψώνια και αθλητισμό


Σε παλιότερη ανάρτηση είχαμε περιηγηθεί στα κύρια αξιοθέατα του Μιλάνου. Πέρα όμως από τον καθεδρικό του Duomo, το Castello Sforzesco, την Galleria Vittorio Emanuele II, τη Σκάλα του Μιλάνο και την Santa Maria delle Grazie με τον Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, η πόλη έχει να προσφέρει στον επισκέπτη και άλλες χάρες.
Το Μιλάνο πέρα από οικονομική έδρα της Ιταλίας, είναι και παγκόσμιο σημείο αναφορά στη βιοτεχνία της μόδας. Διάσημοι σχεδιαστές έχουν την έδρα τους στην πόλη. Στο Quadrilatero d’Oro (χρυσό τετράγωνο) που οριοθετείται μεταξύ των Via Monte Napoleone, Via Manzoni, Via Sant Andrea και Via della Spiga βρίσκονται τα πιο γνωστά μαγαζιά. Όλοι αυτοί οι δρόμοι είναι στο κέντρο της πόλης. Αρκετός κόσμος επισκέπτεται την πόλη κυρίως για ψώνια - συχνά και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.
Στολισμός οικίας στο Μιλάνο εν όψει πρωταθλήματος
Το Μιλάνο είναι γνωστό στους ποδοσφαιρόφιλους γιατί αποτελεί την έδρα δύο πολύ γνωστών συλλόγων της Ιταλίας και της Ευρώπης γενικότερα, της Ίντερ (Internazionale Football Club Milano) και της Μίλαν (Associazione Calcio Milan). Κατά καιρούς έχουν κληρωθεί με ελληνικές ομάδες, οπότε αρκετοί έλληνες φίλαθλοι έχουν επισκεφθεί την πόλη και το διάσημο γήπεδό της το Stadio Giuseppe Meazza (Σαν Σίρο ή Τζιουζέπε Μέατσα).
Το Μιλάνο είναι γνωστό και για ένα άλλο αθλητικό γεγονός που λαμβάνει χώρα 15 χιλιόμετρα έξω από αυτό. Πρόκειται για το ιταλικό Grand Prix της Formula One στην πίστα της Monza (Μόντσα). Για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι μια ευκαιρία να δουν από κοντά τα μονοθέσια και τους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Έχοντας παρακολουθήσει προσωπικά αγώνα (σε άλλη πίστα), μπορώ να πω ότι η αίσθηση όταν είναι κανείς από κοντά σε ένα Grand Prix είναι τελείως διαφορετική, ο δε θόρυβος είναι εκκωφαντικός και απολαυστικός μαζί.
Στην Ιταλία γενικότερα ο αθλητισμός και η μόδα είναι πράγματα συνυφασμένα. Ίσως και γι αυτό η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας είναι μία πόλη που συνδυάζει και τα δύο. Όπως θα μπορούσε κανείς να πει στα ιταλικά, το Μιλάνο είναι μια πόλη per lui per lei (γι' αυτόν και για εκείνη).

ΥΓ Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog του travelplanet24.com

3 σχόλια: