Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Λονδίνο: βόλτα στη South Bank


Το Λονδίνο φέτος θα βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα, καθώς το καλοκαίρι διοργανώνονται εκεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2012. Ορδές επισκεπτών αναμένεται να κατακλύσουν την πόλη, τόσο για να παρακολουθήσουν κάποιο αγώνισμα όσο και για τα αξιοθέατα. Ανάμεσα στα άλλα, το Λονδίνο προσφέρεται και για περπάτημα.


DSCN6864
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές που περιλαμβάνουν αρκετά αξιοθέατα και παράλληλα είναι εύκολα προσβάσιμη, είναι κατά μήκος της νότιας ακτής του Τάμεση. Η διαδρομή ξεκινά από την απέναντι πλευρά, από το Κοινοβούλιο και τον Big Ben. Αφού βγουν οι απαραίτητες φωτογραφίες, διασχίζουμε την Westminster Bridge προς τη νότια πλευρά. 


DSCN2782
Από την κάτω πλευρά βρίσκεται η ταμπέλα που σηματοδοτεί το μονοπάτι της South Bank.


DSCN6863
Προχωρώντας, το πρώτο και κύριο αξιοθέατο μπροστά μας είναι το περίφημο London Eye. Αξίζει ο κόπος να ανεβεί κανείς σ'αυτή την τεράστια ρόδα ώστε να έχει καλή θέα της πόλης. Η περιστροφή διαρκεί περίπου μισή ώρα, ενώ κοστίζει 19 λίρες – αν κάνει κράτηση κανείς μέσω ίντερνετ έχει 10% έκπτωση συν ότι δεν περιμένει στις ουρές.

Μετά το London Eye, συναντά κανείς το Royal National Theatre και αρκετούς street artists. Αν κοιτάξει κανείς προς τη μεριά του ποταμού συνήθως θα πετύχει κάποιον καλλιτέχνη της άμμου με περίτεχνα σχέδια στις όχθες του Τάμεση.


IMAGE_645
Συνεχίζοντας την διαδρομή, φτάνουμε στην Tate Modern. Το μουσείο μοντέρνας τέχνης στεγάζεται σε χώρο όπου παλιότερα ήταν εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειες! Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ στον 7 όροφο υπάρχει καφέ-μπαρ που προσφέρει άψογη θέα στον Τάμεση, την Millenium Bridge και τον Saint Paul's Cathedral.


DSCN2819
Ακολουθώντας την παραποτάμια διαδρομή, βλέπουμε ένα πολεμικό πλοίο αγκυροβολημένο στον ποταμό.Είναι το HMS Belfast και λειτουργεί σαν μουσείο. Το προσπερνάμε για να πλησιάσουμε στον τελικό προορισμό και ένα από τα κύρια σημεία αναμνηστικής φωτογραφίας του Λονδίνου. Πριν από αυτό, βλέπουμε στο δεξί μας χέρι ένα κτίριο με περίεργο αυγουλοειδές σχήμα που γέρνει. Είναι το δημαρχείο της πόλης του Λονδίνου.


DSCN2820
Μπροστά και αριστερά μας βρίσκεται η περίφημη Tower Bridge. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στάση για αναμνηστικές φωτογραφίες. Έπειτα από λιγότερο από 3 ώρες περπάτημα με στάση για καφέ, έχουμε κατακτήσει την South Bank και διασχίζουμε την Γέφυρα του Πύργου του Λονδίνου για να επανέλθουμε στη βόρεια ακτή. Παρεμπιπτόντως, η διαδρομή προσφέρεται και για βόλτα με ποδήλατο.


ΥΓ Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog του travelplanet24.com στην ενότητα Ταξιδεύοντας.
ΥΓ2 Άσχετο αλλά και σχετικό με ταξίδια. Ανακάλυψα τις προάλλες μια ωραία ταξιδιωτική εφαρμογή-παιχνίδι. Λέγεται "Σημαίες και Χώρες" και είναι διασκεδαστική εφαρμογή-κουίζ για iPhone. Όπως λέει και το όνομα, σκοπός είναι να αντιστοιχήσει κανείς τη σημαία με τη χώρα. Πάντα μου άρεσε να ταξιδεύω νοερά, ακόμη και μέσα από τις σημαίες. Περισσότερες πληροφορίες στο i-apps.gr

11 σχόλια:

  1. Μου θύμισες όμορφα τις υπέροχες γιορτές που πέρασα στο Λονδίνο, σ ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά άμα είναι ωραίες οι αναμνήσεις, μια χαρά η υπενθύμιση!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίες φωτογραφίες και πολύ "ζωντανή" ξενάγηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Λονδίνο προσφέρεται για περπάτημα, αρκεί να μη βρέχει. Η εμπειρία από το Hyde Park είναι μοναδική πάντως.
    Το ίδιο μοναδική είναι και η αίσθηση οργάνωσης που σου δίνει καθώς όλα ή έστω σχεδόν όλα λειτουργούν. Οι ταμίες εκεί σου δίνουν τα ρέστα χωρίς να σε ρωτούν "έχετε ψιλά?" Ούτε σου ζητούν μικρές κλάσεις κερμάτων για τους διευκολύνεις στα ρέστα. Απλά σου τα δίνουν και γειά σας.

    Επίσης η αίσθηση πολιτισμού (κρύου θα πει κάποιος) είναι μοναδική. Η συνυπαρξία πολλών φυλών επίσης. Εκεί υπάρχουν άπειροι μετανάστες αλλά συνυπάρχουν μια χαρά επειδή η χώρα είναι οργανωμένη (σε σχέση με το δικό μας !@#$%δέλο.

    Εν τέλει θα ξαναπήγαινα αύριο κιόλας ακόμα και μόνιμα, ναι ακόμα και μόνιμα. Το το πήραμε το Proficiency?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθώσεις λόγω βιασύνης:
      1. κλείνει η παρένθεση μετά τη λέξη !@#$%δέλο
      2. Η τελευταία πρόταση είναι Τι το πήραμε το Proficiency?

      Δια την τάξιν, φίλτατε.

      Διαγραφή
    2. Όπως τα λες, φίλτατε, όπως τα λες!
      Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  4. Η περιήγηση στη South Bank είναι η αγαπημένη μου βόλτα. Την έχω κάνει άπειρες φορές και τη συστήνω σε όλους τους επισκέπτες. Μετά τη γέφυρα του Πύργου μπορείς να συνεχίσεις ευθεία στην περιοχή Shad Thames, που έχει πολλά παραποτάμια εστιατόρια και μπαρ, και το καταπληκτικό Design Museum. Κάντο την επόμενη φορά και θα με θυμηθείς ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή