Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Διαδικτυακές επεκτάσεις

Κοιτώντας το ημερολόγιο και βλέποντας ότι μπήκε ο Οκτώβρης - καλό μήνα, παρεμπιπτόντως - διαπίστωσα ότι ο Σεπτέμβρης ήταν ο λιγότερο παραγωγικός μήνας σε αναρτήσεις στο ιστολόγιο αυτό. Λίγο η άρνηση να επιστρέψουμε από τις διακοπές, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οι "εξωσχολικές" δραστηριότητες (τρεις βαφτίσεις εκτός Αθηνών μόνο τον Σεπτέμβρη), δεν ήθελε και πολύ. Από την άλλη, το διαδικτυακό αποτύπωμα έχει αυξηθεί σε άλλα μέσα και ιστολόγια. Κάποια στιγμή θα τα ταξινομήσω καλύτερα, αυτή τη φορά απλώς θα παρουσιάσω αρκετά από αυτά.
  • Blogspot/kitsosmitsos : το παρόν ιστολόγιο που αποτελεί και το αγαπημένο μου παιδί. Τέσσερα και χρόνια υφίσταται. Κυρίως ταξιδιωτικά αλλά και οικολογικά θέματα, κάποια λίγα πολιτικά και οικονομικά, ορισμένες σκέψεις.
  • Blogspot/laxanokitsos : οι μαγειρικές μου ανησυχίες και απλές συνταγές συγκεντρωμένες. Εννοείται ότι πρώτα τις έχουμε δοκιμάσει, εκτελέσει και μετά τις προτείνουμε!
  • Flickr/kitsosmitsos : ο βασικός όγκος φωτογραφιών από τα ταξίδια εντός και εκτός. Στην ουσία εδώ βρίσκονται μαζεμένες οι περισσότερες των φωτογραφιών. Κάποιες από αυτές τις χρησιμοποιώ για τις αναρτήσεις στο βασικό ιστολόγιο που είναι το παρόν. Κατά βάση δωρεάν εφαρμογή - με μια μικρή ετήσια συνδρομή μπορεί κανείς να έχει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο.
  • Picplz/kitsosmitsos : φωτογραφίες τραβηγμένες από το κινητό, συνήθως καθοδόν, σχεδόν πάντα ελαφρώς πειραγμένες με τις δυνατότητες που δίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αγαπημένη παρέμβαση η Russian Toy Camera.
  • Posterous/kitsosmitsos : πλατφόρμα ιστολογίων, αρκετά πιο απλή και εύχρηστη. Την χρησιμοποιώ ως ατζέντα για πολιτιστικές κυρίως εκδηλώσεις που με ενδιαφέρουν και γίνονται στην Αθήνα και όχι μόνο. Σε αρκετές από αυτές μπορεί να με πετύχει κανείς.
  • Tumblr/kitsosmitsos : ομοίως πλατφόρμα που γνωρίζει ανάπτυξη. Σκέφτομαι να την χρησιμοποιώ για καθημερινές φωτογραφίες, χιουμοριστικές και μη, με ολίγον από κείμενο. Είναι ακόμη στην αρχή, θα δείξει.
  • Twitter/kitsosmitsos : ολίγον από πολιτική, καθημερινότητα, ενημερώσεις και άλλα. Δε χρειάζεται διαφήμιση και παρουσίαση, όλοι λίγο-πολύ το γνωρίζουμε. Φαίνεται να καταναλώνει ολοένα και περισσότερο από το χρόνο μας.
  • Μπορεί κανείς να με βρει επίσης και στην Diaspora αλλά και στο GooglePlus ως KitsosMitsos με μια απλή αναζήτηση.
Κοιτώντας τα όλα αυτά μαζεμένα αρχίζω και αναρωτιέμαι πού στο καλό χωράνε οι λοιπές δραστηριότητες. Μάλλον ισχύει το ρητό ότι όλοι οι καλοί χωράνε...

ΥΓ Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να ακολουθήσει τους συνδέσμους που δίνονται για να πάρει μια ιδέα. Επιπλέον, αν έχει απορίες για κάποια από τις πλατφόρμες, ας με ρωτήσει. 
ΥΓ1 Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για να τα ενοποιήσω όλα αυτά σε κάποια σελίδα. Είναι ακόμη υπό επεξεργασία. Ίδωμεν!