Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

Τρεις φωνές σαν μία...

Χθες Παρασκευή στην "Τεχνόπολις" στο Γκάζι πραγματοποιήθηκε μια πολύ καλή συναυλία με τη συμμετοχή τριών νέων καλλιτέχνιδων με ενδιαφέρουσες φωνές. Μια εκδήλωση στα πλαίσια του θεσμού "Η νέα γενιά της μουσικής πατάει Γκάζι". Πάνω από τρεις χιλιάδες κόσμου παρακολουθήσαμε την Ρίτα Αντωνοπούλου, την Ελεονώρα Ζουγανέλη και την Νατάσα Μποφίλιου σε μια δίωρη συναυλία που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού. Το θετικό της υπόθεσης ήταν ότι πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε. Θες γιατί ήταν Παρασκευή, θες γιατί το Γκάζι βολεύει λόγω μετρό, θες πάλι γιατί το εισιτήριο είχε στην προπώληση 10 ευρώ και οι φωνές είναι πολλά υποσχόμενες, πάντως καρφίτσα δεν έπεφτε.

Την Ρίτα Αντωνοπούλου την γνωρίσαμε μέσα από την Σπείρα-Σπείρα του Κραουνάκη και το τελευταίο διάστημα από την συνεργασία της με τον Θάνο Μικρούτσικο. Χαρακτηριστικές ερμηνείες της στο Καραντί και στο Αυτή η νύχτα μένει. Έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους το "Για φωνή και ορχήστρα" και το "Πάμε ξανά από την αρχή" - και τα δύο με την ενορχήστρωση του Θάνου Μικρούτσικου. Ομολογώ ότι μετά την συναυλία στο Ηρώδειο που την είχα δει αρχές του καλοκαιριού, μου άρεσε και αυτός ο πιο ελεύθερος ρόλος της.

Την Ελεονώρα Ζουγανέλη τη γνωρίσαμε από την μεγάλη επιτυχία του Έλα. Είναι η πιο ροκ φωνή της παρέας. Κόρη του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ισιδώρας Σιδέρη, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση. Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος ονομάζεται και αυτός Έλα. Πολύ καλή στιγμή της όταν τραγούδησε το Και θα χαθώ που ο περισσότερος κόσμος το νομίζει τραγούδι του Χατζηγιάννη, ενώ στην πραγματικότητα το ερμήνευσε πρώτη η μητέρα της Ισιδώρα Σιδέρη.

Τελευταία, αλφαβητικά, η Νατάσα Μποφίλιου. Η περισσότερη πληθωρική φωνή της παρέας, με ένθερμο κοινό. Την πρωτογνωρίσαμε μέσα από τον δίσκο Εκατό μικρές ανάσες, ενώ πέρυσι κυκλοφόρησε ο δίσκος της Μέχρι τέλους. Ένα όνομα που σίγουρα θα ακουστεί αρκετά στη συνέχεια.

Η χημεία μεταξύ τους ιδιαίτερα καλή. Ενδιαφέρον ήταν και το κομμάτι που γράφτηκε και για τις τρεις πιθανότατα ειδικά γι αυτή τη συναυλία με το οποίο άνοιξε και έκλεισε η βραδιά. Ο τίτλος του Ένα ευχαριστώ ( το βίντεο είναι από λήψη μέσα από τη συναυλία, αλλά ακούγεται σχετικά καθαρά).

Καλή ακρόαση λοιπόν στις τρεις αυτές νέες φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Λογικά, θα τις ακούμε για αρκετό καιρό εφεξής. Τα επόμενα βίντεο είναι από τις αγαπημένες μου επιλογές από την καθεμία.

Ρίτα Αντωνοπούλου - Πίσω μη μ'αφήνεις

Ελεονώρα Ζουγανέλη - Μικρά βεγγαλικά

Νατάσα Μποφίλιου - Εν λευκώ


ΥΓ Ο καιρός της χώρας μας τελικά είναι καταπληκτικός. Έχουμε Οκτώβρη και γίνονται ακόμη υπαίθριες συναυλίες! Αξίζει να σημειωθεί ότι με το που άδειασε ο χώρος, τα συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν αμέσως να καθαρίζουν. Μάλιστα τα μπουκάλια και τα χαρτιά πήγαν κατευθείαν στην ανακύκλωση. Εύγε στον δήμο για την όλη διοργάνωση, λοιπόν!