Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2008

Ντροπή σε όλους μας μα πιο πολύ σε κείνους

Χαμός και πάλι στους δρόμους. Βγήκε ο κόσμος, πορείες και συμπλοκές σε όλη την Ελλάδα. Υπό κατάληψη η ΑΣΟΕΕ, τα Εξάρχεια και το κέντρο σε κλοιό, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα. Καταστροφές, βιαιοπραγίες. Εγκλήσεις και αντεγκλήσεις, μη αποδεκτές παραιτήσεις, συζητήσεις επί συζητήσεων. Οργή λαού, κάπως έτσι δεν ξεκινήσανε εξεγέρσεις παντού στον κόσμο; Αιτίες πολλές – οικονομική κρίση, κοινωνικές ανισότητες, ανεργία, αβεβαιότητα γενικότερα. Αφορμή ψάχνει κάθε φορά να εκδηλωθεί.

Από τη μία η ανικανότητα του κράτους. Ανικανότητα να ανταποκριθεί και να αντιδράσει στις εξελίξεις, ανίκανο να δώσει λύσεις ή έστω κάποια σχετική σιγουριά. Ακέφαλο σχεδόν, με διάφορους «πραιτωρίσκους» να λυμαίνονται και να νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Τα αμίλητα και ακούνητα στρατιωτάκια του πρώην γραφικού, χωρίς σχεδόν εκπαίδευση (μην ξεχνάμε τα όπλα που κρατάνε πλέον οι Ειδικοί Φρουροί) έχοντας την ψευδαίσθηση της εξουσίας ενεργούν σπασμωδικά και τσαμπουκαλίδικα και μετά φυσικά αναδιπλώνονται για να μην «εξοστρακιστεί» καμία από τις σφαίρες τους και τους πετύχει.

Από την άλλη οι γνωστοί – άγνωστοι που έχουν μετατρέψει περιοχές σε άβατα. Προκαλούνται από την αστυνομία, προκαλούν και οι ίδιοι. Καταστρέφουν τράπεζες (ναυαρχίδες του καπιταλισμού), ακριβά καταστήματα, αυτοκίνητα, περιουσίες ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τη διαμάχη. Αρκετές φορές χωρίς ιδιαίτερο λόγο ή απλώς με κάποιον μανδύα ιδεολογικό. Διαμάχη που σχετίζεται λαθεμένα με το κουφάρι του Πολυτεχνείου – ότι, αφήσανε οι σημερινοί πολιτικοί μας που ανήκουν σε αυτή τη γενιά να περισσέψει.

Σεβαστές όλες οι γνώμες, η οργή των ανθρώπων για την καταστροφή των υλικών αγαθών, αλλά αυτά αναπληρώνονται - με κόπο μεν αλλά αναπληρώνονται. Όλα αυτά όμως ωχριούν μπροστά στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Ειδικά μιας νεανικής. Τίποτε δεν μπορεί να την αναπληρώσει, τίποτε δεν μπορεί να την επαναφέρει. Καμιά συγνώμη, καμία επιστολή, καμία παραίτηση. Γιατί η ζωή η ίδια δεν μπορεί να αναπληρωθεί...

ΥΓ Φαμφάρες θα ακουστούν πολλές. Από όλες τις πλευρές. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι πολιτικοί μας είναι μην προσπαθήσουν να καπηλευτούν για άλλη μια φορά την κατάσταση. Ο κόσμος έχει ανάγκη από μέτρα και λύσεις και όχι από άλλα ευχολόγια, κατηγορίες και ξεκατινιάσματα. Ντροπή σε όλους μας...

ΥΓ1 Δολοφόνοι!!!