Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008

Παιχνίδια και κάποιες σημειώσεις

Όσο κρυώνει ο καιρός, τόσο ανοίγει η όρεξη όλων μας για παιχνίδια, κατά προτίμηση ομαδικά. Υποκύπτοντας λοιπόν στο κάλεσμα του καιρού, συμμετέχω έστω και καθυστερημένα σε κάποια από τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στα ιστολόγια.

Πρώτη κατηγορία είναι το τι μουσική άκουγες δέκα χρόνια πριν. Συμπέφτει με δύο σημαδιακά γεγονότα στη ζωή μου: τέλειωσα το Λύκειο και μπήκα στο πανεπιστήμιο, αλλάζοντας για άλλη μια φορά πόλη (αυτή τη φορά με την αντίθετη διαδρομή). Και δεν ήταν η μόνη αλλαγή. Έκανα και άνοιγμα στα μουσικά μου ακούσματα, διανθίζοντας την ηλεκτρονική (που παραμένει η αγαπημένη μου μουσική) με ελληνικά στοιχεία, ροκ, λαϊκά, έντεχνα και ό,τι άλλο. Γι αυτό και ο ενδεικτικός κατάλογος τραγουδιών πριν δέκα χρόνια είναι λίγο-πολύ...αχταρμάς. Επιρρόες ηλεκτρονικές, λαϊκές και όχι μόνο - μην ξεχνάμε ότι είναι η εποχή με τα videoclip στο Tempo - New και τα σχετικά. Τότε πρωτοξεκινήσαμε να ανεβαίνουμε και στα τραπέζια...

Prodigy - Narayan (είναι και εξακολουθούν να είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα)

Hallucinogen - LSD (απίστευτος ήχος)

Hallucinogen - Jingle of the Sphinx (τρελός ρυθμός)


Πυξ Λαξ - Πούλα με (εξακολουθεί να είναι από τα αγαπημένα)

Πυξ Λαξ - Έπαψες αγάπη να θυμίζεις (τα λόγια είναι περιττά)

Goin'Through-Terrox X Crew-Ημισκούμπρια - Η πτώση (είχε λιώσει η αντίστοιχη κασέτα)

Νότης Σφακιανάκης: μια κατηγορία μόνος του τότε, ειδικά με τον διπλό δίσκο Οι νότες είναι εφτάψυχες όπου ακούγονταν και τα 38 κομμάτια!

Για πιο βαριά ακούσματα ο Βασίλης Τερλέγκας - Ενός λεπτού σιγή

Και φυσικά η τότε ανερχόμενη και όχι μόνο Δέσποινα Βανδή - Ο περιττός (η πρώτη της συνεργασία με τον Φοίβο στο άλμπουμ Δέκα εντολές)

Τα πρώτα συμπεράσματα δικά σας...

Έπειτα, ο Lockheart μας κάλεσε να παρουσιάσουμε παιδικές αναμνήσεις που μας έχουν σημαδέψει για τα καλά.

Η μία είναι κοινή. Μιλάω φυσικά για Τη λίμνη των Κύκνων (το παιδικό) όπου η μαγεία του Τσαϊκόφσκι δένει άψογα με τις παιδικές εικόνες.

Η άλλη εικόνα είναι από το Θαυμαστό ταξίδι του Νηλς Χόλγκερσον. Άλλο ένα παραμύθι που η τηλεοπτική του μεταφορά μπορώ να πω ότι μου έμεινε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη. Τόσο έντονη που στην πρόσφατη έκθεση βιβλίου το αγόρασα...

Αυτά προς το παρόν. Σχολιάστε άφοβα :-)

ΥΓ Αν ξέχασα κάποιον με τις αναφορές - προσκλήσεις, ας μου το πει με σχόλιο να τον-την προσθέσω.
ΥΓ1 Νικητής εκτός συναγωνισμού στο προηγούμενο ήταν ο γκρινιάρης. Φυσικά ήταν η Temple Church των Ναϊτών Ιπποτών που αναφέρεται στον Κώδικα Ντα Βίντσι. Όποιος θέλει να την επισκεφτεί, ας επικοινωνήσει για πληροφορίες.
ΥΓ2 Ήθελα να πω και κάτι άλλο, αλλά το ξέχασα...
ΥΓ3 Θυμήθηκα! 15 Οκτώβρη είναι η Blog Action Day αυτή τη φορά ενάντια στη φτώχεια - για όσους θυμούνται την προηγούμενη φορά ήταν για το περιβάλλον. Καλό θα είναι να συμμετέχουμε. Περισσότερες πληροφορίες στο blogactionday.org