Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Λονδίνο, μύθοι και πραγματικότητα ενός τουρίστα

Το Λονδίνο περιβάλεται από πολλούς μύθους, κάποιοι εκ των οποίων είναι πραγματικότητα. Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ο Σέρλοκ Χολμς ακόμη και ο Κόμης Δράκουλας έδρασαν εδώ. Έτσι και για την σύγχρονη πόλη υπάρχουν μύθοι. Κάποιοι παλιότεροι χτίστηκαν πρόσφατα αν και έχουν αρχαίες ρίζες. Μπορείτε να μαντέψετε από πού είναι η φωτογραφία; Όποιος το βρει, προσφέρονται οδηγίες για το πώς μπορεί να πάει στο μέρος, γιατί είναι λίγο κρυμμένο... Υποτίθεται ότι οι μόνο στην Ελλάδα κορνάρουμε στα φανάρια κτλ. Μύθος τελικά. Και οι Λονδρέζοι κορνάρουν, ίσως όχι τόσο όσο εμείς αλλά σίγουρα κορνάρουν. Επίσης ο μύθος ότι οι Αγγλίδες δεν είναι όμορφες και προσεγμένες. Ομολογώ ότι και γω ήμουν ένθερμος θιασώτης του συγκεκριμένου μύθου. Απ’ό,τι φαίνεται όμως δεν είναι και τόσο αλήθεια. Ειδικά το Σάββατο το βράδυ που έβαλαν τα καλά τους... Επιπλέον, είχε πλάκα να βλέπεις τόσο κόσμο μαζεμένο έξω από τις pub και τα εστιατόρια για ένα τσιγάρο. Μια ιδέα για το πώς θα είναι στην Ελλάδα σε ένα χρόνο περίπου. Και φυσικά η ευγένεια. Έχει πει βέβαια αρκετά πάλι η Σοφία επί του θέματος, αλλά πού αλλού θα σκουντούσες κάποιον στο δρόμο και θα σου έλεγε και εκείνος συγνώμη; Παρεμπιπτόντως, τα Χριστούγεννα έχουν όντως φτάσει. Για να επιβιώσει κανείς στο Λονδίνο χρειάζεται να μάθει να χρησιμοποιεί τον ακόλουθο χάρτη. Ναι, είναι ο χάρτης του Tube ώστε κανείς να γίνει LondOn. Το μετρό του Λονδίνου φτάνει παντού. Ακολουθήστε το και θα βρείτε όλα τα κεντρικά σημεία. Καλή ανάλυση για το θέμα στον γκρινιάρη. Αναλόγως τις μέρες που θα μείνει κανείς, μπορεί να βγάλει και την αντίστοιχη κάρτα ώστε να είναι πιο οικονομικά. Οι κύριες ζώνες που κινείται κανείς είναι 1-2. Αν μείνει κανείς πάνω από 5 μέρες, καλό θα ήταν να πάρει μια Oyster Card καθότι συμφέρει και γεμίζει πόντους οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή.

Για το Notting Hill και την Portobello Road ο Γκρινάρης έχει γράψει περισσότερα. Απλώς δεν είχε τύχει να πάω και αυτή τη φορά το τόλμησα. Σημειωτέον, είναι κάθε Σάββατο πρωί. Ακόμη και το βράδυ οι βόλτες είναι πολύ καλές. Η πόλη γεμίζει από φώτα. Γνωστοί μου είπανε ότι και το βράδυ η θέα από το London Eye (15 λίρες) είναι πολύ καλή, αλλά δεν το τόλμησα. Έπειτα από προτροπή της Σοφίας, πήρα το καράβι προς Greenwich από Westminster Pier. Η διαδρομή στον Τάμεση αξίζει σίγουρα, γιατί βλέπει κανείς πλευρές της πόλης που δύσκολα θα δει αλλιώς. Παρόλο που έβρεχε, η οπτική ήταν τελείως διαφορετική. Καλή ανάλυση επίσης και στον γκρινιάρη. Την επόμενη φορά στο Λονδίνο θέλω οπωσδήποτε να επισκεφτώ έναν αγώνα για Premier League. Όπως και να το κάνουμε, εδώ γεννήθηκε το ποδόσφαιρο. Με αυτόν τον καημό, μια βόλτα και στο Stamford Bridge (σταθμός Fulham Broadway)ήταν παρηγοριά στον άρρωστο. Το Σάββατο το βράδυ όμως ήταν η μεγάλη έξοδος. Η αγαπημένη μου παράσταση που δεν είναι όπερα – παρά τον τίτλο της – ήταν γεγονός! Κυρίες και κύριοι, The Phantom of the Opera για 21 συναπτά έτη στο Her Majesty’s Theatre. Ίσως η καλύτερη παράσταση που έχω παρακολουθήσει, με τρομερά σκηνικά, απίστευτες φωνές και ηθοποιούς – χορευτές που αξίζαν πολλά συγχαρητήρια. Μέχρι την επόμενη παράσταση λοιπόν... Αποσπάσματα από την ταινία μπορεί κανείς να βρει στο YouTube όπως το ομώνυμο τραγούδι και όχι μόνο. Εκστασιαστείτε!


ΥΓ Για εισιτήρια για τις παραστάσεις, τα απογεύματα κατά τις 6 και βγαίνουν αρκετές προσφορές. Για να τις ανακαλύψετε περπατήστε στο δρόμο μεταξύ Piccadilly Circus και Leicester Square. Μπορεί να βρείτε εισιτήρια ακόμη και με 25 λίρες, αρκεί να έχετε υπομονή να στηθείτε στην ουρά. Αν πάτε βέβαια σε υψηλή περίοδο, τότε μπορείτε να το ρισκάρετε. Στο Ίντερνετ πάντως χρεώνουν αρκετά παραπάνω.

70 σχόλια:

  1. Ποιό είναι αυτό το μέρος;;; Θα με φάει η περιέργεια!!!! Καλοπερνάς κitsosmitsos ε;;;
    Πάντα με γοήτευε το πολύπλοκο μετρό τους!!!! Απορώ πως το απομνημονεύουν!!! χεχεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο!Πέρασες πολύ ωραία.Άντε σύντομα ξανά να κάνεις όσα δεν έκανες!!!!

    Το επόμενο σκ που θα είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ωραία...Στέλνεις φιλιά και κατά τα άλλα τρίβεις αλάτι στην πληγή...
    Μπράβο, μπράβο, ωραίος φίλος είσαι...

    Εγώ πάντως πέρασα να σου αφήσω προσκληση για παιχνίδι, σε περίπτωση που αποφασισεις να μας αφήσεις να ηρεμήσουμε, με όλες αυτές τις άκρως ξεσηκωτικές αναρτήσεις και φωτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμμμ εγώ ξέρω ποιο είναι το μέρος, αλλά δεν λέω γιατί είχα insider information ;-)

    Με εκπλήσει που άκουσες κορναρίσματα. Μάλλον έπεσες σε ξένους, δεν εξηγείται αλλιώς.

    Οι Αγγλίδες είναι μια χαρά κορίτσια - άσε να λένε αυτοί που δεν ξέρουν.

    Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες, ειδικά οι βραδυνές :-)

    Θα δούμε κι άλλες, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χεχε, ωραίος χάρτης.
    Όμορφες φωτογραφίες...

    Θέλω κι εγώ..

    Καλό βράδυ.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαιρομαι που περασες καλα ....
















    γιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ax....

    Τι μου θύμισες τώρα.....

    Little venice τέλειο μέρος....

    Soxo εμπειρία....

    Στο camden town.....

    Ζήλεψα τώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα κορναρίσματα στο Λονδίνο μου θύμισαν αυτή τη διαφήμιση!
    Η πινακίδα της pub για τα Χριστούγεννα, απίστευτη...
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοίτα όμως άμα το χει το γράψιμο κάποιος. Για την ίδια πόλη έγραψα κι εγώ, μένω κιόλας αλλά το δικό σου post ήταν μερικά (πολλά δλδ) κλικ πιο "ταξιδιάρικο".

    Εγώ ξέρω το μέρος αλλά μάλλον είναι αδικία να το μαρτυρήσω. Θα δώσω ένα hint πάντως προς όποιον ξέρει την περιοχή που μένω και θα πω ότι είναι στη γειτονιά μου ο ναός αυτός.

    Περιμένω κι άλλες εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραιο ταξιδιωτικό θέμα όπως πάντα φυσικά :) Θα σταθώ στο χάρτη...μεχρι να τον μελετησει καποιος θα εχει χάσει την στάση...πρεπει να μελετάει απο το σπίτι πριν ξεκινήσει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η φώτο από το notting hill είναι εκείνη που ο χιου γκραντ έκανε βόλτα και περνούσαν οι εποχές στην ομώνυμη ταινία???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πφφφ... Λονδίνο. Υπερεκτιμημένο κατά τη γνώμη μου - κι ας μην έχω πάει ακόμα! Άσε που έχω την εντύπωση ότι για να καταλάβω πώς λειτουργεί ο χάρτης θα χρειάζομαι ειδικά μαθήματα συντεταγμένων...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μαλιστα. ενα εγκεφαλικο το παθα, Once again. ανιατη περιπτωση, οπως ειπες επιτυχημενα κι εσυ!
    λοιπον, οχι , δεν εχω ιδεα που ειναι βγαλμενη η πρωτη μυστηρια φωτο, οποτε λεγε.ΤΩΡΑ!
    Εννοειται Oyster για ταταξιδια, συμφερει και για τις παραστασεις αλλα και για το London Eye, οπως εχει αναλυσει ο γκρινιαρης στο παρελθον, υπαρχουν προσφορες οταν δεν ταξιδευεις μονος, για την εισοδο σε πολλες εκθεσεις αλλα και στο London Eye. Κατα την ταπεινη μουαποψη, εκανες πολυ καλα που δενανεβηκες, ομως υπα΄ρχει και η αποψη που ισχυριζεται οτι οταν ο καιρος ειναι καθαρος, η γυρα στο London Eye αξιζει.Γιατι λες οτι δεν το τολμησες; μη μου πεις οτι φοβασαι τα υψη, αυτο το πραγμα πηγαινει πολλυυυυυυ αργα!
    Ζηλεψα. γιατο φαντασματης οπερας, για το οτι λιγες εχουν υπάρξει οι βόλτες μου στο βραδινό λονδινο και ειδικα διπλα στον ταμεση, γιατι δεν ειχα χρονο να παω στο Πορτομπελο...
    α ρε κιτσο. Ευχαριστω ρε. ενα τετοιο ποστ το χρειαζομουν!!
    φιλια πολλα ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάλλον πρέπει να δουλέψεις μαζί με τη Τσόκλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το καλοκαίρι που πήγα το εισητήριο για το London Eye είχε 20 λιρίτσες το πιό οικονομικό...
    Επίσης δεν ανέβηκα...Περνούσα συνεχώς μπροστά του όμως (κάτι είναι και αυτό)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρωστάω μια απάντηση απο το πρόγραμμα δεκαημέρου. Δεν έχω κάτι με τις Λαρισαίες απλά δεν είχα προσέξει οτι είσαι Λαρισαίος. Όποτε το όλο ποστ δεν νόημα και αξία.
    Αγαπώ τη Λάρισα καθώς πέρασα 7 πανέμορφα χρόνια ως φοιτητής, Φαντάρος και άνεργος.

    Υ.Γ : Ακόμα και άνεργος είναι ωραία να ζεις στη Λάρισα για λίγο καιρό όμως
    Υ.Γ 2: Αχ αυτό το πασάγιο δεν έχω άλλο κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχ!Έχω ακούσει άπειρα πράγματα για το Λονδίνο,από φίλους που έχουν πάει, άλλοι πιο παλιά και άλλοι πιο πρόσφατα, αλλά πρώτη φορά νιώθω ότι πραγματικά θέλω να το επισκευθώ!!!
    Πολύ μου αρέσει....

    Ευχαριστώ!~

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είδα το "The phantom of the opera" πριν από 5 χρόνια στο Μπροντγουεϊ, στη Νέα Υόρκη.

    Παίζεται κι εκεί χρόνια.

    Ότι καλύτερο έχω δει σε θέατρο.

    Καλησπέρα, καλά να περνάς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ... Μετά τον Τζάκ, περίμεναν και τους ΚίτσοιΜήτσοι, να αφήσουν το αποτύπωμα. Οι φωτός, εκπληκτικές, οι οδηγίες για τους αταξίδευτους!
    Χάλια πέρασες ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παντού υπάρχει κι ένας. Μύθος ντε. Εγώ πάντως προτιμώ του Δράκουλα. Άμα το δεις αλλιώς, ήταν πολύ... ρομαντική ψυχή κατά βάθος - σύμφωνα βέβαια με το αυθεντικό του Στόκερ κι όχι τις... απομιμίσεις. Καλησπέρα ρε μούτρο. Να σε πω... Σου έχω πει έτσι; Πως είναι ο επόμενος προορισμός μου το Λονδίνο. ΟΚ, ντρέπομαι, αλλά είναι από τις πόλεις που μου έχουν ξεφύγει. Αλλά πού θα πάει, θα την πιάσω! Απλώς δυσκολεύεσαι λίγο να τρέχεις με τις ψηλοτάκουνες (not). Χα, χα... Τι κάθαρμα. Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. να μαι παλι ...σαν ηλιαχτιδα ξεμυτισα ως τα σκαλοπατια σου καλε μου να σε προβοδισω καπου ?

    ελα με τα ορθογραφικα δεν μπορω να εκφραστω λεμε φλι τ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κρατάω τις σημειώσεις σου -και των άλλων Of course Of course, περί Λονδίνου για ...όταν θα πάμε.
    Αυτός που κόρναρε μήπω΄ς ήταν ο έλληνας από τη ...διαφήμιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ νδιαφέρον το σύντομο ταξίδι σου.
    Εύχομαι να μπορέσεις να ξαναπάς για να καλύψεις και όσα δεν είδες.

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τελικά δεν περνάμε ...
    κι άσκημα στη Γηραιά
    Αλβιόνα ...
    Καλή επιστροφή στα πάτρια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δεν περνάς κι άσχημα ε?????????

    καλημέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αυτό το δίκτυο του μετρό πάντα με εντυπωσίαζε..καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Sth "mysthria" photo esy eisai aytos me to kokkino scarf? Einai shmantiko hint gia na brw to meros! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. poli omorfa perases!!!aaaa 8elo kai ego!!!!! :) filia kai kalo mesimeri!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Άντε, μια χαρά πέρασες! Ωραίες οι φωτογραφίες!

    Ευχαριστώ και για τα links!

    Για αγώνα Premier League είναι αρκετά δύσκολο να βρεις αν δεν είσαι μέλος (ακόμα και τότε δύσκολα σε ενδιαφέροντες αγώνες), άσε που είναι πολύ ψηλές οι τιμές, αλλά για αγώνα άλλης διοργάνωσης, πχ Champions League (!) Cups βρίσκεις, και οι τιμές είναι αρκετά πιο προσιτές.

    Για τα κορναρίσματα θα διαφωνήσω, εγώ τόσο καιρό και έχω ακούσει μετρημένα στα δάχτυλα, και μόνο όταν η κατάσταση για κάποιο λόγο είναι στο απροχώρητο.

    Τέλος, η πρώτη φωτογραφία ξέρω που είναι, και όντως είναι καλά κρυμμένο το μέρος! Αλλά περιμένω μήπως το πάρει το ποτάμι ή το βρει κάποιος άλλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @hfaistiwnas Μια μέρα ακόμη και θα προβώ στις κατάλληλες αποκαλύψεις! Χαχα!
    Δε χρειάζεται απομνημόνευση, θέμα συνήθειας είναι!

    @~~a~~ Άντε και στα δικά σου σύντομα εύχομαι!
    Το επόμενο ΣΚ εδώ, αρχίσανε τα διαβάσματα!

    @artanis Έλα ρε, μη με αποπαίρνεις έτσι! Να κεράσω σοκολατάκι με μέντα;
    Ευχαριστώ για την πρόσκληση πάντως!

    @σοφία Έχεις, έχεις! Χαχαχα! Οι ντόπιοι δεν πιάνεστε για τους διαγωνισμούς, όχι τίποτε άλλο αλλά πού να σας στέλνω και τα κέρδη!
    Το πρόσεξα αλλά δεν ήταν όλοι ξένοι, ή τουλάχιστον δε φαίνονταν. Για να το λέτε όμως.
    Άλλες φωτογραφίες όχι προς το παρόν γιατί κάποιοι ετοιμάζονται να με λυντσάρουν! Χαχαχα!
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @city addict Αν θες και συ τι περιμένεις; Είναι αρκετά εύκολο!

    @σκουλήκι Και γω πολύ-πολύ-πολύ, βλαμμένο!

    @orestis Άντε και στα δικά σου ξανά!
    Περιμένω ανταποκρίσεις από όλους μας.

    @aspa Από κάπου εκεί πρέπει να είναι εμπνευσμένη! χαχαχα!
    Όσο για τα Χριστούγεννα, με 25 βαθμούς σήμερα εδώ πού να τα σκεφτούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @laplace78 Αν ήθελα ας έκανα και αλλιώς! χαχα!
    Μικρές αποδράσεις έτσι για το καλό.

    @thanos Μια χαρά τα γράφεις και μην ανησυχείς.
    Καθένας από την οπτική του γωνία...

    @lockheart Χρειάζεται μελέτη από πριν και καλά αντανακλαστικά! Είναι απλό τελικά!

    @λαχανάκι Φαντάζομαι την έχεις λιώσει την ταινία, ε; Ναι, εκεί είναι, σ'αυτόν τον δρόμο.
    Άντε να πας και συ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @unclescrooge Άστα αυτά και πάρε το κορίτσι να πάτε, λέμε!!!
    Όσο για το άλλο, άσε τον οδηγό σου να σου δείξει το δρόμο!

    @lifewhispers Απορώ γιατί άργησες τόσο να σχολιάσεις! Άσε που τα ξέρεις ήδη όλα! Χαχαχα!
    Πήγα στο London Eye την προηγούμενη φορά, ήταν μέρα και το απόλαυσα. Βράδυ δεν το τολμώ γιατί είναι ακριβό και πάλι και η φωτογραφική μου δε βγάζει καλές νυχτερινές!
    Θα έκανα και άλλο ποστ, αλλά θα με κράξει ο κόσμος οπότε υπαναχωρώ!

    @kaveiros Όταν τη δείτε, πείτε της το!

    @lily Ανέβηκα την προηγούμενη φορά. Απλώς για δεύτερη το ξανασκέφτομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ioannis the great Χαίρομαι που το ακούω αυτό. Είναι όντως ωραία η πόλη για να ζει κανείς. Αλί σε μας που φύγαμε...

    @σκορπίνα Να πας και να μας πεις και συ τις εντυπώσεις σου!
    Τα φιλιά μου επίσης!

    @άγγελος σπύρου Ακριβώς όπως τα λες, φίλτατε!
    Καλά να περνάς και συ.

    @ζουζούνα Μ'αρέσει ο παραλληλισμός! Χαχαχα!
    Χάλια δε λες τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ΝΥ άννα Τα καλύτερα παιδιά ήταν, μην το συζητάς! Γιατί, δεν ήταν ρομαντικός ο Δράκουλας; Στο κάτω-κάτω για την ψυχή μιας γυναίκας τα έκανε όλα!
    Να πας κούκλα, να πας!
    Φιλιά μουτσίτσα.

    @σκουλήκι Φλιτ και σε σένα! Όσο για τα ορθογραφικά, μη μασάς λέμε!!!

    @φλούφλης Να πάτε και όταν έρθει η ώρα ξαναρωτάτε!

    @φύρδην-μίγδην Ευχαριστώ, ευχαριστώ. Όλο και κάτι έμεινε και φυσικά θα ξαναπάω μια βόλτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @side21 Μια χαρά είναι η Γηραιά Αλβιώνα. Την επόμενη φορά ίσως κινηθούμε και παραέξω να δούμε τίποτε διαφορετικό!

    @ζαχαρούλα Μάλλον όχι τελικά!
    Καλησπέρα!

    @νίκος κ. Εννοείται. Και είναι τόσο εκτεταμένο που τελικά πας παντού!

    @μάρλα Χαχαχα! Μόνο εσύ θα μπορούσες να το προσέξεις αυτό! Δεν είμαι εγώ δυστυχώς, έχω ξενέρωτο μπλεδίζον είχα ο καημένος!
    Τα φιλιά μου βρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @leviathan Να πας και συ, γιατί όχι;
    Άντε γρήγορα!!!

    @γκρινιάρης Ευχαριστώ. Όσο για τα links, εμείς ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας δίνετε συνεχώς!
    Έτυχε περπάτησα πολύ στο κέντρο και ομολογώ ότι άκουσα περισσότερα απ'όσα περίμενα!
    Όσο για το μέρος, πες το αν είναι γιατί δεν βλέπω να το βρίσκει κανείς!

    @σκουλήκι Χελόου ντίαρ. Χάου αρ γιου τουνάιτ;

    @ασκαρδαμυκτί Δεν ξέρω πολλά γι αυτόν. Για μοιράσου τα με μας!

    @angelos Ευχαριστώ, φίλτατε!
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ωραία μας τα παρουσιάζεις...

    αναθέρμανες το ενδιαφέρον μου να πάω -επιτέλους κι εγώ- στο Λονδίνο...

    λες να τα καταφέρω να στήσω σκηνικό για τα χριστούγεννα;...έχω και φίλους για να μείνω ρε γμτ, και όλο κάτι τυχαίνει και το αναβάλλω...

    byeeee;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σιγά-σιγά...
    Θα έρθει κι η ώρα να μιλήσουμε για τον υπόκοσμο του Λονδίνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πολύ καλή η παρουσίαση και υπέροχες οι φωτογραφίες από το νυχτερινό Λονδίνο.

    Ζήλεψα, θέλω να πάω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Της Αγγλίας το... κάνατε!
    Τόφερες από εδώ, τόφερες απο εκεί..
    το έκανες το καμ-μπακ -))

    Υ.Γ.
    Άρχισες τις σειρές και σύ ;
    Εγώ απαντώ για τα "απδέη" μου -))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το φχαριστήθηκα, όμως, χορταστικό το ματς
    Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπέρα

    London Calling ε;

    Και Stamford Bridge;

    Κατάλαβα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό που αναρωτιόμουν τα χρόνια που χρειαζόταν να ταξιδεύω τακτικά στο Λονδίνο ήταν αν λείπει κάτι από αυτήν την πόλη... για μένα είχε τα πάντα.
    Δεν θα σε κράξουμε, βάλε και άλλο ποστ να το χαρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. xm, Λονδίνο δεν έχω πάει ακόμα. Ελπίζω να το κάνω σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ευχαριστω για τις χρήσιμες πληροφορίες φιλε μου γιατι θα πεταχτουμε σύντομα για 3-4 μερες με μια φιλη μου.Στην επιστροφή θα σε ενημερώσω για τη γυναικεια αποψη για το αν ύπάρχουν και Αγγλοι γοητευτικοι και καλοβαλμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Λοιπόν, ας το πάρει το ποτάμι.

    Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι η Temple Church, χτισμένη από το τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών! Αναφέρεται μάλιστα και στο βιβλίο Da Vinci Code.

    Αυτές τις μέρες αρχίζει το Temple Festival 2008, για όποιον ενδιαφέρεται. Στο περσινό festival είχα επισκεφτεί την περιοχή και είχε πολύ κόσμο και ενδιαφέρουσες περιηγήσεις.

    Ελπίζω να μην κάνω λάθος και να είπα τόσα πράγματα χωρίς λόγο!

    Μου φαίνεται περίεργο που το επισκέφτηκες πάντως. Πρέπει να ξέρεις για να το ψάξεις. Well done!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Γεια σου φίλε kitsomitse,

    Ας αρχίσουμε από τα βασικά! Οποιος έχει την ιδέα ότι οι Αγγλίδες δεν είναι όμορφες, απλά είναι βαθιά νυχτωμένος. Οσο για συμπεριφορά και τουπέ, θα έλεγα είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο πολυπολιτισμικό Λονδίνο. Γιατί τόσο οι Ιταλίδες στη Ρώμη/Μιλάνο, όσο και οι Ελληνίδες στην Αθήνα για να μιλήσουν σε κάποιον ξένο στο bar και ειδικά προερχόμενο από μία λιγότερο ανεπτυγμένη χώρα...άστο!

    Η ευγενεια είναι παροιμιώδης. Πάντως στο κορνάρισμα θα διαφωνήσω λίγο. Νομίζω πως δεν κορνάρουν πολύ, αντίθετα θα έλεγα ελάχιστα. Ισως έτυχες σε περίπτωση.

    Φαίνεται ότι πέρασες πολύ καλά και είδες και μέρη που δεν είχες δει στις προηγούμενες επισκέψεις σου. Την επόμενη φορά θα κάνω τον ξεναγό σε όσα σου απομένουν να δεις.

    Επίσης να σου πω ότι τα εισητήρια για τον αγώνα Chelsea-Roma τα έχω ήδη κλείσει. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πεθύμησα Λονδίνο. Shopping δεν έκανες? μα γίνεται λονδίνο χωρίς shopping?
    tate modern πήγες?
    Αξίζει να πας και μετά ανεβαίνεις πάνω για να πιείς καφέ και να βλέπεις τον Τάμεση.
    Με έπιασε νοσταλγία :(((((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. βαλε φωτο και απο ΛΑρισα να βρουμε τις 10 διαφορες


    λεγε με και Θαναση δεν με πειραζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Eντάξει το Λονδίνο είναι τέλειο !
    Αυτό που νιώθεις έντονα στο λονδίνο είναι οτι εκεί ''γενιούνται'' ιδέες που επηρεάζουν όλη την Ευρώπη. Απο μια έκθεση, ένα ντύσιμο η ένα συγκρότημα.
    π.χ τώρα έχει έκθεση με αντικείμενα προπαγάνδας.
    Πολύ ενδιαφέρον, πολύ μπροστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Abbey Road δεν πήγες όμως...Πήγες;
    Μάκια.
    ΥΓ.: έχετε το νου σας τέλη Οκτ - αρχές Νοέ. Τρόμοοοοος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. τετοια βλεπω και θελω να ξαναπαω..
    εξαλλου εχω πανω απο 5ετια να παω.. αρα πρεπει να καμω μια βολτα κι απο κει..
    χε! εμεις εδω με δυο (αιντε 3 κι ο ηλεκτρικος) και μπερδευομαστε, φαντασου εκει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. δε μπορώ να σε διαβάζω άλλο :-(

    κάθε φορά ψάχνω το διαβατήριό μου και καθομαι και το κοιτάω που με βλέπει παραπονεμένο

    [το σχόλιο αυτό σημαίνει ότι θα αργήσω να κατέβω :-((]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @fresco Ακόμη κάθεσαι; Άντε γρήγορα!
    Ειδικά τα Χριστούγεννα είναι πολύ όμορφα!

    @ασκαρδαμυκτί Πες τα γιατί είναι μία πτυχή που δεν έχουμε εξετάσει ικανοποιητικά!

    @gatti Ευχαριστώ! Να πας, να πας!

    @σπίθας Είδες τελικά; Περί κατορθώματος μιλάμε! χαχαχα!
    Χορταστικό δεν ξέρω, αλλά ας μη γίνονται τέτοια διαιτητικά λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @pan Ακριβώς όπως κατάλαβες! Ε;

    @juanita la quejica Το αν λείπει κάτι ή όχι, μπορούμε να το ψάξουμε και να το βρούμε!
    Άλλη φορά άλλο ποστ :-)

    @mahler76 Να πας και συ. Είναι εύκολο και φυσικά αξίζει τρελά!

    @ευτυχία Καλό συμπλήρωμα θα ήταν αυτό! Αν θέλετε κάποιες πληροφορίες παραπάνω για την πόλη, θα χαρώ να βοηθήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @γκρινιάρης Το είχα βάλει σκοπό από την προηγούμενη φορά, αλλά έτυχα σε μέρες που δεν επιτρεπόταν η είσοδος. Αλλά ακόμη και μέσα στον ευρύτερο χώρο του Temple, η εκκλησία είναι καλά κρυμμένη!
    Είσαι φυσικά ο νικητής αλλά εκτός συναγωνισμού ;-)

    @ndn Πολύ μου άρεσαν τα βασικά σου!
    Κρατάω τη δήλωσή σου περί ξενάγησης - ειδικά για τις παμπ.
    Και φυσικά αυτό με τα εισιτήρια να το λάβω ως πρόσκληση;

    @wilma Shopping όχι, δεν το συνηθίζω στα ταξίδια μου. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα τουριστικά.
    Tate Modern είχα πάει την προηγούμενη φορά, αυτή πήγα στην Tate τη σκέτη!

    @σκουλήκι Τρομερή ιδέα για επόμενη ανάρτηση! Μεγάλο μυαλό λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @fpboy Η αλήθεια είναι ότι το νιώθεις αυτό. Είναι ταυτόχρονα στον δικό τους κόσμο αλλά και ηγετικό μέλος της παγκόσμιας κοινότητας.

    @gremiii Δεν πήγες, δεν πήγες...
    Θα έχουμε το νου μας, μην ανησυχείς! Απλώς, εγκαίρως...
    Φιλιά

    @leila Να πας και να ξαναπάς, αφού βλέπεις ότι σου λείπει. Ακόμη κάθεσαι;

    @mad Εσύ έχεις άλλες αναζητήσεις τώρα, στενές επαφές 7ου τύπου και όχι μόνο!
    Όταν έρθεις, έλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Λατρεμένο London..έχω ζήσει μερικά χρόνια εκεί πέρα.
    Κάθε φορά που βλεπω photos, ανατριχιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπέρα,
    τελικά δεν είπες ποιο είναι το μέρος στην πρώτη φωτό..

    Ευχαριστώ για τις ευχές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. χμμ ειδες αρκετα απο Λονδινο κατα πως φαινεται .. Τν επομενη φορα ευχομαι να εχεις μεγαλυτερη παραμονη και να δεις αλλα τοσα .. Οσα δεν προλαβες.. και να κανεις και ενα tour σε κοντινες πολεις ( βλ Bath)
    Ευχομαι καλο υπολοιπο Κυριακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ενα απο τα πράγματα που με κάνει να χαίρομαι είναι όταν ο ψαγμένος Ελληνας τουρίστας θα πάει να δεί το Λονδίνο, θα περιηγηθεί, θα φάει, θα σχολιάσει σίγουρα αλλά στο τέλος θα πάει σε μία ποιοτική παράσταση. Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @ilias Τυχερέ! Είναι από τα πράγματα που ήθελα να κάνω!!!

    @eri Είπα βρε, στην επόμενη ανάρτηση! Δες και πες...

    @χειμωνιάτικη λιακάδα Το έχω κατά νου για τις επόμενες φορές!
    Καλησπέρα και σε σένα.

    @μαρίνα Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καθετί αξίζει να το βλέπεις εκεί που είναι καλύτερο και διαφορετικό!
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πολυ ομορφο ταξιδι!
    Πολυ ομορφες φωτογραφιες!!
    Παντα ετσι να ναι!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @maria Ευχαριστώ πολύ!
    Καλά ταξίδια και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή