Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Θερμές Πασχαλιάτικες Ευχές

UPDATE: Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Για όσους γύρισαν, για όσουν γυρίζουν, για όσους έμειναν, για όσους ξέμειναν, για όσους πάλι θααα γυρίσουν από βδομάδα και βλέπουμε...Αναλυτικές ανταποκρίσεις-κρίσεις και βόλτες από αύριο!Φιλιά!!!

Ήρθε και φέτος το Πάσχα-το. Ο επιτάφιος στολίζεται από αγνές παρθένες (;), η νηστεία καλά κρατεί, το ίδιο και η άνοιξη. Οι κυρές βάφουν τα αυγά και πλάθουν τα τελευταία τσουρέκια, οι κύριοι διαλέγουν τα αρνιά για το σφάξιμο και ήδη καθαρίζουν τις σούβλες, τα παιδιά αλητεύουν μέχρι τελικής πτώσεως καθότι τα μαθήματα αναστέλλονται προς το παρόν. Οι Αναστασίες, Αναστάσηδες, Λάμπροι και Λαμπρινές (και εσύ Λάμπης Μπάμπη μου) ετοιμάζονται να γιορτάσουν και να παραδώσουν τη σκυτάλη στους Γιώργηδες και τις κυρα-Γιώργαινες. Οι κότες δίνουν τα καλύτερα και ανθεκτικότερα αυγά τους για το καθιερωμένο τσούγκρισμα, τα αρνιά ανυποψίαστα τρώνε τα τελευταία τους χορτάρια - γι αυτά ιδίως δεν έχει επιστροφή.
Άλλοι έχουν φύγει ήδη, άλλοι φεύγουμε σήμερα-αύριο, άλλοι πάλι δε θα φύγουνε καθόλου. Ό,τι και να επιλέξει ο καθένας, μια χαρά είναι. Κακά τα ψέματα, Πάσχα σημαίνει ελληνική ύπαιθρο με όποιες εικόνες και βιώματα έχει ο καθένας. Από την άλλη, όποιος επιλέγει να μείνει στο κλεινόν άστυ έχει από τις ελάχιστες ευκαιρίες να απολαύσει αυτή την πολύβουη πόλη όπως πραγματικά είναι: όμορφη, με ωραία στενάκια και συνοικίες, αξιόλογα αξιοθέατα, άνετους περιπάτους και όχι μόνο. Μια τρίτη κατηγορία - ολοένα αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια - φεύγει προς το εξωτερικό, καθότι το Πάσχα είναι από τις λίγες ευκαιρίες που μπορεί κανείς να απολαύσει ένα τριήμερο-τετραήμερο χωρίς να στερηθεί κομμάτι της άδειάς του.
Όπου κι αν είναι ο καθένας μας, το ζητούμενο είναι να περάσει καλά όπως το εννοεί ο ίδιος. Είτε το τσικνήσει λιγότερο είτε περισσότερο... Και από βδομάδα - Τρίτη, Τετάρτη ή και μετά του Θωμά για τους πολύ τυχερούς - να είμαστε όλοι πάλι εδώ. Μια συμβουλή μόνο: εξετάσεις αίματος - χοληστερίνης κτλ καλύτερα καμιά βδομάδα μετά, για να μη μας βγει ξινό το αρνί. Έχουμε καιρό μπροστά μας γι αυτά.
Καλά να περάσουμε όλοι μας! Τις θερμές ευχές μου.
ΥΓ Ταξιδιωτικές, ανοιξιάτικες, γαστριμαργικές αναρτήσεις, ό,τι προαίρεται ο καθένας μας, από βδομάδα....