Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Χαν’ς, Μήτσου’μ, χαν’ς...^

Κάθε μέρα που περνάει είναι ένα ατελειώτο δούναι και λαβείν. Παίρνουμε, δίνουμε, μοιραζόμαστε, χαρίζουμε, προσπερνούμε, πετυχαίνουμε, επιλέγουμε και χάνουμε. Η ζωή η ίδια είναι θέμα επιλογών. Ή καλύτερα, αποτέλεσμα επιλογών. Με κάθε μας κίνηση, επιλέγουμε ηθελημένα ή αθέλητα κάτι να κερδίσουμε. Ταυτόχρονα όμως κάτι χάνουμε. Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν ξέρουμε ποτέ τι χάνουμε.

Μεγαλώνοντας, χάνουμε πολλά. Χάνουμε την αποκλειστικότητα και την ολοήμερη φροντίδα που είχαμε ως μωρά. Χάνουμε τη μοναδικότητα με την έλευση έτερων μελών στην οικογένεια. Χάνουμε φίλους μετακομίζοντας, αλλάζοντας γειτονιά, τελειώνοντας τις τάξεις του σχολείου. Χάνουμε παλιούς φίλους με την πάροδο του χρόνου. Σχέσεις φθίνουν, όσο και έαν στο παρόν ή στο κοντινό παρελθόν προσπαθούμε να τις κρατήσουμε. Υλικά αγαθά που κατέχουμε χάνονται, φθείρονται από τη χρήση, καταστρέφονται. Αγαθά τα οποία έχουμε συνδέσει με καταστάσεις, συναισθήματα, στιγμές.

Κιλά χάνονται, όχι πάντα εύκολα. Μαλλιά πάλι, αλλά ας το αφήσουμε αυτό, πονάει πολλούς... Χάνουμε κομμάτια από τη μνήμη μας. Προσπαθούμε να τα ανακτήσουμε, αλλά δε γίνεται πάντα εφικτό. Φίλοι, συγγενείς και γνωστοί χάνονται και αυτοί – συνήθως μεταφορικά, αλλά κάποια στιγμή αναπόφευκτα και πραγματικά... Χάνουμε μυαλό και μνήμη, αλλά και αντοχές με την πάροδο της ηλικίας.

Χάνονται και ευκαιρίες καθημερινά. Με κάθε ευκαιρία που αρπάζουμε, χάνουμε κάποιες άλλες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Το ζητούμενο είναι να τις αρπάζουμε και να μη μετανιώνουμε για όσα έχουμε επιλέξει να κάνουμε. Στο τέλος της κάθε ημέρας, όμως, τι μένει;

Αν μέναμε μόνο σε ό,τι χάνουμε, θα ήταν μια ζωή γεμάτη απώλειες και μόνο. Είναι όντως μια ζωή με απώλειες, το ισοζύγιο όμως πρέπει να είναι θετικό. Και αυτό γιατί όσα επιλέγουμε τελικά να κάνουμε αναπληρώνουν όσα χάνουμε όχι κατ’ανάγκην μόνο ποσοτικά, αλλά κυρίως ποιοτικά. Γιατί τελικά αυτό που μας μένει στο τέλος της ημέρας είναι οι επιλογές που διαμορφώνουν αυτό που είμαστε.


ΥΓ Εμπνευσμένο από ένα τραγούδι της Σανταζίνια με τίτλο Για όσα χάνουμε, που ξανάκουσα μετά από καιρό. Ευτυχώς αυτό δεν το έχασα...


^ Ο τίτλος είναι από παλιό σκετσάκι των ΑΜΑΝ – όταν είχαν ακόμη έμπνευση και γέλιο.

79 σχόλια:

  1. Οι επιλογές μας ειναι το κριτήριο
    Αλλο η φθορά (και η χασούρα) του χρόνου και άλλο οι θεωρήσεις του χάνω...
    Επιλέγουμε τι θέλουμε και τι αφήνουμε η δεν θέλουμε.
    Ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας,δεν ειναι ορθό άλλωστε...
    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    τσίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου την έφερε μια ψιλοθλιψη το κείμενο μα μετά σκέφτηκα πως για όσα χάνουμε κάτι άλλα σκάνε στην άκρη του δρόμου και μας κλείνουν το μάτι και ησύχασα..Καλησπέρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με άγχωσες με αυτό το δούναι και λαβείν!!!!
    Για κάτι εγκεφαλικά κύτταρα που καίγονται καθημερινά ανησυχώ αλλά θα το ισοσκελίσω με μια καλή και ποιοτική επιλογή εστιατορίου!

    Καλό βράδυ KitsMits είσαι πολύ καλός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χανονται και οι αγαπες πες στην ποπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @karaflokotsifas Από το τι θα επιλέξουμε ξεκινάνε και καταλήγουν όλα. Τόσο για αυτά που παίρνουμε μαζί μας, όσο και γι αυτά που αφήνουμε πίσω.
    Αν τα θέλουμε όλα δικά μας; Το σκέφτομαι ακόμα...

    @rain Μπορεί να γίνει καταθλιπτικό, ναι. Αλλά η αισιόδοξη νότα στο τέλος είναι που αφήνει την τελευταία γεύση.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ράδιο μαρκόνι Αν τα εγκεφαλικά κύτταρα καίγονται στην προσπάθεια κατανόηση του μενού που περιέχει ακατάληπτες έννοιες, τότε ναι, αξίζει!
    Ευχαριστώ. Καλό βράδυ και σε σένα.

    @σκουλήκι Βρε έρωτα, βρε έρωτα...
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μ' άρεσε η σύλληψη του ...αλισβερισιού της ζωής..
    Δούναι και λαβείν.
    Δίνομε από τα αποθέματα ψυχής, αντοχών, υπομονής, πνευματικών και σωματικών δυνάμεων και καθημερινά χάνομε από όλ αυτά κάποιους "πόντους", που σημασία δε δίνουμε, γιατί οι απώλειες είναι σταδιακές και με το σταγονόμετρο...
    Να ευχηθούμε να μην είναι απώλειες αιφνίδιες, ούτε από αυτές που και στοιχίζουν αλλά και δε διορθώνονται, ούτε αναπληρώνονται.

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι αρχαιοι ημων προγονοι λεγανε "ενος κακου μυρια έπονται" αλλα και "ουδεν κακον αμιγες καλου".Συνεπως, χανουμε καποια, κερδιζουμε καποια αλλα. αρα αυτο το δουναι και λαβειν ειναι το κυριο συστατικο της ζωης...εκτος αν θελουμε να γινουμ επαναστατες και να το ανατρεψουμε!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @φυρδην-μίγδην Κάπως έτσι δεν είναι; Το σημασία δε δίνουμε μου αρέσει σαν ιδέα... Σωστές οι ευχές σου.
    Τα φιλιά μου.

    @lifewhispers Το κύριο συστατικό της ζωής! Σωστά.
    Τώρα για τις επαναστάσεις, δεν είναι καλή ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχει και το δούναι χωρίς λαβείν πάντως....είναι αλήθεια κι αυτό αλλά το λαβείν χωρίς δούναι λίγο δύσκολο...;)Γειά σου kitsomitso!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα,

    Αυτά που έχασες εσύ (ή που ηθελημένα άφησες) θα τα βρει κάποιος άλλος και αντίστροφα. Εξάλλου δεν γινόμαστε όλοι με τα ίδια πράγματα ευτυχισμένοι.

    Η ουσία είναι όταν κοιτάμε πίσω μας, να λεμε ότι αν μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω πάλι την ίδια επιλογή θα κάναμε (κάτω από τις ίδιες συνθήκες βέβαια). Τότε ανεξαρτήτου αποτελέσματος, η επιλογή μας ήταν η σωστή.

    Όσον αφορά τα υλικά αγαθά που χάνονται, δεν νομίζω ότι πρέπει να τα δίνουμε μεγαλύτερη σημασία από όσο αξίζουν. Μια βόλτα από ένα αεροδρόμιο και η παρατήρηση των συναισθημάτων των ταξιδιωτών (όπως περιέγραφες σε προηγούμενο ποστ σου) θα πείσει και τους πιο δύσπιστους. Αλλα πράγματα μετράνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάτι ακόμα που -κινδυνεύουμε να- χάσουμε καθώς μεγαλώνουμε: δημιουργικότητα και φαντασία. Αν δεν τις χάσουμε, βγαίνουμε κερδισμένοι!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ουσία είναι, κοιτώντας πίσω μας για την αποτίμηση, να είμαστε ειλικρινείς.
    Λάθη επιλογών είναι μάλλον απίθανο να μη γίνονται.
    Το θέμα είναι να είμαστε σε θέση να τα βλέπουμε, να τα αναγνωρίζουμε και να μαθαίνουμε απ’ αυτά.

    Σε γλυκοφιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό που χάνουμε περισσότερο απ’όλα αν το καλοσκεφτείς είναι τα όνειρά μας... Από μικροί θέλουμε να κάνουμε ένα σωρό πράγματα όταν μεγαλώσουμε... Οι γονείς μας λένε διαβασε να σπουδάσεις και θα το καταφέρεις... Ζεις λίγες στιγμές ανεμελειάς σαν παιδί, σπουδάζεις και δουλεύεις. 10 ώρες (πολλοί και παραπάνω) τη μέρα και μένεις με τα όνειρα, γιατί δεν μπορείς να τα πραγματοποιήσεις, αφού είσαι κουρασμένος... Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Sto myalo mou eisai... Sth zwh mou 8a lega :) Eidika sto kommati tou xanoume apo epilogh pragmata. Loipon nomizw oti stis epomenes meres 8a "xasw" apo epilogh thn twrinh mou douleia... 3erw <2 xronia alla exeis kairo na mou to 8ymiseis kai to 3exasa! Kai fobamai gia to isozygio pou les... Apo thn allh, ti kostizei perissotero: mia apwleia kati sta8erou 'h mia apwleia mias eykairias... Kisto m' xanomai....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι...
    Με την καλή έννοια, όχι με την εθνικιστική...
    Εξαιρετικές οι σκέψεις σου...
    Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα αν δεν χάναμε πως θα εκτιμούσαμε τις νίκες μας;
    Α, φίλε, εγώ είμαι πολύ του «τρώγειν η μούρη σου χώμα». Διότι μόνο έτσι αντιλαμβάνεσαι τη δύναμη που έχουν τα χέρια σου. Βάλτα κάτω να προσπαθήσεις να σηκωθείς και θα εκτιμήσεις πολλά: Το ότι έχεις χέρια, το ότι σηκώθηκες, το ότι μπορείς όρθιος πλέον να κυνηγήσεις αυτόν που σε έκανε να φας χώμα...
    Ωραίο ποστ! Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χάνουμε, κερδίζουμε, λυπούμαστε και χαιρόμαστε.
    Αν καταφέρουμε να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε τον παραπάνω κανόνα τότε είμαστε κοντά στην ευτυχία.
    Και πολύ μου άρεσε ο τρόπος που τελείωνεις την ανάρτηση: "Γιατί τελικά αυτό που μας μένει στο τέλος της ημέρας είναι οι επιλογές που διαμορφώνουν αυτό που είμαστε."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ ψαγμένο το post σου.Με έβαλες σε σκέψεις.Τι έχω χάσει,γιατι το έχασα,τι έπρεπε να κάνω..Anyway.Το πιο σωστό είναι αυτό που γράφεις.Δούναι και λαβείν.Άν δέν δώσεις δέν θα πάρεις.Δυστυχώς εκεί έχουν φτάσει τα πράγματα καί ίσως στο τέλος αυτό να είναι το σωστό!Το πιο τίμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @tractatus Από τη στιγμή που δίνεις, κάποιος παίρνει και το αντίστροφο. Τώρα το ισοζύγιο του καθενός είναι θέμα επιλογών του.
    Όλα απλά αλλά συνάμα και δύσκολα.

    @purple Προς τα πού όμως; Αυτό πες μου και φύγαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @gremiii Ευχαριστώ...Χάσιμο, ε; Λες;

    @ndn Είναι κάτι αντίστοιχο με τις θεωρίες της φυσικής ότι το σύστημα δεν έχει απώλειες, αλλά όλα ανακυκλώνονται.
    Δε γινόμαστε όλοι οι άνθρωποι ευτυχισμένοι με τα ίδια πράγματα..Όντως, μεγάλη κουβέντα αυτή.
    Είναι αυτό που λένε ότι ποτέ μη μετανιώνεις για κάτι...
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @τουλίπα νέρα Φαντασία και δημιουργικότητα... Σωστά! Τα χάνουμε ή μάλλον μπαίνουν σε καλούπια, οπότε αυτομάτως φθίνουν. Σωστή η παρατήρηση.

    @jf Σωστό και αυτό. Ουδείς αλάθητος, αρκεί να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @λαχανάκι Πες το ψέματα... Αν και το όνειρα τα κάνουμε όταν έχουμε ελεύθερο χρόνο! Βέβαια, εκτός από τα όνειρα υπάρχει και η πραγματικότητα. Μεταξύ αυτών των δύο ακροβατούμε.
    Την καλησπέρα μου.

    @μάρλα Μάρλα μου, τα μεγάλα πνεύματα... Το ξέρεις άλλωστε!
    Ο φόβος της απώλειας του σταθερού αποτελεί συνήθως τροχοπέδη. Ο τολμών δοκιμάζει και ξέρει καλύτερα! Αν και δεν πέρασε το δίχρονο, όταν κάτι σε ενθουσιάζει πραγματικά, απλώς υπερέχει ξεκάθαρα!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @greekmedianews Από την άποψη ότι οι ευκαιρίες ξαναγυρίζουν... Δεν είναι κακή προσέγγιση, αλλά σπάνια γίνεται αυτό πιστεύω.
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    @κοπτοραπτού Συνάδει με το ότι Λάθη κάνει μόνος όποιος προσπαθεί. Μαζί σου σε αυτό εκατό τοις εκατό!
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @λάκων Να το αποδεχτούμε, σωστά. Από την άποψη ότι το ξεπερνάμε και πάμε στα επόμενα καλύτερα. Συμφωνώ και σ'αυτό.
    Έτσι δεν είναι; Οι επιλογές μας καθορίζουν αυτό που είμαστε...

    @άκης Το ότι σε έβαλε σε σκέψεις είναι κάτι θετικό, πιστεύω. Τίμιο μπορεί να είναι, κάποιες φορές ίσως να είναι και χαζό. Το ζητούμενο όμως είναι το βράδυ πριν κοιμηθείς να τα έχεις εσύ καλά με τον εαυτό σου. Και εκεί εστιάζονται όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. το χειρότερο από όλα να χάνεις φίλους..
    αλλά να χάνεις τον χρόνο σου παίζοντας τάβλι , μια χαρά!!

    δεν φέρω ευθύνη του λόγου μου , μόλις τελείωσα να διαβάζω λογιστική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. σαν να έπεσες λίγο ή μου φαίνεται?
    You lose some, you win some! έτσι θα είναι. Μην κοιτας αυτά που φεύγουν, κοίτα και αυτά που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιατί το λαβείν έρχεται πολύ αργά ή όταν δεν το θες ή δε το χρειάζεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εγώ χάνω όλη την ώρα παρτίδες στο τάβλι από irene.κλαψ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. mu arese to kimeno, apla skeftome to eksis,imaste apolita ipefthini gia tis epiloges pu kanume stin eniliki pleon zoi mas. oson afora omos emena i epiloges pu eginan, i ekana otan imun pedi k akoma me katatrexun?
    edo se thelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τον εαυτό μας να μην χάσουμε...Όλα τ'άλλα βρίσκονται.
    Όμορφο ποστ.Χάρηκα.Ιοκάστη(σου δίνω το χερι μου) :->

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Νομίζουμε...ότι χάνουμε.
    Νομίζουμε....ότι κερδίζουμε.
    Το ζύγισμα είναι αν τα "καλά
    είναι πιό πολλά απο τα "κακά"
    ..συναισθήματα, σκέφτομαι..
    Καλημέρα σου, φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @irene Ίσως το χειρότερο απ'όλα, συμφωνώ. Όσο για το τάβλι, ποτέ δεν είναι χάσιμο χρόνου! Χρειάζεται οργανωτική σκέψη, κατάλληλη στρατηγική και φυσικά τρελό ζάρι. Α! Και ένα θύμα να κερδίζεις συνέχεια ;-)
    Λογιστική. Τι μου θύμησες τώρα... Καλή συνέχεια εξεταστικής!
    ΥΓ Άσε και την eri να κερδίζει, έτσι για το χαβαλέ του πράγματος.

    @_st_ Καλημέρα. Λες να φταίει ο καιρός; Μπα, δεν έπεσα, απλώς ευκαιρία για εσωτερικές αναζητήσεις :-)
    Αυτά που έρχονται, ακριβώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @eri Κάποιες φορές έρχεται νωρίτερα, άλλες όταν πρέπει, απλώς δεν το αναγνωρίζουμε πάντα και αφήνουμε τις ευκαιρίες να περνάνε!
    Όσο για το τάβλι, εντατικά μαθήματα στις τσιμπητές στα ζάρια!!!
    Την καλημέρα μου.

    @sailormoon Εκεί είναι η αλήθεια ότι δε φέρουμε μεγάλη ευθύνη. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να επανορθώσουμε τις απώλειες, όσο αυτό γίνεται, να τα αφήσουμε πίσω και να προχωρήσουμε πιο δυνατοί!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ιοκάστη Καλημέρα και καλωσήλθες. Ίσως το πιο σωστό που διάβασα. Τον εαυτό μας να μη χάσουμε... Μεγάλη κουβέντα.
    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Τα φιλιά μου.

    @σπίθας Στο ζύγι βγαίνουν όλα, θετικά και αρνητικά. Εύχομαι τα θετικά να είναι πολύ περισσότερα. Ούτως ή άλλως, στο χέρι μας είναι.
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. (το ισοζύγιο πρέπει να είναι θετικό)
    Με σωστή κρίση πρέπει να κάνουμε τις επιλογές που θα κρατήσουν αυτό το "ισοζύγιο" όσο πιο θετικό γίνεται.
    Πολύ ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. πολύ καλό post kitsomitsos. Μακάρι αυτό που μένει τελικά να αξίζει περισσότερο από ό,τι χάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @akon Σωστή κρίση που έρχεται και από την εμπειρία. Όλα μαζί βοηθάνε.
    Ενδιαφέρον είναι όταν γίνεται σκέψη! Την καλημέρα μου.

    @νικος κ Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Στους περισσότερους νομίζω αυτό συμβαίνει. Αρκεί να ψαχτούμε καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. χανουμε επειδη η ζωη μας παιδευει, χανουμε επειδη δεν εχουμε στιγμουλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. χάνουμε πάντα φίλε μου, χάνουμε. Κερδίζουμε μόνο τις αναμνήσεις όσων χάνουμε,

    ''Αγοράζω θάνατο πουλώντας ζωή μόνη προσφορά το τομάρι μου λίπασμα''

    χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΟΠΗ!!!

    kitsmits, sorry boy, αλλά από σήμερα το skouliki λειτουργεί και επίσημα ως η πηγή μου εις τας Αθήνας...συνάψαμε μια ανήθικη συμφωνία!!! :-)

    όρος της ήταν κάθε φορά που θα μου δίνει μια απάντηση να περνάω και να γράφω στο blog σου ΠΟΠΗ...:-Ρ

    ελπίζω να μην παρεξηγείς...άλλωστε, άβυσσος η ψυχή του skoulikiou!!!

    με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
    fresco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πολύ όμορφο κείμενο. Και συμφωνώ με το συμπέρασμα ότι αν όσα χάνονται αναπληρώνονται ποσοτικά ή ποιοτικά με άλλα καινούρια, τότε το ισοζύγιο είναι θετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. φρεσκο

    χαχχχαχαχααχαχχαχαχχαχαχχαχχαχαχα
    χαχαχαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ...και κερδιζουμε το εξης ενα και τρομερο:σοφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @skouliki Η ζωή θα μας παιδεύει πάντα, το τι θέλουμε εμείς είναι το ζήτημα. Στιγμές βρίσκουμε από το πουθενά, όταν το θέλουμε...
    Φιλί

    @ωσηε Έχουμε και κέρδη όμως, δε γίνεται μόνο απώλειες. Απλώς αυτά που έχουμε δεν τα σκεφτόμαστε τόσο, εστιάζουμε σ'αυτά που χάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @φρέσκο Ελπίζω τουλάχιστον οι απαντήσεις να αξίζουνε...
    Τι να κάνεις κι εσύ, παρασύρεσαι!
    Καλημέρα

    @σκουλήκι Γελάς αλητάκι, ε; Χμμμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @σοφία Καλημέρα. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Έτσι το νιώθω και νομίζω ότι έτσι είναι. Έτσι δε γίνεται συνήθως; Θετικό δεν είνα το ισοζύγιο;

    @μαρία λεμονάτη Σωστό και αυτό! Σοφία μέσα από την εμπειρία και τη γνώση.
    Το κακό είναι πως δεν ισχύει για όλους μας, γι αυτό κάνουμε και ξανακάνουμε τα ίδια λάθη...
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. παρακαλω πολυ οχι και αλητακι

    η αληταρα η τιποτα

    εικονιδιοπουκαπνιζειπουρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Προσωπικά, προτιμώ όσα χάνονται να τα ξεχνάω! Σα να μην υπήρξαν ποτέ!
    Παιδιά, όσων χρονών κι αν είμαστε, να κοιτάμε μόνο μπροστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ kitsmits

    παρασύρομαι έυκολα...:-)

    προς το παρόν δεν έμαθα και κάτι συνταρακτικό...αναμενόμενα πράγματα...μου φαίνεται πρέπει να της κάνω πιο spicy ερωτήσεις...:-)

    :-D

    byeee;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καθένας κάνει τα κουμάντα του..
    ..παίρνει μια απόφαση και είναι παλικάρι..
    Οι "υπόλοιπες" σκέψεις είναι χαζο-αυτο-κανακέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μήπως τελικά όλα είναι θέμα επιλογών φίλε μου Κίτσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @skouliki Τσου ρε λάκη που θες και αλητάρα! Μικρή λουλού!

    @fresco Μάθε πικάντικα, μην παραδίνεσαι έτσι εύκολα! Και μετά αναρτήσεις, έτσι;

    @ασκαρδαμυκτί Μπροστά να κοιτάμε, συμφωνώ. Αλλά για να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη, μήπως να ρίχνουμε κλεφτές ματιές και πίσω;
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @diva Παίρνει την απόφαση, κάνει την επιλογή. Έτσι γίνονται τα πράγματα.
    Καλησπέρα.

    @ιφιγένεια Όλα θέμα επιλογών, ακριβώς. Ό,τι θέλουμε επιλέγουμε να αφήσουμε και τα λοιπά να κρατήσουμε.
    Δεν έχεις βάρδια σήμερα; Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το έγραψα παλιά στο μπλογκ μου. Για να κερδίσεις την ζωή πρέπει να της θυσιάσεις πολλά. Θυσίασε. Το κύτταρο που πεθαίνει μέσα σου, κολάει θάνατο και τ' άλλα γύρω του. Αν δεν το πετάξεις, χάθηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Δε γίνεται να μη χάνουμε. Εφοσον φθειρόμαστε μπορούμε μόνο να χάνουμε. Πιστεύω οτι κερδίζουμε απλα για να μην ειναι μονότονο να χάνουμε συνέχεια. Ολα μεσα στο παιχνίδι είναι. Καλο ειναι να κραταμε σε ισσοροπια τη ζυγαρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ηθελα να ξερα τι πινεις ρε φιλε πραγματικα και γραφεις τετοια πραγματα...μην παραπλανεις τον κοσμο με σοβαρες αναρτησεις εξω και ξερω ποιος εισαι και κυριως ξερω που μενεις....

    ανυπομωνω για το επομενο παρκακωκα...

    φιλουμπες και χαδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Έλα τώρα σώπα σώπα...
    Σε παρόμοια ψυχοσύνθεση κι εσύ.
    Φαντάζομαι πως φταίει και ο καιρός και η μυρουδιά της Άνοιξης κτλ κτλ...
    [κολοκύθια τούμπανα]

    καλή σου μέρα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @haris Όντως έτσι είναι. Από τα τόσα δυνητικά που κάνουμε, διαλέγουμε ορισμένα θυσιάζοντας κάποια άλλα. Αυτό είναι το νόημα, όπως το λες.

    @κορκόδειλας Ισορροπία...Χμμμ! Σχετικό είναι και αυτό αλλά και σωστό. Αν και όλοι θα προτιμούσαμε οι θετικές στιγμές να είναι αρκετά περισσότερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @βλαμμένος Απλά πράγματα πίνω, καφέδες και λοιπά - ξέρεις εσύ! Πείθω λες ε; Τι να πω ρε συ!
    Ραντεβού στο επόμενο παρκάκωμα!
    Καλησπέρα.

    @zealot~ape Σωστά, ο καιρός, ο χειμώνας, ο ανάδρομος Ερμής, η σελήνη στον σκορπιό και όλα τα συναφή! Χαίρομαι που βρίσκω αδελφή ψυχή! Χαχα!
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. παίρνουμε... δίνουμε... (...)
    (ΤΟΝ) παίρνουμε κανονικά λέω εγώ η κυνική και φεύγω για να μην χαλάσω την ατμόσφαιρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. παρακαλω να εισελθετε στο πρωτο σχολειο μετα σκουπιδιων σας περιμενει η μικρη λουλου ολο ναζια

    ουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @μετεωρίτης Μ'αρέσει η κυνικότητα. ποια ατμόσφαιρα βρε; Πες τα να ξεθυμάνεις... Πονάει και το δοντάκι!

    @σκουλήκι Κατοχυρώθηκαν όλα! Κάργα...
    Μικρή λουλού όλο νάζια...
    Τρελό φιλί
    Ουτς στα μούτρα σου επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. "Χάνονται ευκαιρίες καθημερινά..."

    Ό,τι καταθλιπτικότερο θα μπορούσα να διαβάσω βραδιάτικα. Σε μισώ επιθεωρητή KitsMits. Σε μισώ!

    Καλή εβδομάδα ντε ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ξέρεις ποιο είναι για μένα το αμέσως χειρότερο (μετά την απώλεια δικών μας ανθρώπων...) που χάνουμε καθώς μεγαλώνουμε; Η παιδικότητα, η καθαρή καρδιά που ακόμα ονειρεύεται και εντυπωσιάζεται από τις αισθήσεις. Καθώς μεγαλώνουμε κάνουμε την ικανότητα της έκπληξης και της μέθης με το καινούργιο. Όλα μας φαίνονται κοινότοπα, "ξερά" και παλιά. Γι' αυτό κι όταν οι άνθρωποι κατορθώνουν κι ερωτεύονται σε κάπως μεγαλύτερη ηλικία, "χάνονται". Γιατί ξανανιώθουν, ξανακερδίζουν, μετά από "αιώνες" το στοιχείο της έκπληξης που κάνει τις κόρες των ματιών να διαστέλλονται. Ξέρεις κάτι; Δεν θέλω να τα χάσω αυτά τα πράγματα, γιατί θα 'ναι σαν να ΄χω χάσει εμένα από ψυχικό Αλτσχάιμερ! Ζεστό φιλί και σ' ευχαριστώ. Για τις ευκαιρίες που μου δίνεις ν' "απλώνομαι"... Και να θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Όσα χάνουμε τα χάνουμε γιατί είτε δε θέλαμε να τα κρατήσουμε άλλο είτε γιατί δε τα χρειαζόμασταν άλλο.
    Όσα χάνουμε είναι αυτά που φτιάχνουν το χαρακτήρα μας. Αυτό και ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε την απώλεια.

    Με στεναχώρησες λιγάκι με το κείμενο σου αλλά έχεις δίκιο.Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. σαλιαρηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. «Το ότι το σώμα παρακμάζει όταν το πνεύμα επιτέλους αποκαλύπτεται είναι μεγάλη πουτανιά.»

    Το διάβασα πριν λίγο στο ιστολόγιο της Kallias. Νομίζω ότι ταιριάζει και εδώ.

    Όπως επίσης και το «Ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. λοιπον εγω ξερεισ τι πιστευω...
    οτι μια απο τις δυσκολοτερες και σημαντικοτερες επιλογες ειναι το πως να κρατησουμε...
    αυτα που πρεπει...αυτα που θελουμε...

    αυτα που αν χαθουν θα ειναι αναντικαταστατα....


    κι ο ανθρωπος,με τοσο μυαλο ποσο κουτος μπορει πολλες φορες να ειναι...επικεντρωνεται στα χαμενα...τι γινεται ομως τελικα με οσα κερδισαμε...

    το χω ξαναπει σαλλο μου σχολιο κι οποτε μ δινεται η ευκαιρια θα τ φωναζω οπως το τραγουδησε ο αγγελακας

    Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. @mad Ο επιθεωρητής διατάζει και ότι το νόημα τελικά είναι αισιόδοξο! Γιατί το ισοζύγιο θέλουμε να είναι πάντα θετικό.
    Καλησπέρα και σε σένα

    @ny anna Η παιδικότητα και η αθωότητα... Συμφωνώ σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα χάνουμε λόγω εμπειρίας - να και κάπου που μπορεί αυτό να είναι κακό.
    Όσο μεγαλώνουμε είναι όντως πιο δύσκολο να ερωτευτούμε, ίσως γιατί δεν αφηνόμαστε τόσο πολύ σε κάτι τέτοιο. Έρχονται όμως φορές που είναι τόσο ανεξέλεγκτο που ο έρωτας μας βαράει κυριολεκτικά κατακέφαλα...
    Εγώ ευχαριστώ για τα γεμάτα σχόλια. Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. @evi Δεν ήταν πρόθεσή μου να στενοχωρήσω. Η αντίθεση στο τέλος το κάνει αισιόδοξο και αυτό πρέπει να μας μένει.
    Λες να αποβάλλουμε τόσο εύκολα καθετί περιττό; Ενδιαφέρουσα σκέψη! Και αισιόδοξη, ασφαλώς.

    @σκουλήκι Λες να μου φεύγουν ωρέ τρελοσκούληκο;
    Τα φιλιά μου και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. @penny Αρχίζοντας από το δεύτερο (που κάτι μου θυμίζει...) γι αυτό και το επέλεξα ως τίτλο. Είναι ολόκληρη φιλοσοφία.
    Τώρα για το πρώτο, αν το καλοσκεφτείς έτσι είναι! Η σοφία αυξάνεται όσο περνάνε και τα χρόνια.
    Ταιριάζει όντως.

    @in the sky Η επιλογή είναι τελικά όλο το θέμα. Γύρω από εκεί περιστρέφεται η ζωή, τι θα επιλέξουμε και τι θα αφήσουμε.
    Όσο για την επικέντρωση στα χαμένα, πόσες φορές συμβαίνει όντως αυτό...
    Τα φιλιά μου!

    @πατσιούρι Όντως είναι πολύ καλή, ας είναι καλά και ο BD Foxmoor!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Kαλημερα κιτσο οπως εχω ξαναπει και μ'ενα τραγουδι ας τα χασω ολα ας φθαρω αλλα την ψυχη μου δε την πουλας για τιποτα και για κανεναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Με ένα τραγούδι μπορείς να πεις πολλά και να εννοήσεις ακόμη πιο πολλά...
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Πέρασα να αφήσω λίγο χιόνι!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Καλά έκανες. Λίγο παραπάνω δεν πειράζει!
    Λευκή καληνύχτα και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή