Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Τομή παράλληλων κόσμων

Καθένας από εμάς καθημερινά δραστηριοποιείται σε διαφορετικούς τομείς. Οικογένεια, δουλειά, φιλικό περιβάλλον. Πυρήνες διαφορετικοί μεταξύ τους, όπου δρούμε αυτόνομα, διαφοροποιημένα έως και ασύμβατα. Έτσι, άλλο «κουστούμι» φοράμε για τη δουλειά, άλλο στα οικογενειακά πλαίσια, άλλο στις παρέες από τα παλιά, στις νέες, στις μελλούμενες.

Στα μαθηματικά οι παράλληλες γραμμές δεν τέμνονται ποτέ, αυτός είναι άλλωστε και ο ορισμός τους. Άρα ο τίτλος από μόνος του αποτελεί οξύμωρο. Στην επιστημονική φαντασία, υπάρχει η θεωρία των παράλληλων κόσμων. Σύμφωνα με αυτή, παράλληλα με τη δική μας πραγματικότητα που βιώνουμε, εξελίσσονται ταυτόχρονα άπειροι παράλληλοι κόσμοι όπου διαδραματίζονται παραπλήσια έως πολύ διαφορετικά γεγονότα, που επηρεάζονται από μικρές ή μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις. Υπάρχει παράλληλο σύμπαν όπου τον πόλεμο τον κερδίσανε οι Γερμανοί, όπου το ηλεκτρικό ρεύμα δεν ανακαλύφθηκε ποτέ, κόσμος όπου στην επόμενη στροφή θα στρίψουμε αριστερά και όχι δεξιά και ούτω καθεξής. Ανατριχιαστική θεωρία, αν τη σκεφτεί κανείς σε βάθος, αν και αυτό που κατά βάση θέλει να πει είναι ότι η πραγματικότητα είναι μια αλληλουχία τυχαίων συμβάντων σε αλυσίδα. Μήπως όμως οι παράλληλοι κόσμοι δεν είναι τόσο επιστημονική φαντασία;

Ας αναλογιστούμε πώς συμπεριφέρεται καθένας μας στους διαφορετικούς αυτούς κύκλους. Είμαστε το ίδιο άτομο σε καθένα από αυτούς. Στη δουλειά μπορεί να είσαι πιο επίσημος και οργανωτικός, στην οικογένεια πιο μαζεμένος, στην στενή παρέα πιο γλεντζές, στην παρέα από τα σχολικά χρόνια πιο χύμα. Κάθε πυρήνας από αυτούς σηματοδοτεί μια εποχή, κάποια συναισθήματα, κάποιον τρόπο συμπεριφοράς ανάλογο. Είναι λίγο δύσκολο η συμπεριφορά σε έναν πυρήνα να βρίσκει εφαρμογή σε όλους. Ας πάρουμε για παράδειγμα το χιούμορ. Άλλο χιούμορ εκτιμάται στα πλαίσια της δουλειάς, άλλο στην σχολική παρέα, άλλο σε φίλους με περισσότερα κοινά βιώματα. Έτσι, ένα αστείο από τα σχολικά χρόνια, δύσκολα θα γίνει αντιληπτό στο περιβάλλον της δουλειάς. Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα βιώματα.

Τι γίνεται όμως αν τύχει κάποιοι από αυτούς τους πυρήνες να τέμνονται; Πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί αυτό, δεδομένου ότι άλλα τα βιώματα στους μεν και άλλα στους δεν; Και στο κάτω-κάτω, είναι ανάγκη να τέμνονται οι πυρήνες αυτοί; Ή είναι προτιμότερο κάποια πράγματα να μένουν ως έχουν; Και όταν αυτό τελικά συμβεί, ποιος από τους εαυτούς υπερισχύει;

84 σχόλια:

  1. Το μικρόβιο της επιστημονικής φαντασίας αναβίωσε από ανάρτηση του γνωστού φωτογράφου ραδιοπειρατή.

    Η έμπνευση όμως προέκυψε από μια τυχαία συνάντηση ένα Σάββατο μεσημέρι στο Κολωνάκι... Αφιερωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ είμαι μοναδική!!! ζω μόνο σε αυτή την διάσταση , αλλά σύντομα θα μετακομίσω σε κάποια άλλη για να γλυτώσω από τον διευθυντή μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα kitsosmitsos. Μπερδεμένα μας τα λες πρωί πρωί! :)

    Εγώ δεν το βλέπω ως παράλληλες γραμμές. Μάλλον σαν γραμμές οι οποίες φεύγουν από ένα κέντρο, τον άνθρωπο, και ακολουθούνε διαφορετική πορεία, ακτινωτά. Έτσι όποια γραμμή, όποιο νήμα κι αν ακολουθήσεις, πάλι στο ίδιο κέντρο, στον ίδιο άνθρωπο θα καταλήξεις.
    Μ' αυτή τη λογική καταλήγεις οτι δεν είναι απαραίτητο οι κόσμοι, οι πυρήνες αυτοί να είναι κατ'ανάγκη μη εφαπτόμενοι ή ακόμα μη επικαλυπόμενοι. Όποιο "κουστούμι" σου κι αν δει ο καθένας, στην ουσία ντύνει τον ίδιο άνθρωπο.

    Δεν ξέρω, σκέψεις κάνω κι εγώ!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε παλι μεθυσμένος εισαι?..τι ειναι αυτα που γραφεις?...

    εγω απλα περασα να σε κολλησω την αρρωστια μου μπας και κόψεις τις επισκεψεις εκει που ξερεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν στη δουλειά σου συνάντησες πρώην συμμαθητές σου, βγαίνετε τα βραδιά και τα σπάτε, και το αφεντικό είναι η γυναίκα σου (αν είναι και συμμαθήτρια!), μια χαρά σε βλέπω!

    Αλλιώς να είμαστε οι εαυτοί μας όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί διαζύγιο με αιτία "είχα και άλλη σύζυγο σε έναν παράλληλο κόσμο αλλά οι πυρήνες μας δεν τέμνονταν" δεν έχω δει!

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μεγάλο θέμα είναι αυτό!
    εγώ το φιλοσόφησα και τελικά αποφάσισα πως απλώς πρέπει να είσαι ο εαυτός σου!! είτε είσαι στην δουλειά, είτε στην οικογένεια, είτε με όποιον..! αυτοί που σε αγαπούν θα εκτιμήσουν την μοναδικότητα σου.. και αυτό πραγματικά αρκεί!! είναι μάλλον το παν για την αρχή μια σχέσης..
    γιατί να ζεις με βάση τους "τύπους"; και τα "πρέπει"; δεν θα το άντεχα ποτέ..
    η ζωή είναι απλή, εμείς -νομίζω- την κάνουμε δύσκολη βρίσκοντας συνέχεια νέους τρόπους για να μας "καθοδηγούν" και να μας αλλάζουν την προσωπικότητα..
    αυτά!
    τα είπα και ηρέμησα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η έμπνευση όμως προέκυψε από μια τυχαία συνάντηση ένα Σάββατο μεσημέρι στο Κολωνάκι... Αφιερωμένο.

    θυμισε μου να σου σκύψω καταλλήλως στην επομενη τυχαια ..συνάντηση
    ουτς..φλιτς..χλατς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να κάτι πολύ όμορφο...
    Άγγιξες ένα εκπληκτικό θέμα...
    Για μένα. Και ανεξάντλητο.
    Κάτι που το 'χω σκεφτεί
    αμέτρητες φορές.
    Συχνά νιώθω
    πως ζω μια Matrix κατάσταση
    ή περίπου. Σε αυτήν ακόμα
    υπάρχουν στιγμές που έχουν
    στο παρόντα χρόνο παρέλθει.
    Υπάρχουν συναντήσεις που
    ακόμα γίνονται, πρόσωπα
    που δεν έφυγαν ποτέ, κορμιά
    πάνω στο ίδιο κρεβάτι που
    ακόμα τ' αγγίζω, ταξίδια
    που γίνονται, άνθρωποι και
    στάσεις στο ίδιο πάντα σημείο.
    Σκιές που περνούν δίπλα μου
    και με χαιρετούν. Όταν εγώ
    κατεβαίνω τις σκάλες του
    μετρό, εκείνοι τις ανεβαίνουν
    για να με συναντήσουν στο
    "άλλο" σύμπαν.
    Σε ένα παράλληλο σύμπαν
    όλοι όσοι αγάπησα είναι
    ακόμα εκεί, σε μια
    επαναλαμβανόμενη
    ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗ αλληλουχία.
    Έτσι κι αλλιώς, οι περισσότεροι
    (και οι καλύτεροι; δεν ξέρω)
    από μας έχουμε πολλές παράλληλες
    ζωές: μια αυτή που φαίνεται προς
    τα έξω, μια για την οικογένεια ή
    τους φίλους, για τους αγαπημένους
    και τους εραστές, μια φανερή και μια κρυφή ζωή, για μας και τους
    άλλους, για τα έξω και τα βαθιά
    μέσα μας. Και ναι, κάποτε κάποτε όλες αυτές οι ζωές τέμνονται, με υπέροχα ή τραγικά αποτελέσματα...
    Σε ποιο σύμπαν ανήκω εγώ;
    Στα παράλληλα τέμνοντα...
    Χάος σου λέω. Ευπρόσδεκτες
    τεθλασμένες...
    Γιατί οι ευθείες πάντα με
    τρόμαζαν. Εντατικές μου θυμίζουν.
    Σε ευχαριστώ πολύ μούτρο.
    Για την ευκαιρία.
    Τα σέβη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @irene Είσαι, είσαι! Όλοι μας δηλαδή. Απλώς η μοναδικότητα εξακολουθεί να ισχύει και στο παράλληλο σύμπαν! Σε ένα άλλο, πάντως, ο διευθυντής σου μπορεί να είναι υφιστάμενός σου... Ποτέ δεν ξέρεις, λοιπόν!

    @βλαμμένος Η αλήθεια είναι ότι πάλι κάτι ήπια χθες. Ξέρεις εσύ...
    Το αλκοόλ σκοτώνει τα μικρόβια. Φλιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @γκρινιάρης Συμφωνούμε διαφωνόντας!
    Όπως έγραψα και αναφέρεις και συ, το ίδιο άτομο είμαστε. Το θέμα είναι οι προεκτάσεις μας ως άτομο σε κάθε περίσταση. Όσο και αν δε θέλουμε ή δεν το αντιλαμβανόμαστε, σε κάθε πυρήνα υποδυόμαστε και κάποιο ρόλο, χωρίς να παύουμε να είμαστε το ίδιο άτομο. Ανάλογα με τα όρια, τα βιώματα, την καθημερινότητα και φυσικά ανάλογα με τα άτομα που έχουμε απέναντί μας.
    Όταν τα όρια μεταξύ των πυρήνων είναι διακριτά, το ίδιο είναι και οι ρόλοι μας. Όταν όμως περιπλέκοντας, ποιος υπερισχύει άραγε; Ο πιο σοβαρός της δουλειάς, ο παιδικός, ο γλεντζές, ο οικογενειάρχης;
    Εδώ στέκεται ο προβληματισμός μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @radio marconi Σωστός! Επειδή δεν είναι τόσο διακριτοί όμως οι ρόλοι, καλό είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αυθεντικοί, όπως λες. Όπου βέβαια οι περιστάσεις το επιτρέπουν.
    ΥΓ Σοβαρός τελικά ή...

    @kat Φιλοσόφησες, λες. Έτσι πρέπει! Όσο για την αυθεντικότητα, είναι δεκτή στα μέτρα του επιτρεπτού. Στη δουλειά όμως πχ δεν μπορείς να βρίσεις κάποιον ή να τον σχολιάσεις δεικτικά, αν και μπορεί να έχεις δίκιο. Σε μια φιλική συζήτηση όμως μπορείς να το κάνεις όταν το θες. Ο ίδιος δεν είσαι και στις δύο περιπτώσεις; Τα θέλω και τα πρέπει καθορίζονται από κάποιες δομές κοινωνικές.
    Κατά τα άλλα, η ζωή είναι όντως απλή, οι επιλογές όμως την νοστιμεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @σκουλήκι Ουτς! Εκδηλώνεσαι, λέμε...
    Δε θα σε πετύχω πουθενά;
    Τρελό φιλί.

    @ny anna Παρόμοιες σκέψεις, ανάλογα συμπεράσματα. Κοινές κατευθύνσεις με αντίστοιχες συνέπειες εξαιτίας διαφοροποιημένων επιλογών.
    Και όλα αυτά από μία μικρή αλλαγή, διαφοροποίηση.
    Η ευθεία ξέρεις που θα σε βγάλει, λες. Η τεθλασμένη πάλι όχι. Τραγικά ή υπέροχα αποτελέσματα... Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.
    Εγώ ευχαριστώ για το ξεδίπλωμα.
    Φιλιά επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μέσα στην κλεψύδρα του σύμπαντος πέφτουν οι καταρράκτες του χρόνου. Άνθρωποι και βιώματα λάμπουν για μια φευγαλέα στιγμή και σβήνουν σαν αστέρια στην αιώνια νύχτα.. Θέλω να πω ότι είναι πιο ρομαντικό να πιστεύεις ότι υπάρχεις μια φορά και σε ένα σύμπαν γιατί είναι απλά πιο μελαγχολικό.Και κάτι άλλο.Λένε ότι ο χρόνος έχει 3 διαστάσεις,τον κοινό χρόνο,το χρόνο όλων των αιώνιων τώρα και το χρόνο όλων των δυνατών συμβάντων που δε συνέβησαν ποτέ.Εγώ ψηφίζω τον κοινό χρόνο!! Δηλ.ποιος στ'αλή9εια θέλει να μά9ει παραπάνω πράγματα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. me tin elpida to risko na anatrepsi kathe ti pou theorite apithano, tin tomi as poume dio parallilon kosmon, to humor pou pligoni me to humor pou diaskedazi kai anazogoni, tin asximia pou sta matia kapoiou einai omorfi me thn omorfia pou sta matia kapoiou allou einai apehtis... i anatropi tha erthi... tha to deis... kai i ekliksi tha mas thimisi ena palio tragoudi... to thesino mou lathos, avriano mou pathos...

    sinepeis provlimatismos, fotines skepsis
    tin kalispera mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. που να με πετυχεις εμενα καλε εσυ συχναζεις σε στανη ενω εγω στα κολωνακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλές διαστάσεις εκεί έξω, όσο κι αν το υποπτεύομαι. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχουν πολλά παράλληλα συμπαντα μέσα μας και μας κάνουν αυτό που τελικά είμαστε. Περιδιαβαίνοντάς τα ίσως μαθαίνουμε κάμποση από την αλήθεια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Όσο και αν δε θέλουμε ή δεν το αντιλαμβανόμαστε, σε κάθε πυρήνα υποδυόμαστε και κάποιο ρόλο, χωρίς να παύουμε να είμαστε το ίδιο άτομο".

    Ομολογώ πως ούτε το θέλω, ούτε το αντιλαμβάνομαι…

    ΠΩΣ να είμαι ο εαυτός μου, όταν υποκρίνομαι / παριστάνω ΑΛΛΟ πρόσωπο, ανάλογα με την περίσταση και τα άτομα που συνδιαλέγομαι;

    Εκτός κι αν εννοείς
    - ότι ο άνθρωπος είναι πολύπλοκος: ολίγον σοβαρός (ενίοτε σοβαροφανής), ολίγον παιχνιδιάρης (έως χαζοχαρούμενος), γλεντζές, σκληρός, ευαίσθητος, πονόψυχος, αδιάφορος… ολίγον απ’ όλα ή κάποια απ’ αυτά [φαντάζομαι πως υπερισχύει το ΕΝΑ το οποίο και τον χαρακτηρίζει] και

    - ότι ανάλογα με τον απέναντι του ‘βγαίνει’ η α ή η β πλευρά του εαυτού του [με τον ίδιο τρόπο φαντάζομαι που ‘του βγαίνει’ το κλάμα στο δράμα ή το γέλιο στη κωμωδία].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το τελευταίο ερώτημα " ποιος από τους εαυτούς υπερισχύει;"...

    Μα αυτό είναι το θέμα ότι δεν μπορεί να υπερισχύσει κάποιος γιατί είναι παράλληλοι. Αυτό λένε και τα μαθηματικά που αναφέρεις!
    Είναι ίσοι όλοι μεταξύ τους. Και γιατί είναι ίσοι;
    Γιατί αν δεν ήταν θα περνάγαμε στην παράνοια. Δηλαδή ο kitsos πιστεύει αυτά που λέει ο mitsos. Αν κάποιος δεν πιστέψει; Αν o mitsos δεν πιστεύει τον kitso τότε σε βλέπω τρελλοκομείο :) hehe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο.κ μέχρι ένα σημείο κατάλαβα αυτό που θες... εκεί που άρχισες του πυρήνες σε έχασα.
    τα πάντα γύρω μας κινούνται σε παράλληλες γραμμές όμως πρόσεχε ένα ταξίδι στο παρελθόν δεν θα σε γυρίσει στο δικό σου παρελθόν, αλλά σε ένα από τα πιθανά παρελθόντα (είναι σωστή αυτή η λέξη;_) σου καθώς ο χρόνος και το σύμπαν είναι ελικοειδής και τα παράλληλα σύμπαντα πολλά περισσότερα από την παράλληλη γραμμή στην οποία βρίσκεται η ζωή σου.
    Σου προτείνω να κατεβάσεις το anime Noein που στα εξηγεί καλύτερα.
    Δυστυχώς όμως επειδή δεν κατάλαβα αυτό που λες με τους πυρήνες βγήκα εκτός θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο άνθρωπος είναι ένας και αδιαίρετος. Οι ρόλοι στους οποίους καλείται να συμμετέχει είναι πολλοί· παράλληλοι ή τεμνόμενοι. Η τέχνη της υποκρισίας δεν είναι εύκολη. Δες από τους ηθοποιούς πόσοι τα καταφέρνουν. Απλά αφήνεις σε κάθενα ρόλο να ανοίγεται ένα ή περισσότερα παραθυράκια του εαυτού σου.
    Προτείνω: Michael Argyle, Ψυχολογία της Συμπεριφοράς ή αν το προτιμάς The Psychology of Interpersonal Behaviour.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @eri Το είπες πολύ ποιητικά. Από αυτά που έγραψες κρατάω κάτι σημαντικό: ότι είναι θέμα επιλογών. Τι θα επιλέξεις εσύ είναι που σε χαρακτηρίζει. Η δύναμη της επιλογής, λοιπόν...

    @χασάπη γράμματα Μετά την ποιητική προσέγγιση, η τραγουδιστική... Όντως, σ'αυτό το πλαίσιο κυμαίνεται. Το χθεσινό μου λάθος, αυριανό μου πάθος...
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @σκουλήκι Και αυτό σωστό. Άσε, δεν έχω ελπίδες...

    @equilibrium Αν κατάλαβα καλά, αυτό που εννοείς είναι ότι όλα ξεκινούν από μέσα μας. Ξεκαθαρίζοντας αυτό, μπορείς να πορευθείς συγκροτημένα. Συμφωνώ και μ'αυτή την προσέγγιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @jf Και όμως, σε κάθε διαφορετική περίσταση αναλαμβάνεις διαφορετικούς ρόλους, χωρίς να το καταλαβαίνεις, αλλά και δίχως να παύεις να είσαι εσύ. Το ένα δεν ανατρέπει το άλλο.
    Δε μίλησε κανείς να μην είσαι ο εαυτός σου, απλώς αναλόγως την περίσταση, βγαίνει και η αντίστοιχη έκφανση της προσωπικότητας.

    @mmexer Μαθηματικά, τα οποία όμως ανατρέπονται στην πορεία! Ισορροπία υπάρχει μεν, απλώς το δίλημμα υπάρχει στην περίπτωση πχ που βρεθεί το οικογενειακό με το φιλικό περιβάλλον. Μπορείς, για παράδειγμα, να είσαι αθυρόστομος και προκλητικός όπως είσαι με τους φίλους ακόμη και όταν είναι η οικογένειά σου μπροστά; Αναγκαστικά, θα υιοθετείς μια εναλλακτική τακτική. Σ'αυτό αναφέρεται η ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @erisabetsu Απλά είναι τα πράγματα, εμείς τα κάνουμε πολύπλοκα. Όλες αυτές οι διαφορετικές συμπεριφορές είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
    Το θέμα με τους πυρήνες αναφέρεται στις κοινωνικές ομάδες που συμμετέχουμε, κυρίως οικογένεια, φιλικό περιβάλλον, εργασιακό, ευρύτερο κοινωνικό κτλ. Σε όλα αυτά, συμπεριφέρεσαι το ίδιο ή υπάρχει μια (λογική) διαφοροποίηση στις αντιδράσεις; Σε αυτό ήθελα να εστιαστώ.
    Ευχαριστώ για την πρόταση. Θα την τιμήσω δεόντως...

    @llouka Καλημέρα. Είναι ενιαίος και αδιαίρετος, αλλά δεν παύει να είναι πολύμορφη προσωπικότητα. Δε μίλησε κανείς για υποκρισία. Η πραγματικότητα, όμως, μπορεί να αποτυπωθεί με πολλούς τρόπους, κάθε φορά προσαρμοσμένους στο αντίστοιχο ακροατήριο.
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα φίλε μου.
    Υπερισχύει ο "εαυτός με την κυρίαρχη προτεραιότητα" την δεδομένη στιγμή. Μαζί του και οι άλλοι μας εαυτοί, επικουρικά.
    (Αν θυμάσαι το "Σώμα-ψυχή- μυαλό", μου)
    Πολύ καλό και πάντα ωραία η παρουσίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ...ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.
    Επιτυχία του ανθρώπου είναι, οι ρόλοι, ή τα κοστούμια που φοράει στις διάφορες φάσεις της ζωής του ή και στιγμές, να μοιάζουν.
    Να μην είσαι αναγκασμένος να προσποιείσαι.
    Φυσικά, κάποιοι κανόνες υπάρχουν (με τους φίλους,έίσαι παρτάλι, στη δουλειά, κρατάς τα προσχήματα) αλλά ευτυχία και ισορροπία για μένα είναι να είμαι ο ίδιος άνθρωπος σε όλες τις περιστάσεις και να μην κρύβομαι πίσω από μάσκες.
    Είναι δύσκολο βέβαι αυτό, πρέπει να βοηθάει και το περιβάλλον.
    Φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπορεί κανείς να έχει στεγανά, ειδικά όταν αναφέρεται στον επαγγελματικό κύκλο. Καμμιά φορά όμως εξ ανάγκης ανοίγεις τους κύκλους και η έκπληξη είτε είναι ευχάριστη είτε δυσάρεστη, δεν παύει να είναι έκπληξη για το ποιόν του προσώπου!

    Ok στο επόμενο άρθρο να επανέλθεις με ένα ποίημα!
    Σε προσκαλώ να παίξεις το παιχνίδι αντισταθείτε στη μιζέρια των ημερών με ένα ποίημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. γίνεται έκρηξη. Αυτό γίνεται!

    Καλό βράδυ κιτσμιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ωραια τωρα που το λυσαμε ... οταν ερθεις σπιτι φερε και ψωμι ξεχασα να παρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε κάθε διαφορετική περίσταση αναλαμβάνεις διαφορετικούς ρόλους, χωρίς να το καταλαβαίνεις, αλλά και δίχως να παύεις να είσαι εσύ. Το ένα δεν ανατρέπει το άλλο.
    Δε μίλησε κανείς να μην είσαι ο εαυτός σου, απλώς αναλόγως την περίσταση, βγαίνει και η αντίστοιχη έκφανση της προσωπικότητας.


    Αυτό ακριβώς :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εντυπωσιακή θεωρία πάντως....
    Και ακόμα περισσότερο καλό αυτό που εννοεί, δηλαδή πως η πραγματικότητα είναι μια αλληλουχία τυχαίων συμβάντων σε αλυσίδα!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @σπίθας Όντως είναι ένα θέμα που απασχολεί γενικότερα. Ανάτρεξα και στα δικά σου. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
    Την καλημέρα μου.

    @μετεωρίτης Ισορροπία...Προσαρμοστικότητα...
    Σύγχρονες αρετές που χρησιμεύουν ολοένα και περισσότερο. Δεν είναι ανάγκη να είναι προσποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @κατερίνα ante portas Μπορεί να έχει στεγανά, όντως. Αν όμως ποτέ συναντηθούν; Σ'αυτές τις περιπτώσεις αναφέρομαι.
    Ποίημα; Δηλώνω σχετικά άσχετος με την ποίηση διαβάζοντάς την, πόσο μάλλον όταν γράφω... Σε παραπέμπω σε προηγούμενη ανάρτηση με την ωδή στην τρέλα...
    Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

    @ωσηε Και αυτό γίνεται, φίλτατε. Αναλόγως το μίγμα του περιβάλλοντος!
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @σκουλήκι Φέρνω ψωμί για μεζέ, αν και σήμερα λέω να φάμε έξω. Είναι κρίμα με τέτοιο ήλιο.

    @σοφία Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι...
    Την καλημέρα μου!

    @akon Χαώδης μεν, απλή ως συμπέρασμα δε. Τυχαίων συμβάντων που εμείς προκαλούμε. Αυτό και τίποτε παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μα δεν είμαστε πολυδιάστατοι σαν προσωπικότητες έτσι κι αλλιώς? Νομίζω πως δεν είναι κακό να ΄βρίσκουμε διέξοδο για κάθε πλευρά μας, κάθε διάστασή μας. Να τις ικανοποιούμε ώσπου στο τέλος να βιώνουμε μία πληρότητα.Έτσι λέω.. Καλησπέρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα kitsosmitsos. Νομίζω, ότι στις μέρες μας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης. Το γεγονός αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και στην κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Για παράδειγμα, κάποιοι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση κάνουν τα πάντα για να γίνουν αρεστοί στους άλλους (μασκαρεύονται σε κάτι που δεν είναι)! Αυτό συμβαίνει γιατί πιστεύουν ότι αν αλλάξουν τον εαυτό τους, υποκύπτοντας διαρκώς στις επιθυμίες των άλλων, οι άλλοι θα τους αγαπήσουν περισσότερο ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουν. Είναι ένα πο λύ μεγάλο κεφάλαιο που σηκώνει πολύ συζήτηση και αρκετό κρασί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @rain Είμαστε, πανάθεμά μας! Η πληρότητα... Μεγάλο θέμα και αυτό. Και εξίσου σχετικό, αφού καθένας τη βιώνει διαφορετικά. Αφού έτσι λες, καλά λες!
    Καλημέρα.

    @prophet81 Αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση. Πολύ σωστό. Και η έλλειψη αυτών οδηγεί στους θεατρινισμούς που αναφέρεις. Όσο για τις μάσκες ώστε να γίνουμε αποδεκτοί ή αγαπητοί, είναι όντως καθημερινή πραγματικότητα.
    Κρασί, ε; Λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παντα παιζουν ρολο τα βιωματα του καθενα μας..αλλα οχι παντα τοσο καθοριστικο. Μπορει δυο ανθρωποι τελειως διαφορετικοι.. να 'κολλησουν'.. Καλη διαθεση πρεπει να υπαρχει. Οι άνθρωποι σήμερα δεν ανοιγονται γενικοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. πρεπει να αλλαξεις καφετερια...καθε πρωι αυτη την δουλεια θα έχουμε?

    τρελο απλωμα με χαδι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. θεωρώ πως όταν αρχίσουν να τέμνονται θα έχεις πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. απλώς είμαστε ευέλικτοι,έτσι πρέπει τουλάχιστον.μια γνωστη μου ψυχίατρος υποστηρίζει πως ευφυής ανθρωπος ειναι ο ευέλικτος και αυτός που δε του παιρνει και πολυ να προσαρμοστει αν ισχυει αυτο ειμαι τελειως ηλιθια.αυτό με το χιούμορ πάντως ειναι τεράστια αλήθεια.πολυ θα θελα να πω μαλάκα 1-2 καθηγητες και μετα να συμπληρώσω πλακα κανω ρε δε πιστευω να στράβωσες και αν ναι ΞΥΔΙ.εγω ειμαι διχασμένη προσωπικότητα το γράφω και στο προφίλ,ολοι το γνωριζουν και ετσι κανεις δεν απορει οπως και να συμπεριφερομαι σε οποιο πλαισιο και αν κινουμαι εκεινη τη στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οι παράλληλες γραμμές(ή σύμπαντα) μπορούν να τέμνονται.Χάρη στις μεθόδους της προοπτικής(έτσι λέγεται??)στο επίπεδο δυο γραμμές οι οποίες είναι παράλληλες τέμνονται σε ένα σημείο φυγής.Άρα αν βρίσκεται κανείς σε 4 ή παραπάνω διαστάσεις μπορεί να δει τα τρισδιάστατα παράλληλα σύμπαντα να τέμνονται.Καλό ε?Τώρα μου ρθε..
    Τις καλησπέρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Από την ανάγνωση των σχολίων μάλλον μας προβλημάτισες-ευχάριστα ομολογουμένως- όλους. Καταθέτω την άποψή μου:
    Η τομή αυτών των πυρήνων που περιγράφεις θα δώσουν κάτι μεγαλειώδες. Σκέψου το αποτέλεσμα αυτής της …τομής μέσα από τα μαθηματικά (!!). Θα σου αποκαλυφθεί το μεγαλείο του ενός, αδιαίρετου και πραγματικού σου εαυτού. Τα πραγματικά στοιχεία κοινά. Τα υπόλοιπα σε κάθε πυρήνα ξεχωριστά. Οι πυρήνες μάλλον απαραίτητοι είναι. Αυτοσκοπός η τομή; Δεν είμαι σίγουρος να απαντήσω. Ίσως όχι. Τα πράγματα δεν είναι ανάγκη να μένουν ως έχουν. Κάποιες φορές –πυκνά συχνά- συμβαίνει, κάποιες όχι. Χρήσιμη η τομή. Μας ξαναθυμίζει τον εαυτό μας, στις πραγματικές του διαστάσεις, σ’ όλες τις υποστάσεις του.
    Οι πυρήνες δεν θυμίζουν και λίγο από τις …συνιστώσες των μαθητικών χρόνων; (όρα φυσική). Άρα η τομή κάτι σαν τη συνισταμένη. Και σίγουρα υπερισχύει η …συνισταμένη (στη φυσική αυτό δεν είναι κανόνας).
    Καλήν εσπέραν από την ...πατρίδα και ...φιλιά. Ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @roadartist Εννοείται ότι μπορούν να "κολλήσουν". Να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον.
    Μεγάλο θέμα άνοιξες... Όντως δεν ανοιγόμαστε. Ενδιαφέρον για ανάρτηση.

    @βλαμμένος Αλητείες, αυτό έχω να πω μόνο.
    Μη λες γλυκόλογα, κοκκινίζω :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, με τους παράλληλους κόσμους που (ίσως) δεν τέμνονται. Έχω κάνει παρόμοιες σκέψεις πολλές φορές...

    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @νίκος κ Από εκεί πηγάζει και ο προβληματισμός μου...

    @ελένη Η ευελιξία είναι όντως χρήσιμο εργαλείο. Περισσότερο ίσως από την εξυπνάδα.
    Όσο για τη διχασμένη προσωπικότητα, άμα είσαι ακόμη στις δύο μόνο, καλά είναι! Το θέμα είναι τι γίνεται στις 3-4 και πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @eri Το επέκτεινες πέρα από τα όρια! Εύγε! Σε καλό δρόμο είσαι.
    Την καλησπέρα μου επίσης.

    @phlou...flis Οι προβληματισμοί μας γι αυτό είναι, να εξωτερικεύονται και να βλέπουμε ο καθένας τις απόψεις και των άλλων.
    Φυσική ε; Κάτι μου θυμίζει από πολύ παλιά...Χεχε
    Χαιρετίσματα στην πατρίδα. Και τα φιλιά μου ασφαλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Όλοι είμαστε αναγκασμένοι να χαμελαιοντίζουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Και μετά σου λένε ο άνθρωπος δεν είναι ένας θνητός θεός! Εδώ τρωγομαστε μεταξύ μας αλλά θέλουμε να ανακαλύψουμε (αν δεν το κάνανε ήδη) τους παράλληλους κόσμους, θεωρία, τουλάχιστο, αδιανόητη!

    Είμαστε θεικά πλάσματα ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. θελω να καταγγειλω οτι ο βλαμμενος χουφτωνει τον γκομενο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @tulipa nera Καλωσήλθες. Παρόμοιοι προβληματισμοί είμαι σίγουρος ότι διατυπώνονται συχνά. Τα συμπεράσματα, δικά μας!

    @ιφιγένεια Πόσο σύμφωνο με βρίσκεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @χάρης Θνητός θεός; Πολύ καλό! Μπορώ να το χρησιμοποιώ;
    Είμαστε, είμαστε!
    Την καλησπέρα μου.

    @σκουλήκι Δηλώνω πλήρη άγνοια... Κάτι ξέρεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Θα συμφωνήσω με τη Σοφία. Το να προσαρμόζεσαι σε κάθε περίσταση δεν σημαίνει πως δεν είσαι ο εαυτός σου. Αρκεί να είσαι ο εαυτός σου και να μην υποκρίνεσαι προκειμένου να γίνεις αρεστός στους άλλους.
    Οσο για τους κύκλους θα τους ζωγράφιζα σαν αυτούς της Ολυμπιακής (είναι και επίκαιροι) παράλληλους αλλά και τεμνόμενους μεταξύ τους. Το πως θα συμπεριφερθούν οι άλλοι πάλι εξαρτάται από την δύναμη που έχουν να είναι ο εαυτός τους αλλά να σεβαστούν και την εκάστοτε περίσταση.
    Πιστεύω πως σε όλες τις καταστάσεις (κάθε κύκλο) υπάρχουν όρια. Τα όρια του ενός κύκλου δεν μπορούν να παραβιάσουν τα όρια του άλλου...Απλά μπορούν να συνυπάρχουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ω ρε πακετο...κολλήσαμε κιτσόμητσε.. χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. μην πηγαινεις στα ξενα μπλογκ και κανεις παραπονα για νεες αναρτησεις...δεν πας και εσυ πισω αποκλειστικε και παγκοσμιε προμηθευτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @dyosmaraki Θυμίζει λίγο το Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν...
    Αυτό συμβαίνει και με μας.
    Επίκαιρη η Ολυμπιακή, μου άρεσε σαν συνδυασμός σκέψης!
    Όσο για τη συνύπαρξη...χμμ. Ίδωμεν.

    @κορκόδειλας Φίλτατε αρχαίε... Κολλήσαμε στο μέλι που λένε;
    Την καλησπέρα μου.

    @βλαμμένος Θα σε φτιάξω εσένα...
    Ευχαριστώ για την αναφώνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ασε ρε παλιομπισκοτο αβαταρ που θα πεις για αγνοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. μια βδομάδα το σκέφτομαι ... ακόμα το σκέφτομαι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @σκουλήκι Δεν ξέρω/ δεν απαντώ και πάλι...Αντιστέκομαι - λέμε τώρα!
    Φιλί

    @νατάσσα Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό; Χμμ...
    Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Απάντηση μετά από μέρες :)

    Μα άμα είμαι ειλικρινής, θα είμαι με όλους! Φυσικά και θα είμαι και μπροστά στην οικογένεια ίδιος με τους φίλους. Αν δεν είμαι σημαίνει ότι κάπου έχω χάσει την μπάλα! Κάτι δεν πάει καλά με μένα!

    Και μαθηματικά να το πάρω... όταν τέμνονται δύο γραμμές αυτές δεν αλλάζουν αν ανατραπούν τα πράγματα. Τις ίδιες γραμμές θα επεκτείνω και θα τις κάνω να τέμνονται :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. περασα απλα να σου πω οτι εισια γιδι...

    την ωρα που εσυ προμηθευεις τον κοσμο με τα πολυτιμα αγαθα σου εγω σε αποθεωνω

    καλημερα κιτσε (με τον Μητσο ειμαστε τσακωμενοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αλλά βρε παιδί μου θα προτιμούσα να ήξερα τι ακριβώς παίχτηκε στο Κολωνάκι και οδηγήθηκες σ αυτές τις σκέψεις, επειδή όλα από κάπου ξεκινάνε δεν θα έπρεπε να ξέρουμε το περιστατικό που σε έβαλε σ αυτές τις σκέψεις .... ελπίζω να μην μου πεις ότι το έχεις γράψει πιο πάνω διοτι είναι 60 και βάλε τα σχόλια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Φυσικά και μπορείς φίλε! Δεν είμαι δα και κανένας έμπορας:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @mmexer Μα άλλο το θέμα της ειλικρίνειας και άλλο της προσαρμοστικότητας. Άσε που η ειλικρίνεια είναι υπερεκτιμημένη έννοια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεις κάτι και καλό είναι αυτό να προσαρμόζεται στις περιστάσεις...
    Όσο για τα μαθηματικά, πάω πάσο!

    @βλαμμένος Ευχαριστώ για την αποθέωση! Θα ανταποδώσω σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @νατάσσα Μια τυχαία συνάντηση μεταξύ διαφορετικών κόσμων. Κλεφτές ματιές και τα συναφή... Αλλά αυτό ήταν η αφορμή και μόνο. Τα υπόλοιπα τα βιώνουμε καθημερινά!

    @χάρης Όχι δα και έμπορας! Ευχαριστώ φίλτατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. πραγματικά πολυ ενδιαφέρον (για αλλη μια φορα )το θέμα σου.
    Συμφωνω με τον σπίθα πως σε κάθε περίπτωση προβάλλουμαι την προσωπικότητα που θεωρουμε οτι απαιτει η περίσταση,είτε που έχουμε την ανάγκη να βγάλουμε τη δεδομένη στιγμή και πάντα υπάρχει κατω αοόλες τις συμπεριφορες μας μια σταθερη βαση χαρακτηριστικών που δε μπορουν να αλλαξουν.
    Θα ηταν τέλειο,και για αυτο ζηλευω τους ηθοποιους,να μπορουσαμε οντως να είμαστε διαφορετικοι ανθρωποι καποιες στιγμες χωρις επιπτωσεις στο κοινωνικο μας προφιλ ή στις σχεσεις μας ή στην καθημερινότητα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. σου έχω πρόσκληση στο μπλογκ μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Moυ φαίνεται πως φοβάσαι μήπως σε κατηγορήσουν για διχασμένη προσωπικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ..."απλώς αναλόγως την περίσταση, βγαίνει και η αντίστοιχη έκφανση της προσωπικότητας."...
    Την έδωσες την απάντηση ήδη από ό,τι βλέπω.
    Ποιός θα επικρατήσει;
    Μα αναλόγως την περίσταση, την στιγμή, τις ανάγκες... τίποτα δεν είναι απόλυτο και σταθερό.
    Αν για παράδειγμα έχεις βγει για να ξεσπάσεις από μια κακή μέρα στη δουλειά σε καταγώγιο 18ης κατηγορίας και έχεις γίνει φέσι, σε περίπτωση που πέσεις με κάποιον τρόπο πάνω στο αφεντικό σου στην έξοδο, σκασίλα σου... ακόμα και αν το πρωί ήσουν αναγκασμένος να καταπιείς τη γλώσσα σου για κάποιο λόγο, γιατί εκείνος είναι authoritarian και εσύ περιμένεις να εγκρίνει μια μετάθεση, μια αύξηση, μια δουλειά σου.
    Η πίεση και το ποτό θα σε κάνουν το βράδυ-ξημέρωμα να τον αντιμετωπίσεις τελείως διαφορετικά από ό,τι το πρωί στον εργασιακό χώρο. Δεν είναι λοιπόν θέμα επικράτησης αλλά ειδικών συνθηκών... νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Πάντα σε παράλληλους δρόμους πορευόμαστε με τους άλλους. Κάποτε συγκρατούμαστε κι είμαστε politically correct. Κι άλλοτε εκφραζόμαστε μακριά από τυπικότητες. Δεν υπάρχει ιδανικό. Μάλλον περιστασιακό. Αλλά μάλλον προσωπικά δεν το έχω βρει σε απόλυτο βαθμό. Τουλάχιστον οι περισσότεροι ξέρουν τι τρέλα κουβαλάω '-PPP

    Στη Μηλιώνη σε βρήκε ο οίστρος;

    Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Μάλλον η λύση του γρίφου "τομή παράλληλων κόσμων" είναι η επιστροφή στην αρχή. Το να "μπερδεύεις" διαφορετικές ταυτότητες και attitudes δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δεν έχει καταρχην εγκυρότητα ως προς το πραγματικό μας είναι .Είναι φοβερό το πόσους ρόλους έχει υποδυθεί ο καθένας μας ως τώρα. Αυτό που μένει όμως είναι η πραγματική μας στόφα. Κι εκεί είναι το πιο ασφαλές καταφύγιο. Και για εμας. Και για αυτούτς που αγαπάμε

    PS: Διαπίστωσα ότι το σχόλιό μου την προηγούμενη φορά δεν καταχωρήθηκε και έσπευσα να επανορθώσω φλυαρώντας. με βαριέμαι όταν το κάνω αυτό

    Καλημέρες ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλοδεχούμενο ότι συναντήσουμε αλλά και ότι μείνει παράλληλο προς εμάς.
    Αρκει να μην αλλάζουν μέσα μας τα θετικα μας τα στοιχεία και να μην αλλοιώνεται η προσωπικότητα μας.
    Το να κάνουμε όμως μικρές αμοιβαίες παραχωρήσεις προκειμένου να πετύχουμε αρμονική συμβίωση δεν το θεωρώ άσχημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. @ευτυχία Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Είναι θέμα, που απ'ό,τι καταλαβαίνω, μας απασχολεί όλους.
    Τώρα αν έχει σχέση με την ηθοποιία...Καλός ο συσχετισμός. Με προβλημάτισες...

    @νατάσσα Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Βέβαια, η σχέση μου με την ποίηση είναι καθαρά πλατωνική!
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. @πατσιούρι Πώς μπορεί να κατηγορηθεί για διχασμένη προσωπικότητα κάποιος που ονομάζεται Κίτσος Μήτσος; Ωραία το έθεσες!

    @χουανίτα Θέμα ειδικών συνθηκών, λοιπόν... Ενδιαφέρουσα προσέγγιση αν μη τι άλλο.
    Όντως, αναλόγως με το μέρος μπορεί να διαφοροποιηθεί η αντίδραση - αντιπροσωπευτικό το παράδειγμά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. @the muppet show girls Καλή η τρέλα, συνέχισε να την κουβαλάς γιατί πάντα χρειάζεται. Όσο για τους δρόμους τους παράλληλους...

    ΥΓ Κάτι ξέρεις εσύ... Μπροστά ήσουν στη Μηλιώνη; Στο Λα Τας μήπως;


    @mad Φλυάρησε γιατρέ, δεν υπάρχει θέμα. Ίσα-ίσα.
    Όσο για τους ρόλους, το θέμα είναι κατά πόσο μπαίνουν και στο πετσί μας. Εκεί ίσως χάνεται ή κερδίζεται το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. @βλαμμένος Αν και δεν κατάλαβα, γιατί δε μιλάω ξένες γλώσσες, κάτι καλό θα είπες.
    Καλημέρα και σε σένα.

    @λάκων Τα όρια που θέτουμε, όμως, γι αυτές τις παραχωρήσεις είναι το κρίσιμο σημείο. Ο καθένας βρίσκει την ισορροπία του.
    Σωστή η παρατήρηση.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Νομίζω πως όταν προσπαθήσουμε να φέρουμε κοντά κάποιους πυρήνες από μόνοι τους θα απωθηθούν και έτσι θα συνεχίσουμε να περπατάμε παράλληλα... και όλα θα'ναι ακατάλληλα για να σμίξουνε πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. γραφω κατω απο το λαχανακι λες να λερωθω με λαδια ?

    ερωταααααααααα ουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. @λαχανάκι Κάποιοι θα απωθηθούν, κάποιοι θα περάσουν αδιάφοροι, κάποιοι ίσως και να ενωθούν. Στο χέρι μας είναι οι επιλογές μας.
    Κάτι σαν ακατάλληλη σκηνή μου κάνει αυτό...

    @σκουλήκι Τρελό μωρό, ουτς επίσης.
    Αχτύπητο τρίδυμο (και όχι τριχοτόμηση) που μας κάνει...δώδεκα!
    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. This is Matrix! θα έγραφες καλό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μόνο μπορεί να σου έβγαινε και λίγο Κιούμπρικ!

    Πάντως, πολλές φορές ανακαλύπτεις τους διαφορετικούς χαρακτήρες σου, μεγαλώνοντας! Έρχονται στην επιφάνεια μετά από κάποιες εμπειρίες και αρχίζεις να συμπεριφέρεσαι σαν άλλος άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. @penny Χαχα! Λες να είναι η κλίση μου προς τα εκεί;
    Μεγαλώνοντας, αποκτώντας περισσότερες εμπειρίες. Συμφωνώ και επαυξάνω. Είναι η ανάγκη για βελτίωση που επιτάσσει.
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Εγώ δε γεμίζω κανένα με λάδι σκουλικαντέρα... το έβγαλα :P... όπως λέει και ο κίτσος αυτή η 3αδα κάνει για 12... Απλά τυχαίνει το 1/3 να είναι ελατωματικό κάι πάει μόνο σε αυτό η γκαντεμιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. @λαχανάκι Την επόμενη φορά (αν είσαι θαρραλέα και έρθεις πάλι) το κέρασμα δικό μου!
    Έλα βρε, δεν είναι γκαντεμιά, γούρι είναι, γούρι!
    Φιλιά!

    ΥΓ Πώς το έβγαλες το λάδι τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή