Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007

Πακετάροντας

Ενόψει γιορτών, ονομαστικών και μη, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο ασχολούμαστε με το πακετάρισμα. Είτε με το ταξίδι στο χωριό, στους γονείς σε άλλη πόλη, σε φίλους, σε εκδρομή, εντός ή εκτός. Είναι κάτι που αφορά σε όλους μας. Ακόμη και οι εναπομείναντες – παρεμπιπτόντως τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή της Αθήνας – ασχολούνται με το ξεπακετάρισμα και το πακετάρισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Το πακετάρισμα γίνεται με δύο τρόπους. Βασικά ή γίνεται ή δε γίνεται! Είναι ένα μυστήριο πράγμα που συνοδεύεται από αρκετούς μύθους και τρέλες.

Καταρχάς, όσο και αν οργανωθείς, όσο και αν προγραμματίσεις πάντα θα βρεθεί εκείνο το μικρό κάτι που θα ξεχάσεις. Είτε θα είναι οι παντόφλες/ σαγιονάρες, είτε εκείνο το όμορφο μπλουζάκι είτε εκείνο το χρησιμο-άχρηστο, πάντα κάτι μένει πίσω! Ίσως είναι το κομμάτι του εαυτού μας που αφήνουμε πίσω για να το βρούμε όταν γυρίσουμε.

Έπειτα ο όγκος των πραγμάτων. Όσο και να προσπαθήσει κανείς, ο όγκος των πραγμάτων θα βγει δυσανάλογος των αναγκών. Όλα εκείνα τα χρήσιμα πράγματα θα αποδειχτούν άχρηστα, καθότι με το ίδιο τζην θα κυκλοφορούμε, είτε θα λείψουν εκείνα που βγάλαμε έξω την τελευταία στιγμή! Ένα μυστήριο πράγμα, είτε πακετάρει κανείς για 4 μέρες είτε για μία βδομάδα, πάνω – κάτω ο ίδιος αριθμός πραγμάτων είναι μέσα στη βαλίτσα!

Επιπλέον, η τέχνη του πακεταρίσματος. Υπάρχουν τύποι οργανωτικοί, άλλοι που το παλεύουν και άλλοι που απλώς πετάνε μέσα τα πράγματα. Υπάρχει μια διεθνής συνισταμένη: όσο και αν προσπαθήσεις, στην επιστροφή ο όγκος των πραγμάτων θα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ανεξαρτήτως του πόσα πράγματα θα ψωνίσεις από εκεί που είσαι!

Νεόκοπο σχετικά περί πακεταρίσματος είναι το κομμάτι των νέων τεχνολογιών. Φορτιστής για το κινητό, την φωτογραφική, την κάμερα, εξτρά μπαταρίας, ο φορητός υπολογιστής, το i-pod και ό,τι άλλο τεχνολογικό γεμίζουν με επιπλέον χώρο τις αποσκευές μας. Το κατά πόσο θα φτάσουν σώα και αβλαβή, εξαρτάται άμεσα από το πώς θα τα τοποθετήσουμε και στην καλή θέληση του οποιουδήποτε θα χειριστεί τη βαλίτσα μας!

Υπάρχει και το πακετάρισμα ή καλύτερα τακτοποίηση από σκέψεις, λέξεις, σχέσεις, όλα... Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα.

Αναχωρώντας και εγώ με τη σειρά μου, σας εύχομαι πάνω απ’όλα Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία. Να περάσουμε όλοι όσο το δυνατόν καλύτερα, ανεξάρτητα του τι έχουμε επιλέξει να κάνουμε και επιστρέφοντας, να είμαστε εδώ να αναρτούμε, να συζητάμε, να σχολιάζουμε και όλα αυτά τα όμορφα.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους μας!
ΥΓ Τρέχω να πακετάρω τώρα γιατί ήδη έχω αργήσει! Καμιά συμβουλή κανένας;