Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Η διάνοια της βλακείας

Παντού υπάρχει ένας μύθος. Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται αυτό, είναι μια μεγάλη αλήθεια. Όταν ακούει κανείς τον όρο «βλακεία», του’ρχεται στο μυαλό κάτι χαζό, κάτι που στερείται λογικής και νοήματος, κάτι που δε θα ήθελε να κάνει, κάτι που ντροπιάζει. Είναι όμως έτσι απλά τα πράγματα;

Συνώνυμα ή παρεμφερείς έννοιες της βλακείας είναι το καραγκιοζιλίκι, η χαζομάρα, η κουταμάρα, η μαλακία, η ηλιθιότητα. Αντίθετες έννοιες εννοούνται η σοφία, η εξυπνάδα. Αυτά σημειολογικά.

Στην εποχή μας, εποχή άκρατης γνώσης, η εξυπνάδα είναι μια έννοια που κυριαρχεί παντού. Επιδιώκεται και επιδεικνύεται ως λάφυρο παντού. Σπίτι, σχολείο, δουλειά, μέσα επικοινωνίας, παντού. Η βλακεία, αντιθέτως, θεωρείται απορριπτέα. Ίσως είναι ο έμφυτος φόβος που περικλείει τη βλακεία. Ίσως φταίει η αποθέωση της εξυπνάδας που αυτομάτως καθιστά την βλακεία κάτι κακό, δείγμα αδυναμίας. Γίνεται όμως να είμαστε όλοι έξυπνοι; Και πάνω απ’όλα, γίνεται να μην κάνουμε ποτέ βλακείες;

Αυτό αποτελεί ουτοπία. Άρα δεχόμαστε ότι αρκετές φορές στη ζωή μας κάνουμε βλακείες. Κάποιος που κάνει διαρκώς βλακείες, είναι σήμερα περισσότερο προνομιούχος από κάποιον που κάνεις γενικώς έξυπνα πράγματα και μόνο κάποιες στιγμές βλακείες. Έχει σχέση με το πόσο ψηλά έχει θέσει τα στάνταρ κανείς. Άμα τα στάνταρ είναι υψηλά και κάνει κανείς βλακεία είναι πολύ πιο ηχηρό από το να κάνει βλακεία κάποιος που μας έχει συνηθίσει σε αυτό. Και αντιθέτως, η εξυπνάδα κάποιου μετρίως έξυπνου μετράται λιγότερο από την στιγμιαία εξυπνάδα ενός που συνήθως κάνει βλακείες.

Από την άλλη στον εργασιακό χώρο κατά κόρον, λίγοι εμπιστευόμαστε κάποιον που κάνει διαρκώς βλακείες. Άρα τον αφήνουμε περισσότερο στην ησυχία του, ενώ φορτώνουμε τη δουλειά σε κάποιον εξυπνότερο. Τελικά ποιος είναι ο βλάκας και ποιος ο έξυπνος;

Η βλακεία είναι προτέρημα. Καλώς ή κακώς, όλοι θα την κάνουμε και ακόμη περισσότερο, όλοι θα τη χρειαστούμε. Χρειάζεται να είσαι λίγο βλάκας για να μην καταλαβαίνεις κάποια από τα πράγματα που εξελίσσονται τριγύρω σου. Ασχολίαστο, γιατί όλοι έχουμε σχετικά παραδείγματα. Επίσης η βλακεία εξασφαλίζει και άγνοια κινδύνου, άρα και περισσότερη τόλμη! Αν δεν ξέρεις, μπορεί να προσπαθήσεις περισσότερο για κάτι που θέλεις από κάποιον που το έχει σκεφτεί, το έχει ξανασκεφτεί και τελικά το έχει απορρίψει ως αδύνατο.

Όσο κι αν ψάξει κανείς μέσα του, θα ανακαλύψει πολλές βλακείες του παρελθόντος και αρκετές βλακείες που έρχονται. Το θέμα είναι να απενοχοποιήσει κανείς τις βλακείες του, να τις αποδεχθεί και να συμφιλιωθεί με την ιδέα των προηγούμενων και των επερχόμενων. Γιατί μέσα από τις βλακείες του μαθαίνει κανείς. Είναι ο διδακτικός χαρακτήρας της βλακείας, όπου σκοπός δεν είναι να μην κάνει κανείς βλακεία, αλλά να μάθει να μην την ξανακάνει.

Εξυπνάδα δεν είναι να κάνεις διαρκώς έξυπνα πράγματα, αλλά να ξέρεις πότε να κάνεις τη βλακεία.

96 σχόλια:

  1. Αφιερωμένο σε κάτι γκρινιάρηδες παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Εξυπνάδα δεν είναι να κάνεις διαρκώς έξυπνα πράγματα, αλλά να ξέρεις πότε να κάνεις τη βλακεία"
    Είναι ότι ποιό έξυπνο έχω διαβάσει... ever.

    Καλημέρα.
    (PS. Οι γκρινιάριδες ακολουθούν μετά από μένα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωπω!Βλέπω την έχεις φιλοσοφήσει τη βλακεία!Χιχι!Καλά που τοβρίκατε οτι είμαι γκρινιάρα;;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @radio marconi Γκρινιάρης είμαι και εγώ σήμερα γιατί με ξυπνήσανε νωρίς.
    Ό,τι πιο έξυπνο ή ό,τι πιο βλακεία; Ή τελικά δεν έχει και μεγάλη διαφορά;
    Καλημέρα και σε σένα.

    @φτυαράτσι Φιλοσοφώντας τις βλακείες μας. Μεγάλη συζήτηση πράγματι.
    Δε λέμε για σένα βρε φτυαράτσι! Μια χαρά είσαι. Ζήτω η κουλαμάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα συμφωνήσω με τον marconi, προς το πιο εξυπνο που εχω διαβασει μου φαινεται κ εμενα :) Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @roadartist Καλημέρα, επίσης. Το πιστεύω πραγματικά γι αυτό και το στηρίζω. Ευχαριστώ, πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe." ειπε πολυ ευστοχα ο θειος Albert.


    Παντως εγω...γι αυτο ειμαι ξανθια...Θελω κι εγω μια δικαιολογια βρε παιδι μου!


    Φιλι γλυκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μωρο μου βλακεια ξεβλακεια

    εγω σε αγαπαωωωωωωωωωωωωωωωωω

    σημ..δεχομαι και ατοκα δανεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πριν καλά - καλά τελειώσω το διάβασμα να σου που ότι με χεις ρίξει κάτω απο τα γέλια για ότι αφορά την βλακεία στον εργασιακό χώρο .... θα επιθυμούσα την άλλη Κυριακή να γράψεις αποκλειστικά και μόνο γι αυτό και να συζητησουμε ποιος είναι ο βλάκας εν τέλει, ή καλύτερα ποιός κάνει τον μαλάκα στην δουλειά ... εε pardon για το μαλάκας αλλά δεν μου ρχεται και κάμμια άλλη λέξη και πως να πω αλλιώς τον μαλάκα ? ... θα δω στον Μπαμπινιώτη για να γράφω πιο κόσμια τις άλλες φορές ;)
    ...πάω να συνεχίσω το διάβασμα και επανέρχομαι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και καταλήγω ότι μ αρέσει πααααααρα πολύ να σε διαβάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολυ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο ποστ και με μεγαλες αληθειες.Εγω θα ήθελα απλως να προσθεσω οτι ολοι ανθρωποι στην πλειοψηφια μας ειμαστε εξυπνοι σε καποιον τομέα και βλακες σε καποιον αλλο που ενδεχομένως δεν ασχοληθηκμε ποτε γιατι δεν μας ενδιαφερει.
    Εκτος απο το ΙQ εχει γινει λογος και για το EQ τη συναισθηματική μας ευφυια στην οποια πολλοι δυστυχως,ιδιαιτερα "οι πνευματικα ευφυεις" ,παρουσιαζουν ελλειμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ξαναδιαβάζοντας το... μου ρθε ένας εναλλακτικός τίτλος ..."το δικαίωμα στην βλακεία " :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @natassa Για τη δουλειά κάτι έχω σκεφτεί να γράψω, περιγράφοντας τους τύπους που συναντάω ως καρικατούρες. Ίδωμεν. Θα εντάξω τον βλάκα και τον έξυπνο εκεί. Παντού υπάρχουν αυτοί οι τύποι!
    Καλά το είπες βρε, μην το σκέφτεσαι. Μαλακία η βλακεία.
    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, πάντως.
    Χρήσιμος και αυτός ο τίτλος, αλλά ήθελα κάτι που να κάνει μεγαλύτερη αντίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @legally blonde Μ'αρέσει κι εμένα αυτή η ρήση του Αλβέρτου Μονόπετρου...Ισχύει και ισχύει στο ακέραιο.
    Το χρώμα του μαλλιού λες να είναι τελικά τόσο σημαντικό και στο χώρο εργασίας;

    @σκουλήκι Αυτή είναι μεγάλη βλακεία αλλά είναι και η πιο ωραία πανάθεμά τη! Αξίζει να παραδοθεί κανείς...
    Άσε που κοστίζει - ετοιμάζω τον φάκελο, στο γνωστό μέρος ε;

    @ευτυχία Φυσικά και δεν ξεχνάμε το συναίσθημα. Σημαντικότατος παράγοντας. Σκέφτεσαι να ήταν κατανεμημένα όλα σε μία μεριά; Δηλαδή εξυπνάδα και συναισθηματική ευφυία; Τι θα κάναμε οι υπόλοιποι;
    Λες επίσης όντως να είμαστε έξυπνοι ή βλάκες αναλόγως με το πόσο σημασία έχουμε δώσει σε κάθε τομέα; Χμμμ... Ενδιαφέρον αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εξυπνάδα είναι να ξέρεις πότε να μην επαναλάβεις τις βλακείες σου. Γιατί δυστυχώς ο βλάκας δεν μαθαίνει από τις βλακείες που κάνει, αλλιώς μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα γινόμασταν όλοι παν-έξυπνοι.

    Πάντως αν το πάρουμε πιο επιστημονικά το θέμα, ένας από τους πιο έγκυρους ορισμούς της εξυπνάδας μιλάει για 7 είδη εξυπνάδας, που τα έχουμε όλα όλοι σε διαφορετικό βαθμό (γλωσσολεκτική, λογικο-μαθηματική, ενδοπροσωπική, διαπροσωπική, μουσική και άλλες δύο που δεν τις θυμάμαι). Είναι δυνατό να είσαι βλάκας σε όλες, αλλά πιο πιθανό είναι να έχεις μία ή δύο περισσότερο αναπτυγμένες από τις άλλες, δηλαδή ας πούμε μπορεί να είσαι ικανότατος μουσικός αλλά στις κοινωνικές σχέσεις να είσαι σκράπας, ή ικανότατος μαθηματικός αλλά να μην μπορείς να συνδιάσεις δύο μουσικές νότες κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωραίος συνειρμός, δε μου μένει τίποτ' άλλο παρά να συμφωνήσω με τον Radio Marconi

    Καλησπέρα από Κύπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καί ακόμα μπορεί νά προέρχεται όχι από πνευματικό έλλειμμα αλλά από άγνοια τών κανόνων πού διέπουν μία κοινωνική ομάδα, όπως συχνά στίς σχέσεις τών δύο φύλων, ή ακόμα χειρότερα από άγνοια τών νόμων ή οποία ώς γνωστόν... απαγορεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με την βλακεία πας μπροστά.
    Μέχρι και ...νομάρχης μπορείς να γίνεις:
    http://www.youtube.com/watch?v=eii3Wxz6TnE

    Καλησπέρες

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. θα σου κανω μηνυση ρε...πας και κλεβεις την δοξα μας?...απο που και ως που βαζεις την βλακεια στο στομα σου?...εδω εχουμε τα πνευματικα δικαιωματα....μηνυση να σε κλεισω σε ιδρυμα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κίτσο είσαι θεός.

    Ως χρόνιος βλάκας, έχω να πω πως η βλακεία είναι αρετή.

    Και ας μου πήρε χρόνια να τους πείσω, πως δεν το παίζω βλάκας, είμαι βλάκας, τώρα από άποψη, από μαλακία....καλή καρδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ναι στο γνωστο μερος με τα γνωστα ρουχα στην γνωστη σταση

    μην φοβασαι τον βλαμμενος εγω θα δωθω στο δικαστα για αμεση αθωωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παντως ενα ειναι βεβαιο...Δεν περνας απαρατηρητος-και μερικες φορες...το εχεις αναγκη! Λες να γινω μια απλη καστανη απλε ανθρωπε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ θα συμφωνήσω με τη γνωστη σε όλους μας ατάκα του συναδέλφου Einstein...προσθέτωντας πως ο βλάκας είναι το πιό επικίνδυνο όν στον πλανήτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. O/η βλάκας ειναι επικίνδυνο πράγμα οταν θεωρεί εαυτόν μάγκα.
    Δε μπορώ παρα να συμφωνήσω απόλυτα οτι εξυπνάδα ειναι να ξέρεις πότε και πώς σε παίρνει να την κάνεις.
    Ωστόσο, το να βρίσκεται η τύχη διάφορων στα χέρια βλακών, ειναι Ατυχία ! Δεν την παλεύεις !

    Ωραίο θεμα Κιτσμιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @sofia Ώστε υπάρχει και επιστημονική προσέγγιση; Κοίτα να δεις! Ούτε καν είχα ακούσει κάτι σχετικό.
    Συμφωνώ για το κομμάτι της επανάληψης των λαθών. Πολλές φορές κάνουμε τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια...

    @ωσηε Καλησπέρα από Αθήνα! Τι λέει ο καιρός κάτω;
    Ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ιφιγένεια Καλησπέρα. Ποιο απ'όλα βρε ιφ; Φαντάζομαι το τελευταίο. Να σου πω την αλήθεια, πριν το γράψω, ούτε και γω!

    @k.sk. Καλησπέρα και καλωσήλθες. Αν προέρχεται από άγνοια, είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμο και αντιμετωπίσιμο. Αν είναι όμως θέμα επιλογής; Τότε τι κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @moodygirl Λες ε; Απ'ό,τι μου λέει και αυτός, μάλλον αμοιβαία τα αισθήματα! Χεχε!

    @doctor Χαχα! Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα!
    Το βίντεο είναι άκρως ενδεικτικό. Αυτά να τα ξανα-βλέπουμε εμείς που τους ξανα-ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @βλαμμένος Ρε συ, εδώ σε αποθεώνουμε με έμμεσο τρόπο και εσύ λες για μηνύσεις; Άσε που έχεις και αφιέρωση στην αρχή των σχολίων!
    Πνευματικά δικαιώματα στη βλακεία...Λες να υπάρχουν; Ξέρω πάρα πολλούς δικαιούχους.

    @ορέστης Όλοι μας είμαστε, μη νομίζεις. Απλώς ορισμένοι το κρύβουν καλύτερα απ'τους υπόλοιπους.
    Καλή καρδιά πάνω απ'όλα. Αυτό κρατάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @σκουλήκι Χαχα! Όλα γνωστά και όλα ωραία. Άστον να λέει, για αποθέωση τα κάνει.
    Μόνο μην κάνουμε καμιά βλακεία...Ή μάλλον, καλύτερα να κάνουμε!

    @legally blonde Εσύ ξέρεις καλύτερα. Εγώ απλώς ανεμίζω την ξανθιά μου χαίτη...
    Όσο για το αν περνά κανείς απαρατήρητος ή όχι, είναι περισσότερο θέμα αίσθησης, παρά λοιπών προσδιοριστικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @πατσιούρι Όταν ο βλάκας κάνει γενικώς βλακείες, δεν είναι επικίνδυνος. Αλλά επειδή συνήθως μπλέκουν κι άλλους ανθρώπους σε αυτές, τότε ξεκινούν τα προβλήματα!

    @τζονάκος Χαίρομαι που σου άρεσε, φίλτατε. Όσο για τον ορισμό αυτό της ατυχίας, συμφωνώ και επαυξάνω! Επειδή όμως συμβαίνει αρκετά συχνά, υπάρχει και η έκφραση που λέει "Απλώς, σκάσε και κολύμπα".Δεν την παλεύεις, που λες κι εσύ.
    Ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. αναμενοντας λοιπον τις βλακειες της λατρειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οι καλύτερες βλακείες είναι αυτές που δεν περιμένεις...Οι επόμενες δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ζω για ολες αρκει να ειναι σε συσκευασια τυρογαριδακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δε θέλω περιορισμούς!
    Και με τάπα για τις εξόδους.
    Ραβδώσεις, γεύση φυστίκι και όλα τα σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα φίλτατε.Νομίζω πρώτη φορά μπαίνω στον χώρο σου και θα ήθελα να σου πω ότι μου αρέσει.Θα ήθελα σαν πρώτο σχόλιο να σε ρωτήσω:Τί σημαίνει βλακεία και τί εξυπνάδα.Γιατί έξυπνοι σήμερα θεωρούνται τα λαμόγια.Τί σημαίνει αυτό που έκανες είναι βλακεία ή αυτό που έκανες είναι εξυπνάδα.Την καλημέρα μου και θα τα πούμε την Τετάρτη πίνοντας και φιλοσοφώντας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπέρα. Καλωσήλθες και πάλι - είχες ξαναγράψει κάποια στιγμή παλιότερα, θυμάμαι.
    Αυτό ακριβώς είναι το νόημα των συγκεκριμένων σκέψεων: τι σημαίνει βλακεία και τι εξυπνάδα. Μήπως δεν είναι τα πράγματα ακριβώς όπως νομίζουμε; Μήπως χρειάζεται επιπλέον σκέψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. βρε ανθρωοπε για την βαλακεια ειναι το ποστ σου τι με διορθωνεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κατά πρώτον, διαφωνώ. Το καραγκιοζιλίκι δεν είναι συνώνυμο της βλακείας.
    Είναι αυτόνομο βασίλειο, πιθανόν κατά πολύ πιο επικίνδυνο.

    Κατά δεύτερο, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, μου θύμησες το στίχο του Lennon: They hate you if you're clever and despise the fool.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @skouliki Πού σε διόρθωσα βρε; Περιορισμό εννοούσα το σακουλάκι. Και αν το δώρο είναι πιο μεγάλο; Απλή απορία ενός χαζού!

    @pan Παρεμφερής έννοια, ναι. Συνώνυμο, όχι. Και συμφωνώ ότι είνια ολόκληρη ξεχωριστή κατηγορία.
    Ο κόσμος υποτιμά τους βλάκες...εσφαλμένα θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. μου τη δίνουν οι βλάκες!!!

    (ο γκρινιάρης!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @mpoumpoula Για άλλους πήγαινε αυτό, αλλά δεν πειράζει!
    Ωραία τα στρουμφάκια!!! Άντε, καλό δρόμο.

    @λαχανάκι Μπράβο που τ'αναγνωρίζεις!
    Μεταξύ μας, όλοι μας κάνουμε και μάλιστα πολλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. κατάχρηση του όναματος και της ιδιότητας μου απ ολους εδω μέσα....θα κάνω σε ολους μηνυση...κιτσο εσυ ειπαμε...στο παρκο να λυσουμε τις διαφορες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. "Οι καλύτερες βλακείες είναι αυτές που δεν περιμένεις...Οι επόμενες δηλαδή". Κατοχύρωσέ το πνευματικά. Μιλάμε για ΤΗΝ ατάκα ;-)

    Παρόλα αυτά ως αιώνιος βλαξ σου κρατώ κακία. Για να μάθεις ουχμ!

    PS: Το τέλειο άλλοθι = "Όποιος παραδέχεται τις βλακείες του, δεν είναι βλάκας". Κι εμείς που προσπαθούμε να μην τις κάνουμε τι ειμαστε? Βλάκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @βλαμμένος Τόσες μηνύσεις, ούτε ο Κούγιας δεν προλαβαίνει! Όπως λέει και ο Λαζόπουλος "Μηνύστε με, μηνύστε, σε δίκες ξεφτιλίστε με".
    Πάλι σε περίμενα στο πάρκο, πάλι δεν ήρθες!

    @mad Χαχα! Χαίρομαι που αρέσει σε έναν γνώστη του θέματος - τουλάχιστον όπως ισχυρίζεται.
    Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι, πάντως. Συνέχισε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. αν το δωρο ειναι πιο μεγαλοοοοοοο

    filmnet 3 και ο θεος βοηθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. όσο πιο βλάκας τόσο πιο ευτυχισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 12 και ουτε ενα τηλεφωνημααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @skouliki Το 3, ε; Ενδιαφέρουσα προσέγγιση.
    Τρελή καλησπέρα και φιλί!

    @τρελοτουρίστες Επίσης καλησπέρααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @erisabetsu-chan Πες το ψέματα! Μου'δωσες και ιδέα για επόμενη ανάρτηση τώρα!

    @μανιταράκι Έλα μου ντε; Όλοι αυτό ψάχνουμε.
    Καλωσήλθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @σκουλήκι Μαγικός αριθμός το 12; Μόνο που σε αρρωσταίνει καμιά φορά!
    Φιλί και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. με λίγα λόγια ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΒΛΑΚΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι με λίγα λόγια; Δεν έχεις και άδικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @νίκος κ. Ο καθένας για τον εαυτό του. Δεν είπα ότι είμαστε βλάκες, βλακείες όμως κάνουμε...Άλλοι συχνότερα, άλλοι πιο σπάνια, αλλά ποτέ δεν τις αποφεύγουμε!

    @χουανίτα Από τη μία θέλω να γνωρίζω, από την άλλη... Τι να πω! Και αυτό που λες μες στο πρόγραμμα είναι, πάντως.
    Ως τότε, ας απολαύσουμε το μεγαλείο από τις βλακείες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα και απο εδώ.
    Η τελευταία πρόταση τα έσπασε! ;)
    και έχω ακούσει και το άλλο...
    "Το πιο δύσκολο πράγμα για έναν έξυπνο, είναι να παραστήσει τον βλάκα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Κατα μια εννοια Κιτσομιτσουμ ο βλακας ειναι ο ποιο εξυπνος,γιατι εργασιακα οπως ειπες κι εσυ τον ποιο πολυ καιρο την βγαζει λουφα ενω ο εξυπνος ειναι ο ποιο βλακας και παλι κατα μια εννοια,αφου σκοτωνεται στη δουλεια και ευχαριστω δεν ακουει.Θυμαστε εκεινο τον ηχο για κινητα:Καμια αυξηση θα παρουμε? (ακουγετε ενα σαδιστικο γελιο και μετα μια φωνη απανταει:):Τ'α....α μου θα παρετε! (Το αφεντικο,ο ναζι....)Χε,χε,χε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @inner silence Μαζί σου και σ'αυτό! Είναι δύσκολο λες; Πού να ξέρω και γω...

    @κώσταςκ Καλώστον. Τον θυμάμαι τον ήχο, απίστευτη σαδιστικά δωσμένη αλήθεια!
    Και για τη δουλειά, τα είπες όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χαμος γινεται εδω μεσα βλεπω!
    Πειραζει που κανω το βλακα οταν παω σε δημοσιες υπηρεσιες π.χ. στην εφορια;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @rodia Εκεί χρειάζεται όχι μόνο βλακεία αλλά και τρέλα (βλέπε δύο αναρτήσεις κάτω). Γιατί τελικά μόνο έτσι επιβιώνεις!
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πάντως εγώ ένα ξέρω... Πως αν δεν υπήρχαν οι βλάκες δεν θα ξεχωρίζαμε τους έξυπνους....

    Καλά δεν είπα εγώ αυτό... Για να μην με περάσετε για έξυπνο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. μεγάλη κουβέντα είπες!


    ζήτω το διακαίωμα στην προεπιλεγμένη βλακεία!

    υγ ζήτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Η τελευταία σου πρόταση μου θύμησε την λογική του Σωκράτη: η εξυπνότερη είναι εκείνη που γνωρίζει τι δεν γνωρίζει. Εξαιρετικά.

    Επίσης, θέλω να προσθέσω πως η παραφροσύνη (η εννοούμενη ως βλακεία) είναι ένδειξη ελευθερίας.

    Πολύ ωραίο ποστ.

    (Εδώ πρόκειται να εξομολογηθώ: όταν είδα τα 67 σου σχόλια, θυμήθηκα πριν λίγους μήνες που ήμασταν εμείς οι δύο μόνο και αφήναμε σχόλια ο ένας στον άλλο:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. και στο κατω κατω αυτοι που νομιζουν η τελος παντων το παιζουνε εξυπνοι ας σταματησουνε γιατι εκνευριζουνε και εμεας που ειμαστε στ αληθεια...
    χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. To έκλεισες το θέμα μια χαρά με την τελευταία σου ατάκα που αγγίζει τα όρια του αποφθέγματος!

    Σαφώς και κάνουμε βλακείες (ή λάθη). Το θέμα είναι να το ξέρουμε και να μην είμαστε στον κόσμο μας όταν ζούμε το "λάθος".

    Για την βλακεία έχω να πω κάτι:
    είναι επικίνδυνη.
    Δεν κάνω πλάκα, έχω τρομάξει με γνήσιους βλάκες, με έξυπνους όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @mmexer Δίκιο έχεις. Αν δεν υπήρχαμε οι βλάκες, δε θα ξεχωρίζαν οι έξυπνοι...
    Λέω κάτι λάθος;

    @kanataki Όλοι την έχουμε! Αβλεπί και άφοβα!
    Ζήτω και ευχαριστούμε την αδερφή σου για τα κεράσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @haris Έτσι είναι. Σκέφτομαι να γράψω κάτι σχετικά. Ίδωμεν. Πάντως σωστή η παρατήρηση.
    (Σωστός και πάλι! Τι να πεις...)

    @βλαμμένος Η αχρωματοψία πάει σύννεφο. Περτικαλί ήταν το χρώμα!
    Γεια σου και σένα άρχοντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. @μοιράιδα Καλή επάνοδο! Εδώ είμαστε από την άλλη πλευρά, τους συνειδητοποιημένους βλάκες!

    @μετεωρίτης Επικίνδυνη ή μη, υπάρχει και σε ανεξάντλητες ποσότητες! Άσε που η βλακεία είναι ανυπέρβλητη.
    Μήπως απλώς να ζήσουμε τα λάθη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. otan de kaneis to kopo na skefteis oute KAN vlakeia pos to lene..xmmm..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. δεν εχω και κανενα εικονιδιονα σκυβει και να αποθεωνει εδω

    ερωταααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. @ελένη Ακούσια βλακεία; Γιατί οι εκούσιες νομίζεις ότι είναι καλύτερες; Ας τις απολαύσουμε!

    @σκουλήκι Μια χαρά είναι το ροζομάλλικο στριφογυριστό τσαχπινομπιρμπίλικο πλάσμα δίπλα.
    Αγιάτρευτεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Γεια χαρα! Ήμουν στο βουνό εδώ και δυο δυό μέρες, έτσι αποτοξινώθηκα από διαδίκτυο. Ο καιρός θύμιζε λίγο χειμώνα, ψιλόβροχο, λίγο κρύο το βραδάκι. Σήμερα είμαι αλοιφή... έχω πιει τον άμπακα δυό μέρες...

    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Με σκοτώνεις ρε φίλε, εμένα και πολλούς άλλους! Έλεος..δηλαδή..!
    Γαμ@ την εξυπνάδα μου, γαμ@...
    Δεν μπορούμε να γίνουμε βλάκες, δυστυχώς!
    Γιατί ξύνεις πληγές, άστα ..
    Ετσι είμαστε και θα το παλέψουμε κόντρα στην βλακεία.!
    Γνωρίζοντας, ότι ο ΒΛΑΞ είναι ο μόνος αήττητος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Η μεγαλύτερη εξυπνάδα είναι να κάνεις το..βλάκα μερικές φορές, ειδικά στις σχέσεις αγαπητέ μου.
    Καλοδεμένο θέμα θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Τελικά δεν αναλύσαμε το τί είναι βλακεία αλλά περάσαμε καλά...θέλω κι άλλοοοοο λέμεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλά, κουρέλι μ' έχεις κάνει απόψε. Ξέρεις πόσους τέτοιους λαλάκες έχω αραχτούς στο "κοπτοραπτείο"; Αυτοί λαλάκες, τελικά; Ή εγώ; Εγώ! Εγώ!
    Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. @ωσηε Μπράβο σου! Χρειάζεται και μάλιστα επιτακτικά αυτό που έκανες. Επιστροφή στη φύση. Καλή επανένταξη!

    @σπίθας Πρέπει να αποδεχτούμε τη μοίρα μας. Ο βλάκας πάντα επιβιώνει! Μόνη λύση να αρχίσουμε τις βλακείες - οφθαλμός αντί οφθαλμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. @κατερίνα Στις σχέσεις πάνω απ'όλα. Συμφωνώ απολύτως.
    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

    @ελένη Χαίρομαι που βοήθησα!
    Εναλλακτικός τίτλος: ασυνείδητη βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. @island Ήσουνα φρόνιμος, γι αυτό! Χαχα! Θα το αναλύσουμε, μη φοβάσαι. Θα δωθούν κι άλλες ευκαιρίες.

    @κοπτοραπτού Είναι παντού και είναι πολλοί! Μήπως το σύνθημα πρέπει να γίνει "Γίνε και εσύ ένας, μπορείς";
    Καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Τι το σκέφτεσαι; Να γράψεις φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. μέραααααα....

    δεν σταματας τα ξενυχτια καθε μερα να κανεις και καμια νέα αναρτηση?...ελπιζω αυτη την φορά να μην ειναι τιποτα κλεμμένο παλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. xaxxaxa

    καλα σου λεει

    τριφτη να βοηθησω

    βαλε αναρτηση για νυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. @haris Εντάξει λοιπόν.

    @βλαμμένος Δεν αφήνετε τη γκρίνια λέω εγώ; Άντε μη σας αφιερώσω πάλι τίποτε. Ας είναι και κλεμμένο.

    @σκουλήκι Χαχα! Θα κάνω ανάρτηση για νησιώτικους χορούς και κλαρίνα.
    Όχι τρίφτης, πρίφτης παρακαλώ.

    @βλαμμένος - σκουλήκι Η χορωδία Τρικάλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Τα σέβη μου, μίστερ.
    Οι 2 τελευταίες σειρές
    τα λένε όλα. Αυτό είναι
    το θέμα. Ακριβώς.
    Όπως και το τι μαθαίνεις
    από την κάθε βλακεία που
    κάνεις...
    Έτσι κι αλλιώς, οι αλάθητοι
    είναι τελείως άνοστοι
    και βαρετοί άνθρωποι.
    Όπως και η τελειότητα
    που χαρίζει χασμουρητά.
    Όπως και η βλακεία
    χωρίς τέλος βέβαια.
    ΠΟυ καταντά μερικές
    φορές γραφική.
    Ούτε συνενοημένοι
    να ήμασταν.
    Πέρνα από το "Μερσεντέ" μου
    και θα καταλάβεις.
    Φιλάκι, μούτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. μαρεσει. μου θυμιζει την αξια της τεμπελιας :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Διότι ακόμα κι ο Όμηρος μπαφιάζει. Η βλακεία, η ηλιθιότητα, όπως κι η ομορφιά ή η εξυπνάδα έρχονται και φεύγουν χωρίς να μένουν σταθερές.
    Τα είπες όλα στην τελευταία ατάκα!

    Καλησπέρες πολλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. @ny anna Τα είπες όλα χαρτί και καλαμάρι, που λένε. Καταλαβαίνω, καταλαβαίνω.
    Πέρασα και από μερσεντέ.
    Φιλιά και σε σένα.

    @μαρία λεμονάτη Άλλη μεγάλη αξία και αυτή. Ή να πω καλύτερα, ανθρώπινο δικαίωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. @the muppet show girls Αυτή η αστάθεια είναι το θέμα. Να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία.
    Καληνύχτα!

    @island Καλησπέρα ή μάλλον καληνύχτα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή