Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Επισκόπηση Μαδρίτης (με φωτογραφίες)

Παρόλα τα γνωστά βυσσινί φρονήματά μου, δόθηκε ευκαιρία να ταξιδέψουμε με παρέα στη Μαδρίτη. Επ' ευκαιρία, επισκεφθήκαμε


Κουνήσαμε και λίγο από αυτό (έστω και δανεικό, α ρε ΑΕΛάρα, άντε και στο Champions League)


Ωραίο το ματς, δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός, είδαμε όμως καλή μπάλα. Άξιζε την ισοπαλία. Επιβλητικό το γήπεδο, απίστευτη ακουστική.

Όχι μόνο το παιχνίδι όμως, περιπλανηθήκαμε αρκετά. Είδαμε, περπατήσαμε ανάμεσα σε άλλα και εδώ

Απίστευτο και όμως αληθινό: Επειδή κάτι μας έλειπε, βρήκαμε κάτι αναπάντεχο σε Irish Pub



Ήταν σημαδιακό. Πήγαμε, είδαμε, ήπιαμε φάγαμε.

Την επόμενη ημέρα, παρά την ήττα, ξαναφάγαμε κάτι πιο παραδοσιακό



Για να χωνέψουμε, πήγαμε και μια βόλτα στο πάρκο - μήπως λείπει κάτι τέτοιο από εδώ; Εκτάσεις υπάρχουν...


Είχαμε άλλη μια μέρα στη διάθεσή μας. Αφού περπατήσαμε πάλι αρκετά, είπαμε να φάμε κάτι γλυκό πριν φύγουμε


Το γλύκισμα να το προτιμήσετε. Είναι κάτι σαν λουκουμάς, λέγεται σοκολάτα κον τσούρος. Στη φωτογραφία δεν είμαι εγώ πάντως ;-)
Και τελειώνοντας το ταξίδι με τη Vueling, κάναμε και τα αναμνηστικά ψώνια μας (απάντηση στην πρόκληση των Τρελοτουριστών)



ΥΓ Θα αργήσω να ξαναφορτώσω τόσες εικόνες. Πραγματικά θαυμάζω τα υπόλοιπα παιδιά - χαρά στην υπομονή σας!
Όμορφο το ταξίδι πάντως. Στα επόμενα ωραία!

40 σχόλια:

  1. Ax πάντα ταξίδια εύχομαιπάντα...
    αυτό τογλύκισμα κο τσούρος καλό μου φάνηκε και εύγε στον παλλίκαρο αστερι με τον δισκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο ρε συ......στο επομενο ταξιδι παρτε με σαν μασκοτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μούρλια φαίνεται το ταξίδι!

    Ειλικρινά ελπίζω η ΑΕΛ να τους πάρει τα σώβρακα των....τέτοιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @μοιράιδα Ήταν καταπληκτικό επειδή ακριβώς δεν ήταν πολύ γλυκό. Άσε που καταναλώθηκε μετά από άκρατη κρεατοφαγία, οπότε κάθησε στο στομάχι μια χαρά. Η συγκεκριμένη σοκολατερί πάντως είχε μια απίστευτη ουρά. Οι δε σερβιτόροι, πραγματικοί μαέστροι! Σας τα εύχομαι!

    @σκουλήκι Σα μασκώτ όχι, σαν τιμώμενο πρόσωπο οπωσδήποτε! Πρώτη φορά, πάντως, πήγα σε αγώνα εκτός Ελλάδος, δεν ήταν η ομάδα μου, αλλά το ευχαριστήθηκα. Όπως και να το κάνουμε, είναι κάτι το ξεχωριστό.
    Μόνο άνετα παπούτσια χρειάζεσαι και καλή διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @pan Μια χαρά ήταν. Να δεις, να θαυμάσεις, να φας, να γελάσεις, να πιεις. Αν ξέρεις ισπανικά, θα σε βοηθήσει στο φαγητό, αλλιώς τετριμμένες λύσεις. Όπου γης, πατρίς! Στα επόμενα ταξίδια.
    Να τους τα πάρει, γιατί όχι; Το Πανθεσσαλικό ως τώρα μας πάει καλά. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ααααχ πολύ ωραία μας ταξίδεψες. Θέλω κι εγώ παέλια και τσούρος!!

    Η Μαδρίτη ως πόλη τι λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @sofia Έχει αρκετά καλά αλλά και ορισμένα άσχημα. Έχει αξιοθέατα αρκετά, περπατιέται εύκολα. Το μετρό επίσης εύκολο. Οι λάτρες της ζωγραφικής θα τη λατρέψουν. Διάσημα έργα Πικάσο, Νταλί, Μονέ, Μιρό, Γκόγια και άλλα πολλά βρίσκονται στα μουσεία. Ξεχωρίζει φυσικά η Γκουέρνικα. Το κέντρο της πόλης σφύζει από ζωή, ενέργεια, είναι καλοδιατηρημένο.
    Στα αρνητικά, ότι αν δεν ξέρεις ισπανικά δύσκολα θα φας καλά, γιατί οι περισσότεροι από αγγλικά τίποτε. Επίσης τα ωράρια της πόλης. Τα εστιατόρια είναι ανοιχτά 13:00-15:00 περίπου και το βράδυ 20:30-22:30. Τις υπόλοιπες ώρες κλείνουν! Το βράδυ κλείνανε ακόμη και τα ταχυφαγεία! Τα τάπας είναι ψιλομύθος. Ακόμη και τα τάπας-μπαρ κλείνανε τα μεσάνυχτα! Καλύτερη μουσική και διασκέδαση είχανε οι Irish Pub!
    Πάντως έχει πολλή ζωντάνια. Αξίζει να αφιερώσεις 3-4 μέρες. Προτεινόμενη φυσικά η επίσκεψη στο Μπερναμπέου για αγώνα της Ρεάλ. Καλές λένε είναι και οι ταυρομαχίες, αλλά είμαι κατά του σπορ αυτού.
    Αυτά σε γενικές γραμμές. Πετάει φθηνά από Λονδίνο η easyjet. Τα υπόλοιπα θα τα διαπιστώσεις η ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραία! Να δούμε που θα πάμε και 'μεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ωραία! Να δούμε που θα πάμε και 'μεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλέ το χα ξεχάσει ότι θα πηγαινες με του γάβρους ... ε pardon με τους ολυμπιακούς στην Μαδρίτη ... ναι ναι που γκρίνιαζες... πάντως να πω την αμαρτία μου, για πρώτη φορά δεν χάρηκα που έχασε ο Ολυμπιακός ... μου φάνηκε άδικο... αλλά παρεκτρέπομαι ... ας βάζανε κι άλλα γκολ να κερδίζανε... κατα τα αλλα απο ότι φαίνεται μια χαρά πέρασες :)
    σου έχω κάνει πρόσκληση να παίξεις παιχνίδι στο προ-προηγούμενο πόστ, αντε με το καλο 3 ομάδες του χρόνου στο champions league εσείς εμείς και η ΑΕΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Xε,χε! Πάντα τέτοια!
    Πήγατε και σε ταυρομαχίες? Εγώ δεν θα το άντεχα. :-(

    Επίσης, έχουν μια εθνική γιορτή στην Μαδρίτη, που πετάνε ντομάτες! Όλοι σε όλους, ακόμα και στους επισκέπτες! Καλή φάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντα μας ταξιδεύεις! Πρέπει να πέρασες υπέροχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρώτα θα πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε τον Εργοτέλη και μετά την Ρεάλ!!! Χθες με έπιασε και μένα η νοσταλγία να δω αγώνα από κοντά και κατέβηκα μέχρι την Ξάνθη που έπαιζε με την ΑΕΚ. Δυστυχώς έχασε η Ξάνθη αλλά μετά ο καφές στο le shalet ήταν τέλειος!!!
    Την καλημέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σε τέτοιες περιπτώσεις, οτι και να πεις είναι λίγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ολα ανετα θα τα εχω μηνανησυχεις ειμαι ευκολοβολευτη εγω ..

    κανονισε καλε μια μερα νατα πουμε και εκτος εισαι Αθηνα ??

    skouliki04@hotmail.com

    για ελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πωπωωωωω έφαγες τσούρος με σοκολάτα??? Φοβερά ε??? Στη Βαρκελώνη τα κάνανε στρογγυλα!!! Και γω θέλω να δω το γήπεδο της Ρεαλ!!! Αδικίααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μια χαρά ταξιδάκι σου κατσε!!Και μπαλίτσα είδες, και την ΑΕΛ είδες (επι τη ευκαιρία sorry για τα 3 χτες :P) και την παέγια σου έφαγες...και ωραιότατη κούπα αγόρασες!!
    Εντός της εβδομάδας θα αρχίσουμε και τις φωτό από Ιρλανδία για να δεις που δεν θα πας!!
    Καλή Βδομάδα!!
    CrazyTourist1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @haris Όλα είναι εύκολα, φίλτατε. Καλή διάθεση και καλή παρέα. Από χρήματα, όχι πολλά, χρόνος αρκεί και ένα 3ημερο (4 είναι αρκετές). Και φυσικά η απόφαση. Στο χέρι σου, λοιπόν. Προορισμός;

    @νατάσα Συγχωρεμένη που το ξέχασες... Πλάκα κάνω! Ναι μωρέ και εγώ το αισθάνθηκα κάπως. Ειδικά όταν έβλεπα τους 2 άλλους που ήμασταν μαζί (φανατικοί γαύροι) και που θέλανε να φωνάξουν αλλά δεν μπορούσανε, όσο να'ναι με συνεπήρε και μένα ο ενθουσιασμός. Καλά ήτανε, ας ήταν και ο γαύρος.
    Μια χαρά περάσαμε γενικά. Την είδα την πρόσκληση, θα απαντήσω οσονούπω.
    Όσο για την ΑΕΛάρα, νωρίς είναι ακόμη, να στρώσουμε την ομάδα και μετά πλώρη για πιο ψηλά. Φέτος συλλέγουμε εμπειρίες και παίζουμε καλή μπάλα. Μας αρκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @πατσιούρι Λίγο το εμβόλιμο (άσχετη τουριστικά περίοδος), πολύ η καλή παρέα (ξεσκιστήκαμε στα γέλια) και η καλή διάθεση, τα αξιοθέατα, ο καλός καιρός, το πολύ και καλό φαγητό (λόγω γνώσης ισπανικών, αλλιώς είναι δύσκολο) συνθέτουν ένα καλό μείγμα. Ναι, περάσαμε αρκετά καλά. Περιμένω να δω και τη Βαρκελώνη να συγκρίνω.

    @lampirella Παρότι είναι κάτι "παραδοσιακό" ισπανικό, είμαι κατά γενικά της ιδέας, οπότε δεν πήγαμε.
    Η γιορτή που λες είναι στην Παμπλόνα, αν θυμάμαι καλά. Την βλέπουμε κάθε χρόνο στις ειδήσεις! Έχει πάντως αρκετά ωραία, πέρα από αυτό. Στα δικά σου, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ιφιγένεια Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Ναι, ήταν αρκετά όμορφα. Αναμένω τα επόμενα με αγωνία! Το ίδιο εύχομαι και για εσένα, ασφαλώς.

    @prophet81 Νομίζω ότι είναι λίγο ασύνδετα τα πράγματα. Άλλο εντός, άλλο εκτός των συνόρων. Διαφορετικό το κίνητρο. Και το ποδόσφαιρο πιστεύω είναι πραγματικά άθλημα ψυχολογίας περισσότερο.
    Είδες όμως ενδιαφέρον παιχνίδι. Αφού ήταν ωραίο και το καφεδάκι, μια χαρά η βόλτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @kat Κρατάς απλώς τις αναμνήσεις και εύχεσαι και σχεδιάζεις για τα επόμενα! Για μένα δουλεύει μια χαρά. Για σένα;

    @σκουλήκι Το θέμα δεν είναι με τι βολεύεσαι, αλλά τι αξίζεις παραπάνω ;-)
    Να κανονίσουμε, γιατί όχι; Αθήνα είμαι. Στέλνω οσονούπω. Ως τότε, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @λαχανάκι Είχε και κάποια μεγαλύτερα, σαν τουλούμπα ένα πράγμα. Αυτά όμως μου αρέσανε περισσότερα. Άσε που οι ντόπιοι αυτά προτιμούσανε, οπότε... Δεν είδες το Μπερναμπέου, είδες όμως το Καμπ Νόου. Και απ'όσα έχω ακούσει, η Βαρκελώνη είναι πιο όμορφη!

    @Τρελοτουρίστας Εντάξει, κάνε μας πλάκα σήμερα. Το δικαιούσαι. Αφού πάθαμε καθίζηση στο δεύτερο. Αχ αυτή η άμυνα!
    Όλα αυτά που λες ισχύουν και όχι μόνο. Πάντως, αν επιθυμήσετε να πάτε, μπορώ να βοηθήσω και με το ξενοδοχείο (αναλόγως τις απαιτήσεις) και μερικές λεπτομέρειες. Όσο για τις αεροπορικές, μερικές αναρτήσεις πιο κάτω!
    Να τη δω την Ιρλανδία, γιατί όχι; Αφού σας είπα ότι ενθουσιάστηκα με την εκδρομή αυτή, απλώς προέκυψε θέμα με τον ένα συνταξιδιώτη. Στο επόμενο ταξίδι, λοιπόν!
    Καλή βδομάδα επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Axxx... Και ξανά: Αχχχ...

    Το περίμενα αυτό το post, δεν ξέρεις πως... Την ώρα του αγώνα και έλεγα: Αρε, kitsemitse τι ματσάρα βλέπεις!

    Και ύστερα ήρθε ο Εργοτέλης, αλλά δε βαριέσαι. Έχουμε ακόμα χρόνο! Όσο για την Κυριακή, όσο ήμουν σπίτι άκουγα που βρίζατε το Πανιωνάκι μας (έβλεπα και τον κόσμο σας από το μπαλκόνι) αλλά όσο περίμενα για ταξί ξαναζωντάνεψε ο γείτονας!

    Πολύ καλό το ποστ, να ξαναβάλεις τόσες φωτό! Εγώ δεν έχω πάει Μαδρίτη, να μην δω ποως είναι?

    Νομίζω ότι έχω συνταγή για τα churros...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. kitsosmitsos:
    Μόλις επέστρεψα από τριήμερο στην all time favourite Ολλανδία και είπα να σου δώσω report.
    Λοιπόν, κάθε φορά τη βρίσκω και... χειρότερη! Ξέρεις υποθέτω ότι κατέχει όλα τα ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες σε σχέση με τα μποτιλιαρίσματα; Πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει -ο περίφημος Α2 που "μπαίνει" στο Άμστερνταμ από την Ουτρέχτη αποκτά 6 λωρίδες ανά κατεύθυνση που και 36 να ήταν, πάλι δε φτάνουν. Μίλησα με φίλους που για να καλύψουν (σκάρτα) 60 χλμ. το πρωί, κάνουν 2 ώρες! Και δεν είναι μόνο εκεί. Από το Μάαστριχτ μέχρι το Γκρόνινγκεν οι Ολλανδοί ξοδεύουν τις ζωές τους στους αυτοκινητόδρομους. Αυτό είναι το τίμημα του επάρατου commuting: η προσφορά εργασίας ξεπερνά κατά πολύ τη ζήτηση και όλοι ψάχνουν την πιο προσοδοφόρα ασχέτως απόστασης. Το αποτέλεσμα είναι όλη η χώρα να μετακινείται ασταμάτητα. Η Αθηνών-Κορίνθου μοιάζει με ερημικό δρομάκι.
    Στα θετικά τώρα, γύρισα στις γειτονιές του ιστορικού Beemster (Μπέιμστερ) της πρώτης γης που κερδήθηκε στη μάχη με τον Ατλαντικό ωκεανό. Από τις πιο όμορφες της χώρας. Για όποιον ενδιαφέρεται, τρενάκι από τον σταθμό του Άμστερνταμ προς Hoorn και αποβίβαση στο Permerend (15 χλμ. βόρεια). Θα με θυμηθείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν έχω πάει Μαδρίτη!!! κλαψ... αλλά η Βαρκελώνη είναι πανέμορφη... (όπως και το Camp nou... ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραία ατμόσφαιρα μας μετέφερες.
    Όσο για την ΑΕΛ μπράβο της που ταξιδεύει στην Ευρώπη και μαζί όλους τους Έλληνες φιλάθλους..
    Κρίμα που δεν της φέρονται με το σεβασμό που της αξίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα churros έχουν και λίγο αλάτι στη ζύμη τους, γι αυτό ταιριάζουν φοβερά με την πηχτή σοκολάτα των ισπανών, επειδή δεν λιγώνουν.
    Ευχαριστημένος από την vueling;
    Υπέροχη η κούπα σου, μεγειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα churros είναι υπέροχα γιατί δεν είναι υπερβολικά γλυκά. Μού 'δωσε να δοκιμάσω ο φίλος μου απο τη Saragoza, Αντουάν.
    Αν και δεν πήγα ακόμα Ισπανία, μού 'βαλες ιδέες.
    Αλλά όχι για Μαδρίτη, μα για Βαρκελώνη. Ξέρεις μπλαου γκράνα στο Καμπ Νου '-)))
    Την ίδια μέρα έπαιζε Liverpool και πήγες να δεις το Θρύλο;
    '-PPP

    Καλησπέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @penny Να'σαι καλά που με σκέφτηκες. Όντως ματσάρα, με συνεπήρε. Δεν το συζητώ για τους συνταξιδιώτες μου - φανατικούς γαύρους.
    Μετά, επιστροφή στα ελληνικά δρώμενα. Όμορφα από διαφορετική σκοπιά.
    Όσο για τις φωτογραφίες, πραγματικά είπα μπράβο στα παιδιά που βάζουν συνέχεια. Χαρά στο κουράγιο τους!
    Συνταγή για τσούρος; Ενδιαφέρον. Θα τα τιμήσουμε, αν μας φιλέψεις ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @πελάτης Πολύ καλά κάνεις και ενημερώνεις. Έτσι, να μαθαίνουμε κανένα νέο. Όσο καιρό ήμουν εκεί, πραγματικά μία μόνο φορά μπήκα σε αυτοκίνητο για να πάμε με κάτι παιδιά Γερμανία. Γενικώς δεν το προτιμούσα. Εντός πόλης τραμ, μετρό, λεωφορεία, ποδήλατο, πόδια και εκτός τρένο αποκλειστικά. Μοναδικές στιγμές!
    Ευχαριστούμε και για την σημείωση. Θα τα έχουμε στα υπόψιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @λαχανάκι Εκεί είναι ο επόμενος στόχος. Βαρκελώνη. Όντως έχω ακούσει ότι είναι πιο όμορφη. Για να δούμε. Άσε που η Μπαρτσελόνα είναι πιο συμπαθής σαν ομάδα! Όταν θα πάω, θα σου πω!

    @λάκων Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Όσο για την ΑΕΛ, είναι και το θέμα της ψυχολογίας μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι έχουν τώρα ένα λόγο παραπάνω στην Ευρώπη για να αποδείξουν ότι ό,τι γίνεται στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίο... Θα βρει το δρόμο της η ομάδα - θέλω να πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @χουανίτα Ακριβώς αυτό διαπίστωσα και γω. Δεν με λίγωσαν καθόλου.
    Ευχαριστημένος από vueling αν και γενικά είμαι βολικός τύπος. Και στο πήγαινε και στο έλα κοιμήθηκα από 3 ώρες περίπου...Στην επιστροφή, βέβαια, τα υπόλοιπα παιδιά επέμεναν και πήραμε XL θέσεις (επιβάρυνση 12 ευρώ) γιατί δε μπορούσαν να βολευτούν. Τα αεροπλάνα καινούρια, στην ώρα τους, με φυσούνα. Όλα καλά και όλα ωραία! Και φυσικά η τιμή.
    Ευχαριστώ για τα σχόλια για την κούπα.

    @πατσιούρι Αχ! Ευχαριστώ. Και στα δικά σας, να ευχηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @muppet show girls Τι να κάνω με την παρέα που έμπλεξα; Όλοι γαύροι! Αλλά πήρα το αίμα μου πίσω, αφού την επόμενη μέρα είδαμε την ΑΕΛάρα, οπότε...
    Βαρκελώνη θέλω κι εγώ, γιατί έχω ακούσει αρκετά. Καμπ Νου, ασφαλώς, αξίζει πιστεύω. Αν το κανονίσεις, πάρε με μαζί σου, έστω ως αποσκευή ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εκεί ήσουν και σε έψαχνα στο άλσος εγώ;

    Φάγατε και γκολ και φαγητό, οπότε μια χαρά!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @doctor Με παρεξήγησες. Δεν είμαι γαύρος, απλώς έτυχε. Και γιατί να μη δούμε ένα εξαιρετικό καθ'όλα παιχνίδι σε ένα μοναδικό γήπεδο;
    Πάντως από γκολ και φαγητά, μια χαρά! Στα επόμενα όμορφα.
    Όσο για το Άλσος, ευτυχώς που ο καιρός κάνει τη δουλειά του. ΑΠλώς δεν πρόλαβα να περάσω να δω τα καινούρια δεντράκια. Μες στην εβδομάδα λογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προορισμός; Ευρώπη. Ολλανδία ή Γερμανία. Αν και η Ισπανία δεν με χαλά καθόλου:))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @haris Καλά ταξίδια, λοιπόν.

    @roadartist Έχει κάτι το νταλικό, το αφαιρετικό. Γι αυτό και η προτίμηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή