Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

Η πίεση, οι συνέπειές της, τα διλήμματα

Με αφορμή την τελευταία βδομάδα στη δουλειά, όπου η πίεση να γίνει κάτι σημαντικό πολύ γρήγορα και να παρουσιαστεί σε όλη την εταιρία ήταν επιτακτική και αφού όλα πήγανε καταπληκτικά, αποστασιοποιημένος πλέον και έχοντας αφήσει την πίεση πίσω, άρχισα να σκέφτομαι τις καταστάσεις που δημιουργούνται καθημερινά.
Συμβαίνουν στη δουλειά, στις ανθρώπινες σχέσεις, σε ευρεία γκάμα της καθημερινότητάς μας. Είναι τελικά η πίεση καλό ή προκαλεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει;
Συνήθως η πίεση είναι θέμα χρόνου ή θέμα επιλογής. Έτσι καλούμαστε σε λιγότερο χρόνο απ'όσο θα χρειαζόμασταν να φέρουμε εις πέρας καταστάσεις. Και εδώ μπαίνουν τα πρώτα διλήμματα. Όντως χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο ή λειτουργώντας υπό πίεση αποδίδουμε καλύτερα; Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αναβάλλουμε κάτι που έχουμε να κάνουμε μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο (τελευταία στιγμή), μήπως με την πίεση γινόμαστε πιο δημιουργικοί; Ή αγχωνόμαστε και τα κάνουμε χειρότερα; Τις συνέπειες στην υγεία μας τις προσμετράμε; Γιατί είναι δεδομένο ότι κάθε στιγμή που στρεσαριζόμαστε, κάνουμε κακό στον εαυτό μας. Μην ξεχνάμε ότι αρκετά καρδιολογικά προβλήματα προέρχονται από την πίεση. Από την άλλη, είναι ανθρώπινο, όταν δεν υπάρχει πίεση, χαλαρώνουμε - καλό μεν για την υγεία, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο βοηθά στην απόδοση.
Έπειτα είναι η πίεση των διλημμάτων, τριλημμάτων(;) και τα σχετικά. Πιεζόμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα στο ένα ή το άλλο, πάντα με χρονικό ορίζοντα επιτακτικό. Κάνουμε την καλύτερη επιλογή έτσι ή αν είχαμε περισσότερο χρόνο θα σκεφτόμασταν πιο ορθολογικά; Ή πάλι θα το αναβάλλαμε μέχρι εκεί που δεν παίρνει και στο τέλος η απόφαση θα ήταν πάλι κυρίως με βάση το ένστικτο;
Σίγουρα το να ζει και να επιλέγει κανείς διαρκώς υπό συνθήκες πίεσης δεν είναι ότι πιο γόνιμο. Όπως επίσης και διαρκώς σε συνθήκες χαλάρωσης. Η εναλλαγή τους πιθανότατα είναι η περισσότερο ενδεδειγμένη λύση. Και ασφαλώς, όπως ορίζανε και οι αρχαίοι ημών, παν μέτρον άριστον.
Σκόρπιες σκέψεις, αφορμής δοθείσης... Εσείς τι λέτε;

52 σχόλια:

  1. Λοιπόν όλα πρέπει να τα κάνουμε με μέτρο δηλαδή ούτε πρέπει να αγχωνόμαστε πολύ γιατί μας κόβω να βουλώνουν οι αρτηριες μας και να κάνουμε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς (έχω και καρδιοπαθή μπαμπά οπότε είμαι πλήρος ενημερωμένη επι του θέματος), αλλά ούτε και να είμαστε στον κόσμο μας!Γιατί αν δεν πιεστείς λιγουλάκι σε αυτή την κοινωνία δεν καταφέρνεις τίποτα!Βέβαια εγώ που τα λέω αυτά δεν μπορώ να πιέζομαι ούτε λιγο και αυτό μάλλον το έχετε αντιληφθεί από την γκρίνια που βγάζω στο blog μου μόλις τα δω λίγο σκούρα!Χιχι!
    Την κουλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω σε δίλημμα είμαι. Από τη μία όταν πιέζομαι, βγάζω γκρίνια, από την άλλη όταν είμαι χαλαρός δεν είμαι ιδιαίτερα παραγωγικός. Σημεία των καιρών; Η υγεία μας πάνω απ'όλα.
    Καλημέρα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπάρχει το δημιουργικο αγχος που εντεινει τις παραγωγικες μας ικανοτητες και συνεπαγεται το καλυτέρο δυνατο αποτέλεσμα που μπορουμε να επιτυχουμε και δυστυχως το καταστροφικο αγχος που μειωνει την κριση μας και τη δημιουργικοτητα μας και επιπλεον προκαλει δυσσαρεστες επιπτωσεις στη υγειας μας,κυριως στο καρδιαγγειακο συστημα.
    Απο την αλλη πλευρα εχουμε την ελευθερια και την υποχρεωση να επιλεγουμε αναμεσα σε 2 ή περισσοτερα πραγματα ή καταστασεις.
    Η επιλογη ειναι μεν ελευθερια(διαλεγω αυτο που θελω)αλλα ειναι και δυσαρεσκεια(επιλεγοντας κατι αποκλειω κατι αλλο που ενδεχομενως το θελω επισης)
    That's life folks!
    πολυ ενδιαφερον το ποστ.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ λέω να κόψεις την πίεση και να αρχίσεις το κάπνισμα


    υγ έχει πιο άμεσα αποτελέσματα...!!!

    υγ (αστειέυομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βάλε προτεραιότητες και κλείσε την πίεση στην ντουλάπα δίπλα στο άγχος.. Σε τελική ανάλυση η υγειά σου πάνω από όλα.. Μια ζωή την έχουμε βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. piesi...mia zwi me kunigaei...alla einai k proklisi.eksartatai pws tha to deis,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίγη πίεση δε βλάπτει... ίσα ίσα σε παρακινεί να κάνεις τη δουλειά σου... Πολύ πίεση αντίθετα, σε κάνει να αγχώνεσαι και να κάνεις περισσότερα λάθη... Αυτό ισχύει για μένα τουλάχιστον... Καλησπέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανοιχτή Πρόσκληση

    Κάθε Σάββατο, γύρω στις 2-3 το μεσημέρι στο άλσος Γαλατσίου.

    Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε την φύση και να προσέξουμε το πράσινο της πόλης μας για να μην ξαναζήσουμε ξανά τον εφιάλτη του καλοκαιριού. Είναι στο χέρι μας.

    Ελάτε να δείτε την προσπάθειά μας, συμβάλλετε και σεις όσο μπορείτε στην σωτηρία του πλανήτη μας και κυρίως περάστε από το blog και αφήστε ένα μήνυμα συμπαράστασης, ένα σχόλιο που θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση και κουράγιο.

    Ανοιχτή πρόσκληση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ασε γιατι με το αγχος εγω εχω τραβηγματα απο παλια..

    μιλαμε για 4 μηνες νοσοκομεια και αλλα πολλα για αυτο παιδια χιουμορ .. ηρεμια , αγαπη και καλοι φιλοι ..ολα τα αλλα ειναι αερας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ευτυχία Καλωσήλθες με μία χορταστική παρέμβαση. Αναγκαίο κακό λοιπόν το άγχος, στη δημιουργική πλευρά του τουλάχιστον. Ελευθερία και υποχρέωση. Άλλο δίπτυχο πάλι. Ζωή γεμάτη επιλογές. Τελικά αυτό δεν είναι το νόημα;

    @τσαπερδόνα Λες ε; Αν ήταν θα το άρχιζα μικρός, τώρα που μεγάλωσα δύσκολο μου φαίνεται. Άσε που ποτέ δε μου άρεσε και η γεύση. Τι να κάνω, πες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ιφιγένεια Τόσο απλό και τόσο δύσκολο. Προτεραιότητες και η ιεράρχησή τους. Μια την έχουμε την άτιμη, είναι μικρή αλλά ωραία! Ας την ομορφήνουμε κι άλλο. Και ας αγχωθούμε και λιγάκι παραπάνω, μπορεί να μας βγει σε καλό.

    @topapei Πρόκληση, ακριβώς. Όσο θα ζεις με προκλήσεις, τόσο θα σε κυνηγάει το άτιμο. Αρκεί να μη μας γίνει βάρος. Όσο μας σπρώχνει είναι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @λαχανάκι Όπως και για τους περισσότερους, φαντάζομαι, λαχανάκι. Και τα λάθη, αν κάνεις, δεν είναι κακό. Σημαίνει τουλάχιστον ότι προσπαθείς. Και αυτό είναι μεγάλη κατάκτηση.

    @doctor Μήνυμα ελήφθη γι άλλη μια φορά. Επικροτούμε.

    @σκουλήκι Γιατί βρε σκουληκάκι; Πες μας ποιος σε ταλαιπωρεί... Ακριβώς αυτά που περιγράφεις: χιούμορ, αγάπη, ηρεμία, καλοί φίλοι. Τα μυστικά της μακροζωίας και της καλοζωίας. Πίνω σ'αυτά λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παν μέτρον άριστον. Λίγη πίεση πού και πού δεν βλάπτει, αλλά όταν φτάνεις να ζεις καταστάσεις μόνιμου άγχους, τότε είναι που τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα, για την υγεία και γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε κάθε στροφή της ζωής μας κάνουμε επιλογές. Και βάζουμε προτεραιότητες. Και κυρίως καλούμαστε να διαλέξουμε σε...τριλήμματα ενίοτε. Το θέμα είναι να το αντιμετωπίζουμε με ηρεμία. Πολλές φορές υποστηρίζω πως μας χρειάζεται λιγάκι πίεση.Δημιουργική. Όμως σκέφτομαι πως αν κάνω αυτό που αγαπάω και αν έχω υποκίνηση, δεν μου χρειάζεται πίεση από άλλους.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @sofia Λέξεις σοφίας... Σωστό απόλυτα. Παρασκευή βράδυ τρέχαμε φίλο και συνάδελφο στα επείγοντα. Συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου (μούδιασμα, στράβωμα, ταχυπαλμία κτλ). Τελική διάγνωση: κρίση πανικού ως αποτέλεσμα Γενικευμένης Αγχώδους Διαταραχής.

    @the muppet show girls Όλα είναι θέμα επιλογών, λοιπόν. Απλώς ορισμένες φορές δεν υπάρχει ο χρόνος να σκεφτούμε με ηρεμία. Τότε γίνεται το νταβαντούρι όλο. Προσωπικά, αν και λέω ότι δε χρειάζεται πίεση, υπάρχουν φορές που υπό συνθήκες πίεσης αποδίδω καλύτερα. Παν μέτρον άριστον, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ απολύτως με το post. Μου αρέσει να αγχώνομαι κατα ένα τρόπο γιατί αποδίδω καλύτερα.Ασυνείδητα πολλές φορές το επιδιώκω.
    Υπάρχει όμως και ένα άλλου είδους άγχους που με τσακίζει και δεν με αφήνει να σκέφτομαι καθαρά.Αυτό όμως δεν σχετίζεται με πίεση χρόνου κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @skouliki Ψιτ! Καλησπερανύχτα και σε σένα, μυστηριώδης φωνή από το υπερπέραν.

    @λάκων Τις περισσότερες φορές ισχύει και για μένα. Πολλές φορές η πίεση με ωθεί να λειτουργώ καλύτερα. Είναι σαν τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο. Πάντα διάβασμα τις τελευταίες 2-3 μέρες υπό συνθήκες πίεσης, ενώ πιο πριν μια βδομάδα κραιπάλες... Νοητικά αιώνιοι φοιτητές; Δεν είναι κακή ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μέχρι κάποια περίοδο 2-3 χρόνια πριν τα άφηνα όλα τελευταία στιγμή, αλλά από τη στιγμή που άρχισαν να με πληρώνουν γι'αυτό που κάνω προσπαθώ να έχω έτοιμη τη δουλειά αρκετό καιρό πριν απο την προθεσμία...Για τις προσωπικές υποθέσεις δεν ισχύει πάντα. Ίσως να χρειάζεται και λίγο πίεση που και που για να ξυπνάμε...
    CrazyTourist1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @τρελοτουρίστας Δεν έχεις άδικο. Τώρα που το σκέφτομαι, δηλαδής. Έτσι προλαβαίνεις να κάνεις διορθώσεις, να προσθέτεις άλλες προδιαγραφές, να οργανωθείς καλύτερα.
    Όσο για τα προσωπικά...Καυτή πατάτα. Χρειάζεται και εκεί το "μπαλάκι" και ο "τοίχος". Η πίεση γενικότερα, για να ξυπνάμε. Συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ε οχι και μυστηριωδης ,.. η πανεμορφη νταλικιερισια φωνη μουη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1ον: Δεν είναι τυχαία στις μέρες μας το γεγονός ότι οι δραστηριότητες που κάνουμε στον ελεύθερό μας χρόνο, μας κουράζουν αντί να μας ξεκουράζουν!!! Πόσες φορές δεν βγήκαμε για καφέ να χαλαρώσουμε και γυρίσαμε στο σπίτι κομμάτια! Αυτήν την πίεση και το άγχος το μεταφέρουμε πλέον παντού, ακόμα και στον προσωπικό μας χρόνο.
    2ον: Ζήτω η τεμπελιά...
    3ον: Άντε να δούμε τι θα κάνει απόψε ο γαύρος (άσχετο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ λέω ότι η πίεση για δουλειά είναι το πιο βλακώδες πράγμα στον κόσμο. Μόνο για την Τέχνη πρέπει να νιώθεις θετικό άγχος. Για όλα τ' άλλα είναι ηλιθιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @skouliki Γιατί ζώον, βρε; Απαπα! Μη σε ξανακούσω να νιαουρίζεις τέτοια πράγματα για σένα.
    Όσο για τη φωνή, άσε να κρίνουν οι άλλοι ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @prophet81 Μαζί σου σε όλα. Αλλά και αυτά με μέτρο... Όσο για το γαύρο, ό,τι μέλλει γενέσθαι!

    @χάρης Βοηθάει κάποιες φορές, ας μην το παραγνωρίζουμε. Όσο για τον τοκετό της τέχνης, μόνο εξ ακοής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι εννοείς φίλε εξ ακοής; Δεν μου άρεσε αυτό.
    Δεν υπάρχει άλλος σκοπός του ανθρωπου σ' αυτόν τον κόσμο απ' την τέχνη. Μόνο η δημιουργία ολοκληρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η ευτυχία μεντζελοπούλου με βρίσκει σύφφωνο με τις απόψεις της.
    Η αντιμετώπιση του άγχους έχει να κάνει, ουσιαστικά, με την διαχείριση των αναγκών μας και τη συνειδητότητα μας. Είναι ένα πολυ σοβαρό θέμα. Προτείνω αντί του "παν μέτρον άριστον" το "Παν μέτρον, άνθρωπος εστί" ...Το μέτρο είναι ο άνθρωπος, είπε ο Πυθαγόρας.
    Καλημέρα σε 'ολους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @σοφία Καλημέρα σοφία. Ποιος φίλος εννοείς; Ο γαύρος; Πιθανολογώ, δεν ξέρω!

    @χάρης Εννοώ ότι απέχω από το να είμαι καλλιτέχνης. Άρα τη χαρά του τοκετού της τέχνης τη μαθαίνω εμμέσως από τα έργα άλλων.
    Στο κομμάτι της δημιουργίας, συμφωνώ. Αλήθεια, πώς πάνε τα σεμινάρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @σπίθας Καλημέρα. Η προσέγγισή της είναι από διαφορετική σκοπιά, η οποία παραμένει σωστή και εστιασμένη στο ζήτημα.
    Το μέτρο είναι ο άνθρωπος. Μου άρεσε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγχος-στρες-παχυσαρκια
    εγω παλι εχω μονο το τριτο και αυτο σιγουρα δεν οφειλεται στα αλλα δυο χαχα
    παν μετρον αριστον ω,ναι!
    καμια φορα ομως πρεπει να κοιταμε και την αλλη πλευρα π.χ το αγχος για την δουλεια μπορει να μεταφραστει καισε επιθυμια επιτυχιας οποτε ολα για καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αν πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στην απόδοση και την καλή ζωή... χωρίς δεύτερη σκέψη θα διάλεγα το δεύτερο! Καταλαβαίνω όμως απόλυτα το δίλημμά σου γιατί κι εγώ τελευταία πιέζομαι αφάνταστα στη δουλειά κι αισθάνομαι πολύ ηλίθια που υποβάλλω τον εαυτό μου σε αυτή την διαδικασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Άμα σου πω... Προχθές έφαγα μια χοντρή στεναχώρια στο κοπτοραπτείο. Πήγα να σκάσω. Και τότε κάθισα και σκέφτηκα: αυτή η (ακόμη μία) στενοχώρια πως θα εμφανιστεί μπροστά μου σε λίγα χρόνια; Θα 'ναι μια άσπρη τρίχα ακόμη; Κάτι σαν υπέρταση; Ένα καρκινάκι; Ένα εγκεφαλικούλι; Και μ' αυτές τις σούπερ σκέψεις, έκλεισα το μηχάνημα και πήγα για... τάνγκο. Τα κόκαλα μου ακόμη πονάνε (είχα και καιρό να χορέψω η τεμπέλα), αλλά νιώθω σούπερ. Και σε φιλώ και να προσέχεις και να μην άγχεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλέεεεε για τον φίλο και συνάδελφο που τρέχατε στα επείγοντα ρώτησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα σε όλους! Καλό φθινόπωρο!!

    Εξαρτάται...Αν μείνει κάτι τελευταία στιγμή επειδή εγώ το έχω αφήσω άλλοτε αγχώνομαι και άλλοτε όχι...Αν όμως φταίει κάποιος άλλος, πχ. αν μια δουλειά πρέπει να γίνει μέσω συνεργασίας και ο συνεργάτης συνεχώς την αναβάλλει, τότε αγχώνομαι τρελά!Τη δική μου αναβλητικότητα μπορώ να την αντιμετωπίσω, άλλωστε απεχθάνομαι να βάζω πρόγραμμα, την αναβλητικότητα των άλλων δεν την παλεύω με τίποτα...

    CrazyTourist2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ζωον δεν ειναι το σκουλικι ...τιμω την καταγωγη μου

    το νου σου ψεκαζωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οταν στον εργασιακό χώρο του κανείς είναι ικανοποιημένος τότε η πίεση δεν τον ζορίζει υπό την προϋπόθεση ο ίδιος να κάνει καλό προγραμματισμό όπως είπε ο crazy tourists.
    Αν όμως η πίεση συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα (και ιδιαίτερα μετά από κάποια ηλικία) ίσως καταντά επικίνδυνη........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. agxos-douleia-kourasi-skata.psyfiste iremeia-galini-agapy gia na fygoune ta agxi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. πιο σχετικό κείμενο για την σημερινή μέρα δεν θα μπορούσε να υπάρξει..
    πίεση από παντού!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @μοιράιδα Έλα βρε συ, μη γίνεσαι υπερβολική. Πάντως, η συνύπαρξη και των τριών θα ήταν μεγάλο πρόβλημα, πραγματικά. Παν μέτρον...

    @almost famous Καλή ζωή. Σχετικό όμως δεν είναι αυτό; Ο καθένας οριοθετεί τι εννοεί καλή ζωή, θυσιάζοντας κάποια πράγματα για να έχει κάποια άλλα που θεωρεί σημαντικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @κοπτοραπτού Πολύ σωστή θεώρηση. Πραγματικά οι γιατροί λένε ότι κάθε στιγμή που εκνευριζόμαστε, στρεσαριζόμαστε, που γενικά ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, κλέβουμε χρόνο από τη ζωή μας στο μέλλον. Δανεικά που θα επιστραφούν.
    Προσέχουμε για να έχουμε.

    @σοφία Ηρεμία, συνέστησε ο γιατρός και επανεξέταση στο τέλος του μήνα. Καλού-κακού έδωσε και μερικά ηρεμηστικά για ώρα ανάγκης. Ίδωμεν. Πάντως σαν τύπος είναι γενικά μονίμως αγχωμένος αλλά και αγχωτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @τρελοτουρίστρια Σωστή και αυτή η οπτική. Όταν περνάει κάτι από τα χέρια μας το άγχος είναι και δημιουργικό - αφού στο κάτω-κάτω εμείς είμαστε που μπορούμε να διορθώσουμε την κατάσταση. Όταν όμως περνάει από τα χέρια άλλου; Ιδού η απορία.
    Τι καλό φθινόπωρο βρε, έφτασε ο χειμώνας!

    @σκουλήκι Σκουλήκιους του γένους ροζομάλλιους. Σπάνιο είδος - μοναδικό θα έλεγα.
    Έρχεται το φλιτ! Όλοι μακριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @dyosmaraki Καλός προγραμματισμός. Σωστό και αυτό. Η καλή προετοιμασία και οργάνωση βοηθάει. Απομένουν τα έκτακτα μόνο. Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

    @τσουπραλίνα Καλωσήλθες. Όμορφα λόγια, όντως. Στην εφαρμογή τους όμως πάσχουμε λιγάκι.

    @kat Μόνο να μη συμβαίνει συχνά. Μία στο τόσο δεν πειράζει τόσο. Καλά ξεμπερδέματα να ευχηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. tha elega oti den exo xrono na vgalo simperasmata, alla tha epefta stin pagida tou...

    hehehe

    "H πίεση" sth diki mou periptosi einai "θέμα επιλογής" kati pou to sineiditopoiisa prosfata kai me anastatose. ta erotimatika sou kai tis paratirisis soy tha tis paro poli sovara, dothisis aformis kai dedomenis tis paratirisis mou

    kalo savatokiriako

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @hasapi grammata Αφορμή για σκέψη περισσότερο, παρά διαπίστωση ήταν αυτό. Αφού υπήρχε και η αφορμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μωρέ πάν μέτρον άριστον, επαυξάνω, όταν όμως σε καβαλάει ηπουτάνα η πίεση τί κάνεις???
    Εννοώ εκείνη που δέν πηγάζει από τον εαυτό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. NA ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΗΔΗΧΤΟΥΝΕ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝΕ...ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΤΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @patsiouri Όσο μπορούμε να τη μειώσουμε ή να την αποφύγουμε. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που απλώς δε γίνεται διαφορετικά! Εκεί πέφτεις στο ποτάμι και κολυμπάς και όσο αντέξεις.
    Και όταν περάσει το διάστημα της πίεσης, απολαμβάνεις τις στιγμές χαλάρωσης μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.

    @νικοσ Για σταρχιδιστές δεν ξέρω, ανασφαλείς όμως όντως είναι τις περισσότερες φορές. Αλλά τι να κάνεις διαφορετικά;
    Shit floats downwards σε άπταιστα ελληνικά. Τα λούζεσαι και αν μπορείς τα λούζεις κι αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. καλημερεςςςςςςςςςςςςςςςς


    ζεστηηηηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πολλές καλημέρες σκουλήκιους. Όντως καταπληκτική ημέρα. Πήγα, ψήφισα, ήπια έναν πρωινό καφέ. Μόλις έφαγα σπίτι και ετοιμάζομαι για δεύτερο καφέ. Να μαζέψουμε ήλιο να'χουμε για αργότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή