Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Να το, πετιέται αποξαρχής

Όχι μόνο πετιέται, αλλά αντριεύει και θεριεύει. Ποιο άλλο εκτός από το δόντι; Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το τελευταίο διάστημα το #kitsopaido είχε αρκετά σάλια και ολίγη γκρίνια - ενώ υπό κ.σ. (κανονικές συνθήκες που λέγαμε και στο σχολείο) είναι αρκετά ήσυχο.Βρε τι να φταίει, τι να φταίει. Και δώστου αγκαλιά και πάλι αγκαλιά - είμαστε της σχολής πρόσφερε-αγάπη-τώρα-που-σου-κάθεται-γιατί-μετά-θα-τον-ψάχνεις. 

Η πεθερά ή η μητέρα - όπως το δει κανείς - μας το είπαν σχετικά νωρίς μετά βεβαιότητας "Το παιδί βγάζει δόντια". Μα είναι αρκετά νωρίς, η απάντησή μας. Καθώς οι θεωρίες οφείλουν να αποδεικνύονται, μία επιτόπια διερεύνηση (λέγε με άσκηση ανοίγματος στόματος, κρατώντας το ανοιχτό όσο γίνεται για να παρατηρήσουμε) αρκούσε. Ούλα φουσκωμένα από την πάνω μεριά, ούλα φουσκωμένα και από την κάτω μεριά. Αρχίσαμε το μέτρημα και φτάσαμε στο 6-7. Ανατρέξαμε στα βιβλία που επιβεβαίωναν ότι όντως είναι νωρίς. Συνήθως τα δόντια βγαίνουν αργότερα χωρίς να είναι απιθανό, βέβαια.

Εκεί επανήλθε η μητέρα/ πεθερά με την μετάδοση εμπειρίας λέγοντας "Το πουλάκι μου έβγαλε κι αυτό πολύ νωρίς τα δόντια, τα γονίδια βλέπεις". Τα γονίδια φυγείν αδύνατον, λέμε και μεις ως νεόκοποι γονείς. Αρχίσαν τα στοιχήματα ποιο θα σκάσει πρώτο. Ενώ εστιάζαμε από πάνω, μας ήρθε πρώτο το κάτω. Η ώρα του μασουλήματος πλησιάζει για την δόλια μάνα, μαζί με την δική μας περιέργεια και την δική του ανησυχία. Το συμπέρασμα είναι ένα και μόνο ένα: μεγαλώνουμε.


By Daniel Schwen - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7718008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου