Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αξιοθέατα της Μυκόνου

Σε προηγούμενη επίσκεψη στη Μύκονο, περιηγηθήκαμε στη Χώρα και είδαμε επιγραμματικά ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού και της Χώρας της Μυκόνου. Ορισμένα από αυτά τα αξιοθέατα αξίζουν να τα επισκεφτούμε περισσότερο και να τα γνωρίσουμε καλύτερα - έστω και μεταξύ της διασκέδασης στα καταστήματα και τις βουτιές στις παραλίες.
greek windmill
Από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της μυκονιάτικης Χώρας είναι φυσικά οι Ανεμόμυλοι. Βρίσκονται πάνω σε ένα μικρό λόφο, νοτιοανατολικά της Χώρας. Ονομάζονται και Κάτω Μύλοι, καθώς βρίσκονται αρκετά χαμηλά σε σχέση με τους υπόλοιπους ανεμόμυλους του νησιού. Το χρώμα τους είναι άσπρο και σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας που τους περιβάλλει, έχουν αναδειχτεί σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία σε όλες τις Κυκλάδες. Όταν βρεθείτε στη Χώρα, κάντε οπωσδήποτε το πέρασμά σας για να βγάλετε τις απαραίτητες φωτογραφίες.
Greece, closeup on little Venice Mykonos capitol
Απέναντι ακριβώς από τους μύλους, διακρίνεται η άκρη της συνοικίας Αλευκάντρα με τα περίφημα χρωματιστά μπαλκόνια στα άσπρα σπιτάκια της "Μικρής Βενετίας". Αρκετά από αυτά τα σπιτάκια βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Καθίστε σε ένα από τα καφέ - μπαρ της περιοχής με θέα τη θάλασσα και απολαύστε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα! Προσοχή μόνο όταν έχει αέρα, καθώς η θάλασσα και τα κύματα που σκάνε μπορεί να σας καταβρέξουν.
965gh854h75
Άλλο ένα χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Χώρας της Μυκόνου είναι στην πραγματικότητα μια ιστορία με συνέχεια. Πρόκειται για τον "Πέτρο" τον πελεκάνο, σήμα κατατεθέν του νησιού. Η ιστορία των πελεκάνων στη Μύκονο μας πηγαίνει πάνω από 50 χρόνια πίσω με την άφιξη του πρώτου πουλιού. Έκτοτε αρκετοί "Πέτροι" έχουν αντικαταστήσει τον αρχικό, δεν παύει όμως να αποτελεί κομμάτι της τοπικής παράδοσης. Θα τον βρείτε ενίοτε στην πλατεία της συνοικίας Αλευκάντρα, στο παλιό λιμάνι ή κάπου ενδιάμεσα να περιφέρετε, ενώ κατά καιρούς μπορεί να έχει και παρέα άλλους πελεκάνους.
Απέναντι από τη Μύκονο, σε πολύ κοντινή απόσταση, βρίσκεται το νησάκι της Δήλου. Ιερό νησί κατά την αρχαιότητα, γεμάτο ιστορία και αρχαιολογικά μνημεία, η Δήλος κερδίζει τους συνειδητοποιημένους τουρίστες που την επισκέπτονται. Καραβάκια από τη Μύκονο κάνουν καθημερινά την διαδρομή. Αν είστε πάνω από 3 μέρες στο νησί της Μυκόνου, αφιερώστε μισή μέρα για να επισκεφτείτε τη Δήλο και να δείτε το νησί όπου, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γεννήθηκαν οι θεοί Απόλλωνας και Άρτεμη.

ΥΓ Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε αρχικά στο blog του travelplanet24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου