Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Λίγο πριν...για 5η χρονιά βιβλιοπροτάσεις

Είμαστε στα μισά καλοκαιριού. Ενός καλοκαιριού περίεργου λόγω των πολιτικών, οικονομικών και γενικότερων εξελίξεων. Οι διακοπές φέτος θα είναι μικρότερες σε διάρκεια ή και καθόλου για αρκετούς. Διέξοδοι υπάρχουν, ακόμη και όταν είναι του μυαλού. Από μικρός είχα την τάση να "ξεφεύγω" διαβάζοντας ένα βιβλίο, να μεταφέρομαι μέσα στην πλοκή και να φαντάζομαι τα μέρη που αυτή περιγράφει. Βιβλιοπροτάσεις και για φέτος, λοιπόν, 3 τον αριθμό.

A Storm of Swords του George R.R. Martin. Πρόκειται για το 3ο βιβλίο της σειράς A song of Ice and Fire (την γνωρίσαμε τηλεοπτικά ως A Game of Thrones). Για τους πορωμένους με τη σειρά, όπως εγώ, επειδή το 3ο μέρος θα συνεχιστεί του χρόνου τον Απρίλιο, είναι ό,τι πρέπει για να γεμίσει ο καιρός ως τότε. Για όσους δεν έχετε δει τη σειρά ξεκινήστε από το πρώτο βιβλίο. Ένας θρόνος και από γύρω του φατρίες να δολοπλοκούν, συμμαχούν και να αντιμάχονται. Μάχες, ίντριγκες, μαγεία, ενώ στον βορρά παραμονεύει ο χειμώνας. Καταπιαστείτε και θα με θυμηθείτε, έπειτα δείτε και την αντίστοιχη σειρά.

Το νησί της προηγούμενης ημέρας του Ουμπέρτο Έκο. Εντάξει, δεν είμαι αντικειμενικός, είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Το βιβλίο αυτό το είχα αγοράσει 2 χρόνια πριν και δεν έτυχε, για διάφορους λόγους, ως τώρα να καταπιαστώ. Μια ιστορία μέσα σε μια ιστορία και ένα τέλος που δεν έχει τόση σημασία. Όλα αυτά με την περίπλοκη και αναλυτική γραφή του Έκο.

Φεβρουάριος του Θ.Γεωργακόπουλου. Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Θοδωρής Γεωργακόπουλος ανέβαζε κάθε μέρα στην αντίστοιχη σελίδα στο διαδίκτυο ένα κεφάλαιο του μυθιστορήματος που γραφόταν εκείνη τη μέρα. Έπειτα από την μεγάλη απήχηση προχώρησε στην έκδοση του μυθιστορήματος σε χάρτινη (αλλά και ηλεκτρονική) μορφή, εμπλουτισμένο με πρόσθετα στοιχεία. Ένα χρόνο μετά το χαμό της γυναίκας του, ο ήρωας καταγράφει την προσπάθεια να τον ξεπεράσει. 

Καλή ανάγνωση! Αναμένω αντίστοιχες προτάσεις και κριτικές!

ΥΓ Αντίστοιχες βιβλιοπροτάσεις προηγούμενων χρόνων: 2008, 2009, 2010, 2011.